torstai 13. helmikuuta 2025

Vähän sitä - vähän tätä vohvelit


Kylmiön laatikkoon kerääntyy aina ihme jämiä.
Tälläkertaa purjon, valkokaalin ja kurkun jämä,
lanttulohko ja 4 porkkanaa.
Raastoin ne ja seuraksi vielä isohko sipuli, 
4 kanamunaa ja emmentaalia raasteena simmonen Coopin pussi, ehkä 125g.
Mustapippuria ja Santa Marian maustesekoitusta 
- lempparia, jota tulee kierrettyä lähes kaikkeen.

Kivan rouheita kasvispihvejä näistä olisi saanut
ja aikomus olikin ensin lettupannulla niitä paistaa,
mutta laiskuus iski ja vohvelirauta (taas) esiin.
Se on niin helppo, kääntämättä syntyy ihanan rapsakoita
ISOJA PIHVEJÄ tai saahan siitä vaikka 5 pientä sydämenmuotoista pihviä!
Muutama Kristiinan kuukausihaasteessa; kodin tärkeimmästä koneesta
totesikin, Että: "Repolaisella se on vohvelirauta!
BINGO!! Niin voisi ollakin, hyvin te tunnette jo mun. 

Mutta tunnettekos mitä nää on?
Oletteko ennen nähneet?

Minä en ollut... ja työeväinä kaverit on veikanneet viinirypäleiksi
- kun en tuota "napaa" heti näytä!
Lindroosin puutarhalta
sieltä löytää aina jotain ennennäkemätöntä.
Nyt tosi makeita vihreitä miniluumutomaatteja!

Vihreät tomaatit olen kuvitellut aina raaoiksi
- mutta nämä on täysin kypsiä ja makeita!

Kylmäsavulohimössön loput laitoin vielä päälle,
mutta siitä jäi kuva ottamatta... kun iski nälkä!!
Jatkoon!!

31 kommenttia:

  1. No siinähän se taas tuli. Loistava vinkki. Vohvelirauta esiin ! Minä käytän sitä ihan liian harvoin. Kuuluu samaan sarjaan kuin voileipägrilli ja tehosekoitin. Kaapissa lojuvat.
    Mutta nyt on ns.perjantai-illan ruokaherkku jo puoliksi tehty kun on selkeä visio :-)).
    Vihreistä tomaateista tulee mieleen vain kitkeryys. Muutaman kerran olen kokeillut paistettuja vihreitä tomaatteja ja säilöttynäkin etikkaliemeen olen joskus kokeillut kun raakoja tomaatteja jää aina syksyisin kun kesä loppuu kesken.
    Aina oppii. En olisi kyllä muuten osannut valita tuollaisia koriini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipägrilli lojuu meilläkin - mutta mainitsemasi pari muuta tosi ahkerassa käytössä.
      Sama kokemus mulla vihreistä tomaateista, mutta nyt myytti murtui - makeampia kuin punaiset...
      Puutarhalla silmiin osuu kaikki uutuudet ja näemmä joka kerta myös "hyppäävät" koriini...
      Jotkut vain kerran, mutta esim. kaikenväriset juuret säännöllisesti (raita-, valko-, kelta-, musta- ja punajuuri)

      Tän illan herkustasi postausta odotellen....
      Hyvää Ystävänpäivää!

      Poista
  2. Nuo vihreät tomaatit ovat niin kauniita sisältäkin. Helppo ja herkullinen ruoka, kiitos taas vinkistä!
    PS. Tykkäät aakkosista, mutta tykkäätkö myös numeroista? Tein Ykkösestä kymppiin -tekstin. Ihan Sinun houkuttelemiseksi laitoin sinne yhden tietyn kuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään täpöllä myös numeroista.... tartun ehdottomasti haasteeseen ja jo vain lukittui silmät numero vitoseen!!
      Hyvää Ystävänpäivää!

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselta! En omista vohvelirautaa, mutta kaapissa lojuu kaksi voileipägrilliä käyttämättöminä. Tomaatit arvasin/tunnistin tomaateiksi. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin voileipägrilli makaa "Repo Rankana" laatikoston pohjalla!

