sunnuntai 8. joulukuuta 2024

Pikkuhiljaa pelti täyttyi

Ensin oli vain porkkanat ja sen värikkäät kaverit, 
jotka jäivät "rannalle ruikuttamaan" odottamaan vuoroaan


Vartin verran uunissa öljyn ja rakuunan kanssa
muhineet porkkanat sai retiisit seurakseen....



Sillä välin pannulla kuullotin sipulit & sienet ja hetkisen pikku paprikoitakin

Kaverusten kokoontumisajot ja lisää rakuunaa, valkosipulirouhetta ja suolaa 
- kolosiin upotin lohipalaset ja vielä vartti 180asteessa


Vartin kuluttua näytti tältä....
- siirtyivät lautasille ja arvatenkin ovat jo vatsassa.

Puolet jäi huomiselle - Ukkokulta osaa lämmitellä omansa kotilounaalla
ja minä nappaan kierrätysrasioihin oman puolikkaani mukaan
kiva kunnon eväs työlounaalle!

Peltisapuskat on meidän mieleen!

Ja HeVien punnitus on nyt loppunut....
Uudistuneet ravintosuositukset (27.11.)
- heviä 800g vuorokaudessa = toteutunut kepoisasti jo pidemmän aikaa!!

8 kommenttia:

  1. Oi jestamandeera. Jo ekasta kuvasta meinasin pökertyä, porkkana on lempparivihannes ja rakuunan kanssa... nam nam... ja sitten nuo kaikki muut herkut kyytiin. Ei voi olla kuin hyvää! Tähän ostan aineet, kun seuraavan kerran menen kauppaan. Minäkin tykkään, että kaikki tulee kätevästi samalta pelliltä.

    VastaaPoista
  2. Tämän on pakko olla hyvää. Kuola vaan valuu suupielestä (enkulin käsityöt)

    VastaaPoista
  3. Peltisapuska onkin sitä parasta - ei tule tiskiä, ainakaan paljoa.

    VastaaPoista
  4. Mahtavan herkullisen näköistä! Söisin!

    VastaaPoista
  5. Voi mitä herkkujen herkkua olet tehnyt - olet kyllä taitava kokki! Tuo peltiruoka on meilläkin suosittua, tulee tehtyä ihan liian harvoin!

    VastaaPoista
  6. Nam nam. Näyttää todella herkulliselta. Uunissa tehdyt peltiruoat on aivan mahtavia. Niitä tehdessä voi olla sopivan ronski ja samalla saa tosi hyvää ruokaa.

    Mietin tässä itsekseni (kun olen vähän laiskalla tuulella juuri nyt), että käytitkö sipulit, sienet ja paprikat pannulla makuuntumisen vuoksi? Eli suunnittelen vippaavani em. suoraan pellille ja vasta vähän ajan päästä lisäisin lohipalat. Sipuli kyllä maistuu erilaiselta ilman kuullottamista, mutta taidan kokeilla kuitenkin ;-)

    Mäkin suosin uunipellillisiä ruokia, pellille mahtuu ihanan paljon kasviksia <3

    VastaaPoista
  7. Uunipellille pääsee usein mukaan myös ne kakkosluokkalaiset :-). Eli hävikki vähenee.
    Luin juuri äsken, että italialaiset tekevät useimmiten ruokaa kasviksista eli ne eivät ole siellä lisuke kuten meillä usein on . Kasvikset siis ovat ihan "sitä ruokaa " :-).

    VastaaPoista
  8. Olet aallon harjalla, peltiruoka on nyt trendikästä. Ja näköjään se on myös värikästä ja herkullisen näköistä. Aika hyvin toteutuu osaltasi tuo kasvisten syömisen määrä, jatka samaan malliin. Tai siis tietysti jatkatkin. 😉

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

3 Joulukuun kuvaa

KristiinaK:n ihana haaste_3-kuvaa-joulukuussa on tuonut iloa vuoteen 2024. Kunkin kuukauden alkukirjaimella on saan ut etsiä, miettiä sillä ...