Viikonlopun vierasmäärä tuplaantuikin lyhyellä varoituksella
- joten säästääkseni aikaa, en lähtenytkään kauppaan
- vaan menin pakastimelle ja kaivoin sieltä aiotun kuhan kaveriksi lisää fisuja.
Sulivat sopivasti sillä välin - kun tyhjensin jääkaapin ja vihanneslaatikon
miettien mitä niistä tehdä!!
Kalalautasesta tulikin sitten kolmen lajin kokoelma - kuhaa, lohta ja tonnikalafileitä.
- joten säästääkseni aikaa, en lähtenytkään kauppaan
- vaan menin pakastimelle ja kaivoin sieltä aiotun kuhan kaveriksi lisää fisuja.
Sulivat sopivasti sillä välin - kun tyhjensin jääkaapin ja vihanneslaatikon
miettien mitä niistä tehdä!!
Kalalautasesta tulikin sitten kolmen lajin kokoelma - kuhaa, lohta ja tonnikalafileitä.
Lisukkeeksi parsakaalia parin juuston (mozzarella&cheddar) kera
ja munamaito oli tälläkertaa astetta parempaa, eli muna-kuohukerma savusuolalla.
Muut lisukkeeksi oli todellakin "kaikkea sitä sekaisin"
mitä kaapista sattui löytymään.
Mitään ei ollut paljon, mutta kun kaikkea vähän
- niin jopa kolme erilaista "sotkotusta" sain aikaan.
Repolaisen "Waldorf" koostui tälläkertaa omenasta, päärynästä, kaalista ja juuriselleristä ja saksanpähkinöistä ja sekoitus paksuun Kreikkalaiseen jogurttiin.
Repolaisen "Tsatsikista" puuttui valkosipuli - mutta raastettua ja valutettua kurkkua oli tooooosi reilusti - sitruunapippuria ja tilliä ripottelin kermaviiliin joukkoon.
Kylmäsavulohimössöni on nuorten suosiossa: tyypillisin uuniperunoille tekemäni soosi.
Siihenkin löytyi hieman tarpeita - mariskoolillinen sain loihdittua jämästä rahkaa,
ranskankermaa ja mausteina sitruunapippuria ja tilliä.
Värikkyydestä huolehti kaikki kylmälaatikon löydöt, punakaalia, sydänsalaattia, jääsalaattia, tomaatteja, kurkkua ja papaijaa - muusiakin sen verran kun pottuja löytyi.
ja munamaito oli tälläkertaa astetta parempaa, eli muna-kuohukerma savusuolalla.
Muut lisukkeeksi oli todellakin "kaikkea sitä sekaisin"
mitä kaapista sattui löytymään.
Mitään ei ollut paljon, mutta kun kaikkea vähän
- niin jopa kolme erilaista "sotkotusta" sain aikaan.
Repolaisen "Waldorf" koostui tälläkertaa omenasta, päärynästä, kaalista ja juuriselleristä ja saksanpähkinöistä ja sekoitus paksuun Kreikkalaiseen jogurttiin.
Repolaisen "Tsatsikista" puuttui valkosipuli - mutta raastettua ja valutettua kurkkua oli tooooosi reilusti - sitruunapippuria ja tilliä ripottelin kermaviiliin joukkoon.
Kylmäsavulohimössöni on nuorten suosiossa: tyypillisin uuniperunoille tekemäni soosi.
Siihenkin löytyi hieman tarpeita - mariskoolillinen sain loihdittua jämästä rahkaa,
ranskankermaa ja mausteina sitruunapippuria ja tilliä.
Värikkyydestä huolehti kaikki kylmälaatikon löydöt, punakaalia, sydänsalaattia, jääsalaattia, tomaatteja, kurkkua ja papaijaa - muusiakin sen verran kun pottuja löytyi.
Taatelit aurajuustolla; menevät jatkoon myös joulupöytään....
Äitini oli pyöräyttänyt edellisenä päivänä karjalanpiirakoiden jälkilämmöillä mamman marjapiirakan
- aivan kuin olisi arvannut, että väkeä tuleekin enemmän.
- aivan kuin olisi arvannut, että väkeä tuleekin enemmän.
