Mantelikalaa oli Stanstan inspiroimana aikomus,
mutta tulikin kahden kalan pataa!
mutta tulikin kahden kalan pataa!
Lähikaupassa oli seitiä vain kuutioina, hmm... ei mieltä ajella kauemmaksi.
Vieressä lohikuutioita - joten ne kopsahti molemmat koriin.
Pannulla kuullotus oikeassa voissa (rypsiöljyä myös, ettei roiski)
reilusti sipulia - tietty (aina)
Vieressä lohikuutioita - joten ne kopsahti molemmat koriin.
Pannulla kuullotus oikeassa voissa (rypsiöljyä myös, ettei roiski)
reilusti sipulia - tietty (aina)
Kunnon rasvaöverit
creme fraichea, smetanaa ja jämät pippurituorejuustot
Kaikki pataan Ruoveden herkun kalamausteen kera, jossa on paljon tilliä.
creme fraichea, smetanaa ja jämät pippurituorejuustot
Kaikki pataan Ruoveden herkun kalamausteen kera, jossa on paljon tilliä.
Saman firman savusuolan lisäsin vasta uunin jälkeen.
Hyvän näköinen annos, eipä se mantelia kaipaa kylkeensä.
VastaaPoistaKiitos - manteli jäi "kutemaan" - eikun kytemään.... hih...
PoistaHih, sulla on pata! Hyvän näköistä tuli ja veikkaan, ettei maussakaan vikaa ollut. Nam!
VastaaPoistaHih - juu... näitä Tupperwaaran muovipatoja mulla on peräti 5. Ystäväni oli aikanaan "edustaja" - esittelijä, vai mikä se titteli olikaan... koskaan en raskinut näitä patoja silloin ostaa... pari "tienasin" emännänlahjana ja niin "SIISTEJÄ" väritykseltäänkin, että sopii parempiinkin pitoihin. Kun lopetti ne hommat, niin olin kuin haahka paikalla... halvalla kun sai... tosi hyviä, mutta lasinen mulla on se oikea isopata (perintökalleus) johon mahtuu vaikka sonnin file!
PoistaHerkullisen näköistä pataa, ihan nousee vesi kielelle nälkäisenä katellessa :)
PoistaMeillä on kans tuollainen Tupperin muovipata, sellainen tosi iso. Vaikka hintava oli, on ollut hintansa väärti. Siinä mies valmistaa kinkkukiusaukset ja makaroonilaatikot töihin evääkseen ja onkin käytetyin ruoanvalmistusastia kattilan ja wokkipannun jälkeen. Alussa jouduin muutamaan otteeseen muistuttamaan, että vain puinen tai muovinen kapusta sallitaan :)
No voi hyvät hyssykät, noilla aineilla ei voi olla kuin todella hyvää!
VastaaPoistaHih - ihana tuo "Hyvät hyssykät" - äitini sanoo niin usein...
PoistaTuli nälkä, vaikka just (vasta) söin aamupalan.
VastaaPoistaKuutamo pitää valveilla yöllä 😔 ja aamulla nukuttaa sitten pitkään. Kaikkeen on selitys 😜😝
🥰😍
PoistaMinäkin ihastelin sittä Stanstan mantelikalaa enkä ole sellaista koskaan tehnyt , mutta nyt on aikomus :-). Nykyään meillä syödään turhan vähän kalaa. Aiemmin kun (kirjo)lohi oli monesti halpaa niin sitä tuli ostettua useinkin ja käytettyä monella tapaa.
VastaaPoistaMutta tuo Sinun on tosi herkullisen näköistä ja myös kokonaisuudessaan ihanan värikäs annos. Nam.
Se on totta, että kalan hinta on noussut hurjasti - toki monen muunkin, mutta kun kala on ihan ykkösproteiini... niin sitä tehdään kyllä muodossa jos toisessa niin usein kuin mahdollista. Pieni järvemme kun jäätyy, niin saadaan onneksi tutulta pilkkimieheltä taas ylijäämä saalista. Torille myös kannattaa mennä sulkemisaikaan...
PoistaTee nyt sinäkin mantelikala, jotta saan riittävästi inspiraatiota sen tekemiseen. Stanstalle jo manailin, että molemmat jättimarketit ovat poistaneet mantelikalan pakastevalikoimistaan ja se on minun lemppareitani. Ehdottomasti pitää jossain vaiheessa kokeilla tehdä sitä.
VastaaPoistaFinduksen mantelikalaa tuli kyllä pakastehyllyistä ostettua - namskis, mutta taisivat lopettaa kokonaan sen valmistamisen.
PoistaJoten täytyy tosiaan tehdä itse... kunhan ensin löytää Alaskan seitä isoina paloina.
Herkullisen näköiset kuvat - mulla haaveena tehdä joskus ruokailuun liittyviä postauksia mutta ehkäpä semmoiset eivät oikein sovellu tähän nykyiseen blogiini .... !!
VastaaPoistaTee ihmeessä ruokailuun liittyviä postauksia myös - onhan ruokakin varsin Valokuvauksellista ja inspiroi muitakin uusiin/erilaisiin kokeiluihin!
PoistaOlen miettinytkin jonkin verran kuvausaiheiden laajentamista mm. kokkailuun, kotoiluun, leivontaan jne. jne. ettei blogin pitäminen vaan kävisi liian yksitoikkoiseksi .... !!!!
PoistaHyvältä näyttää, mutta kokeile ihmeessä myös mantelikalaa. Minulla on samanlainen resepti kuin Stanstalla ja se on h y v ä ä! Jos mahdollista, niin valitse Alaskan seiti. Se on jotenkin parempaa kuin perusseiti.
VastaaPoistaPiti käydä lunttaamassa omasta blogista ja kyllä, minulla oli juurikin Alaskanseitiä. ;)
PoistaEhdottomasti teen vielä mantelikalaakin, mutta haluan isompia lohkoja/paloja seitä.
PoistaHarmi kun lopettivat sen Finduksen mantelikalapakasteen - sekin oli todella hyvää ja arkiruoan nopeuttaja!
Mietin juuri alkuviikolla, että mahtoiko seitiä saada valmiina kuutioina. No tässähän se vastaus tuli.
VastaaPoistaOli mieliteko kalaan ja koska yleensä aina ostan lohta, piti oikein vasiten lähteä pohtimaan jotain toista kalaa. Koska kalan hinta esim. fileinä on aivan posketon, päätin tyytyä pakastekalaan. Nytpä tiedän mitä meillä syödään viikonloppuna!!! =D
Kiva kun inspiroi ja käteviä ovat nuo pikkupalat/kuutiot. Fileet todella hintavia niin tuoreina kuin pakasteinakin. Meillä on onneksi innokas pilkkiystävä jolla kalasaalis tuppaa vielä paisumaan yli oman tarpeen... enää ei puutu kuin talvi ja jää...
PoistaKalaa söisimme kaikista mieluiten, juontaakohan sekin lapsuukun, kun olen kahden järven välissä syntynyt ja kalalla kasvatettu pikkutyttö....
Nam nam kyllä.maistuisi🐟🐟
VastaaPoista🐟maistuu aina, arkena ja sunnuntaina!
PoistaNo kyllä kyllä 👍 täällä vesi kielellä, varmasti oli hyvää 👍😊
VastaaPoista