Aina olen nauttinut seikkailuilta palata keittiöön,
mutta tällä kertaa oikein erityisesti...
Sillä kun viikon veti lihaa kaksin käsin
- joka oli kyllä todella hyvää,
erinomaisia oivalluksia ja mausteita.
- valaanlihakin tuntui enemmän naudalta, kuin merenelävältä.
Traanista valmistettu "Muktuk" oli ehkä ainoa,
joka jäi pitkäksi aikaa pyörimään suuhun
vaikka olikin pitkään ja taidolla kypsytetty
Sen verran tiukkaa valaanrasvaa, ettei purukalusto meinannut riittää.
Kyytipoika kylkeen oli ihan kiva!!
Ainahan se on maassa syötävä maan tapaan!
Muktuk on (ainakin ollut) tärkeä ravinnonlähde
ja kauppatavarakin jäätiköiden ihmisille,
saaristoalueilla ja kivikaudella laajemminkin.
mutta tällä kertaa oikein erityisesti...
Sillä kun viikon veti lihaa kaksin käsin
- joka oli kyllä todella hyvää,
erinomaisia oivalluksia ja mausteita.
- valaanlihakin tuntui enemmän naudalta, kuin merenelävältä.
Traanista valmistettu "Muktuk" oli ehkä ainoa,
joka jäi pitkäksi aikaa pyörimään suuhun
vaikka olikin pitkään ja taidolla kypsytetty
Sen verran tiukkaa valaanrasvaa, ettei purukalusto meinannut riittää.
Kyytipoika kylkeen oli ihan kiva!!
Ainahan se on maassa syötävä maan tapaan!
Muktuk on (ainakin ollut) tärkeä ravinnonlähde
ja kauppatavarakin jäätiköiden ihmisille,
saaristoalueilla ja kivikaudella laajemminkin.

Ukkokullan mielestä nämä näytti Dominokekseiltä,
mutta voisinhan nämä Puk-Vukkejakin!
Punajuurikolikoita vuohenjuustotäytteellä
- reilusti yrttimausteita ja pikkuisen mustapippuria.
Kiva lisuke broiskun jauhelihasta tehdylle murekkeelle,
jota kerrostin ja kevensin
vihanneksilla ja mustapekkajuustonokareilla


Varmaan mettässäkin olisi vaikka ja kuinka sienisaalista,
mutta minä sienestin kaupassa!
Houkutus suuri, kun löytyi Eilisen Tähdet lootasta
0,05senttiä/loota...
En ole ennen vuoristopyökkisieniä (shimejiä) maistanutkaan,
ehkä wokissa ruskeita vastaavia,
mutta näitä valkoisia en koskaan

Pinaatitkin eilisiä - iso pussillinen 0,22sentiiä
- joten pakkohan nekin oli noukkia ja pannulle kaveriksi heittää. .

Vuohenjuustostakin jäi punajuurien jälkeen puolet, joten heitin loput tomaattien päälle
ja niistä tuli kiva lisuke sienipinaattipedille.

Oli muuten hyvää... piti santsata!!

Alle euron heveissä taasen on ollut tarjolla paprikoita ja munakoisoa
- niitähän on ihana täyttää toisilla vihanneksilla, linsseillä, sipulilla
ja ihanilla juustoilla, jotka antaa myös mausteet samalla!!

juureksia/vihanneksia; kaaliporkkanaa ja vaikka mitä!
Onko teillä?
Mielestäni ihan hullua,
kun pitää olla moneltakin valmistajalta valmiiksi pilkottuja
- eihän ne edes säily kauaa...
ja ei niillä näytä hävikissäkään olevan kova vetoisuus
- kun lähes päivittäin niitä pusseja siellä on.
Minä tietty hyödynnän, heitän ne kulhoon
lisäten vain kanamunia ja juustoraastetta
Aivan ihana lämmin
- juuri paistettu aamiais"leipä"
- kyllä tällä polkaisee töihin
- ja mikä parasta, ei lainkaan jauhoja!!