Melkoiset herkut sait taiottua, vaikket ilmeisesti ollut varautunut ruokkimaan suurta porukkaa. Kaappisi on luultavasti pohjaton. Hienoja kortteja olit taas tehnyt ja mikä upea suoritus hyväntekeväisyyteen! Kun osallistuu hyvän tekemiseen, niin sitä tuskin osaa lopettaa, osaako edes vähentää.
VastaaPoistaJuu-puolet vähemmän oli alunperin tulossa... lohet vain varattuna, mutta onneksi on pakastin....
Poistaja vihanneslaatikko pursuilee lähipuutarhan ansiosta... sellainen kokkisota ohjelman tyyppinen fiilis aina välillä keittiössä, mutta se on kivaa!! Pyrkimys hyvään kyllä osoitti, että joku "karmalaki" on olemassa.... se toi vuoden aikana itsellekin niin paljon hyvää, ettei ole tottakaan... parasta oli lukuisat elämään palaavat ihmiset lapsuudestam nuoruudesta, opinnoista, lasten hiekkalaatikolta ja kaikki uudet tuttavuudet = kohtaamiset!! Ihmisarvo on mittaamaton!! Vähentää on pakko - mutta viriää kyllä ideoita kokoajan, miten voi pienimuotoisemmin jatkaa... muutti oikeasti koko lopun elämän!
Jopas on Repolainen laittanut kystä kyllä, nam nam! ♥
VastaaPoistaHih - kiitos Stansta, nyt oli sellainen "Kokkisota" fiilis....
Poistavai mentiinkö ajanlaskussa vieläkin pidemmälle, eli 5leipää ja 2kalaa ja kaikille riitti!
Äiti <3 Ihana oivallus häneltä :)
VastaaPoistaMonenlaista hyvää oli tarjolla, näyttää niin upealta. Tuo taateli-aurajuusto pitääkin laittaa muistiin joulua varten!
Ihanaa Sari kun tulit vieraisille.... oli pakko klikata heti kurkkaamaan "kukas se siellä" ja aivan ihana blogi ja mielenkiinnonkohteet sinulla - tulen palaamaan....
PoistaTaateli aurajuustolla kuulostaa ainakin minun makuuni tosi herkulliselta. Kaikki kuvan kalat söisin vaikka yksin, mutta kaalit jättäisin muille. Herkulliset tarjoilut olet taikonut.
VastaaPoistaTyökaveri toi viime viikolla pikkuisiin pikkujouluihimme tuon taateli-aurajuustoyhdistelmän... ja meni heti jatkoon meilläkin!
PoistaKALA(t) on kyllä ykkösherkku minullekin... niillä elelinkin ensimmäiset 7-vuotta.... joten ihmekkös tuo... no, kaaliin on varmaan totutettu jo yhtä varhain!
Monipuoliset jännittävät upeat tarjoilut taas kerran.
VastaaPoistaJos jonain päivänä ilmoitat avanneesi ravintolan en ihmettele yhtään, onnittelen vaan 💚🥂🌹
Kiitos-mutta Ei kiitos!! Sitä uutista ei tulla kuulemaan.. sillä se elämä on koettu ja siellä itsensä ihan loppuun poltettu.
PoistaKai kuvittelin sen olevan juuri tuollaista ihanaa suunnittelua ja kattamista, mutta oli kaikkea muuta - ihmisten irtisanomista ja sunnuntaisin 16tunnin työpäiviä, muutamia luetellakseni...
Joten aivan ihana harrastuksena, mutta ei koskaan enää työnä...
Voi jumankekka, miten ihanan näköiset ruoat! Varsinkin kun alan olla "pikkuisen" kyllästynyt tähän iänikuiseen riisiin... 🤣
VastaaPoistaHih - riisille.... se on siellä kyllä niin paljon parempaa kuin täällä....
PoistaAsiasta melkein kukkaruukkuun - tai ainakin riisikeittimeen, onko teillä koti-Suomessa riisikeitin?
Tyttären perheellä on... meillä ei vieläkään....
Onpas herkullisen näköiset tarjoomukset. Nam!
VastaaPoistaVoi kiitos Kepponen - kulinaristin suusta todella arvostan!!!
Poista