Niin söpö,
täydellisen pyöreä punakaali
suorastaan kutsui päästä koriini
ja keittiöömme.
Leikkasin n. 1½sentin paksuiksi renkaiksi.... 4 halkaisijaltaan suurinta otin
munakkaita varten ja oli niin ihana irtonaista, että keskeltä lähti pikkurenkaat, jotka pääsevät vielä seuraavien åpäiovien aikana tuomaan väriä ihan perussalaattiin.
Suurimmat renkaat siis uunipellille samanmuotoisen juustoraasteen päälle
- miksi päälle???No siksi, että imee hyvin päälle kaadettavan munakkaan.
Tuohon keskiaukkoon survoin vuohenjuustoa tuomaan lisää makua ja sit vain munakas päälle.
Kuivattua basilikaa ja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja ihan muutama murunen juustoraastetta...
ja eikun uuniin 175asteeseen
täydellisen pyöreä punakaali
suorastaan kutsui päästä koriini
ja keittiöömme.
Leikkasin n. 1½sentin paksuiksi renkaiksi.... 4 halkaisijaltaan suurinta otin
munakkaita varten ja oli niin ihana irtonaista, että keskeltä lähti pikkurenkaat, jotka pääsevät vielä seuraavien åpäiovien aikana tuomaan väriä ihan perussalaattiin.
Suurimmat renkaat siis uunipellille samanmuotoisen juustoraasteen päälle
- miksi päälle???No siksi, että imee hyvin päälle kaadettavan munakkaan.
Tuohon keskiaukkoon survoin vuohenjuustoa tuomaan lisää makua ja sit vain munakas päälle.
Kuivattua basilikaa ja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja ihan muutama murunen juustoraastetta...
ja eikun uuniin 175asteeseen
n.40minuutin jälkeen näyttivät tältä
eikun syömään....
eikun syömään....
Päälle tofukuutioita ja tomaattista oliivisoosia.
Kaikenlaisia Italialaisia sooseja, tahnoja, pestoja ja pastoja ostin
S-marketin Italiaviikkojen jälkeen hyllyn päädystä (kukin euron)
Tuossa Oliivisoosissakin oli hinta 5,89 ja nyt eurolla....
joten arvatenkin otin kaikki jäljellä olleet purkit.
Kaikenlaisia Italialaisia sooseja, tahnoja, pestoja ja pastoja ostin
S-marketin Italiaviikkojen jälkeen hyllyn päädystä (kukin euron)
Tuossa Oliivisoosissakin oli hinta 5,89 ja nyt eurolla....
joten arvatenkin otin kaikki jäljellä olleet purkit.
Voi maiskis, mitä sinun keittiössäsi on taas valmistunut😋
VastaaPoistaSyysherkkuja..täytyypä itsekkin kokeilla.
Ihanaista lokakuun alkua sinulle🍁
Kyllä on parhaimmillaan nyt kaali kuin muutkin "maasta-nostetut-aarteet"...
PoistaIhanaa jos inspiroi - lokoisaan lokakuuta!!
Sinä voisit tehdä kirjan Tuhat ja yksi reseptiä kaalista :) Olet varsinainen kaaliruokainnovaattori.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
Hi-hii... harkinnassa ollut kyllä, mut tuskin osaisin reseptejä kirjoittaa - kun itsenikin joka kerta uniikisti yllätän...
PoistaKaapissa odottaa taas ihania innovaatio-juureksia, kun vain ennättäisi niiden kimppuun.
Lokoisaa lokakuuta!
No jopas olikin herkullisen oloisia ruokia! Ja kekseliäitä. Enpä ole tuotakaan älynnyt, että punakaalia voi noinkin herkullisesti käyttää 😊 Kiitos vinkeistä🤍
VastaaPoistaVoi kiitos Satu ja olipa mukavaa kun jätit vierailustasi kommentin!
PoistaVautsi, miten herkulliset kuvat ja ohjeet! Eipä ole tullut mieleen uunimunakas kaalirenkulassa! Nyt on kyllä hienoa, kun voi käyttää kauden kasviksia vielä omasta maasta (tai kaupan tiskistä). Ruuanlaitto on hauskaa, kun ei tarvitse seurata reseptejä orjallisesti, vaan voi tehdä aina sitä, mihin sattuu aineksia löytymään. Tosin lopputuloksesta ei aina voi mennä takuuseen...
VastaaPoistaHituselle kiitos ihanasta kommentista ja niin totta, että kauden tuoreet vihannekset saa oikein ideoinnin oikein kukkimaan ja sormet syyhyämään värikkäisiin ruokakokonaisuuksiin.... mun mummihan jo aikoinaan aivopesi mun, että lautasella on oltava vähintään 4.eri väriä - hih... sillä opetti pikkutytön maistamaan kaikkea!! Samalainen värikäs- mummo yritän itse olla ja jatkaa suvun perinnettä!
PoistaOlen kyllä surkea oman maan kasvattaja: yrittänyt kyllä, mutta todennut joka kerta, että ei ole mun juttu muu kuin puutarhoilla ja vihannestoreilla käyminen - sen sentäs osaan!! Lokoisaa lokakuuta Sinulle!
Nam nam mitä herkkuja olet taas kokkaillut 💚
VastaaPoistaKaalin ystävänä nuo niin maistuisivat, ja mullakin oli
tänään kaalivoittoista ruokaa, aasialaisittain. Kaunista viikonloppua
Repolainen ❤️
Kiitos Jael ja oih... kaalia aasialaisittain, he taitavat sen kyllä niin-niin monipuolisesti....
PoistaSehän oli muuten Korea, jossa lopullisesti rakastuin kaalin kaikissa mahdollisissa muodoissaan...
leivät jäi sen seikkailun jälkeen lähes kokonaan ruokavaliostani!
Näiden on pakko olla ylihyviä! Pääsispä maistamaan!
VastaaPoistaSinun suusta tämä kommentti lämmittää todella; sillä eikös sulla ollut viha/rakkaus, vaiko viha/viha suhde kaaliin, hih!!
Poistatäällä on virinnyt erinäisiä ideoita mm. maistiaisillallisten merkeissä... sillä kohta pitäisi keksiä kaikenlaisia varaisnkeruu ideoita.... voisikohan keksiä jotain myös kokkailun merkeissä?? Hmmm.... Lokoisaa lokakuuta!
Respect ja hatunnosto taas taidoillesi!
VastaaPoistaOnpa punakaalilla jännän näköinen läpileikkaus :D
Voi Rita, K-I-I-T-O-S-!!!
PoistaPellePelottomuutta koen kyllä ruokien suhteen kovasti - ei viitsisi millään tehdä samanlaista kahta kertaa - siksi pitää aina "sötkötellä" jotain ennenkokematonta! Punakaali on kyllä NÄTTI ja värikäös seuralainen lautasella ja ihanan rapsakka suussa! Lokoisaa lokakuuta!