Myös kuutioituja löytyy...
tässä kurpitsaa, mutta usein myös bataattia...

Tuli upeasti väriä kylkeen hävikeistä,
kurpitsakuutioista ja lopuista pinaanteista
broiskun fileet, jotka leivitin levyesti
kikhernejauhoilla ja potkua lisäsin
chilillä, paprikalla ja sitruunapippurilla.

- kyllä tällä polkaisee töihin
- ja mikä parasta, ei lainkaan jauhoja!!

Myös kuutioituja löytyy...
tässä kurpitsaa, mutta usein myös bataattia...

Tuli upeasti väriä kylkeen hävikeistä,
kurpitsakuutioista ja lopuista pinaanteista
broiskun fileet, jotka leivitin levyesti
kikhernejauhoilla ja potkua lisäsin
chilillä, paprikalla ja sitruunapippurilla.

Salaatti kylkeen ja syömään.

ihan unohtuneet - vaan ei enää...
Tätä menoa on vanha pussi pian tyhjä
ja uuden ostan tilalle!
Grönlannissa oli aamiaisella
ihania chiavanukkaita (=tuorepuuroja).
Ja on jatkossa meilläkin...
ekan sötkötykseni tein
soijajogurttia, maitoa, härkkishippuja, chiansiemeniä
- sekoitus ja yön yli jääkaappiin...
Oli turvonnut tuplasti, joten jaoin kahteen lasiin ja päälle
pakkasesta mansikkaa ja vadelmaa.
Siis niin hyvää...
Suosittelen kokeilemaan
ja voi sötkötellä melkein mistä vain..
kaura-, ohra-hiutaleista jos viljaa syö
- rahkaa, pelkkää maitoa, hedelmiä...
Taivas rajana!!
Nyt on ehkä kerrakseen ruokaa...
ulkoilua seuraavaksi... tai ehkä kortteilua
- sillä aivan ihania korttitilauksia olen saanut
- ne on levällään tuolla pöydällä
- joten niiden kimppuun ensin ja sitten!!
Iloa syksyisiin puuhiinne,
oli ne sitten mitä tahansa!!
ihania chiavanukkaita (=tuorepuuroja).
Ja on jatkossa meilläkin...
ekan sötkötykseni tein
soijajogurttia, maitoa, härkkishippuja, chiansiemeniä
- sekoitus ja yön yli jääkaappiin...
Oli turvonnut tuplasti, joten jaoin kahteen lasiin ja päälle
pakkasesta mansikkaa ja vadelmaa.
Siis niin hyvää...
Suosittelen kokeilemaan
ja voi sötkötellä melkein mistä vain..
kaura-, ohra-hiutaleista jos viljaa syö
- rahkaa, pelkkää maitoa, hedelmiä...
Taivas rajana!!
Nyt on ehkä kerrakseen ruokaa...
ulkoilua seuraavaksi... tai ehkä kortteilua
- sillä aivan ihania korttitilauksia olen saanut
- ne on levällään tuolla pöydällä
- joten niiden kimppuun ensin ja sitten!!
Iloa syksyisiin puuhiinne,
oli ne sitten mitä tahansa!!
Ai namnam, minkä näköisiä domino-puk-vukkeja! Vuohenjuusto sopii niin täydellisesti punajuurelle, no tomaatillekin kyllä.
VastaaPoistaMitä ihania ruokia, pitääpä napata ja kokeilla noita punajuuri-vuohenjuustokolikoita , niin herkullisen näköistä sapuskaa että tuli nälkä. 😋 Murekkeet ovat kyllä helppoja ja herkullisia ja hevihävekeistä tekee löytöjä.
VastaaPoistaVoi tota sun mielikuvitusta ruoanlaitossa, ei voi kuin ihailla😍
VastaaPoistaOstan myös mahdollisimman paljon raaka-aineita hävikkilaatikoista ym.alennustuotteita. Niiden perusteella meillä syntyy "ruokalistat" 😀