torstai 15. syyskuuta 2022

Kaali puhkesi kukkaan

Piti päästä taas vaihteeksi leikkimään ruoalla.
Oli jotenkin niin näpsäkkä kaali, että päätinkin tehdä siitä veneiden sijaan kukkasen.

Viikonlopulta oli jäljellä vielä niin paljon basilikasta tekemääni tuorepestoa, 
että survoin sitä joka väliin ja väriläikiksi sitten suippopaprikaa ja helmitomaatteja

Sitten tiiviisti paistopussiin, johon olin lorauttanut noin desin vettä.
Ja ei muuta kuin kattilaan höyrystymään.
Miedolla lämmöllä annoin kiehua n. 40min
siihen saakka kun kaalin vihreys alkoi muuttua vaaleaks.  

Kuva jäi tästä pikku kasarista, mutta vaihdoin suurempaan, kun alkoi roiskia vettä yli kiehuessaan.

Höyrystämisen jälkeen uunivuokaan ja avautuikin helposti ja nätisti.
Raotyin kaalivälejä vielä lisää ja lisäilin väleihinkin pestoa, tomaatteja ja paprikaa

Pikkuisen tietty juustoraastetta päälle ja taisi olla kymmenisen fetakuutiotakin jääkapissa, joten nekin...

ja sitten toiset 40min uunissa 180asteessa. 
Käytin kiertoilmaa, kun mulla oli broiskujakin samaan aikaan uunissa,
niin ruskisti aika rapeiksi nuo kaalin "terälehdet"
- mut kivan rapsakoita olivat nekin. 

Tähän vuoden aikaan ei muuta höystettä tarvinnut kun kourallisen tuoreita puolukoita
- ukkokulta lisäsi vielä puolukkahilloa

Tulee varmasti tehtyä uudelleenkin, täytteitä voi vaihdella mielen ja kauden mukaan...

19 kommenttia:

  1. Jumatsukka miten ihana ! Ja varmaan maistui hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SukkaJuma.... Kyllä! Maistui enemmän kuin hyvältä - eli jatkoon!

      Poista
  2. Sinulta ei kyllä lopu mielikuvitus (ja toteutukset) noiden kaalien kanssa! Oli varmasti hyvää!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... juu... ex-työkamun antama nimitys "Kaalimaankakara" osuu ja uppoaa kyllä niin-niin että...
      Kaalit on vieneet totaalisesti sydämeni ja kokeilunhaluni....
      Sulle myös mitä parhainta loppuviikkoa!

      Poista
  3. Voi mahdoton. Tuon on pakko olla hyvää. Menee kyllä kokeiluun

    VastaaPoista
  4. Ihanan kokeellista ja mielikuvituksellista kokkausta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... sitäpä juuri... usein mielessä se visuaalinen kuva, miltä pitäisi näyttää...
      raaka-aineet sitten aina vain lempimakuja - niin pakostihan niistä tulee hyvää!!

      Poista
  5. Alkoi tehdä mieli mutsin tekemää kaalilaatikkoa, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm... perinteinen kaalilaatikko onkin muuten viimeisiltä vuosilta tekemäti...
      Yleensä kerran vuodessa sen varhaiskaalista tapasin tehdä, mutta Koreassa kaalin eri syömismuodot vei sydämen
      ja jättivät jälkeen tällaisen "kaikkeakaalistakokeilevankokin"!
      Kai mutsin opeilla sujuu sultakin kaalilaatikko?

      Poista
  6. Juku nyt tuli kyllä niin huikea ohje, pakko kokeiluun laittaa.
    Sinulla pukkaa, kyllä niin mahtavia ohjeita joka lähtöön.
    Kiva tuo lopputulos kerrassaan kukkaa pukkaa lopussa!
    Viikonloppu terkkusin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa jos inspiroiduit - kaalista on kyllä niin-niin moneen, edullinen ja terveellinen vaihtoehto kaikenlisäksi.
      Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinne myös!

      Poista
  7. Kiva seurata näitä sinun kokkailujakin, näyttää herkulliselta! Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kiva kun pysyt "ruokamatkassakin" mukana! Syksyistä, kenties jo värikkäämpääkin syysviikonloppua Sinulle!

      Poista
  8. Wau! kyllä sinulla on mielikuvitusta myös ruokien suhteen, näyttää erittäin hyvältä ja varmasti maistuikin👍😊 leppoisaa viikonloppua sinne teille 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi nerokas kaaliohje, taidanpa kokeilla sitten kun
      on taas uuni talossa. Varmaan tosi hyvääkin, olen suuri
      kaalifani💚Kaunista viikonloppua Repolainen❤️

      Poista
    2. Kiitos Silkku&Jael.... ihanat viikonloput teille myös toivottaa kaalia rouskuttava blogiystävä!

      Poista
  9. Huikea idea ja vielä huikeampi toteutus! Mulla on kaaliin sellainen viha-rakkaus -suhde (no okei, viha-viha -suhde), ja yritän säännöllisin väliajoin pakottaa itseäni syömään sitä. Intialaisissa sörsseleissä kyllä menee, mutta ei paljon muuten. Pitäisi tulla teille syömään. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh... kiitos!! Mun suhteeni ennen Koreassa opittua Kaalin piiiiiiiiiiiitkää ja monipuolista oppimäärää oli myös
      kerran kesässä kaalilaatikko-suhde! Ensi-treffit kaalin kanssa kannattaa siis tehdä kaikkein mieluisimpien makujesi kanssa.... mistä tykkäät eniten - niitä kaalin kera... kaali korvaa siis leipää/viljaa... ja ei löllöksi saakka kypsennyksiä - se pilaa musta maun ja varsinkin rouskeuteltavuuden, eli uskaltaudus kokeileen, niin yllätyt!!
      Mulla on kehitteillä kyllä illalliskutsuja varainkeruunmerkeissä - saa nähdä toteutuvatko oikeasti joskus... jos oikeasti erääseen prokkikseen tästä rahkeet riittäisi mukaan... mut ihanaa ja kenties jo värikkäämpää viikonloppua toivotellen!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Punakaalin vuoro päästä lautaselle muodossa jos toisessa

Niin söpö, täydellisen pyöreä punakaali suorastaan kutsui päästä koriini ja keittiöömme. Leikkasin n. 1½sentin paksuiksi renkaiksi.... 4 hal...