sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Paras asu kokkailla

Jestas miten vähän meidän syksyssä on ollut sosiaalista elämää ystävien kanssa,
vaikka joka viikonloppu on ollut "jotain"
- mutta ei sellaista kunnollista - kiireetöntä yhdessäoloa!

Minähän olin ihan elementissäni,
kun pääsin eilen keittiöön pitämään kunnon "pyjama-päivää"!

Onko sulla kokkaillessa esiliina, vai mikä on lempiasu ruokaa tehdessä?

Hih - mun tyypillisin "KUNNON-kokkailu" asu on oikeasti YÖKKÄRI!!

Sitä aloittaa niin innoissaan valmistelut 
juoden aamukaffeetkin vauhdissa seisaaltaan. 
Ei silloin malta aamiaiselle istua...
saati vaattehia vaihdella!!

Ruokavieraat - hyvät ystävät saavat mielen niin iloiseksi, että  
keittiössä voisi viettää vaikka koko päivän.

No - "pyjamassa" tulee kyllä lenkkeiltyä eräänkin kerran olkkariin,
kun miettii millaisissa astioissa kunkin tarjottavan esille laittaisi.
Eikö mulla ole aloittaessa muutoinkaan valmista visiota mitä teen...
se syntyy siinä pikkuhiljaa.... sovitellen!!
Minähän julkaisinkin nämä aamukaffella syntyneet
palloraudalla koverretut melonipalleroiset
ja pippurireunaiset kalkkunaleikkeleet ruusuiksi käärittynä
jo eilisaamuna edellisessä postauksessa. 


Tämännäköiseen kokonaisuuteen ne sitten päätyivät napostelulautaseksi
kuvien katselun lomaan. 


Varsinainen lämmin alkuruoka oli kurpitsa-punajuurikeitto vuohenjuustolla soseutettuna
ja päälle paahdoin kurpitsansiemeniä.

Kylmänä alkuruokana oli sitten Syysmarkkinoilta
viime viikonloppuna ostettuja JärkiSärkiä ja punasipulissa marinoitua Huikeaa haukea.
Iso suositus Korpilahtelaiselle JärkiSärki kalatuottajalle.  


Leivoin omintakeista siemenleipää raejuuston ja kanamunan kera kaikenmaailman siemenistä.
Omaan suuhunkin sopivaa, kun ei ollut jauhoja nähnytkään!!
Pikku piparimuotilla niistä sitten kalanmuotoisia "uiskentelijoita" 

Pääruokana oli salmiakkikossulla marinoituja raitajuuria ja perinteistä pippurikermakastikettani
 naudan ulkofileen kera.
Kuinka voitiin olla kaikkien alkupalojen jälkeen niin nälkäisiä
- että unohtui ottaa kuva?! Heh heh...

Käyn nyt nappaamassa kuvan parista raitajuuresta, jotka jäi yli...
Imivät itseensä aikas hyisen Halloween sävyn...
Yön yli nukkuneina vieläkin hurjemman näköisiä! 


Kaffen kanssa oli mascarponepiirakkaa rautayrtin kukkasin ja karpaloin


ja kyllä minä ennen vieraiden tuloa vaihdoin yökkäristä ihan pikkusen parempaan mekkoon...
Mutta kyllä se vaan on "pyjama! mulla paras asua kokkailla....

Tänään oli vuorossa astetta kevyempää "pizzaa"
Savoijinkaali on jotenkin niin hauskan kurttuista
- ostin kaalin itseasiassa tehdäkseni siitä öljyn ja mausteiden kera uunissa sipsejä eiliselle.

Mutta ruokaa oli jo niin paljon, että jäi tekemättä...
Vielä minä niitäkin jossain vaiheessa kokeilen 
- ennen olen tehnyt vain lehtikaalista ja valkokaalista sipsejä...
mutta juuri tuon röpelöisen pinnan vuoksi on kokeiltava savoijista myös!!

Tänään on tuntunut aikaa riittävän vaikka mihin...
eli mulle kelpaisi kyllä vaikka aina tuntia pidemmät vuorokaudet!!

Vaikka muutoin tuo kellonsiirtely on kyllä ihan älytöntä...

Miten sinun talviaikaisi on alkanut?

