keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Monta syytä mennä Firaan


Santorinin pääkaupunki Fira, siellä tuli poikettua monasti. Jo siksikin, että aina kun bussilla liikuit jonnekin-oli mentävä ensin Firaan ja vaihdettava siellä kohteeseen! Vaihto sujui helposti/nopeasti-aikataulut oli suunniteltu hienosti 5-10min vaihdolla. Aina ehdit löytää sen oikean bussin… mekin jo kuin paikalliset määrätietoisesti kysymättä toisesta kerrasta lähtien! 

Vakiotaksa 1,60/nuppi. Ei ihme, että oli suosittua hintansa vuoksi, mutta myös maisemien!! Paikallisbussit eivät käyttäneet lainkaan itä rannikon ”ohitustietä”, eli lentokentän reittiä (paitsi tietenkin ne, jotka menivät lentokentälle) vaan vuoristo/solateitä serpentiineineen-siis wau! 


Kävelykatujen harmoniaa käsityöläisiä- ja taidekauppoineen!

Aasin tuoksuisia satamasta johtavia mukulakiviportaikkoja, kun aasiparat rahtaavat risteilijöiden väkeä muutamaksi tunniksi ihmettelemään kaupunkia! 
Etualalla Volcano saari, jonka keskellä Hot springs lähteet -ehdimmeköhän sinne pulahtamaan?

St Johnin ja Tree bells katedraalit kohoavat valkoisina Firan keskustassa! Firan katedraalien katot ovatkin useimmiten valkoiset kuin muualla Santorinilla turkoosin siniset!



Toinen Firan satamista, ns.turistien ”paattipoukama” retkilaivoja ja risteilyalusten matkustajakuljetukseen. Oikea Firan satama jäi lännemmäksi, se käi meiltä näkemättä!

 Vaelluspäivän päätteeksi poikkesimme tänne turistisatamaan, sille päivälle oli porrastreeniä jo sen verran, että ne toista tuhatta rappua riittivät vain alaspäin! Ylös hurautimme muutamassa minuutissa kaapelihissillä nähden maisemat taas eri kuvakulmasta!

Yksi Firan reisu tehtiin paikalliselle hammasklinikalle! Isäntä menetti hampaan verran hermojaan tällä reisulla! Kotimaassa juurihoito jatkukoon! 
 Loistopalvelu!
r

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Toivon kortit

Se on ollut taas TIISTAI - koska väriä putkahti pöydän täydeltä elämään Tiistai-iltaisin kokoonnumme kirkolle samanhenkisessä seurassa "...