lauantai 19. helmikuuta 2022

Half moon Island

Vielä viimeisen kerran rantautuminen! 

Half moon = Puolikuu saarelle suloisten myssy- ja valkokulmapingviinien, sekä merileijonien valtakuntaan!

Nämä valloittavat pingviinit saivat sydämen sulamaan-niiden touhuja&touhuamattomuutta jaksaisi seurata vaikka loputtomiin! Kunhan kunnon netin päähän pääsen, kirjoitan enemmänkin näistä ihanuuksista! 
mm. siitä että luulin näkeväni parven lentokaloja… ei, se oli lauma pingviineitä uimassa! Ne loikkivat, hyppivät ja sukeltavat sulavasti jopa 35km/h. Ne rakentavat pesän pienistä kivistä ja kun silmä välttää varastavat kivet viereisistä pesistä… ei pysty kuvailemaan niitä viekkaita ilmeitä, kun pingu lähtee pesältään uintiretkelle kalaa hakemaan, niin toinen vie kiviä sillä aikaa minkä ennättää… joskus jopa vain kun selkäsi käännät, niin kivi on pesästään kadonnut! Siis niin suloista ja huvittavaa, mutta samalla niin totta! Pingviini tarvitsee aina maata pesiäkseen! Rannalla on tuttu näky täysin paikoillaan pysyvät jo emonsa kokoiset pingut-ne erottaa karvaisesta/höyhenisistä ”turkistaan”-niillä kun ei voi vielä uida, ne kastuu! Siksi poikaset seisoo ”lapsiparkissa” rannan tuntumassa odottaen jopa 12h kiltisti paikoillaan! Energiaa on pakko säästää… vikkelä takaa-ajo ja juoksu alkaa vasta kun emo saapuu… suussaan/nielussaan mieletön määrä kalaa jo valmiiksi paloiteltuna! Ja arvatkaas mistä nuo täysin samannäköiset frakkipukuiset sitten tunnistaa toisensa ja emo sen jolle ruokaa haki?? Äänestä-kaulaa kurkottaen kurkkukiekaisut ovat niin persoonallisia, että vain omat vanhemmat ne tunnistaa!

Aluksella työskenteli joukko huippututkijoita, joista jokainen piti todella mielenkiintoisia luentoja-kuin myös havainnollisti Zodiac retkillä ja rantautuessa Antarktiksen elämää. Sai osallistua niin plankton -kuin muuhunkin tutkimustyöhön-enemmän kuin mielenkiintoista ja enemmän kuin oma pieni pää pystyi ottamaan tietoa kerralla vastaan! Luennoista otin kännykuvia, joihin on Wikipedian avulla palattava monta kertaa! 



Nämä laiskimukset vilkuttelivat evillään ja vaivautuivat välillä näyttämään kovin hankalalta näyttävää liikkumistaan maalla/jäätiköllä-mutta vedessä… ne olivat hetkessä silmän kantamattomissa!



2 kommenttia:

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Kultturellisti kulutettua aikaa

Kerran-tai vaikka kaksikin kertaa viikossa kulttuurin parissa! Toissa viikolla Oopperaa,  kuluneella viikolla teatteria ja Voicea! Pari viik...