Jestas miten vähän meidän syksyssä on ollut sosiaalista elämää ystävien kanssa,
vaikka joka viikonloppu on ollut "jotain"
- mutta ei sellaista kunnollista - kiireetöntä yhdessäoloa!
Minähän olin ihan elementissäni,
kun pääsin eilen keittiöön pitämään kunnon "pyjama-päivää"!
Onko sulla kokkaillessa esiliina, vai mikä on lempiasu ruokaa tehdessä?
Hih - mun tyypillisin "KUNNON-kokkailu" asu on oikeasti YÖKKÄRI!!
Sitä aloittaa niin innoissaan valmistelut
juoden aamukaffeetkin vauhdissa seisaaltaan.
Ei silloin malta aamiaiselle istua...
saati vaattehia vaihdella!!
Ruokavieraat - hyvät ystävät saavat mielen niin iloiseksi, että
keittiössä voisi viettää vaikka koko päivän.
No - "pyjamassa" tulee kyllä lenkkeiltyä eräänkin kerran olkkariin,
kun miettii millaisissa astioissa kunkin tarjottavan esille laittaisi.
Eikö mulla ole aloittaessa muutoinkaan valmista visiota mitä teen...
se syntyy siinä pikkuhiljaa.... sovitellen!!
vaikka joka viikonloppu on ollut "jotain"
- mutta ei sellaista kunnollista - kiireetöntä yhdessäoloa!
Minähän olin ihan elementissäni,
kun pääsin eilen keittiöön pitämään kunnon "pyjama-päivää"!
Onko sulla kokkaillessa esiliina, vai mikä on lempiasu ruokaa tehdessä?
Hih - mun tyypillisin "KUNNON-kokkailu" asu on oikeasti YÖKKÄRI!!
Sitä aloittaa niin innoissaan valmistelut
juoden aamukaffeetkin vauhdissa seisaaltaan.
Ei silloin malta aamiaiselle istua...
saati vaattehia vaihdella!!
Ruokavieraat - hyvät ystävät saavat mielen niin iloiseksi, että
keittiössä voisi viettää vaikka koko päivän.
No - "pyjamassa" tulee kyllä lenkkeiltyä eräänkin kerran olkkariin,
kun miettii millaisissa astioissa kunkin tarjottavan esille laittaisi.
Eikö mulla ole aloittaessa muutoinkaan valmista visiota mitä teen...
se syntyy siinä pikkuhiljaa.... sovitellen!!
Minähän julkaisinkin nämä aamukaffella syntyneet
palloraudalla koverretut melonipalleroiset
ja pippurireunaiset kalkkunaleikkeleet ruusuiksi käärittynä
jo eilisaamuna edellisessä postauksessa.
ja pippurireunaiset kalkkunaleikkeleet ruusuiksi käärittynä
jo eilisaamuna edellisessä postauksessa.
Varsinainen lämmin alkuruoka oli kurpitsa-punajuurikeitto vuohenjuustolla soseutettuna
ja päälle paahdoin kurpitsansiemeniä.
Kylmänä alkuruokana oli sitten Syysmarkkinoilta
viime viikonloppuna ostettuja JärkiSärkiä ja punasipulissa marinoitua Huikeaa haukea.
Iso suositus Korpilahtelaiselle JärkiSärki kalatuottajalle.
ja päälle paahdoin kurpitsansiemeniä.
Kylmänä alkuruokana oli sitten Syysmarkkinoilta
viime viikonloppuna ostettuja JärkiSärkiä ja punasipulissa marinoitua Huikeaa haukea.
Iso suositus Korpilahtelaiselle JärkiSärki kalatuottajalle.
Leivoin omintakeista siemenleipää raejuuston ja kanamunan kera kaikenmaailman siemenistä.
Omaan suuhunkin sopivaa, kun ei ollut jauhoja nähnytkään!!
Pikku piparimuotilla niistä sitten kalanmuotoisia "uiskentelijoita"
Pääruokana oli salmiakkikossulla marinoituja raitajuuria ja perinteistä pippurikermakastikettani
naudan ulkofileen kera.
Kuinka voitiin olla kaikkien alkupalojen jälkeen niin nälkäisiä
- että unohtui ottaa kuva?! Heh heh...
Käyn nyt nappaamassa kuvan parista raitajuuresta, jotka jäi yli...
Imivät itseensä aikas hyisen Halloween sävyn...
Yön yli nukkuneina vieläkin hurjemman näköisiä!
- että unohtui ottaa kuva?! Heh heh...
Käyn nyt nappaamassa kuvan parista raitajuuresta, jotka jäi yli...
Imivät itseensä aikas hyisen Halloween sävyn...
Yön yli nukkuneina vieläkin hurjemman näköisiä!
Kaffen kanssa oli mascarponepiirakkaa rautayrtin kukkasin ja karpaloin
ja kyllä minä ennen vieraiden tuloa vaihdoin yökkäristä ihan pikkusen parempaan mekkoon...
Mutta kyllä se vaan on "pyjama! mulla paras asua kokkailla....
