Suomen synttäreille ennätettiin kotiin...
ja varsin kansainvälisesti sitä kyllä juhlistettiin katsellen niin meidän, kun vanhimman tyttären perheen reisukuvia.
ja varsin kansainvälisesti sitä kyllä juhlistettiin katsellen niin meidän, kun vanhimman tyttären perheen reisukuvia.
ja herkutkin oli sekoitus koti- & ulkomaista,
eli raglettea suomalaisittain.
Omien lastemme ollessa pieniä/nuoria raglette oli ihan ykkösherkku
- siihen sai kyllä aina innokkaita kokkeja pilkkomaan kaikkea omalla pannulla paistuvaa ja maistuvaa.
Nauttivat, kun saivat itse keksiä mitä siihen laitetaan;
ehdoton oli nakit, maissit ja ananas... niitäpä oli siis tälläkin keraa.
Lapsilla oli oikein Raglette-vihko....
johon innokkaana merkattiin viiva... laskettiin siis kuinka monta pannua kukin söi...
Mitään ei saisi heittää pois.
Sama herkku on periytynyt suvussa - kaikilla aikuisilla lapsillammekin on raglettepannut myös omissa kodeissaan.
Onko pannu sinulle tuttu?
Ja jos, niin mitkä on suosikit, miten käytätte?
Sulattaen-lämmitten vain juuston,
vaiko kaikki täytteet - kuten meillä?
Ostin myös "oikeaa" raglette-juustoa aikuisempaan makuun... mutta kyllä se tuo Oltermanni näytti maistuvan paremmin aikuistuneillekin... se minkä nuorena oppii, niin vanhana taitaa.
Jälkiruokana ja kaffen kera oli sitten maailman helpoimpia käpyjä.
Alla Oreo-keksi, päälle lusikalla "kökö" mutakakkua
ja sitten suklaasimpukkamuroja ja siivilöiden tomusokeria.
Pienen ja nopsan kokeiluerän tein, joten jäi vaihekuvat ottamatta...
Tuskinpa täytynee edes niitä ottaa - niin helppoja,
vaikka saan kuulemma tehdä näitä joulupöytään
- niin oli kaikille mieluisia.
Jälkiruokana ja kaffen kera oli sitten maailman helpoimpia käpyjä.
Alla Oreo-keksi, päälle lusikalla "kökö" mutakakkua
ja sitten suklaasimpukkamuroja ja siivilöiden tomusokeria.
Pienen ja nopsan kokeiluerän tein, joten jäi vaihekuvat ottamatta...
Tuskinpa täytynee edes niitä ottaa - niin helppoja,
vaikka saan kuulemma tehdä näitä joulupöytään
- niin oli kaikille mieluisia.
Lisäsin tänne kuvat muroista, meidän pöydällä kuvattu tuo S-ketjun halppisversio, josta siis tein. Vieressä kuvakaappaus Kelleogsin vastaavista.
Raglettehommat menee minulta ihan ohi.
VastaaPoistaNuo kävyt on kauniita ja helposti toteutettaviakin. Laitanpa korvan taakse :)
Hih, korvantaukset menee varmaan yhtää ruskeiksi kuin mun kätöset näitä tehdessä...
PoistaOvat kyllä helppoja - nopeita ja söpöjä esille laitettavaksi.
Oi, miten ihanaa yhdessä oloa teillä!
VastaaPoistaYhden kerran olen ollut paikallisessa ravintolassa raglette illassa työpoppoon kera.
Paikassa tarjoillaan etupäässä saksalaisia herkkuja ja juomia
Oli erilaisia saksalaisia nakkeja, makkaroita.
Kuin myös salaatit ym, perinteiset.
Miten ihania tarjottavia jälkkäriksi nuo kävyt, täytyypä
joku kerta kokeilla.
Kiva olette päässeet turvallisesti kotiin, varmasti ihanien muistojen kera.
Lupsakkaa viikonloppua!
Kiitos - toivotuksesi toteutui - oli ihanan lupsakka ja ilon täyteinen viikonloppu.
PoistaOooh - ravintolassa on varmaan ISOT ragelettepannut, vai miten se oikein toimi, oliko jokaisella seurueella oma pannu pöydässä. Sveitsiläinen "herkku"-keksintöhän tuo on.
Meillä ei ole raglette pannua eli ei ole sen suhteen mitään suosikkiakaan. Noi kävyt on hauskan näköisiä ja ilmeisesti hyviäkin, koska sait niistä jo tilauksen jouluksikin.
VastaaPoistaJuu - kävyt meni suit sukkelaan parempiin suihin... teinikin suunnitteli tekevänsä itsekin.
PoistaEi ole meilläkään raglettepannua enkä muista, olenko koskaan ragletteherkkuja syönyt missään. Kävyt näyttävät hauskoilta ja helppotekoisilta. Viljattomana et varmaan itse niitä syönyt, mutta mietin, onko oreon tapaisia gluteenittomia keksejä olemassa. Kauheasti ei tule ostettua gluteenittomia keksejä, joten en oikein valikoimasta tiedä.
