Ranskan rannikolla kaikki merenelävät eivät olisi voineet olla parempia ja tuoreempia
- ainoa mitä kaipasin lisää oli kaali ja salaatit!!
Sitä on perinteisessä ranskalaisruokavaliossa minun makuun liian vähän!
Sitä on perinteisessä ranskalaisruokavaliossa minun makuun liian vähän!
Johtunee siitäkin, kun reilut puoli sitten vaihdoin leivän kokonaan kaaliin
- ja olen voinut paremmin kuin hyvin!
- ja olen voinut paremmin kuin hyvin!
Kadunvarsien vihanneskojut (joita itseasiassa oli todella vähän)
saivat minusta asiakaan... tomaatteja, kaalinkerää, salaattia (lollorosso)
kulki kostutetussa pussissa huuhdottuna aina hivenen mukana!
Kotiin palattua mielipuuhaa onkin kokkaaminen.
Varhaiskaalit ovat ilokseni yhäkin parhaimmillaan.
Helppo/nopea "kosteus" ja makuvaihtelu saadaan esim. Texmex ja Artesaani kastikkein/majoneesein/pestoin
Makuja löytyy eri hedelmäsekoituksista yrtteihin, eri sriracha- ja chili voimakkuuksin
- savustettuna ja ilman.
Näihin säilyke-sooseihin ihastuin pakuelämässä,
säilyvät huoneen lämmössä ja maustavat ruoan kuin ruoan.
Tällä kertaa savustettua yrttimajoneesia alla, chevre-juustoa ja vielä mustaleimaraaste
Aaah ja kukkakaalit, namskis... Punaista pestoa, reilusti sipulia ja valkosipulia
ja juustoraasteena mozzarella.
ja juustoraasteena mozzarella.
Täytetyt paprikat on myös yksi lemppari
- jo värinsäkin vuoksi niin houkuttelevia ja helppo täyttää ihan millä tahansa.
Kuullotin pannulla herkkusieniä, sipulia, kukkakaalimurua ja paprikaa
- joukkoon purkillinen Santamarian Mangi-chili-salsaa
ja ripaus taloussiirappia ja eikun taasen juustoraasteen alle ja uuniin.
Minä kyllä söisin! Tulee kuitenkin heti mieleen miehen kommentti, että eihän tässä ole ollenkaan mitään, minkä kanssa näitä syödään, eli ruokaa ;)
VastaaPoistaHa-haa, hi-hii.... Vuosikymmenten tulos nämä pöperöni on meilläkin!! Pian 4kyt vuotta tuo sama "Unikaveri" ei voinut olla lähellänikään, kun söin paprikaa ja nyt popsitaan jo yhdessä täytettyjä paprikoita... Salaateiksikin julisti vain Italiansalaatin ja perunasalaatin... Omista aikuisista lapsista 2/3 on muuttunut kasvissyöjiksi perheineen ja se on laajentanut tätä mun kokeilevaa kokkaustani "vihreämpään suuntaan" - keventänyt kyllä olotilaa, paitsi että JUUSTOa syödään entistä enemmän ja se on ollut aina heikkouteni... "Kaalimaan kakara" musta tuli Koreassa... työkamut on ehdotelleet Kaalikirjan kokoamista... hih... kiehtova ajatus!
PoistaVoi namskis!.. nyt tuli niin himo ,kun kuvia katselin. Pakko myös tehdä täytettyjä paprikoita.
VastaaPoistaVaikka paprika närästää minua tai jos teenkin vaihtoehtoisesti kesäkurpitsaan.
Sinä olet kyllä oikein maailmoiden nainen, olet reissannut ja nähnyt maailmaa huimasti.
Pakko kysyä mikä on paras matkasi ja minne?
Mukavaa heinäkuun loppua ja iloa elokuun alkuusi🥰
Juu - kesäkurpisat ja munakoisot ovat myös ihania täytettyinä ihan omilla lempitäytteillä ja varsinkin lempimausteilla saa ujutettua mukaan hieman uusiakin esim. kasviksia.
PoistaHih, juu... Reissuaminen on aina ollut se elämän intohimo... taisin saada sen jo "isän maidossa" - hän oli samanlainen utelias kaikkea uutta kohtaan. Maita ja mantuja ja niiden elämisen meininkiä on mahdotonta laittaa mihinkään järjestykseen..."Parhaita" seikkailuita on ollut niin monta ja jokaisesta niin omanlaisiansa muistoja/kokemuksia/kohtaamisia paikallisten kanssa. Jos lokakuinen seikkailumme onnistuu, niin sitten on kokemuksia 81. maasta. Kaikki mantereet on koluttu ja niistä ihmeellisin on etelämanner.
Eloisaa, valoisaa ehtoopuolta kesään... onhan elokuu!!
Sinun matkassa pääsee niin makumatkalle ,kuin ihania maisemia katsomaan. Kiitos ihanista kuvista.
VastaaPoistaVoi kiitos Leena - bloginimen perusteellakin tosiaan "Reissataan ja Räpelletään" - ne on ne elon intohimot!!
PoistaKiva kun joku tykkää "matkata" kanssani - itselle blogi on päiväkirja... kiva lukea ja palata muistoihin aika-ajoin!!