Savoijinkaali on jotenkin niin hauskan kurttuista
- ostin kaalin itseasiassa tehdäkseni siitä öljyn ja mausteiden kera uunissa sipsejä eiliselle.
Mutta ruokaa oli jo niin paljon, että jäi tekemättä...
Vielä minä niitäkin jossain vaiheessa kokeilen
- ennen olen tehnyt vain lehtikaalista ja valkokaalista sipsejä...
mutta juuri tuon röpelöisen pinnan vuoksi on kokeiltava savoijista myös!!
- ostin kaalin itseasiassa tehdäkseni siitä öljyn ja mausteiden kera uunissa sipsejä eiliselle.
Mutta ruokaa oli jo niin paljon, että jäi tekemättä...
Vielä minä niitäkin jossain vaiheessa kokeilen
- ennen olen tehnyt vain lehtikaalista ja valkokaalista sipsejä...
mutta juuri tuon röpelöisen pinnan vuoksi on kokeiltava savoijista myös!!
Tänään on tuntunut aikaa riittävän vaikka mihin...
eli mulle kelpaisi kyllä vaikka aina tuntia pidemmät vuorokaudet!!
eli mulle kelpaisi kyllä vaikka aina tuntia pidemmät vuorokaudet!!
Vaikka muutoin tuo kellonsiirtely on kyllä ihan älytöntä...
Miten sinun talviaikaisi on alkanut?
Miten sinun talviaikaisi on alkanut?
Voi juku! mitkä kekkerit teillä onkin ollut!
VastaaPoistaJa tarjottavat, silmät pyöreänä täällä ihailen tuota sinun luovuutta ja intoa!
Ihanan malliset nuo suorakaiteen muotoiset lautaset. Kaunis kattaus!
Niin alkoi talviaika, harmi hammassäryllä..yök! vihaan niin hammaslääkäri käyntejä.
Pakko ehkä huomen aamulla soittaa aikaa!
Kaikkea hyvää alkavaan talviaikaasi!
Voihan hammas-sentään!! Toivottavasti saat apuja - minä vihaan/inhoan ja pelkään hammaslääkäri-käyntejä!!
PoistaMulla on heikkous astioihin.... niitä löytyy kyllä monenmoiseen ja kivaa yhdistellä eritavoin...
Jos jotain tuliaisia joskus seikkailuilta kannan, ne liittyy aina ruokaan, ruoan esille laittamiseen.
Aivan mahtavan luovaa on kaikki, mitä käsilläsi teet askarteluista ruokiin! Kyllä tuollaisten herkkujen ääreen on mukava ystävienkin istahtaa. Se on muuten jännä, miten helposti viikot hurahtavat ohi, eikä tule juuri ketään tavattua. Mutta sitten kun saa jotenkin kutsuttua ystäviä saman pöydän ääreen, niin ilo on ilmeinen.
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa!
Luovuutena en ole osannut pitää tekeleitäni; ennennäkemättömyys on aina viehättänyt kaikessa; sellainen kiehtoo...
PoistaUteliaisuus saa minut räpeltämään... siitä kai aikanaan tämä blogin nimikin!! Ihanaa uteliasta Talviaikaa sinullekin...
Wau, mitä silmän ja vatsan ruokaa. Tuo napostelulautanen on todella upea!
VastaaPoistaKaunis kiitos!!
PoistaIhanat tarjottavat! tuosta napostelulautasesta tuli niin huikean hieno.
VastaaPoistaMinusta tuo kellon siirtely on ihan turhaa hommaa. Talviaikaan siirtyminen käy minulta helpommin kuin kesäaikaan siirtyminen. Joten mikäs se tässä. Olen tänä viikonloppuna poiminut jäisiä sieniä ja uinut kylmässä vedessä. Ei tullut edes mitattua, että kuinka kylmää se olikaan. Päällä ei ollut yhtään jäätä eikä edes pientä riitettä. Kivaa uutta viikkoa!
Kiitos ja hyrrrr.... meidän pikkujärvi on jo jäässä... se on niin matala, että jäätyy nopsaan... kai siellä ensimmäiset pilkkimiehet pian jo on!! Uimaan ei minua saisi mistään hinnasta... arvostan kyllä, kun pystyt... kananlihalla ihailen!!
PoistaKiitos Suvi!! Ei kiirettä kevään suhteen, syksy ja talvi mukavaa aikaa sitä ennen!!
VastaaPoistaKaikki näyttää ylimaallisen ihanalta 💚💛🧡
VastaaPoistaKalkkunaleikkeestä kieputetut ruusut voittavat ensimmäisen palkinnon 🌹
Hih - kiitos.... jotenkin tuntuu, että enemmän ja enemmän tarvitsee silmänruokaa... ei enää niin paljon
Poistasuuhun tungettavaa ruokaa... onko se se ikä, että aineenvaihdunta hidastuu ja pärjää vähemmällä, heh heh...
Napostelulautanen on todellista taidetta! ♥
VastaaPoistaTaidan kokkailla aina samoissa verkkareissa ja t-paidassa. Pitäisi saada kimmoke mennä keittiöön, mutta jos vaikka jossain vaiheessa.... Hyvää alkanutta viikkoa!