VastaaPoistaRauhallista toista adventtia ja iloa joulunodotukseen!
Juu - kävyt meni muihin suihin - en ole muutenkaan ollut koskaan muiden jälkiruokien kuin juuston, hedelmien ja marjojen ystävä. Tykkään silti tehdä kaikenlaista - ihanaa kun muille maistuu. Varmaan on gluteenittomiakin mustia keksejä, mutta kun en syö gluteenitontakaan, niin ei ole tullut katsottua. Domino sopii myös... niitä taidan laittaa jouluna alle.
PoistaIhanaa joulunodotusta teille myös.
Raglette-pannusta olen kuullut ja lukenut, mutta on jäänyt hankkimatta, vaikka onkin tehnyt mieli kokeilla. Mutta ihanalta näyttää raglette-ruokanne ja -pöytänne. Ei noita herkkuja voi tosiaan vastustaa :)
VastaaPoistaKiitos muuten käpyvinkistä - menee kokeiluun :)
Mukavaa joulun odotusta sinulle!
Raglette on kyllä kiva seurusteluruoka - voi valmistella etukäteen ja jokainen saa mieluisia makuja omalle pannulle. Lasten kanssa ihana... kiva kuulla että kävyt menee kokeiluun.
PoistaKiva traditio teillä tuo Raglette. Minä en ole sitä koskaan maistanut; kuullut kyllä.
VastaaPoistaHih - juu... ragletesta tuli kyllä oikea traditio... nuoret muistelee yhä, että 11 pannua taisi olla ennätys... naapurinpojan syömänä tosin.
PoistaHih, en ole ikinä maistanut raglettea! Hyvältä kyllä näyttää ja kuulostaa, vaikka mä en olekaan oikein sen ystävä, että itse pitää valmistaa pöydässä jotain. 😅 Mutta voi vitsi noi kävyt... Näyttää niin houkuttelevilta!
VastaaPoistaHih - juu... onhan se vähän hassua, että laittaa vieraat tekemään itte sapuskansa (laiska emäntä)
PoistaKäpykä tulee kyllä taatusti tehtyä... helppo vierasvara jopa yllärivieraille... aina yksi mutakakku pakkasessa
Raclette kiehtoo ajatuksena, ystävien kanssa pöydän ympärillä herkutellen nautittuna. Juustohan on aina hyvää, fonduenkin muodossa voisi nauttia :) Onkohan molemmissa samoja valintoja, vain nauttimistapa erilainen (hillosipuli, maustekurkut ynnä muut). Koska racletten valmistaminen ja nauttiminen ei ole itselle tuttua, piti vierailla juutubessa oppimassa uutta. Siellä oli kiehtovia videoita sveitsiläisistä ravintoloista, joissa oli juuston sulatuslaite, josta juustoa kaavittiin annoksen päälle. Eli perinteiseen talonpoikaistapaan valmistettuna nykyajan ravintolamaailmassa. Kokeilisin, ihan millä tavalla valmistettuna tahansa!
VastaaPoistaHerkkukäpyjä <3 Uteliaana otsikon perusteella, mistä kävyistä saammekaan kuulla :)
Mukavaa kolmanteen adventtiin johtavaa viikkoa!
-Sari-
Totta - JUUSTO ON AINA HYVÄÄ.... Juusto on mun heikkouteni - se menee ihan kaikissa muodoissaan ja käytän sitä todella paljon ja monella tapaa. Fonduekin meiltä löytyy - mutta ei kovin laadukas, ärsyttää, kun polttaa lopulta sen juustosoosin sinne kattilan pohjaan.
PoistaRaglette on tosiaan juuston sulatuslaite, mutta sulaa ja lämpenee samassa pikkupannussa muutakin... Hauskuus piilee, että kukin saa täyttää omilla herkuillaan... Ja hih... oravien herkkuja ihmispöytään...
Nuo jälkkikävyt ovat tosi söpöjä. Mutta mikä ihmeen suklaasimpukkamuro? Juuri googlaisin suklaamuroja ja kuvien perusteella niistä mikää ei muistuta simpukkaa. Nuo voisivat olla kiva lisuke jouluherkkuihin.
VastaaPoistaMeillä ei ole omia raclettepannuja, koska ei vaan riitä säilytystilaa. Minä olen syönyt raclettea kylässä ja Keski-Euroopan reissuilla. Tykkään. Vuosi sitten lainasin kaveriltani hiihtolomaksi racleten ja tein pojille. Hyvin upposi nuorisoon raclette.
Lisäsin tuonne loppuun kuvankin muroista, jos helpompi suunnistaa S-ketjun kaupoista Xtra choco shells.
PoistaMekin muuten alkuun lainattiin ystävien raglettepannua - niin monasti, että lopulta jo nolotti ja päädyttiin hommaamaan oma...
Nuorten ja lasten kanssa kyllä todella hitti.... pitääkin yllättää joku kerta ne ystävät, joilta aina lainattiin, hih....