Tää viikonloppu ollaan vaan ja hengaillaan....
- niillä sävelillä lähdettiin liikkeelle, mutta kun kännyn kuvia katsoo,
niin tuntuu, että me ei muuta tehty kuin syötiin!!
niin tuntuu, että me ei muuta tehty kuin syötiin!!
Kuinkahan mones kurpitsakeitto tämä onkaan tälle syksylle?
Halloween jäi myös jotenkin päälle....
sillä perjantain kauppareisulla mukaan tarttui -60% hinnoin Halloween krääsää
sillä perjantain kauppareisulla mukaan tarttui -60% hinnoin Halloween krääsää
eli kunnon Sulo Vilenit...
Parikymmentä hämähäkkiä, jotka päätyy työvälineiksi....
tiedän, että asiakkaitani kiehtoo pinsetein juuri hämisten onkiminen "verkkolaatikosta"
ympäri vuotisesti!!
Mun työvälineeni ovat siis varsin mielenkiintoisia!!
Tuota muuta mukaan tarttunutta krääsää
luulen tarvitsevani myös tulevien vuosien korteissa ja muissa askarteluissa.
Aamupala oli kellonajaltaan paremminkin lounas...
sillä eihän sitä malttanut mennä nukkumaan vielä Tuhkimotarinankaan aikaan....
sillä olihan me tuota Malawilta jotain kosteita tuliaisiakin...
Malawin toinen vientituote suosittujen akvaariokalojen (lukuisat endeemiset kirjoahvenet)
lisäksi on ehdottomasti Kansallisjuoma GIN!!
Hauskinta pulloissa oli nuo kruunukorkit... hih.... olettekos nähneet "tiukassa viinassa" ennen olutpullon korkkia? Me ei - kolmen desin juomia - pitää olla porukkaa, että saa menemään kerralla koko pullon.
Brandy on yhä korkkaamatta!!
Lauantai-illalle olikin sitten varattuna oikein pitkän kaavan mukaan
syömistä Kakolan Ruusussa - eli Isot pidot.
Sen seittemää sorttia... enemmänkin
Aivan ihana maistelumenu kauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen
Sen seittemää sorttia... enemmänkin
Aivan ihana maistelumenu kauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen
Maisteluillalliset ovat oikeastaan ainoa ruokailumuoto,
joka saa meidät innostumaan ruokailemaan ravintolaan (Suomessa).
Pohdittiin tähän syytä ystävien kanssa
- listalta valiten harvoin tilaa erikoisinta-uutta-outoa...
vaikka uudet maut ja compot kiehtoisikin.
Ei tunnu järkevältä mennä syömään ja maksamaan ravintolaan annoksesta,
joka on tuttu ja jonka tekisi itse kotona paljon edullisemmin ja omaan suuhun sopivammin.
Ravintolassa sortuu helposti valikoimaan lempi raaka-aineita ja -makuja
- taaten, että saisi rahoilleen vastinetta...
Tähän on hiipunut meidän innostunut mennä ravintolaan....
tuntuu pelkältä tuhlaukselta...
Mutta maisteluillalliset... ei valikoinnin vaikeutta - takuuvarmasti uusia makuja.
Uudet maut kiehtoo - niin itse kokkaillen... kuin kokeillen toisten tekeminä.
Joulupöytään tulee nyt kahdessa taloudessa uusi compo...
punajuuria ja luumuja... aivan mielettömän ihana yhdistelmä!!
Kukkakaalikratiini myös tehdään jatkossa cheddarin kera.
me ladyt jäimme terapoimaan itseämme keittiöön.
Lähipuutarhalta toin vaikka mitä ihanaa perjantaina...
Hauskin löytö oli nuo kippurakurkut.... epäkuranttia kakkoslaatua,
jotka olivat sitten poimineet jo tuollaisena miniversiona.
1,8kg kippuraan kasvamassa olevia kurkkuja ja maksoivat euron.
Kuorittuna niin hauskoja, että lapset luuli aluksi chileiksi,
eivätkä uskaltaneet maistaa...
kohta olivatkin kuorimassa niitä itse lisää.
Hauskin löytö oli nuo kippurakurkut.... epäkuranttia kakkoslaatua,
jotka olivat sitten poimineet jo tuollaisena miniversiona.
