tiistai 28. kesäkuuta 2022

Taidetta, luontoa ja sushia


Itä-Pasilan Muraalitaidetta oli suorastaaan pakko lähteä bongaamaan-upeaan kulttuuripläjäyksen esitiedot sain Kepposen blogista-iso kiitos vinkistä! 
Sopi mainiosti juhannus viikonlopun päätteeksi ja helteiseen sunnnuntaiaamuun! Mittari näytti jo aamupäivällä +26, mutta korkeiden kivitalojen välissä ja rappukäytävissä oli suorastaan vilpoisaa nauttia ihan uskomatonta valtavan kokoista ja osin kolmiulotteista taidetta! Ja mikä määrä… tässä siis vain osa, kännyssä huomattavasti enemmän kuvia! Klikkaa itsesi unohtumattomalle citykävelykartalle: löydät tietoa taiteilijoista ja tarkat sijainnit!










Itä-Pasilasta siirryimme Kulosaaren kartanon kautta 

Kivinokan luontopoluille, josta löytyi ensinnä varmaan sata uskomatonta pikkumökkiä kauniine mijöönein! 

Mökit oon sijoiteltu niin taitavasti sopusointuun luonnon kanssa, että mahdoton vangita niitä edes kuviin!  
Kivinokan kärki antoi taas uuden näkökulman Helsingille! 
Äidin se vei muistoissa Olavi Virran ikivihreisiin säveliin Viljo Vesterisen ja Georg Malmsteenin haiturivirtuoosein! Kivinokassa komeilee upea laatta Dallape-orkesterin alkujuurilts! Paikalla on ollut Kivinokan tanssilava, jossa jo1920-luvulla kuultiin ensimmäiset haitarijazzinsävelet! 

Ona määränpää ja bongauskohteeni oli täysin esteetön luontopolku, joka on osa Livinokassa risteilevä luontopolkua ja täysi Respect! Nyt oli panostus kohdillaan, pistekirjoitetut- ja kohokuvskommunikaatioin täydennetty opastetaulut halattavine puineen! Kerrankin luonto tarjosi parastaan mietitysti kaikilla aisteilla  pyörätuoleilla siirtymisineen erikorkuisille penkeille, joita polun varrella riitti! 

Täysin esteetön kulku vaikka suuremmallakin sähköpyörätuolilla Kivinokan lintujen suosimallekin kärjelle! 


Kun upean päivän päätteeksi saatiin Hesalaistuneet (iltatähtemme) kanssamme nimipäiväsushille-niin se kokosi jotenkin ihanasti yhteen koko viikonlopun!
Eikä mitkä tahansa sushit, vaan rullasushi”rata” Easton ostoskeskuksessa! 
Meidän todellinen suosikki-vain Japanissa ja yhdellä lentokentälle (jota emme muista, missä se oli) olemme saaneet nauttia näistä koko suvun herkuista pyörivässä muodossa! Tätä liikeideaa odotan niin-niin Turkuun! Ja vinkatkaa jos tiedätte MISSÄ olisi… valmiina lähteä bongaamaan kauempaakin!

Juhannus viikonloppu on ollut TÄYNNÄ ELÄMÄÄ! Enää äifin kotiutus Itä-koti-Suomeen ja sit POLKAISTAAN loma kunnolla käyntiin!
 

11 kommenttia:

  1. Pasilan muraalit ovat niin hienoja ja niissähän riittää tutkittavaa ja ihailtavaa vaikka useammallekin käyntikerralle! Minun suosikkini Kivinokalla on se vanha sympaattinen kioski, jossa pitää käydä jätskillä.

    Sunnuntaina olet ollut varsin lähellä minua, Eastonista on meille n. 2km. Toi kaksikerroksinen sushiliukuhihna on hauska kokemus. Viime aikoina on ollut aikamoista vaihtelua sen suhteen, että kuinka laaja valikoima radalla pyörikään. Toivottavasti teille osui "laaja kattaus".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu-Eskimopuikot nautittiin kioskilla-kaikki tuutit oli loppu!😅
      Mua kiehtoo esteettömät jutut, kun ittekkin niitä suunnittelen työn puolesta!

      Ja kiitos, liukuhihna-sushihan se on oikealta nimeltään-meidän vakiokohde joka kerta Hesassa! Tarttis saada Turkuunkin! Kattava on kyllä/jos joku lemppari puuttuu, niin aina on kysymällä saatu, tempurarapuja, simpukoita jne. Ollaan siten oltu aika useinkin ”naapurissa”! Repolainen

      Poista
  2. Waude miten upeaa taidetta nuo muraalit. Taiteilijat ovat todella taitavia. Onpas teillä ollut kiva reissu. Me täällä ollaan paahduttu liki 30 asteen lämmössä viisi päivää. Ei olla jaksettu tehdä oikein mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ja vaikea vangita kuviin niiden kokoa! Täällä myös samat hellelukemat, mut kun pysyy vauhdissa, niin viima viilentää! Jaksamista keskikesään! Repolainen

      Poista
  3. Oi miten mukavaa teillä on ollut ja upeaa taidetta/elämyksiä.
    Kesäpäivän parhautta🌼
    Aurinkoista lomaa ja mukavia kesähetkiä/reissuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos-kyllä kesällä on kiva olla liikkeellä-no myös syksyllä/talvella/keväällä! Lienemme hieman levottomia! Iloa kesäpäiviin Sinulle-juuri sellaisina, kuin itse eniten nautit!

      Poista
  4. Tuo ChemiS:n teos on kyllä äimäävä, 3D-toimii! Täytynee joskus ottaa aikaa Tallinnan reissulla ja käydä tsekkaamassa livenä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti livenä paljon vaikuttavampaa! Kuvissa ei edes koko tule esille! Kiva jos inspiroiduit! Helteistä kesäpäiviä! Repolainen

      Poista
  5. Olipa mukavaa lukea muistojesi polusta, ja tässä postauksessa paljastuikin sinusta monta asiaa😍Suloinen kuva myös sinusta lapsena. Rullasushi on kiva idea, paei kertaa olen ollut paikoissa missä sushi tulee sillä tavalla lähelle. Kaunista kesäkuun loppua sinulle

    VastaaPoista
  6. Ja aivan ihana kaalipostaus edellisessä postauksessa💚Olen hulluna kaaleihin, vaikkei vatsa siitä aina tykkääkään. Täälläpäin talvi+kevät ovat kaalin parasta aikaa. Mielenkiintoista oli myös lukea Etelä-Korean vierailustasi. Aina välillä teen kaalista kimchiä, joka sieltä kotoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, muistojen polun oli hieman tarkoituskin avata itseäni myös itselleni-sillä ikä on tuonut sen, että välillä sitä pohtii:
      ”Miten minusta tuli juuri tällainen?” Mikä siihen on vaikuttanut? Tietysti misdä syntyy, kasvaa, millaisia kokemuksia saa-ne muokkaa… Konkreettisestikin teki hyvää käydä nuo paikat läpi… nyt uudesta näkökulmasta-satulasta! Ennen olen verrannut lintu-tai vaikkapa ruohonjuuri perspektiiviä jollekin asialle… näyttää erilaiselta eri tarkastelukulmiltaan… nyt tullut uusi perspektiivi:satulasta, Hih! Kiitos ihanista kommenteistasi! Iloa eloosi, Repolainen

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Toivon kortit

Se on ollut taas TIISTAI - koska väriä putkahti pöydän täydeltä elämään Tiistai-iltaisin kokoonnumme kirkolle samanhenkisessä seurassa "...