Ihanat työkaverit tuo "liikakasvustoaan" mielellään mulle,
valokuvin sitten facesta jo illalla näkevät, että niitä on oikeasti käytetty, heh heh!!
Vastineeksi riittää valokuvat kaikenmaailman kokeiluistani...
Kesäkurpitsa"lasagne" on kyllä kerran kesässä ruoka ehdottomasti.
Muutoin perinteisen kaavan mukaan; jauheliha- ja juustokastike,
mutta lasagnelevyt korvaan kesäkurpitsalla - tälläkertaa sekä keltaista, että vihreää.
Keltainen sopii tähän erinomaisesti
valokuvin sitten facesta jo illalla näkevät, että niitä on oikeasti käytetty, heh heh!!
Vastineeksi riittää valokuvat kaikenmaailman kokeiluistani...
Kesäkurpitsa"lasagne" on kyllä kerran kesässä ruoka ehdottomasti.
Muutoin perinteisen kaavan mukaan; jauheliha- ja juustokastike,
mutta lasagnelevyt korvaan kesäkurpitsalla - tälläkertaa sekä keltaista, että vihreää.
Keltainen sopii tähän erinomaisesti
Ompas aneemisen näköinen, kun juustokastike päällimmäisenä ja vielä juustoraaste päällä...
No, onneksi uuni teki taas tehtävänsä ja pinnasta tuli ihanan rapea.
Kirsikkatomaatit, paprika voisivat tuoda kivaa pientä väri-iloa lisää.
Jos innostut tekemään "lasagnea" vihanneksista, niin soosit saa olla kuivempia
- koska esimerkiksi juuri kesäkurpitsa antaa lisäkosteutta.
Pastalevyjen kanssahan käy juuri päinvastoin - ne oikein imee!!
Mulla käy myös jokakerta niin, että juustokastiketta tulee LIIKAA,
heh heh... tapahtuukohan tuo "vahinko" ihan tahallaan?!
Koskenlaskijalla höystetty juustokastike on kyllä niin-niin ihanaa gratinoimaan mitkä tahansa vihannekset... tälläkertaa kaapista löytyi broccolineja - namskis!!
Meinasin just kysyä, että tuliko kesäkurpitsalasagnesta kovin vetinen, mutta tuossahan se jo selvisikin. Tuotakin olisi kiva kokeilla, eikä mulla olisi liiallista vetisyyden vaaraakaan, kun mun lasagnet tuppaa olemaan aina niin kuivia, että melkein tarttuvat kiinni kitalakeen. :-D Taitaa olla siis päinvastainen "ongelma" kuin sinulla, eli liian vähän kastiketta...
VastaaPoistaMä tykkäisin kyllä gratinoida, mutta meidän uuni on tosi outo, eikä sillä saa oikein kunnon väriä pintaan edes grillivastuksilla. Ärsyttää.
Uuni on kyl mun tärkein kapine keittiössä - kiertoilmauuni varsinkin! Airflyerikin oli, mut palautin - ei ollut mun juttu!!
PoistaNyt odotan uusinta kapistustani - spiraali/spagettileikkuria.... tarttee aika-ajoin uusia leluja leikkiäkseen enemmän!!
Ja totta, kurpitsalasagne, tai mikä tahansa vihannesvuoka on kosteampi - mut otan usein siitä ensimmäisen annoksen otettuani sitä nestattä pois ja laitan joukkoon esim. riisiä, härkkistä tai jotain ja siitä tulee ihan hurjan hyvä täyte sit taas toisille vihanneksille, kaalille/paprikalle tai jollein... heh heh... kierrätystä!!
Kyllä on herkullisen näköistä. Olet kokki.
VastaaPoistaVoi kiitos Leena - no pikkuisen sivuaa ensimmäistä ammattiani... mutta koska se ei ollut unelma-ammatti, niin siitä jäi kuitenkin kiva harrastus!!
PoistaToistaiseksi olen syönyt kesäkurpitsani niin pieninä, ettei niistä tule lasagnea. Jospa joku onnistuis salaa kasvamaan isoksi.
VastaaPoistaOlen tehnyt lasagnetyyppisesti myös pyöreistä paloista... ei se vaadi välttämättä isoa ja "pizzapohjina" kesäkurpitsat on myös oikeinkin nameja!! Minä en osaisi kasvattaa itse kurpitsaa, puutarhajutut ei luonnistu multa... mutta onneksi monella ystävällä/työkamulla on "liikakasvua"!!
PoistaEn ole oikein kesäkurpitsan ystävä, mutta laitoin sitä palan eilen sosekeittoon. Gratiinit on ihania - tai siis kaikki, missä yleensäkään on juustoa! Vähän kyllä rajoittaa kokkailuja, kun tekee yksin itselleen. Kaikista en tohtisi pakastaa loppuja, kun pakastinkin pursuaa. Olisi taas inventaarion aika.
VastaaPoistaToimeliasta torstaita!
Kesäkurpitsa vaatii kyllä maustamista - eihän se itsessään juuri miltään maistu!
PoistaOtin muuten jo edellisen kerran vinkistäsi vaarin (hassu sanonta) ja inventeerasin pakastimen ylimmän laatikon...
meni osa roskiin - en kertakaikkiaan tiennyt mitä niissä oli!!
Toimelias torstai kuulosti hyvältä - mites olisi vikkelä viikonloppu!!
Kiva kun on työkavereita joilta saa kasviksia💚Herkullisen näköinen kesäkurpitsa -lasagne💚,k
VastaaPoistaesäkurpitsa on kyllä monipuolinen kasvis.Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle💚
Totta - ihanaa omata ystäviä jotka nauttivat puutarhahommista... jotenkin hassua, kun eivät kuitenkaan sitten nauti niin paljon keittiöhommista... on nämä kunkin mielenkiinnonkohteet niin mielenkiintoinen juttu!! Ihanaa elokuun viikonloppua sinulle - mitä siihen sitten kuuluukaan!!
PoistaMinä tykkään gratinoida kukkakaalia. Nam!
VastaaPoistaKesäkurpitsat täytän meksikolaistäytteellä ja kuorrutan juustoraasteella. Sekin on nam!
Hyvältä kuulostaa - myös utelias, että millainen on sun meksikolaistäåyte?
Poista