maanantai 8. syyskuuta 2025

Höylä käteen...


Juustohöylä käteen ja muhkeat kesäkurpitsat siivuiksi.
Työkaveri toi nämä kaksi muhkeutta
ihan "tätä" reseptiä varten mulle!
Kun edellisen kerran menin sen kassillisen
liian innokkaana pistämään "rahoiksi",
heh heh... siis leikkaamaan kolikoiksi!


Tällä kertaa goudaa raastoin alle ja latelin pitkät siivut juuston päälle

Suihkin päälle oliiviöljyä ja reilusti rakuunaa.
Uuniin n. 180 astetta ja olikohan vartin, ehkä 20min.
Huomaat, kun reunat saa väriä ja rapeutta.

Sit ylösalaisin... juustopinnan päälle täytteet.
Tai minä tykkään tehdä kääntötempun kahdesta syystä:
ensinnäkin kesäkurpitsasiivut jäävät kauniisti näkyviin.

Johon - työkaverit heti kysymään,

että miksi en paista suoraan niin, että juusto on päällä???
Voisi toki paistaa niinkin
- mut sit kesäkurpitsan neste jää pellille...
juusto ei osaa "imeä sitä ylöspäin"
Kun juustoraaste on alla, niin neste katoaa...


Tommottista yrttituorejuustoa sattui olemaan kaapissa...
sitä alle, sit kylmäsavulohta ja rucolaa päälle ja eikun rullaamaan. 

Ihan törkeän hyvää....
Täytteeksi käy ihan mikä vaan... mistä tykkäät!
Viikonlopun aikana muutama työkaveri
ja facesta "reseptin" huomannut ystävä on tehnyt
jo kasvisversiona, broiskusta, tonnikalasta, kanttarelleista, riisistä...
mistä sinä tekisit, jos tekisit???


Karitsan luomujauheliha tarttui ilta-alesta -60% mukaan.
Ja kun kurpitsaa riitti vielä yhteen peltiin - niin päätin kokeilla
"lämmintä versiota"
Karitsaa jatkoin tuttuun tapaan taas pavuilla - kidneyt tällä kertaa. 
Koska käärin sisään raa-an täytteen, niin paistoin
kurpitsarullaa vain just sen verran, (n.10min)
et se pysyi kasassa ja onnistuin kääntää ylösalaisin toisen pellin avulla.
Jauheliha-papumössö ja samaista yrttituorejuustoa sisään
- rullaus ja takas uuniin 180 astetta toinen vartti.
Erinomaista tämäkin - mutta kyllä jatkossa suosin kylmiä täytteitä....
Kauriin maku tuli paremmin esille ihan pihveinä... maistui paremmin 

ja pihveissä on muuten kickhernejauhoa, 
jonka opin Seljalta - iso kiitos!!

Makoisaa syyskuista viikkoa!

9 kommenttia:

  1. Taivas kun näyttää hyvältä ja kiitos näistä ohjeista koska ne ovat tällaiselle taitamatomalle tosi tarpeesen.
    Oikein mukavaa viikon alkua sulle ja pesueelle!

    VastaaPoista
  2. Nam😋 kesäkurpitsat ovat herkkuani myös.
    Kiitos tämä menee testiin.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.
    "Uusi viikko uudet kujeet"

    VastaaPoista
  3. No nyt se kesäkurpitsakääretorttu on nähty vaikka sitä taisin aikaisemmin vähän epäillä :-).
    Minä voisin kokeilla tuota juurikin sienistä kun niitä tulee nyt mukavasti, mutta kesäkurpitsat täytyy ostaa tänä vuonna kaupasta. Ei ole naismuistiin ollut näin surkeaa satokautta.Ja se näkyy kyllä myös kauppojen hevi-osastolla. Avomaankurkkuja on katseltu vähän sillä silmällä, että niistä hapankurkkuja säilöttäsiin, mutta turhan kalliita ovat siihen tarkoitukseen.Kun ei voi koskaan olla olla satavarma lopputuloksesta :-).

    VastaaPoista
  4. Aivan mainio ohje tuo rulla! 💚 Kylmäsavulohi taitaa olla tänään tarjouksessa Lidlissä.

    VastaaPoista
  5. Oi oi mitä herkkuja. Tuo rulla menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  6. Olipa mielenkiintoinen höyläily ja menee ilman muuta kokeiluun! Kuinkahan, jos höyläisi valmiiksi pakkaseen noita siivuja niin onnistuisikohan tuo sitten talvellakin, kun kurppaa pukkaa kasvimaalta?

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoinen ja todella herkullisen kuuloinen ohje! Tätä täytyy kyllä kokeilla mutta onkohan minun
    juustohöyläni riittävän terävä, että saisin aikaan yhtä kauniita siivuja kuin sinä? Minä houkuttaisin juuri
    kylmäsavulohi kesäkurpitsojen kanssa. Aurinkoista uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Täällä taas herkut kehissä, nam 👍😀

    VastaaPoista
  9. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla! 😋En ole oikein osannut koskaan tehdä kesäkurpitsasta mitään, siitä vain muisto talouskoulusta että se pitää ensin "itkettää"😂 Tekisin varmaan jauhelihasta ja chilistä ym semmoiset kääröt ja paljon juustoa. Tämä on just semmoinen mutkaton ja helppo ruoka uunissa. Hyvää syksyistä viikkoa!🍁

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Höylä käteen...

Juustohöylä käteen ja muhkeat kesäkurpitsat siivuiksi. Työkaveri toi nämä kaksi muhkeutta ihan "tätä" reseptiä varten mulle! Kun e...