Juurisoppaa - josta työkaveri totesi, että toi ei aiheuta juurihoitoa!!
Olen ollut jo vuosia lähi puutarhan vakiasiakas... ei siitä vain voi ajaa ohi....
kurkattava mitä on euron pusseissa...
Olen ollut jo vuosia lähi puutarhan vakiasiakas... ei siitä vain voi ajaa ohi....
kurkattava mitä on euron pusseissa...
Tällä kertaa oli puna- ja keltajuuria 2€
Kuorittuna painoa oli 1703g.
Huomenna julkaistavat kansalliset ravitsemussuositukset ovat puhututtaneet
- jopa niin paljon, että aloin ihan mielenkiinnosta punnita kasvisten/juuresten/hedelmien/marjojen päivittäistä määrää.
Pirskatin vaikeaa siitä on saada yhden henkilön osalta tarkkaa määrää...
mutta likimain, jonkinmoinen hypoteesi, kun pari viikkoa punnitten.
Alkumittailut vaikuttaa siltä, että on taidettu syödä yliannostusta jo kauan...
puutarhan ansiosta!
Huomenna julkaistavat kansalliset ravitsemussuositukset ovat puhututtaneet
- jopa niin paljon, että aloin ihan mielenkiinnosta punnita kasvisten/juuresten/hedelmien/marjojen päivittäistä määrää.
Pirskatin vaikeaa siitä on saada yhden henkilön osalta tarkkaa määrää...
mutta likimain, jonkinmoinen hypoteesi, kun pari viikkoa punnitten.
Alkumittailut vaikuttaa siltä, että on taidettu syödä yliannostusta jo kauan...
puutarhan ansiosta!
Tässä sopassa ei siis muuta kuin JUURIA
ja paketti voimakasta Koskenlaskijaa
ja sauva heilumaan...
Heilui taas siihen malliin, että tulipa siivivottua kaakelitkin sitten
ja paketti voimakasta Koskenlaskijaa
ja sauva heilumaan...
Heilui taas siihen malliin, että tulipa siivivottua kaakelitkin sitten
😂🤣😅
Tunteisiin menee kyllä mullakin ravitsemussuositukset
- varsinkin suositeltujen sapuskoiden hinta!!
Ne "epäterveelliset" kun on paljon halvempia, kuin ne,
joiden syömiseen yhä enemmän kannustetaan...
Näinkö sitä kansanterveyttä "hoidetaan"???
Herkullisen väristä soppaa! Onneksi sentään juurekset ovat edullisia. Tein itsekin ison kattilallisen nakkikeittoa, jossa on palsternakkaa, porkkanaa, perunaa ja juuriselleriä. Sitten kun soppa on syöty, olisi vuorossa uunijuurekset. t. Selja
VastaaPoistaTotta - juurekset sentään vielä inhimillisissä hinnoissa... mulla ehkä sokeutunut piheys, kun mahdollisuus hakea "kakkoslaatua" suoraan puutarhalta pilkkahintaan, niin kaupan heviosasto tuntuu kalliilta. Aah - uunijuurekset.... kiitos kun muistutit! Kiitos kommentistasi, onko sulla blogia, jonne tulla vastavierailulle?
PoistaEn ole vielä saanut blogia aloitettua, ehkä joskus...tervetuloa silloin! -Selja
PoistaHyvän näköistä soppaa! Olisipa itselläkin mahdollisuus päästä tuonne puutarhalle! En ole viime aikoina kurkkinut hevihävikkilaatikkoon paljoakaan, koska se on ammottanut tyhjyyttään. Siellä on ollut lähinnä joku nahistunut persiljapussi. Märkää päivää!
VastaaPoistaKiitos - se on totta, että tuo puutarhan myyntipiste on ihan mahtava ja ollut siinä kai AINA... mutta vasta 5-vuotta sitten selvisi, että siinä on myymälä, kun työnantaja antoi meille 15euron lahjakortit kesälahjaksi sinne... sen jälkeen siellä on tullut käytyä viikottain, sitä ennen liki 30-vuotta tiennyt mitään. Myyvät kakkoslaatua ihan pilkkahintaan. Sen lisäksi kurkin aina hevihävikit, meillä ne on nimellä "Eilisen tähdet!"
PoistaMä en millään saa syötyä suosituksien mukaista vihanneksien määrää päivässä. Puolet just ja just , aina ei edes sitä . .......😆😆
VastaaPoistaPuolet on todella hyvä... tai vähempikin - millaiset suositukset teillä muuten Ruotsissa on?
PoistaOvatko muuttuneet viime vuosina!
Ja sitten yksi kiukuttava asia, sun blogiin ei taaskaan kommentit tule esille. Eilen kommentoin Helsinkipostausta varmaan kopioiden 5-6 kertaa ja EI NÄY!!!
