sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Sopat kaikissa liikennevalojen väreissä

Sadonkorjuu aika parhaimmillaan.... vaiko viho viimeisillään?
Sillä vihdoinkin viimeiset rucolat, pinaatit ja persiljat "tuhottu"... 
eli ryytitynnyrini on tyhjennetty. 



Viisi VIHREÄÄ: parsakaalia, purjoa, pinaattia, rucolaa&persiljaa
ja vuohenjuustoa soseuttamaan sopaksi


Viikko sitten oli oikea kurpitsa viikonloppu ja kurpitsaa sitten lohkottiin keittoonkin.

Kolme ketaista kiehumaan, kurpitsa, bataatti ja keltaiset porkkanat.
Hyvin porisee....


Keltaista juustoakin joukkoon, eli Cheddar Koskenlaskijaa ja pari ruokalusikallista siirappia


Muuta sitten ei tarvitakkaan... kuin anopin perintö pamix...

Kurpitsan siemenet paahdoin kuumalla öljyttömällä pannulla ja pikkuisen raejuustoa, namskis!!
 
Yksi vahva punainen (=PUNAJUURI) kera vaalean perunan ja vihreän persiljan
riittää tekemään sopasta suorastaan "verisen hyytävän"


Joukkoon lopuksi vuohenjuustoa
ja pamixilla soseeksi

Ehdottomasti jatkoon... ensi viikonlopun Halloween pippaloihin.

17 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitä siellä Repolaisen keittiössä on taas valmistunut.
    Syys sadon parhautta maiskis😍
    Mukavia hetkiä alkavaan viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietoinen valinta kai siedättää Ukkokultaa sopan makuun.... lohikeitto ollut lähinnä se ainoa, mutta nyt menee jo tuo (tee)kupillinen melkein mitä soppaa vaan - maistiaisena!!

      Poista
  2. Syksyn sadon liikennevalojen väriset sopat - ihastuin ja ihastelen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos.... "Ruoalla leikkiminen" on kyllä ollut aina niin mieluisaa....

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä keittoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kulinaristin suusta kuultuna lämmittää mieltä, ei muuta kuin soseuttamaan vaan!!

      Poista
  4. Namnam, onpa todella hyvännäköisiä ja terveellisiä keittoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - kyllä se juusto kruunaa sopan kuin sopan....
      Tein jo toisenkin punajuuriversion Aurajuuston kera....
      Harjoittelua tulevaa viikonloppua varten.... vuohenjuusto vei voiton!!

      Poista
  5. Minäkin tein lauantaina kurpitsasoppaa ja kurpitsapikkelisiä. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkelsiä en osaisi tehdä, kun se vaatisi ohjetta... sopat saa soseutettua ihan oman pään ideoilla.

      Poista
  6. Herkullisen näköistä kaunista syötävää.
    Kyllä kelpaisi kun on ääni vielä käheänä 🧡

    VastaaPoista
  7. Oi ihanuutta mitä keittoja. Yritin jo googlettaa tuota kurpitsakeittoa. KIITOS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä usein ollut Halloweeninä kurpitsakeittoa... joskus tarjonnutkin keiton kurpitsasta, mutta nyt aikeet hyytävän "veriseen" soppaan (=punajuuri)

      Poista
  8. Kauniin värisiä keittoja ja varmaan myös maukkaita. Taitaa satokausi vedellä jo vihoviimeisiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - vihoviimeiset hetket oli ryytitynnyrit tyhjentää... persilja oli huurteinen... nyt on pakkasessa loput ja osaa yritän pitää lauantain pippaloita varten tuoreena kylmiössä - saa nähdä onnistuuko.

      Poista
  9. Nyt on väriä! Silmätkin syö, kun on kaunis kattaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos TeSa... useilla aisteilla syöminen on mukavampaa kuin yksin makuaistilla!!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...