33 kommenttia:

  1. Voi juku! mitkä kekkerit teillä onkin ollut!
    Ja tarjottavat, silmät pyöreänä täällä ihailen tuota sinun luovuutta ja intoa!
    Ihanan malliset nuo suorakaiteen muotoiset lautaset. Kaunis kattaus!
    Niin alkoi talviaika, harmi hammassäryllä..yök! vihaan niin hammaslääkäri käyntejä.
    Pakko ehkä huomen aamulla soittaa aikaa!
    Kaikkea hyvää alkavaan talviaikaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan hammas-sentään!! Toivottavasti saat apuja - minä vihaan/inhoan ja pelkään hammaslääkäri-käyntejä!!
      Mulla on heikkous astioihin.... niitä löytyy kyllä monenmoiseen ja kivaa yhdistellä eritavoin...
      Jos jotain tuliaisia joskus seikkailuilta kannan, ne liittyy aina ruokaan, ruoan esille laittamiseen.

      Poista
  2. Aivan mahtavan luovaa on kaikki, mitä käsilläsi teet askarteluista ruokiin! Kyllä tuollaisten herkkujen ääreen on mukava ystävienkin istahtaa. Se on muuten jännä, miten helposti viikot hurahtavat ohi, eikä tule juuri ketään tavattua. Mutta sitten kun saa jotenkin kutsuttua ystäviä saman pöydän ääreen, niin ilo on ilmeinen.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovuutena en ole osannut pitää tekeleitäni; ennennäkemättömyys on aina viehättänyt kaikessa; sellainen kiehtoo...
      Uteliaisuus saa minut räpeltämään... siitä kai aikanaan tämä blogin nimikin!! Ihanaa uteliasta Talviaikaa sinullekin...

      Poista
  3. Wau, mitä silmän ja vatsan ruokaa. Tuo napostelulautanen on todella upea!

    VastaaPoista
  4. Ihanat tarjottavat! tuosta napostelulautasesta tuli niin huikean hieno.

    Minusta tuo kellon siirtely on ihan turhaa hommaa. Talviaikaan siirtyminen käy minulta helpommin kuin kesäaikaan siirtyminen. Joten mikäs se tässä. Olen tänä viikonloppuna poiminut jäisiä sieniä ja uinut kylmässä vedessä. Ei tullut edes mitattua, että kuinka kylmää se olikaan. Päällä ei ollut yhtään jäätä eikä edes pientä riitettä. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyrrrr.... meidän pikkujärvi on jo jäässä... se on niin matala, että jäätyy nopsaan... kai siellä ensimmäiset pilkkimiehet pian jo on!! Uimaan ei minua saisi mistään hinnasta... arvostan kyllä, kun pystyt... kananlihalla ihailen!!

      Poista
  5. Kiitos Suvi!! Ei kiirettä kevään suhteen, syksy ja talvi mukavaa aikaa sitä ennen!!

    VastaaPoista
  6. Kaikki näyttää ylimaallisen ihanalta 💚💛🧡
    Kalkkunaleikkeestä kieputetut ruusut voittavat ensimmäisen palkinnon 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - kiitos.... jotenkin tuntuu, että enemmän ja enemmän tarvitsee silmänruokaa... ei enää niin paljon
      suuhun tungettavaa ruokaa... onko se se ikä, että aineenvaihdunta hidastuu ja pärjää vähemmällä, heh heh...

      Poista
  7. Napostelulautanen on todellista taidetta! ♥
    Taidan kokkailla aina samoissa verkkareissa ja t-paidassa. Pitäisi saada kimmoke mennä keittiöön, mutta jos vaikka jossain vaiheessa.... Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oh-hoh... KIITOS!!!!
      Näprääminen ruoankin kanssa saa kyllä jo tehdessään niin mielen iloiseksi...
      jospa se sitten ulkoisesti ilahduttaisi muitakin... niin ilokseen sitä enemmänkin räpeltäisi!!
      Ja myönnän - mun on niin hellpo mennä keittiöön vaan sotkemaan, kun tuo Ukkokulta siivoaa sotkuni...
      en varmaan jaksaisi juuri mitään, jos pitäisi siivota itse kaikki sotkunsa!! Sinä jaksat tehdä vaikka mitä ja alusta loppuun - hoidella paikat taas puhtoisiksi... se on se mun akilleen kantapää!!

