keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Kaalin koverrusta

Suosituin kaalin ja jäävuorisalaatin leikkaustapani on viime ajat ollut kovertaminen.
Sisukset on syöty salaateissa ja muissa ruoissa, mutta jäljelle jääneet kupit
toimiikin sitten itse astioina - syötävinä sellaisina.

Tällä kertaa täytteeksi maitoproteiinia Mifu-suikaleiden muodossa ja tuota 
Italian tuliaista riittää vieläkin - siinä on potkua sen verran, ettei muuta maustetta tarvita.
Ruokalusikallisen heitin ja puoli purkkia Koskenlaskija dippiä. 

Kesän ensi sipuleita tulee myös laitettua nyt ihan kaikkeen - antaa maun lisäksi väriä. 

Soossit kuppeihin, tomaattia, avokadoa ja persiljaa 
- muuta sitten ei tarvitakkaan kuin aterimet

Näitä kuppeja tulen varmaan suosimaan pakuiltojen aterioissa myös...
Luontoon sopiva ekologinen kattaus!

    Kuis teillä leikataan kaalit ja jäävuorisalaatit?

8 kommenttia:

  1. Juku kiitti! Kokeiluun menee. Kyllä sinulla ideoita pukkaa.
    Haalin juuri kaikkea kevyttä kesäruokailua.
    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos menee kokeiluun ja täyytteeksi käy ihan mikä tahansa "soosi" - kylmäsavurahka/majoneesimössö on yksi suosikki kaalin kanssa - huomenna vien työkamuille sillä täytettyjä kaaliveneitä nyyttäripiknikillemme

      Poista
  2. Maukkaan näköistä, vaikka mifu ei taitaisi tuntua omalta. Kaikki erilaiset salaatit, punaiset, vihreät ja muun väriset kyllä maistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ei mifu ole munkaan suosikkeja - mutta Koskenlaskijan kanssa menee. Äiti oli tuon ostanut (kun halvalla sai) ja ei sitten mielestään osannutkaan laittaa, joten antoi mulle. Kaalibowliin käy mikä tahansa broisku, kala (lempparini on kylmäsavulohisoosi) ja jauhelihasoosi vaikkapa taco tyyliin...

      Poista
  3. Vau! Itsellä olisi jääsalaattia, mutta ei ajatusta mitä siitä tehdä? Perussalaatti ei ehkä iske. Salaatti- ja tuorejuustoa sekä raastetta löytyy? Voitko ehdottaa jotain? Kiitos! ♥ (Soppa loppuu alkaneena päivänä)
    Aurinkopäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - jääsalaatista saa isommista lehdistä ihania kääryleitä. Tuorejuusto, sit raastetta ja eikun rullalle. Ihan vähän vaan täytettä - niin rullautuu paremmin, tai coctailtikuilla kiinni. Pienemmät lehdet samoilla täytteillä veneitä. Itte olen kääryillyt joskus juuri tuorejuuston, leikkeleen ja neljän viiden porkkanaraastesuirun kera söpöjä rullia - mutta en löytänyt ainakaan blogispostausta siitä.

      Ja vastaus aiempaan "keskusteluumme" (hih) Kärsäkastike syntyy lenkkimakkarasiivuista, johon pillillä keskellä pari reikää.... lapsenlapset tykkää tökkiä. Näyttävät ihan possun"nenältä" - sit soosiin, tai pannulle, grilliin... Täytyy kesällä tehdä tuosta muksujen kanssa postaus... vanhoja kuviakin löytyi...

      Herkullisia kesäpäiviä Sinulle"

      Poista
  4. Ööö tuota, onko pakko vastata ;D Jätän väliin! Seuraava kysymys :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanannäköistä ruokaleikkiä. Lapsilla varmasti kivaa ja opettavaista kokkailua.
    (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...