      Poista
  4. Nyt kaivan kyllä joku päivä vohveliraudan kaapista, ostin viime vuonna uuden vielä.
    Tulee tehtyä aivan liian harvoin sillä. Nyt lupaan ryhdistäytyä sen kanssa.
    Nam! mitä olet valmistellut ja onpas kivan näköisiä nuo vihreät tompsukat.
    Noitahan popsii ihan mielissään ,kun maukkaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Non-ni.... reseptivihkosi saaneet myös vohveliohjeita, eikös sekin ole melkein kuin leipomista???
      Ja kyllä - vihreät tomaatit oli mun "Vihreitä kuulia"

      Poista
  5. Ulrika50v.blogspot.com13. helmikuuta 2025 klo 14.04

    Maistuis mullekki ! 🤣

    VastaaPoista
  6. Olen haaveillut vohveliraudasta ja joskus meillä sellainen olikin, mutta vähäisen käytön jälkeen siitä luovuttiin. Mutta nyt kun näytät tuollaista herkkua niin taidan kohta ostaa uuden. Olin luullut että vohvelirauta käy vain makeiden, ja niin lihottavien herkkujen valmistukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - en luopuisi mistään hinnasta ja meillä niitä on kolme - klups....
      Sillähän munakaskin syntyy niin helposti ja kaikki "mun jauhottomat leivät"
      - ehkä se olisi sittenkin ollut "Se helmikuun kodinkone" josta en luopuisi....

      Poista
  7. Piffejä voffeliraudalla?! Tuollahan se laatikossa pölyttyy, kiitos vinkistä, kasvispiffejä teenkin usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Non-ni... pois pölyt ja käyttöön... ei tartte kuule pihvejä ees käännellä, paistuu päältä ja alta.

      Poista
  8. Meillä vohvelirautaa käytetään aika säännöllisesti, mutta vähäistä on meidän käyttö verrattuna Repolaisten huusholliin :) Herkullisen näköinen annos.

    VastaaPoista
  9. Olen haaveillut vohveliraudasta ja sinä olet kyllä sen käytön mestari! Juu, vihreät tomaatit ovat tuttuja ja minusta ne ovat erityisen aromikkaita. Olen kasvattanut niitä jo vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni Norjasta innostui aakkoshaasteestasi ja varmaan hän myös tekee sen omasta puutarhastaan.

      Poista
    2. Vohvelirauta on kyllä meillä tosiaan "kuumaa kamaa" - hih...
      Oooh - aakkoshaaste Norjasta - vinkkaathan mullekin, että pääsen kurkkaamaan - aivan ihanaa!!

      Poista
  10. Tästä ruokavinkistä kiitos. Vohvelirautaa ei enää ole, kun vanhasta paloi johto, mutta on hyvä kahvitassin kokoinen lettupannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - ihanaa kun muistutit... meillähän on myös pari blinipannua (ne on mielestäni kaffetassin kokoisia)
      Niillä saisi myös hauskoja kasvispihvejä...

      Poista
  11. Onko tuossa yhdessä lätyssä kaikki se mitä luettelit, vai tuliko siitä useampi kappale?

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Niimpä... ihan harmittaa ettei kaapissa ole nyt jämiä - tekis taas mieli...

      Poista
  13. Lättyihin (ja näköjään myös vohveleihin) voi tosiaan ripotella sekaan vähän sitä sun tätä, se on kätevää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin.... ihan mitä vaan... nyt kyllä harmittelen, kun tekisi jo kasvisvohveleita mieli uudelleen ja kaapissa ei ole kuin kaalia....
      vähän väriä tarttis...

      Poista
  14. Slurps nälkä iskee täälläkin kun katselee noita kasvispihvejä 😋 vohvelirautaa ei meillä ole koskaan ollut,tunnustan,miten sitä ilman on toimeen tullut😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannu hoitaa hommelit ihan samalla tapaa, tai juuressuikalemössön voi heittää myös "pannukakkuna" uuniin...
      Itte vaan tykkään kun tuota taikina voi pitää pari-kolme päivää jääkaapissa ja paistaa aina lämpimäisen pihvin....

      Poista
  15. Vohvelirauta oli ja meni kaksosille. Tuumasivat vaan: "Et liho, kun viedään pois". Jaahas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ei osunut mielestäni kaksosten kommentti kohdilleen...
      Vohvelirauta on kaikkea muuta kuin lihottava...
      Omaa kokkailuani on ehkä eniten muuttanut luovemmaksi viljattomuus...
      ja nopeimmaksi vohvelirauta.... kun aina ei ole aikaa viettää niin paljon aikaa keittiössä, vaikka se mieluisaa onkin...
      Tämäkin päivä alkaa muuten kaffella ja juuresvohvelilla....
      - ihanan lämmin "leipänen" pakkasaamuun!!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Monenmoista kulkijaa

Matka Karachista Hyderabadhin ja Larkanan kautta Sukkuriin ja Bahawalpuriin on kulkenut  Pakistanin karttaa tutkien sen vihreitä osaa - eli ...