1,8kg kippuraan kasvamassa olevia kurkkuja ja maksoivat euron.
Kuorittuna niin hauskoja, että lapset luuli aluksi chileiksi,
eivätkä uskaltaneet maistaa...
kohta olivatkin kuorimassa niitä itse lisää.
Sunnuntaina piti pöytään laittaa jatkopala - väkeä kertyi enemmän
ja pääruoat jäi kuvaamatta... kun nälkäinen joukko saapui seuraksemme.
Pääruokana oli nuudeleita parilla eri soosilla, perinteisellä mummon bolognesella
ja sitten kasvisversiossa härkistä, valkopapuja tomaattisoosilla ja lehtikaalia.
Ihan älyttömän hyvä compo - josta nappasin lähemmän kuvan nyt jälkikäteen
kun riitti mulle tän päivän lounaaksikin.
Alla jämiä salaateista.
kun riitti mulle tän päivän lounaaksikin.
Alla jämiä salaateista.
Lehtikaalia tulen lisäämään jatkossa sooseihin....
eli ehdottomasti jatkoon!!
Kaffen kera oli mauntelijauhopohjalla rahka-sitruunatuorejuusto kakkua marjoilla.
Välikerroksessa itse "Kuningatarta", eli mustikoita ja vadelmia,
päällä sitten karpaloita ja pensasmustikkaa.
Välikerroksessa itse "Kuningatarta", eli mustikoita ja vadelmia,
päällä sitten karpaloita ja pensasmustikkaa.
Kuvakimaraa viikonlopulta kun katsoo - niin me ei olla tehty muuta kuin syöty!!
No - ei me paljon muuta tehtykään!!
Maailma parani kyllä (ainakin puheitten ja naurun kera) melkoisesti!!
No - ei me paljon muuta tehtykään!!
Maailma parani kyllä (ainakin puheitten ja naurun kera) melkoisesti!!
Voi maiskis mitä herkkua siellä juomien kera onkaan tarjolla, tunnen
VastaaPoistatäällä asti tuo fiiliksen ja yhdessä olon mukavuuden.
Kiitti muuten vinkistä kiva laittaa tarjoiluun ja muutenkin kaitaliinat noin,
miten ihmeessä en ole tuota hokannut!
Mukavaa viikkoa sinne!
Oih - kylläpä yllätyin ja ilahduin, jos joku uusi/erilainen idea voi sinulle mega-super-idearikkaalle sisustajalle tulla meikäläiseltä.... hih... meidän pöytään on oikeastaan pakko laittaa kaikki kaitaliinat noin. Pöydän leveys on "outo" 110cm.
PoistaRakastan sitä, koska se mahdollistaa niin hyvin tilaa laittaa esille kaikki keskelle ja silti reilu tila ruokailulle... mutta mitkään valmiit kaitaliinat ei sitten riitä sillai perinteisesti... Virosta olen näitä ylipitkiä kaitaliinoja löytänyt...
Oi oi mitä ihania herkkuja ja varmasti ihanaa nauttia kaiksesta suuren porukan kanssa
VastaaPoistaParasta oli nimenomaan tämä porukka....
PoistaHuomenta! Oi että miten mahtava ruokapostaus! Tätä täytyy katsella pidempään, niin paljon oli uutta ja mielenkiintoista. Tuo on kyllä totta, että tuntuu hölmöltä maksaa ravintola-annoksesta, jonka voisi tehdä kotonakin.
VastaaPoistaJoulupöydän antimet kiinnostavat aina, joten googlettelin jo punajuuren ja luumun yhdistämistä.
Kiitos todella piristävästä kommentista. En tiedä kuinka huomasin sen vasta nyt. Todella kivaa, jos osallistut Joululaisen aloittamaan haasteeseen. Hänen blogistaan siis löytyvät kysymykset kätevänä listana. Minä olen muuten tekemässä jo uutta Jouluaiheisia kysymyksiä -postausta, joten tervetuloa lukemaan sekin muutaman päivän päästä. :)
Onpa todella mukavaa löytää bloggaajia, jotka ovat vielä innostuneita haasteista. :D
Ihanaa päivää! <3
Ihana yllätys täälläkin - kun tulit pikaisesti vastavierailulle. Todellakin olen hulluna haasteisiin... niistä jotenkin oppii aina itsestäänkin uutta, hih...
