Uppopaistoa - friteerausta - harrastatko?
Meillä ei muuta kuin munkkeja.
Tai kyllä - kerran kokeilin tippaleipiä
- olivat ehkä enemmän "tippakasoja"!
Näihin ihanuuksiin - tiikerirapuihin
olen saanut tyttären anoppilassa
oikein kädestä pitäen oppia.

Meillä ei muuta kuin munkkeja.
Tai kyllä - kerran kokeilin tippaleipiä
- olivat ehkä enemmän "tippakasoja"!
Näihin ihanuuksiin - tiikerirapuihin
olen saanut tyttären anoppilassa
oikein kädestä pitäen oppia.

Kattokaas miten siististi selkäranka on auki,
eikä yhtään peräsuolen pätkääkään näy!
Kova homma muuten!
Ja kun opissa oltu, niin vävy toi seuraavalla kerralla
jättipussin rapuja tullessaan!
Pakkohan se oli ryhtyä kokeilemaan omin nokkineen
- että onnistuisiko!!

jättipussin rapuja tullessaan!
Pakkohan se oli ryhtyä kokeilemaan omin nokkineen
- että onnistuisiko!!

Ja itteni tuntien tietty kokeilemaan onnistuisiko jotenkin ilman viljaa!
A) ilman mitään frittisoosia - kuivahti sitkeän mauttomaksi -> ei hyvä!
B) Koskenlaskijadippi - hyvää, mutta karkasi paistossa -> ei hyvä!
C) Koskenlaskija ja pankojauhot -> jatkoon...
Viimeksi mainittu, vaikka gluteenitonta onkin - niin arvelutti!!
3½-vuoteen en ole syönyt missään muodossa mitään viljoja!
CRPS on pysynyt siedettävän kivun rajoissa
ja synoviaalin kasvu on hidastunut.
Silti yksikään lääkäri ei usko ravinnon vaikutukseen...
vaikka meitä on täällä Turun seudulla kaksi muijaa
joilla se on auttanut!
Kolmas kerta toden sanoi, eli vaihtoehto
C) Koskenlaskija ja pankojauhot
Upotus ensin löysään Koskenlaskijaan ja päälle
niin niukasti kuin mahdollista gluteenittomia pankojauhoja.
Pitämään juuston paikoillaan ja
tuomaan hieman rapeutta!
Ihan mielettömän hyviä....
Nuoriso oli jopa sitä mieltä,
että parempia kuin missään ravintolassa!


"Soossia" jäi sen verran reilusti ja öljykin teki mieli "paistaa loppuun".
Joten seuraavana päivänä kukkakaalia rapujen jatkoksi.
Ihan mielettömän hyviä nekin!
Kun vain keksisi pankojauhoille
jonkun jauhottoman vaihtoehdon
- vinkkaa ideoita....
Pelle Peloton kokeilee mielellään!
Pelle Peloton kokeilee mielellään!
Kiesus kun on hyvännäköisiä ja varmasti myös - makuisia!
VastaaPoistaKatsoin ensimmäistä kuvaa, että mitä ihmeen toukkia siinä...
VastaaPoistaMutta friteerattuina näyttivät ja varmasti maistuvat herkullisilta. Ehdottaisin jauhoiksi kikhernejauhoja. t.Selja
Aijai, miten herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaEn ole ikinä friteerannyt mitään. Munkkeja tosin olen paistanut. Taitaisin hotkia kaiken sun lautasiltasi pikavauhtia ;)
VastaaPoistaEn harrasta uppopaistamista enkä friteerausta. Kokata olen sentään jo vähän voinut. Enää on edessä kahden ikkunapellin hionta ja maalaus. Oletan, että sain juuri luettua kaiken välistä jääneen, kiitos! Ainakaan tänään ei 'tarvitse' liikkua minnekään = koska pikkuvarvas! Nautinnollista alkanutta syyskuuta! 😊
VastaaPoistaMites mantelijauho toimis? Kun leipäsissä ainakin hyvää.
VastaaPoistaMunkkeja paistan aina silloin tällöin, mutta siihen sitten jääkin meidän ruokakunnan uppopaistamiset. Aika näpertäminen noissa tiikeriravuissa on ollut.
VastaaPoistaHyvältä näyttää.
VastaaPoistaMeillä friteerataan kerran kesässä ulkona ja se yleensä riittää sitä huvia sillä seuraavana päivänä ei öljyn tuoksukaan enää oikein houkuta. Katkarapuja en ole kokeillut mutta kaikkea muuta. Kaikenlaisia kasviksia sellaisenaan ilman frittitaikinaa, broileria, valmiita pakaste ranskanperunoita, sipulirenkaita, juustotikkuja.... Sinulta nappasin muistiin tuon koskenlaskija+pankojauho yhdistelmän mutten osaa kyllä vaihtariksi antaa mitään tilalle :-).
VastaaPoistaMinä en ole ikinä friteerannut mitään. Esikoinen haluaisin friteerata milloin mitäkin ja olen sanonut, että ulkogrillillä voit friteerata ja kaikki jälkjet siivoat ihan itse. Toistaiseksi hänelläkin edelleen friteeraamatta.
VastaaPoistaMunkkien lisäksi en ole minäkään mitään friteerannut. Nämä kuvat saivat veden taas kielelle, mikä ennakoi mahdollisia kokeiluja. Kiitos!
VastaaPoistaEn oo etes munkkeja tehnyt itse, enkä tippaleipiäkään kokeillut. Eikä tule mieleen, olisinko mitään muutakaan kuumassa öljyssä kypsyttänyt. Olisinko joskus tehnyt ranskalaisia, bataattisellaisia tai ihan perunoista. Jos olen, niin ei ainakaan ole syttynyt rasva palamaan.
VastaaPoistaMieluummin turvallisemmin uunissa paneroituna rapeutta syötävien pintaan, kuin öljyssä. Mutta nyt tekisi mieli kokeilla pärämätsejä - silleen oikeasti rasvassa paistaen :)
Munkkirasvan kanssa käryttäminen on ainoa friteeraus kokemukseni..muuten friteerattu Norsi (on siis kala) on herkkua tuolta meidän kalapuohista ostettuna!
VastaaPoista