tiistai 17. syyskuuta 2024

Kanootin kapean uunihin

Kanootin kapean uunihin aion...

Eikös näytäkin ihan kanooteilta...
niin oli pitkiä nämä pitkät kiinankaalin puolikkaat.
Ajattelin "kalasaaliin" pysyvän paremmin paatissa,
kun laitoin vastakkain parit lehdet. 

Keltaevätonnikala oli arvioitu jossain raadissa parhaimmaksi
ja meidän raatikin sanoo:"Ei huono!"
Runsasolivista tomaattisoosia "Sugo alle olive"
olen näemmä joskus kotiin tuonut - se olikin napakkaa soosia.



Kun osan juustoraasteesta laittaa jo paattien pohjalle, niin
- niistä tulee vahvemmat,  
- täytteet pysyy paremmin paikallaan
- ja paatit pysyvät uunissa kaatumatta


Ripaus raastetta vielä päälle(kin)

kiertoilmalla 180astetta
ja 10 minuutin kuluttua näytti jo tältä
-  eli juusto oli sulanut
- syömään. 

Kanoottien "keulat" oli ihanan rapeat, kuin lehtikaali sipsit...
mietin, että kiinankaalistakin voisi tulla hyviä sipsejä...

Oletkos tehnyt vihreitä sipsejä, jos niin mistä?
Minä en ole tehnyt kuin lehtikaalista,
mutta täytyypä käydä testailemaan. 

26 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua,nam💚Täällä saa kiinankaalia vain talvisin putää odotella että voi tehdä tuota.Kaunista tiistaita Repolainen❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinankaalin muoto on niin kutsuvan kiva... kaikenlaisia venheitä siitä saa!!

      Poista
  2. Ulrika50v.blogspot.com17. syyskuuta 2024 klo 7.10

    Mun näköinen ateria 😆nam !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalista on niin moneen "näköön" - mun ykkössuosikki.... ja jokapäiväinen "ruokakaveri"

      Poista
  3. No nyt on sitten "kaalimaan kakara " vauhdissa . Tätä pitää kokeilla on helppo tehdä mutta kyllä tämä jotain muutakin vaatii lautaselle ...mutta mitä ?

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja olet tehnyt,nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räpeltäminen on kivaa - niin keittiössä kuin "ateljeessa" ja kirkolla alkoi tiistaisin myös yhteiset askartelut

      Poista
  5. Kiva ohje kiinankaalista. Sitä kun tulee ostettua nykyään aika harvoin. Mutta kun minulla kasvaa rehottaa lehtikaali valtoimenaan niin siitä olen suunnitellut tekeväni jonkinlaisia kääryleitä tai miksei veneitäkin :-). Kunhan saan nyt ensin syötettyä nuo kesäkurpitsat pois :-). Lehtikaalisipsit oli joskus ihan somehitti ja niitä tein minäkin.Syötyä tuli :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jäi kesäkurpitsaveneet tänä syksynä "laskematta uuniin" - kukaan työkaverikaan ei tuonut ylituotantoa....
      Nyt on ollut omena-, luumu ja kriikunavuosi... niitä työpaikoilla tarjoilla runsain mitoin

      Poista
  6. Ihanat veneet! Minäkään en ole kokeillut muita kuin lehtikaalisipsejä, eivätkä ne kyllä oikein vakuuttaneet. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinankaalista ja roomansalaatista saa kyllä kivoja "paatteja" - sipsejä aion kokeilla myös... luulen, että tulee parempia kuin lehtikaalista

      Poista
  7. Varmasti hyvää. Minä jo kirjoitin soossin nimen muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - sulla on kohta oikea soosien "kokous" siellä - muistajan käyttääkin ja kertoa omat makukokemukset!

      Poista
  8. Oi hyvänen aika, nämä sinun reseptisi ovat toinen toistaan herkullisempia. Tätä täytyy ihan varmasti kokeilla.
    Sinun pitäisi koota "Repolaisen keittokirja - maukasta, terveellistä, kaunista ja helppoa". 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - keittokirja ikävä kyllä kuulostaa kamalalta - ensimmäiseen ammattiin lukiessa jouduin yhden hankkimaan, kun vakiopettajaamme tuurasi 3 kuukautta talouspuolen opettaja (kamalaa aikaa, kun juustotangotkin piti JOKAIKINEN mitata, eikä vaan ensimmäistä... meni se tenttikin uusiksi sen vuoksi!) Vierastan kaikkia ohjeita - mulla riittää kuva/muoto ja inspiroidun siitä sitten omin ainein....ittekkään muista seuraavalla kerralla mitä olen siihen viimeksi laittanut....

      Poista
  9. Olet varsinainen 'kaalimaan kakara'! ♥ En ole tehnyt koskaan mitään vihreitä sipsejä, enkä syö kyllä sipsejä muutenkaan juuri koskaan. Onnistuitko saamaan tiistaista hyvän päivän? Toivon niin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä - tiistaista tuli hyvä... vaikkei onnistunutkaan se mantelikala, kalaa kuitenkin syötiin....

      Poista
  10. Nam😋 herkullista ja taatusti hyvää.
    Täällä myös kokeiluun.
    Sinulla on kyllä on nuo keittiötaidotkin
    niin hanskassa.
    Eräs tuttavani teki vihreitä sipsejä, mutta en
    ole itse maistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räpeltäminen on kyllä kivaa niin keittiössä kuin "ateljeessa" ja tiistaisin samanhenkisten ystävien kanssa kirkolla....
      räpeltämistä se on pyöräilykin metsässä, joten Repolainen tosiaan vaan räpeltää kaikista mieluiten!!

      Poista
  11. Haluaisin saada koehaukkauksen kiitos :) Suhtaudun pienellä epäilyksellä kaaliruokiin. Viime viikolla kokeilin suosikkiani kukkakaalia Repolaisten tyyliin ja siitä tuli niin hyvää. Että ehkä pitää rohkaistua enemmän näihin kaalikokeiluihin.

    Minuun eivät lehtikaalisipsit todellakaan uppoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih - nämä meni kerralla kaikki.... ei riittänyt kuin 2½ kummallekin...
      Olipa ihanaa kuulla kukkakaalikokeilusta ja varsinkin, kun tykkäsit... kaalista saa kyllä niin-niin hyvää, kun valikoi täytteeksi itselle mieluisia täytteitä. Meillä lehtikaalisipsit upposi jopa lapsenlapsiin.... taisi olla niissäkin aika omintakeinen "Repolais-tyyli", hih...

      Poista
  12. NAM! Voisin maistaa. Toki tonnikala on itselleni hyvin rajoitettu (sappi) mutta aina joskus tulee mieliteko ja se tuli kyllä tästä. Eikä seuraava postaus tee elämää helpommaksi, koska kala... ♥

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...