Tälläkertaa purjon, valkokaalin ja kurkun jämä,
lanttulohko ja 4 porkkanaa.
Raastoin ne ja seuraksi vielä isohko sipuli,
lanttulohko ja 4 porkkanaa.
Raastoin ne ja seuraksi vielä isohko sipuli,
4 kanamunaa ja emmentaalia raasteena simmonen Coopin pussi, ehkä 125g.
Mustapippuria ja Santa Marian maustesekoitusta
- lempparia, jota tulee kierrettyä lähes kaikkeen.


Kivan rouheita kasvispihvejä näistä olisi saanut
ja aikomus olikin ensin lettupannulla niitä paistaa,
mutta laiskuus iski ja vohvelirauta (taas) esiin.
Se on niin helppo, kääntämättä syntyy ihanan rapsakoita
Mustapippuria ja Santa Marian maustesekoitusta
- lempparia, jota tulee kierrettyä lähes kaikkeen.


Kivan rouheita kasvispihvejä näistä olisi saanut
ja aikomus olikin ensin lettupannulla niitä paistaa,
mutta laiskuus iski ja vohvelirauta (taas) esiin.
Se on niin helppo, kääntämättä syntyy ihanan rapsakoita
ISOJA PIHVEJÄ tai saahan siitä vaikka 5 pientä sydämenmuotoista pihviä!
Muutama Kristiinan kuukausihaasteessa; kodin tärkeimmästä koneesta
totesikin, Että: "Repolaisella se on vohvelirauta!
BINGO!! Niin voisi ollakin, hyvin te tunnette jo mun.
totesikin, Että: "Repolaisella se on vohvelirauta!
BINGO!! Niin voisi ollakin, hyvin te tunnette jo mun.