PoistaOlisipa jännittävää, jos tekaisisit jotain compolla punajuuri/luumu...
Saa nähdä ehdinkö yhdistelmää testata ennen joulua... mutta viimeistään Jouluna.
Ruokaideoita on jo jouluun... ruoka - se on minulla aina mielessä! Tulet huomaamaan, että minulla on ylikorostunut suhde ruokaan... en tiedä mistä moinen - ehkä senkin joku haaste vielä selvittää (itsellenikin!!)
No johan oli taas upeat sapuskat! Nauratti malawilaisten ginien erikoinen korkkiratkaisu. 🤭 Mikähän tuonkin idean takana on ollut... että hyvä kannattaa jakaa? 😅
VastaaPoistaMinä olen vähän eri mieltä maistelumenuista... Mulle ehdoton maksimi maistelumenuissa on yleensä noin neljä eri annosta, koska mitä enemmän erilaisia makuja sekoittaa, sitä sekavampi olo kokonaisuudesta jää. Mutta makuasioitahan nämä ovat. 😊
Hih - Malawilaiselle tuo pullo lienee/mies.....
PoistaMaisteluillalliset - mitä överimmät... Madeiralla kerran 19 eri annosta... ja ties kuinka monessa välissä parfait.... syötiin sitten 5½h..... rakastan syömistä.... ei ollut lainkaan liian pitkä ja liian monta makua - monet niistä muistan yhä ja muutamaa olen plagioinut omintakeisesti itse. Mulla on todellakin joku ylikorostunut suhde ruokaan - se on aina mielessä... syödessäkin, että mitä voisin tehdä seuraavaksi ja miten... että tekisin sen erilailla... ja laittaisin esille erilailla... oireeni viittaavat ruokafetissiin!!
Syöty näköjään on ja hyvät oli eväät! Tottahan aina pitää ostaa, jos halvalla saa ja vielä parempi juttu on, kun ostoksille on käyttöä. Ja sinulla tuntuu olevan selvä suunnitelma, mitä hämiksille ja muille hankinnoille teet.
VastaaPoistaPomoni oli kyllä alkuun ihmeissään ostoksistani...
Poistaei enää....
Kattaus on puoliruokaa. Herkullisen näköisiä annoksia; punajuuri-luumu yhdistettynä kuulostaa mielenkiintoiselta.
VastaaPoistaKiitos - ruokien esillelaitto on kyllä ihan yhtä tärkeää kuin itse menuun miettiminen....
PoistaIhania ruokakuvia! Tosin ne aiheuttivat hetkellisesti apeaa mieltä, kun tajusin, että minulla on jääkaapissa lounaaksi ainoastaan mikrokeitto. Mutta apea mieli korjaantui kun aloin suunnittelemaan, että josko ponnistaisin tällä viikolla johonkin ulos lounaalle.
VastaaPoistaYhä enemmän alan miettiä miten pihi - suorastaan KITSAS olen...
Poistaen raskisi millään mennä lounaalle, edes lounassetelillä
- kun pelkään etten saa rahoilleni vastinetta...
Vaikutuksensa silläkin, että todella vaikeaa löytää viljatonta vaihtoehtoa ruokalistoilta!!
Upeat on laittelut ja asetelmat, omaperäiset 🧡
VastaaPoistaKävimme aamulla ruokaostoksilla ja pysähdyin kuvaamaan kurpitsoja,
sinua ja postauksiasi ajatellen ja niiden innostamana 😀😎
Hih - sinä sen sanoit niin positiivisesti = omaperäiset.... Kiitos!!
PoistaJa voi ihanuus jos innostuit kuvaamaan kurpitsoita... sinäkö se olitkin,
joka ajattelit minua ja siksi poskiani kuumotti niin mukavasti aamupäivällä!!
Repolaisen ruuissa silmä lepää ja varmasti maksukin on tyytyväinen. Kattaus on puoli ruokaa 👍
VastaaPoistaKiitos - näin minäkin kuvittelen, että kattaus on puoli ruokaa... josko saisi syömäänkin puolet vähemmän suullaan, kun syö puolet silmillään... sitä tämä ikääntyvä aineenvaihdunta tekee, että puolet riittäisi....
PoistaVoi taivas näitä sun ruokataideteoksia!
VastaaPoista