Hauskan väristä keittoa. Ostan kauppojen irtomyynnistä kypsiä kokonaisia punajuuria, ja pureskelen niitä sellaisenaan. Mutta keltajuurta en ole maistanut, vaikka olen torimyyjillä niitä nähnyt. Mille se maistuu, siis onko sen maku lähellä jonkun muun juurikkaan makua?
VastaaPoistaKypsiä en olekaan ostanut koskaan...
PoistaKeltajuuri on juurista "makeinta" - vaikkei sekään mikään bataanin makea ole... mutta sellainen pikkuisen makea. Raitajuuri taas ei maistu milleen, on kuin kyssäkaali, mutta niin nätti raitoineen ja mustajuuressa on taasen parhaiten potkua... olen ihan intona JUURIIN, hih...
Huruuttelin justiinsa eilen perunapurjokeiton pitkin seiniä ;)
VastaaPoistaHih... ollaan me taitavia.. ja se käy aina ihan lopuksi, kun on nostamassa sitä sauvaa pois... ei nouse samaan tahtiin sormi kytkimeltä!!
PoistaMinä en epäile tippaakaan, etteikö teillä rehuvaatimukset täyttyisi. 🤭 Yliannostuksesta tuskin on mitään haittaakaan. Olen miettinyt, että pitäisi itsenikin punnita parina päivänä syömäni rehut, niin saisi vähän jotain osviittaa siitä, miten paljon niitä tulee vedettyä.
VastaaPoistaItse innostuin tosiaan nyt punnitsemaan... heh heh... tyttären "jotain seurantaa" varten myös...
PoistaMutta hankala tuosta on omia erotella, kun tekee sapuskaa useammalle... mutta osviittaa ehkä kuitenkin... antaa tyttären sitten tehdä ne käppyrät ja henkilöittää... siksi mulla vaaka nyt monissa kuvissa mukana!
Meillä olisi niin paljon parannettavaa kasvisten ja juuresten käytössä. Olen välillä miettinyt, että pitäisikö minun alkaa käymään töissä ihan sen takia, että saisin edes kohtuullisen määrän kasviksia. Töissä on mahdollisuus salaattilounaaseen tai kasvisruokaan, joka on yleensä hyvää. Meillä nuoriso yrittää jättää kasvikset minimiin ja tyypillinen kasvislisuke ruokapöydässämme on vähän salaattia ja kirsikkatomaatteja.
VastaaPoistaVoi mistä saisin voimia ja inspiraatiota asian korjaamiseen? Sen olen kyllä huomannut, että minulla kuluu kasviksia ihan eri lailla niinä viikonloppuina, kun keskimmäisen tyttöystävä on meillä. Häntä varten ostetaan kasviksia ja minulle ilmaantuu eteeen aina samanlainen annos kuin neidillä itsellään.
Kuulostaa ihanalta tyttöystävältä!!
PoistaMeillä tämä HEVI-muutos tapahtui eniten kun muutin viljat vihanneksiksi... moninkertaistui.
Eikö tarvitse kokonaan luopua, mutta jos osankin vaihtaa jauhotuotteista - niin muutos näkyy ja tuntuu.
Huvitti tässä päivänä eräänä, kun mieskin huokaili, miten paljon uusien suositusten mukaan pitäisi kasvikunnan tuotteita syödä päivässä. Hän on innokas tekemään kasvislisukkeita, kiitos Aihisen Kapen ruokaohjelmien. Pyöräyttää parsa- ja kukkakaalin kukinnot uunipellille ja uuniin tai pilkkoo porkkanat uunivuokaan valkoisipuli-hunaja-öljyseoksen kera. Ja nykyisin lounasrasiaan mahtuu myös kasviksia, yleensä pakastealtaan pussista sulatettuina. Ja tutustutti Kape myös fenkolia kokeilemaan :) Itse tykkään paahtaa uunissa porkkana-bataatti-sipuli lohkot ja surauttaa tähteistä sosekeittoa seuraavalle viikolle syötäväksi - mutta eihän niitä yleensä jää siihen keittoon kun maistuu sellaisenaankin.
VastaaPoistaOooooh - nuo kuulostaa jo ihan gourmet aterioilta... ei ole tullut koskaan katsottua ko ohjelmaa.. kokkisotaa joskus katsoin, olikohan ko kokki siinä. Se oli jotenkin hauska formaatti, kun pitää loihtia niistä mitä sattuu olemaan ateria. Heh heh, meidän arkipäivää... loihdin mitä kaapista löytyy ja meiltä ei löydy kyllä vastaavaa Ukkokultaa... olet onnekas... meiltä löytyy vain tämän räpeltäjän innokas syöjä ja ihana tiskaaja. Minä saan sotkea keittiössä mielin-määrin (olenkin siinä innokas ja tosi hyvä sotkija!!) ja Ukkokulta siivoaa jäljet.... nautin!!