Mutta tunnettekos mitä nää on?
Oletteko ennen nähneet?
Minä en ollut... ja työeväinä kaverit on veikanneet viinirypäleiksi
- kun en tuota "napaa" heti näytä!
Lindroosin puutarhalta
sieltä löytää aina jotain ennennäkemätöntä.
Nyt tosi makeita vihreitä miniluumutomaatteja!
Vihreät tomaatit olen kuvitellut aina raaoiksi
- mutta nämä on täysin kypsiä ja makeita!
No siinähän se taas tuli. Loistava vinkki. Vohvelirauta esiin ! Minä käytän sitä ihan liian harvoin. Kuuluu samaan sarjaan kuin voileipägrilli ja tehosekoitin. Kaapissa lojuvat.
VastaaPoistaMutta nyt on ns.perjantai-illan ruokaherkku jo puoliksi tehty kun on selkeä visio :-)).
Vihreistä tomaateista tulee mieleen vain kitkeryys. Muutaman kerran olen kokeillut paistettuja vihreitä tomaatteja ja säilöttynäkin etikkaliemeen olen joskus kokeillut kun raakoja tomaatteja jää aina syksyisin kun kesä loppuu kesken.
Aina oppii. En olisi kyllä muuten osannut valita tuollaisia koriini.
Voileipägrilli lojuu meilläkin - mutta mainitsemasi pari muuta tosi ahkerassa käytössä.
PoistaSama kokemus mulla vihreistä tomaateista, mutta nyt myytti murtui - makeampia kuin punaiset...
Puutarhalla silmiin osuu kaikki uutuudet ja näemmä joka kerta myös "hyppäävät" koriini...
Jotkut vain kerran, mutta esim. kaikenväriset juuret säännöllisesti (raita-, valko-, kelta-, musta- ja punajuuri)
Tän illan herkustasi postausta odotellen....
Hyvää Ystävänpäivää!
Nuo vihreät tomaatit ovat niin kauniita sisältäkin. Helppo ja herkullinen ruoka, kiitos taas vinkistä!
VastaaPoistaPS. Tykkäät aakkosista, mutta tykkäätkö myös numeroista? Tein Ykkösestä kymppiin -tekstin. Ihan Sinun houkuttelemiseksi laitoin sinne yhden tietyn kuvan.
Tykkään täpöllä myös numeroista.... tartun ehdottomasti haasteeseen ja jo vain lukittui silmät numero vitoseen!!
PoistaHyvää Ystävänpäivää!
Näyttää todella herkulliselta! En omista vohvelirautaa, mutta kaapissa lojuu kaksi voileipägrilliä käyttämättöminä. Tomaatit arvasin/tunnistin tomaateiksi. 😄
VastaaPoistaMeilläkin voileipägrilli makaa "Repo Rankana" laatikoston pohjalla!
PoistaNyt kaivan kyllä joku päivä vohveliraudan kaapista, ostin viime vuonna uuden vielä.
VastaaPoistaTulee tehtyä aivan liian harvoin sillä. Nyt lupaan ryhdistäytyä sen kanssa.
Nam! mitä olet valmistellut ja onpas kivan näköisiä nuo vihreät tompsukat.
Noitahan popsii ihan mielissään ,kun maukkaita!
Non-ni.... reseptivihkosi saaneet myös vohveliohjeita, eikös sekin ole melkein kuin leipomista???
PoistaJa kyllä - vihreät tomaatit oli mun "Vihreitä kuulia"
Maistuis mullekki ! 🤣
VastaaPoista❤️ - ja helppoja tehdä!
PoistaOlen haaveillut vohveliraudasta ja joskus meillä sellainen olikin, mutta vähäisen käytön jälkeen siitä luovuttiin. Mutta nyt kun näytät tuollaista herkkua niin taidan kohta ostaa uuden. Olin luullut että vohvelirauta käy vain makeiden, ja niin lihottavien herkkujen valmistukseen!
VastaaPoistaOih - en luopuisi mistään hinnasta ja meillä niitä on kolme - klups....
PoistaSillähän munakaskin syntyy niin helposti ja kaikki "mun jauhottomat leivät"
- ehkä se olisi sittenkin ollut "Se helmikuun kodinkone" josta en luopuisi....
Piffejä voffeliraudalla?! Tuollahan se laatikossa pölyttyy, kiitos vinkistä, kasvispiffejä teenkin usein!
VastaaPoistaNon-ni... pois pölyt ja käyttöön... ei tartte kuule pihvejä ees käännellä, paistuu päältä ja alta.
PoistaMeillä vohvelirautaa käytetään aika säännöllisesti, mutta vähäistä on meidän käyttö verrattuna Repolaisten huusholliin :) Herkullisen näköinen annos.
VastaaPoistaEi muuta kuin laajentamaan paistorepertuaaria....
PoistaOlen haaveillut vohveliraudasta ja sinä olet kyllä sen käytön mestari! Juu, vihreät tomaatit ovat tuttuja ja minusta ne ovat erityisen aromikkaita. Olen kasvattanut niitä jo vuosia.
VastaaPoistaYstäväni Norjasta innostui aakkoshaasteestasi ja varmaan hän myös tekee sen omasta puutarhastaan.
PoistaVohvelirauta on kyllä meillä tosiaan "kuumaa kamaa" - hih...
PoistaOooh - aakkoshaaste Norjasta - vinkkaathan mullekin, että pääsen kurkkaamaan - aivan ihanaa!!
Tästä ruokavinkistä kiitos. Vohvelirautaa ei enää ole, kun vanhasta paloi johto, mutta on hyvä kahvitassin kokoinen lettupannu.
VastaaPoistaOih - ihanaa kun muistutit... meillähän on myös pari blinipannua (ne on mielestäni kaffetassin kokoisia)
PoistaNiillä saisi myös hauskoja kasvispihvejä...
Onko tuossa yhdessä lätyssä kaikki se mitä luettelit, vai tuliko siitä useampi kappale?
VastaaPoistaAinakin 5 lättyä tuli... ehkä 6!
PoistaNam nam 👍
VastaaPoistaNiimpä... ihan harmittaa ettei kaapissa ole nyt jämiä - tekis taas mieli...
PoistaLättyihin (ja näköjään myös vohveleihin) voi tosiaan ripotella sekaan vähän sitä sun tätä, se on kätevää. :)
VastaaPoistaJuurikin näin.... ihan mitä vaan... nyt kyllä harmittelen, kun tekisi jo kasvisvohveleita mieli uudelleen ja kaapissa ei ole kuin kaalia....
Poistavähän väriä tarttis...
Slurps nälkä iskee täälläkin kun katselee noita kasvispihvejä 😋 vohvelirautaa ei meillä ole koskaan ollut,tunnustan,miten sitä ilman on toimeen tullut😆
VastaaPoistaPannu hoitaa hommelit ihan samalla tapaa, tai juuressuikalemössön voi heittää myös "pannukakkuna" uuniin...
PoistaItte vaan tykkään kun tuota taikina voi pitää pari-kolme päivää jääkaapissa ja paistaa aina lämpimäisen pihvin....
Vohvelirauta oli ja meni kaksosille. Tuumasivat vaan: "Et liho, kun viedään pois". Jaahas.
VastaaPoistaNo nyt ei osunut mielestäni kaksosten kommentti kohdilleen...
PoistaVohvelirauta on kaikkea muuta kuin lihottava...
Omaa kokkailuani on ehkä eniten muuttanut luovemmaksi viljattomuus...
ja nopeimmaksi vohvelirauta.... kun aina ei ole aikaa viettää niin paljon aikaa keittiössä, vaikka se mieluisaa onkin...
Tämäkin päivä alkaa muuten kaffella ja juuresvohvelilla....
- ihanan lämmin "leipänen" pakkasaamuun!!