Miten olenkin unohtanut kikherneet???
Jossain vaiheessa nämä herneet "rokkasi" vähän joka paikassa!
Hummustakin tuli "sauvasekoiltua" ahkeraan...
Työkavereilta tuo tuli; Repolaisen Sauvasekoilut!
K-lähikaupassa osui silmiin 3lootaa Pirkka-kikherneitä 2€
- yleensä aina joko 2 lootaa tai 2 purkkia teen kerralla, niin piti ostaa tuplatarjous; 6 lootaa.
Jossain vaiheessa nämä herneet "rokkasi" vähän joka paikassa!
Hummustakin tuli "sauvasekoiltua" ahkeraan...
Työkavereilta tuo tuli; Repolaisen Sauvasekoilut!
K-lähikaupassa osui silmiin 3lootaa Pirkka-kikherneitä 2€
- yleensä aina joko 2 lootaa tai 2 purkkia teen kerralla, niin piti ostaa tuplatarjous; 6 lootaa.
Tällä kertaa päätin paahtaa...
kunnolla mausteisiksi... ja rapeiksi.
Oliiviöljyä; currya, valkosipulia, juustokuminaa ja rakuunaa.
225lämpö ja reilun vartin olivat....
kunnolla mausteisiksi... ja rapeiksi.
Oliiviöljyä; currya, valkosipulia, juustokuminaa ja rakuunaa.
225lämpö ja reilun vartin olivat....
Napsittiin lämpimäisinä jo aimo annos,
ennenkuin stoppasin Ukkokullankin sormet ja nappasin kuvan!!
Nää on niin hyviä ja mausteita vaihdellen saa aina erilaisia!
Ihan sinällään napostellen, salaateissa, sosekeitoissa
ja olenpa kerran loput "upottanut" loput lihamurekkeeseen
tai lihapulliinkin rouskuvuutta antamaan.
Kik-herneet ovat niin hyviä ja tuon reseptin tulen toteuttamaan ilman muuta! Silloin tällöin teen itselleni marinoituja papuja (isäntä ei ole papuihmisiä ollenkaan) ja ne hupenevat nopeasti (ne ovat tulleen pysyvästi myös joulupöytään).
VastaaPoistaPavut, linssit.... namskis... niillä "jatkan" monia ruokia - ruokaisuutta ja rouskuvuutta (=hampaille hommia)
PoistaUkkokultani on koulutettu jo - arvaa kyllä kaikista "uusista ruoista", että tämäkin on varmasti sillä "Mitä kaapista löytyy -reseptillä" tehty
ja oikeassahan hän on... usein myös, mitä kaupassa tarjouksessa sattuu olemaan... ja tarpeeksi tyrkylle käytävälle esiin laitettu!!
Mieheni tekee ihanaa hernekeittoa kikherneistä ja broilerista.
VastaaPoistaSäilyketomaattia sekaan. Saimme sellaista kauan sitten iranilaisilla ystävillä.
Menenkin heti muistuttamaan häntä että voitaisiin lähiaikoina syödä. 🧡
Oih - kuulostaapa kaikki ainesosat hyvin yhteensopivalta... kannatti taas kysyä - kokeiluun menee meilläkin!!
PoistaNo onhan se ihan kummallista miten joitain ruokajuttuja voi unohtaa . Niinkuin minä nuo kikherneet. Ennen käytin usein. Jo ihan tämän takia kannattaa somettaa :-). Saa uusia virikkeitä ja hyviä ideoita. Kiitos tästä !
VastaaPoistaSe on juurikin näin - some opettaa ja tämä blogimaailma itselleni sopivaan tahtiin... vilkkaampi some vilahtaa ohi ja ei muista mittään!!
PoistaKik herneet on minusta ihania. Ne ei ole kaikkien tämän talon asukkaiden mieleisiä, joten aika harvakseltaan niitä laitan. Yleensä teen jotain nk risottoa, johon laitan niitä sekaan, mutta makaronilaatikon ja muusiinkin sekaan olen niitä laittanut.
VastaaPoistaEhkä hieman hätäisesti 🤣😂😅 tai sitten vain niin innolla luin kommenttiasi...
PoistaKikherneitä musiikkiin... sielunsilmin jo näin miten puhaltelet huilulla herneitä ilmoille... 🤣😂😅
Ehkä se on taudin runtelema aivotoimintani - lukee ja "näkeekin" jo mitä sattuu.
Kun rauhoituin, niin ymmärsin lopulta lukemani... patoihin sopii myös erinomaisesti!!
Meidänkin laatikosta löytyy säilöttyjä kik- herneitä. Niitä käytän proteiinin lähteenä kasvislaatikoissa.
VastaaPoistaToivottavasti miesflunssasi on jo helpottanut.
Hyvää protskua ovatkin ja sopivat niin moneen...
PoistaMiesflunssaa en aliarvioi enää koskaan - on se paha, naisellakin... yhä...
Kik-herneitä en käytä, on niin paljo aineksia mistä tehdä ruokaa että kaikkia ei tule kokeiltua. Linssisopasta tykkään 😁💚
VastaaPoistaSe om totta, että nykyään löytyy jos ja vaikka mitä...muistelen mummin hoivissa lapsuudessa pyöritelleen paljon vähempiä aineksia ja silti syötiin aina hyvin, monipuolisesti ja tosi värikkäästi!
PoistaKik-hernetölkki odottaa kaapissa vuoroaan. Ne kai sopisi keitettyjen punajuurien kanssa, mutta miten?
VastaaPoistaNo ne nyt sopii mihin vain... sullahan on se sauvasekoitinkin - vitsi miten hyvää tahnaa (=hummusta) tulisi yhdessä punajuurten kera...
Poistaja mieleisiä mausteita vaan joukkoon... huuhtoisin, kuivaisin hyvin ja paahtaisin ensin kikherneitä pannulla, ei mustaksi, mutta rapsakaksi...
En ole koskaan käyttänyt mutta tämä ohje kiinnostaa kyllä kovasti .
VastaaPoistaKikit kuuluvat liian harvoin ruokapöytäämme. Johtuneeko laiskasta emännästä, joka ei viitsi surffailla ohjeita?
VastaaPoistaNo niinpä olen minäkin unohtanut kikherneet viime aikoina, täytyykin laittaa ostoslistaan. Meillä syödään niitä ihan semmoisenaan ja lisäillään kaikenlaisiin rukiin, hummsta en ole itse tehnyt.
VastaaPoistaOnko loota tässä tapauksessa sama kuin purkki, siis säilykepurkki. Kikherneitä saa myös kovina, jolloin ne pitää itse keittää, vähän niin kuin pavut ja herneet. Eli olivatko nuo valmiiksi pehmeitä ja sitten maustettuna uuniin?
VastaaPoistaMinä olen tosi huono käyttämään kikherneitä tai mitään muitakaan papuja. Periaatteessa ihan jees, mutta ei sitten kuitenkaan. 🙈
VastaaPoista