Ota tästä!
Olen syönyt jo pari viikkoa niitä sinällään ns. leipänä.
Laittaen juustosiivun, paprikaa/tomaattia päälle.
Mutta koska ne ei vaan lopu... niin nappasin sitten loput mukaani,
etteivät jääneet viikonlopuksi ja mene huonoksi.

Laittaen juustosiivun, paprikaa/tomaattia päälle.
Mutta koska ne ei vaan lopu... niin nappasin sitten loput mukaani,
etteivät jääneet viikonlopuksi ja mene huonoksi.

Viisi pellillistä kurpitsa"pannaria"
Alle ohuelti juustoraastetta
- sit paljon kurpitsarenkaita päälle
- taas ohuelti juustoraastetta päälle ja reilusti oreganoa!
Tämän Ukkokulta totesi köyhän miehen pitsaksi!!
Seuraaviin pelteihin mausteet vain lisääntyi,
yhteen valkosipulia, yhteen pinaattia ja rakuunaa
ja yksi vähän överiksi tujulla chilillä.
Makuja saa muuteltua tosi helposti.

Alle ohuelti juustoraastetta
- sit paljon kurpitsarenkaita päälle
- taas ohuelti juustoraastetta päälle ja reilusti oreganoa!
Tämän Ukkokulta totesi köyhän miehen pitsaksi!!
Seuraaviin pelteihin mausteet vain lisääntyi,
yhteen valkosipulia, yhteen pinaattia ja rakuunaa
ja yksi vähän överiksi tujulla chilillä.
Makuja saa muuteltua tosi helposti.

Uunissa reilu 200astetta kiertoilmaa, ehkä 210
ja ei mennyt 10 minsaakaan, kun alkoi pinta ruskistua.
Mulla oli muistin sopukoissa
Mulla oli muistin sopukoissa
kesäkurpitsa KÄÄRETORTTU,
sisälle esim. majoneesia, rucolaa, kylmäsavulohta ja rullalle....
Mutta... nämä ei oikein taipuneet...
olisi pitänyt ensinnäkin siivuttaa kurpitsat pituussuunnassa,
vaikka juustohöylällä ja laittaa juustoraaste vain alle...
sit olisi pysyneet taipuisana!
sisälle esim. majoneesia, rucolaa, kylmäsavulohta ja rullalle....
Mutta... nämä ei oikein taipuneet...
olisi pitänyt ensinnäkin siivuttaa kurpitsat pituussuunnassa,
vaikka juustohöylällä ja laittaa juustoraaste vain alle...
sit olisi pysyneet taipuisana!

Joten meillä on nyt sitten vaikka minkämakuista kurpitsapannaria
muillekin jakaa, hih... vein äiteelle ja naapuriin.
Mieluusti syön "leipänä" ja pakkaseenkin pistin!!

Tällainen "tyhjennys" tuuli täällä puhaltaa!
Ensin tyhjensin sen työpaikan "Ota tästä" pöydän
- kotimatkalla tyhjensin kaupan hevihävikit.
Sieltä broccolineja pari pussia... ja sipulinippu yht. 0,32 senttiä.
Sieltä broccolineja pari pussia... ja sipulinippu yht. 0,32 senttiä.
Kaikki uunipellille ja yllätys-yllätys
olihan sitä kesäkurpitsaa näillekin kaveriksi!!
Toistakymmentä kesäkurpitsaa "tuhottu"
olihan sitä kesäkurpitsaa näillekin kaveriksi!!
Toistakymmentä kesäkurpitsaa "tuhottu"
"Kuorrutus/kastike" paistokselle
5 kanamunaa, jämät raejuustot, puolet fetajuustopurkista,
smetanaa ehkä desin verran, maitoa en mitannut...
puolikas Koskenlaskija saosti soosin kivasti
ja mausteita mielen mukaan.
Ja tietty, juustoraastetta päälle.
smetanaa ehkä desin verran, maitoa en mitannut...
puolikas Koskenlaskija saosti soosin kivasti
ja mausteita mielen mukaan.
Ja tietty, juustoraastetta päälle.

Tämä muhi uunissa n. 200 asteessa puolisen tuntia
ja oli ilmeisen hyvää, kun Ukkokulta oli ennättänyt jo kauhoa ittelleen,
ennenkuin ennätin kännyni kanssa kuvaamaan.
Jatkoon...
paitsi et eihän sitä tiedä mitä tyhjennettävää ens kerralla löytyy!
Onkohan ens viikolla vielä tyrkyllä kesäkurpitsaa?
Toivon, että olis....
jos sit onnistuis ne kääretortutkin!!
Onkohan ens viikolla vielä tyrkyllä kesäkurpitsaa?
Toivon, että olis....
jos sit onnistuis ne kääretortutkin!!
Juku mikä määrä kesäkurpitsoita olet saanut käyttää. Nam! Ostin kaupasta juuri muutaman. Grillaan ja sosekeittoa😋
VastaaPoistaNyt on huikeat herkut siellä syntyneet...maiskis!
Saanko kysyä yhtä asiaa, nimittäin että oletko sä työskennellyt joskus ravintola-alalla? Näitä sun luomuksia kun katselee niin tulee mieleen ettei ihaan joka isomo ja iita väsää tuollaisia annoksia tosta vaan. Näyttää hyvältä ja ihan niin kuin Sramstankin blogissa, niin nämä ajattaa jääkaapille :D
VastaaPoistaHerkulliselta näyttävät eri versiot. Kääretorttu kesäkurpitsasta tosin vähän epäilyttää - kesäkurpitsassa on paljon nestettä, mutta enkä se pitää "itkettää" ensin, muuten saattaa kellua pelliltä pois. Muinoin, kun meillekin tuli runsaasti kesäkurpitsaa omalta palstalta, tein kesäkurpitsahilloa. Se oli oikein hyvää.
VastaaPoistaAhkeran maailmanvalloituksen ja pyöräilyn lisäksi olet vallan mainio kokki. Erityisen taitava olet isojen joukkojen ruokinnassa, kun aina kaikkea syntyy vähintäänkin pellillinen tai pari. Omat kesäkurpitsat on tältä kesältä syöty, mutta laitanpa nämä vinkit "korvan taakse".
VastaaPoistaSinä käytät aina ruuanlaitossa ihanan paljon kasviksia! Minulla olisi tästä opittavaa. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin ennenkaikkea perheen nuorisolla olisi sitä opittavaa :D
VastaaPoistaTykkään kovasti näistä resepti-ideoistasi, kun harrastan itsekin usein erilaisia ex tempore jääkaapinsiivouskokkauksia. Kiitos taas!
VastaaPoista-Mummopuutarhuri