PoistaJa hei, jos sosekeittoa jää yli... niin reilusti vaan juustoraastetta joukkoon ja vohvelipannulla vohveleiksi, namskis...
Ihanan näköinen keitto. Keitot ihan lämmittävät sisältäpäin näin talven kylmillä.
VastaaPoistaSosekeitot on kyllä ihania - muista menee oikeastaan vain kalakeitto.
PoistaMinä söin just suklaata. Eikös sekin ole ihan luonnontuote, ei lihaa?
VastaaPoistaToki-toki... toisaalta olen onnellinen, että suklaa ei sovi mulle.... se käy aivastuttamaan...
PoistaUkkokulta on ihan himona suklaaseen ja innoissaan kun saa aina kaikki munkin saamat lahjasuklaat...
Meidän lähipuutarhassa on (kesällä) kaikki paljon kalliimpaa kuin kaupoissa. Hintataso ihan hirvittää. Ymmärrän toki , että tili tehdään muutamassa kuukaudessa, mutta silti jaksan hämmästellä marjojen, kasvisten ja varsinkin jatkojalostettujen tuotteiden hintaa. Ei juuri enää käydäkään.
VastaaPoistaJa siitä olen täysin samaa mieltä, että vikaan on menty Amerikan malliin. Köyhemmät ihmiset joutuvat ostamaan ja syömään vähemmän terveellistä ruokaa. Toisaalta esimerkiksi juurekset ei paljoa maksa jos vain osaa ja haluaa niitä käyttää.
Ykskaks on ruoasta ja siitä mitä syödään tullut iso puheenaihe. Toisaalta tietysti hyvä, mutta uskon, että niin monia se myös ärsyttää.
No jopas ovat hinnoitelleet itsensä ulos... meillä taasen priima hivenen halvempaa (ja paljon tuoreempaa kuin tukun kautta kauppaan menneet samat tuotteet) mutta kakkoslaatu oikeastaan ihan ilmaista. Isoja pusseja eurolla, milloin mitäkin.. tosin se on sitten sattumasta kiinni, mitä on epäkuranttina... mutta tykkään, tulee kokeiltua milloin mitäkin.. eilen ostin paksoita 4kpl ja hinta oli 0,50senttiä
PoistaNyt olen positiivisesti kade :-)). Lounaskahvilan vuosina minulla on hyvä kontakti eli vihannneskauppias joka myi kakkoslaatuisia tuotteita suoraan autosta. Jos kurkku oli käyrä niin se ei kelvannut enää kauppoihin jne jne ja olin tosi tyytyväinen sillä maussa ei tosiaankan ole eroa eikä sitten tullut myöskään vihanneskauppiaalle hävikkiä. Win-win.
PoistaHyvän näköistä keittoa ja se on juuri niin, ettei punajuuri aiheuta juurihoitoa. Jää nähtäväksi, kuinka hyvin ihmiset ottaa onkeensa uudet suositukset. Aika monella taitaa olla asia jo melko hyvin ja ne, jotka ei piittaa luultavasti viittaa kintaalla suosituksille.
VastaaPoistaSe on juurikin noin... tytär on ravitsemusterapeutti ja työskentelee paljon diabetes-asiakkaiden kanssa. Surullisinta on, että jo nuorilla on kakkostyypin di.
PoistaOnpa iloisen väristä keittoa, vaikka kahta keittoa en tee enkä syö eli punajuurikeittoa ja pinaattikeittoa - kasviskeittoja ja sienikeittoja toki teen aika ajoin ja niistä tykkään! Meilläkin heiluu samalla tapaa sauvasekoitin jostain syystä!
VastaaPoistaOih - nyt tekisi mieli haastaa sinut maistamaan mun tekemiä pinaatti- ja punajuurikeittoja... hih...
PoistaOlen nimittäin onnistunut muuttamaan joskus ystäväpiirissä käsityksiä....
Vai luulenko vain itsestäni liikoja... varmaan, mutta tykkään niin kovasti haasteista!!
Oi oi, ihanaa juurikeittoa. Meillä siippa tekee tavallisista punajuurista aina kun oikein kovasti toivon keittoa, johon ei tule koskenlaskijaa vaan sinihomejuustoa ja reilusti pippuria. Se on myös taivaallisen makuista. Voisin kokeilla tätä sun versiota, onko tämä tosiaan kahden aineksen keitto (juuret + koskenlaskija)?
VastaaPoistaToivon keitto kuulostaa ihanalta... me muuten laitettiin tämän kahden juuren keiton päälle aurajuustomurua...
PoistaPunajuuri ja aurajuusto on ihana kompo uunijuureksinakin...
Tässä ei tosiaan ole mitään muuta kuin noita kahta juuresta ja koko paketti sitä mustaa koskenlaskijaa... suolaa myös...
Nami nami 👍😊
VastaaPoista🥰
Poista