perjantai 12. elokuuta 2022

Nachot ja sipsit a'la Repolainen


Kokkailu on aina ollut yksi lempipuuhani...
ja kun ukkokullan kolesterolit ja verenpaineet alkoi kohota, 
sekä pari lapsistamme siirtyi vallan kasvisruokaan
- niin sitä ittekkin alkoi kehittelemään ihan uusia compoja suuhun pantavaksi
ja kyllä on ollut hauskaa!! 

"Roskaruokaakin" meillä syödään yhä... 
siksi otsikkokin on Nachot &Sipsit
Herkkuja voi itseasiassa tehdä niin pal terveellisemminkin
 
Nachot on ehkä vähän erinäkösii...
tai ainakin erivärisii... mut erottaako soijarouheen edes jauhelihasta?
Sitä ja fajita&enchilada mausteseosten kera "kukkasten päälle"
- oli siinä vanha ketsuppipullokin, jonka jämät huuhdoin reilulla vedellä.
Ja vaikka keventäisit vain nachojen verran - niin aivan ihana tulee jauhelihasta tai broilerinfileistäkin mexiconmausteilla kukkakaalinuoppujen päälle.


kirsikkatomaatteja ja juustoraasteet ja eikun uuniin!!


Aikas ihanaa tuli ja ihan perinteisin guagamole ja salsa soosein nautiskeltiin! 


Työkamulta sain lehtikaalia ja tosi hyvän lehtikaalipesto-ohjeenkin...
niinhän minä sen aloitinkin,
eli reilusti neitsytoliiviöljyä, sitruunaa, basilikaa, valkosipulia ja linssejä...
ei olisi tarvittu muuta kuin tehosekoitin... 
mutta...
Minä levittelinkin ne pellille ja laitoin uuniin... tekikin mieli sipsejä ja ihan sairaan hyviä...

Roskaruolalla mennään tämä ilta!!

13 kommenttia:

  1. Onpas ihania reseptejä. Tuota kukkakaalihässäkkää pitää kokeilla joskus. Nyt en viitsi uunia lämmittää. Tulee hiki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva jos hässäkkä menee joskus kokeiluun!

      Poista
  2. Luin aluksi hieman pieleen, katoin että Natsit ja sipsit... hekottelin hyvän aikaa moisesta mielikuvasta ;D Ihunaista lauantain jatkoa, tööt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... siinäpä onkin hieman pohdittavaa mitä "Natsit"-ateria voisi pitää sisällään... otan haasteen vastaan!

      Poista
    2. Hitler oli kasvissyöjä, muista se kun suunnittelet natsiruokaa ;D Hakaristin muotoon ja ss-salamoiden tietty.

      Poista
  3. Sinulta ei kyllä ideat lopu. :-D Olet ihan uskomattoman kekseliäs. Mieluusti söisin minäkin tällaista roskaruokaa, jos vaan joku muu tekisi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kuules niin helppoja valmistaa jos kerta maistuis... eli ei muuta kuin omin pikku kätösin vain puuhiin, pellille, uuniin ja tuota pikaa jo herkuttelemaan

      Poista
  4. Sinä olet kyllä niin taitava kokkaaja, ja keittiössäsi syntyy käden käänteessä vaikka mitä.
    Minunkin täytyy ryhdistyä loppuvuodeksi kokkailemaan enemmän ja kokeilla kaikkea uutta.
    Ihanaista alkavaa viikkoa, ja aurinkoa luvattu myös iloksemme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanaa kuulla, jos inspiroidut kokeilevaan kokkailuun... minä olen kyllä hurahtanut siihen(kin) täysin!
      Hellivää elokuun hellettä .- nautitaan ja imetään kaikki auringonenergiat itseemme ennen syyspimeitä...

      Poista
  5. On niin herkullisen näköisiä ruokia. Nam. En ole aikaisemmin nähnyt kukkakaalia värillisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Leena!!
      Monia vihanneksia/juureksia saa nykyään niin eriväreissä - hauskaa silmänruokaakin samalla!

      Poista
  6. Värejä! Kuinka yllättävää sinulta, heh heh.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo... lienen ennalta-arvattava!! Ja nyt olen vielä ihan samanlainen mummo (ruoan värien suhteen) omille lapsenlapsille, kuin mummini oli mulle!! Toivottavasti olisin muutoinkin mummini kaltainen - hän on kyllä enenevässä määrin esikuvani elämässä, mitä vanhemmaksi tulenkaan...

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...