      Poista
  8. Upeita tarjottavia, varsinkin tuo napostelulautanen!

    Mä luulin otsikosta, että täällä odottaisi jokin oma elämäni naked chef -juttu, mutta olikin yöpaitakokki. :-D Mulla pitää olla kokatessa aina essu, koska oon pilannut niin monta paitaa kurkumalla ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.... liki naked chef.... sillä yöpaitulia käytetään samoin kuin kilttiä.... heh heh... kuis karkailee jutut...
      Ja mun paitulit on niin pal elämää nähneet - kurkumaakin... että kestäävät kaiken... heh heh... kuudenkympin pesunkin...

      Poista
  9. Sinun käsillesi on mummosi varmasti ripotellut mummojen taikapölyä 💕💕 Niin käsittämättömän upeita asioita käsistäsi "tipahtelee", ettei voi kuin silmät suurena ihailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi HPöllö.... kommenttisi sai herkistymään ja lähetin sen yläilmoihin mummille...
      Hän oli ja on yhä kyllä elämäni Hyvä Haltijatar!!
      "Tässä iässä" useinkin miettii mistä mikäkin johtuu.... mummista johtuu minussa moni asia!!

      Poista
  10. Olet kyllä tarjolleasettamisen mestari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - olen kyllä saanut olla pikkulikasta lähtien sellainen omannäköistä luova...
      siksi ne kaikenmaailman ohjeet ja vinkit on yhä kuin "punainen vaate" - "malliaskartelun" kammoksuja!

      Poista
  11. Wau, mikä ihana tunnelma noiden valoverhojen kanssa, ja upeat, terveelliset tarjoilut jälleen kerran! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos _ valoverhot laskeutuu pian alas ja sinne taakse tulee "valuvat valot"
      - illat pimeni heti talviaikaan siirryttäessä, joten voisi kai jo laittaa heti!!

      Poista
  12. On sulla nätit kattaukset ja upeasti esille laitettua tarjottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - aineenvaihdunnan hidastuttua sitä riittäisikin vähemmän laittaa makuaistin kautta sisään
      - jos silmät hoitaisi osan, niin pysyisikö maan vetovoima paremmin balanssissa?!?!
      Tieteellinen koe... heh heh

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Räpeltäminen keittiössä on sellaista omaa terapiaa!!

      Poista
  14. Upea "kukka-asetelma"! Yöpuku on just hyvä kokkailuasu. Sitä täälläkin monesti tulee kokkaillessa käytettyä, ainakin alkuvalmisteluissa. Usein olen tehnyt pulla- tai limpputaikinan yöpaidassa ja vasta sen jälkeen laittanut päivävetimet päälle. Talvi kausi alkoi ja ulkona näyttää hyvinkin talviselta. Lunta satoi varmaankin parikymmentä senttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - kiitos kohtalotoverille... yöpuku on kyllä niin kiva, rento ja huoleton "kokin asu"!!
      Kyllä meilläkin olisi paljon lunta, jos tuo sade olisi tullut lumena... meillä on satanut VETTÄ!! Tytär laittoi Tampereen kupeesta ihan hurjia lumikuvia - lumiukkokin oli yli 180pitkä... ja mittanauha ei riittänyt alapallon paksuuteen!!

      Poista
  15. Oi mitä herkkuja ja kattauksia 🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - keittiössä räpeltäminen on itselle kyllä sellaista terapiaa...

      Poista
  16. Miten upeasti laitettu tarjolle! Ja kauniit kuvat.
    Minä olen niin laiska värkkään keittiössä, kunhan saadaan jotain syötävää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanuus Maatuska vierailusta ja kommentista!!
      Minulla ruoka on kyllä ehkä ylikorostunutkin asia...
      niin mieluusti aina sen kimpussa ja heti syötyäkin mieli jo miettii, että mitä ja miten laittaisi huomenna...
      Kullakin ne omat mielenkiinnonkohteensa...

      Poista
  17. Valtavan värikylläistä, hienosti esillä aseteltuna! Näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - siitä se blogin nimikin aikanaan keksitty... kova olen räpeltämään kaikenlaista!!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...