No oh-hoh... KIITOS!!!!
PoistaNäprääminen ruoankin kanssa saa kyllä jo tehdessään niin mielen iloiseksi...
jospa se sitten ulkoisesti ilahduttaisi muitakin... niin ilokseen sitä enemmänkin räpeltäisi!!
Ja myönnän - mun on niin hellpo mennä keittiöön vaan sotkemaan, kun tuo Ukkokulta siivoaa sotkuni...
en varmaan jaksaisi juuri mitään, jos pitäisi siivota itse kaikki sotkunsa!! Sinä jaksat tehdä vaikka mitä ja alusta loppuun - hoidella paikat taas puhtoisiksi... se on se mun akilleen kantapää!!
Upeita tarjottavia, varsinkin tuo napostelulautanen!
VastaaPoistaMä luulin otsikosta, että täällä odottaisi jokin oma elämäni naked chef -juttu, mutta olikin yöpaitakokki. :-D Mulla pitää olla kokatessa aina essu, koska oon pilannut niin monta paitaa kurkumalla ...
Hih.... liki naked chef.... sillä yöpaitulia käytetään samoin kuin kilttiä.... heh heh... kuis karkailee jutut...
PoistaJa mun paitulit on niin pal elämää nähneet - kurkumaakin... että kestäävät kaiken... heh heh... kuudenkympin pesunkin...
Sinun käsillesi on mummosi varmasti ripotellut mummojen taikapölyä 💕💕 Niin käsittämättömän upeita asioita käsistäsi "tipahtelee", ettei voi kuin silmät suurena ihailla.
VastaaPoistaVoi HPöllö.... kommenttisi sai herkistymään ja lähetin sen yläilmoihin mummille...
PoistaHän oli ja on yhä kyllä elämäni Hyvä Haltijatar!!
"Tässä iässä" useinkin miettii mistä mikäkin johtuu.... mummista johtuu minussa moni asia!!
Olet kyllä tarjolleasettamisen mestari!
VastaaPoistaVoi kiitos - olen kyllä saanut olla pikkulikasta lähtien sellainen omannäköistä luova...
Poistasiksi ne kaikenmaailman ohjeet ja vinkit on yhä kuin "punainen vaate" - "malliaskartelun" kammoksuja!
Wau, mikä ihana tunnelma noiden valoverhojen kanssa, ja upeat, terveelliset tarjoilut jälleen kerran! <3
VastaaPoistaKiitos _ valoverhot laskeutuu pian alas ja sinne taakse tulee "valuvat valot"
Poista- illat pimeni heti talviaikaan siirryttäessä, joten voisi kai jo laittaa heti!!
On sulla nätit kattaukset ja upeasti esille laitettua tarjottavaa.
VastaaPoistaKiitos - aineenvaihdunnan hidastuttua sitä riittäisikin vähemmän laittaa makuaistin kautta sisään
Poista- jos silmät hoitaisi osan, niin pysyisikö maan vetovoima paremmin balanssissa?!?!
Tieteellinen koe... heh heh
Oi mitä herkkuja!
VastaaPoistaVoi kiitos!! Räpeltäminen keittiössä on sellaista omaa terapiaa!!
PoistaUpea "kukka-asetelma"! Yöpuku on just hyvä kokkailuasu. Sitä täälläkin monesti tulee kokkaillessa käytettyä, ainakin alkuvalmisteluissa. Usein olen tehnyt pulla- tai limpputaikinan yöpaidassa ja vasta sen jälkeen laittanut päivävetimet päälle. Talvi kausi alkoi ja ulkona näyttää hyvinkin talviselta. Lunta satoi varmaankin parikymmentä senttiä.
VastaaPoistaOih - kiitos kohtalotoverille... yöpuku on kyllä niin kiva, rento ja huoleton "kokin asu"!!
PoistaKyllä meilläkin olisi paljon lunta, jos tuo sade olisi tullut lumena... meillä on satanut VETTÄ!! Tytär laittoi Tampereen kupeesta ihan hurjia lumikuvia - lumiukkokin oli yli 180pitkä... ja mittanauha ei riittänyt alapallon paksuuteen!!
Oi mitä herkkuja ja kattauksia 🤩
VastaaPoistaVoi kiitos - keittiössä räpeltäminen on itselle kyllä sellaista terapiaa...
PoistaMiten upeasti laitettu tarjolle! Ja kauniit kuvat.
VastaaPoistaMinä olen niin laiska värkkään keittiössä, kunhan saadaan jotain syötävää...
Oi ihanuus Maatuska vierailusta ja kommentista!!
PoistaMinulla ruoka on kyllä ehkä ylikorostunutkin asia...
niin mieluusti aina sen kimpussa ja heti syötyäkin mieli jo miettii, että mitä ja miten laittaisi huomenna...
Kullakin ne omat mielenkiinnonkohteensa...
Valtavan värikylläistä, hienosti esillä aseteltuna! Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos - siitä se blogin nimikin aikanaan keksitty... kova olen räpeltämään kaikenlaista!!
Poista