Työkaveri toi nämä kaksi muhkeutta
ihan "tätä" reseptiä varten mulle!
Kun edellisen kerran menin sen kassillisen
liian innokkaana pistämään "rahoiksi",
heh heh... siis leikkaamaan kolikoiksi!
ihan "tätä" reseptiä varten mulle!
Kun edellisen kerran menin sen kassillisen
liian innokkaana pistämään "rahoiksi",
heh heh... siis leikkaamaan kolikoiksi!
Suihkin päälle oliiviöljyä ja reilusti rakuunaa.
Uuniin n. 180 astetta ja olikohan vartin, ehkä 20min.
Huomaat, kun reunat saa väriä ja rapeutta.
Uuniin n. 180 astetta ja olikohan vartin, ehkä 20min.
Huomaat, kun reunat saa väriä ja rapeutta.

Sit ylösalaisin... juustopinnan päälle täytteet.
Tai minä tykkään tehdä kääntötempun kahdesta syystä:
ensinnäkin kesäkurpitsasiivut jäävät kauniisti näkyviin.
Johon - työkaverit heti kysymään,
että miksi en paista suoraan niin, että juusto on päällä???
Voisi toki paistaa niinkin
- mut sit kesäkurpitsan neste jää pellille...
juusto ei osaa "imeä sitä ylöspäin"
Kun juustoraaste on alla, niin neste katoaa...

Tommottista yrttituorejuustoa sattui olemaan kaapissa...
sitä alle, sit kylmäsavulohta ja rucolaa päälle ja eikun rullaamaan.
Ihan törkeän hyvää....
Täytteeksi käy ihan mikä vaan... mistä tykkäät!
Viikonlopun aikana muutama työkaveri
ja facesta "reseptin" huomannut ystävä on tehnyt
jo kasvisversiona, broiskusta, tonnikalasta, kanttarelleista, riisistä...
mistä sinä tekisit, jos tekisit???


Karitsan luomujauheliha tarttui ilta-alesta -60% mukaan.
Ja kun kurpitsaa riitti vielä yhteen peltiin - niin päätin kokeilla
"lämmintä versiota"
Karitsaa jatkoin tuttuun tapaan taas pavuilla - kidneyt tällä kertaa.
Täytteeksi käy ihan mikä vaan... mistä tykkäät!
Viikonlopun aikana muutama työkaveri
ja facesta "reseptin" huomannut ystävä on tehnyt
jo kasvisversiona, broiskusta, tonnikalasta, kanttarelleista, riisistä...
mistä sinä tekisit, jos tekisit???


Karitsan luomujauheliha tarttui ilta-alesta -60% mukaan.
Ja kun kurpitsaa riitti vielä yhteen peltiin - niin päätin kokeilla
"lämmintä versiota"
Karitsaa jatkoin tuttuun tapaan taas pavuilla - kidneyt tällä kertaa.
Koska käärin sisään raa-an täytteen, niin paistoin
kurpitsarullaa vain just sen verran, (n.10min)
et se pysyi kasassa ja onnistuin kääntää ylösalaisin toisen pellin avulla.
Jauheliha-papumössö ja samaista yrttituorejuustoa sisään
- rullaus ja takas uuniin 180 astetta toinen vartti.

kurpitsarullaa vain just sen verran, (n.10min)
et se pysyi kasassa ja onnistuin kääntää ylösalaisin toisen pellin avulla.
Jauheliha-papumössö ja samaista yrttituorejuustoa sisään
- rullaus ja takas uuniin 180 astetta toinen vartti.

Erinomaista tämäkin - mutta kyllä jatkossa suosin kylmiä täytteitä....
Kauriin maku tuli paremmin esille ihan pihveinä... maistui paremmin
Kauriin maku tuli paremmin esille ihan pihveinä... maistui paremmin
Makoisaa syyskuista viikkoa!
Taivas kun näyttää hyvältä ja kiitos näistä ohjeista koska ne ovat tällaiselle taitamatomalle tosi tarpeesen.
VastaaPoistaOikein mukavaa viikon alkua sulle ja pesueelle!
Nam😋 kesäkurpitsat ovat herkkuani myös.
VastaaPoistaKiitos tämä menee testiin.
Mukavaa alkavaa viikkoa.
"Uusi viikko uudet kujeet"
No nyt se kesäkurpitsakääretorttu on nähty vaikka sitä taisin aikaisemmin vähän epäillä :-).
VastaaPoistaMinä voisin kokeilla tuota juurikin sienistä kun niitä tulee nyt mukavasti, mutta kesäkurpitsat täytyy ostaa tänä vuonna kaupasta. Ei ole naismuistiin ollut näin surkeaa satokautta.Ja se näkyy kyllä myös kauppojen hevi-osastolla. Avomaankurkkuja on katseltu vähän sillä silmällä, että niistä hapankurkkuja säilöttäsiin, mutta turhan kalliita ovat siihen tarkoitukseen.Kun ei voi koskaan olla olla satavarma lopputuloksesta :-).
Aivan mainio ohje tuo rulla! 💚 Kylmäsavulohi taitaa olla tänään tarjouksessa Lidlissä.
VastaaPoistaOi oi mitä herkkuja. Tuo rulla menee kokeiluun.
VastaaPoistaOlipa mielenkiintoinen höyläily ja menee ilman muuta kokeiluun! Kuinkahan, jos höyläisi valmiiksi pakkaseen noita siivuja niin onnistuisikohan tuo sitten talvellakin, kun kurppaa pukkaa kasvimaalta?
VastaaPoistaMielenkiintoinen ja todella herkullisen kuuloinen ohje! Tätä täytyy kyllä kokeilla mutta onkohan minun
VastaaPoistajuustohöyläni riittävän terävä, että saisin aikaan yhtä kauniita siivuja kuin sinä? Minä houkuttaisin juuri
kylmäsavulohi kesäkurpitsojen kanssa. Aurinkoista uutta viikkoa!
Täällä taas herkut kehissä, nam 👍😀
VastaaPoistaTätä pitää ehdottomasti kokeilla! 😋En ole oikein osannut koskaan tehdä kesäkurpitsasta mitään, siitä vain muisto talouskoulusta että se pitää ensin "itkettää"😂 Tekisin varmaan jauhelihasta ja chilistä ym semmoiset kääröt ja paljon juustoa. Tämä on just semmoinen mutkaton ja helppo ruoka uunissa. Hyvää syksyistä viikkoa!🍁
VastaaPoista