keskiviikko 27. elokuuta 2025

Vedetäänkö linssiin vai annetaanko pikkusormi?

Tämä on hyvin tyypillinen kuvaus
mun räpeltämisestä keittiössä.
Piti tehdä pieni annos jauhelihapihvejä.
300g naudan 10% (rasvaa) jauhelihaa
linssit sattui olemaan -60% - hinnaksi 0,31senttiä
- niin pitihän nekin ottaa. 
Klo 18 jälkeen tulee kurkittua punalaput!

Kikherneiden, valkopapujen, soijarouheen ja härkkiksen kanssa
aiemmin jauheliharuokaa jatkanut kasvisvoittoisemmaksi.
Linssejä enemmän tullut laitettua "sattumiksi" keittoihin
ja paprikoiden/koisokasvien täytteenä.

Jääkaapissa puolikas paprika ja kermaviiliä, 
sipulia ja kanamunia aina!
Mut sit kävi
SE HYVIN TYYPILLINEN JUTTU!!

Kulho oli niin täynnä, että jos lisäisin kermaviilin ja kanamunat...
niin ei olisi tilaa sekoittaa... eli vaihto isompaan kulhoon. 
Ja kun tilaa tulee lisää, niin kurkataan tietty uudelleen jääkaappiin!

Olisko vielä jotain jämiä... no oli,
pikkuisen Koskenlaskijaa musersin joukkoon.
Mites se menikään: "Annoin pikkusormen, se vei koko käden!"
Ja tämä ei ole linssiin vetämistä - mulle käy usein näin!!

Tulikin 15 ISOA lihalinssipullaa ( se niiden nimi kai on?)
Salaatti ja lautaset odottikin jo lämmintä kaverikseen!

Mitäs tuumaatte näistä "heinistä" = sinimailasen (alfalfan) iduista?
Pikkuapulaiset keittiössä ropsautti niitä päälle reilusti
ja muut salaattiainekset jäi piiloon,
mut tärkeintä on tekeminen ja että tykkäävät tehdä sekä syödä!

Tässä aamutuimaan innostuin guukkeloimaan
ravintoarvoja ja käyttötarkoitusta alfaffalle enemmänkin.
Hih... eniten kasvatetaan hevosille-ravihevosille varsinkin!
Niinkin hyvä valkuaisaine = proteiini!!
Lähteekö tällä siis ihan laukalle?
Siellä ne tirisi 180asteessa reilun vartin,
ehkä 20minsaa ja sit näytti tältä!!
Oikeesti - ihan sairaan hyviä!!
Maistui kaikille ja safkan jälkeen leffaan, Smurffit...
Hyvät tanssimuuvit sinisellä kansalla oli, MUTTA
jestas mitä räiskimistä kaikki lasten leffat nykyään on...
Kyllä on ikävä Muumeja!!

6 kommenttia:

  1. Nam miten maukkaan näköisiä linssipullia,noin se välillä lipsahtaa😂😋 ituja en ole maistanut, muuten ihan normi salaattia. Voisikin tehdä Lihapullia seuraavaksi. Linsseistä en ole tehnyt ruokaa,voisikin kokeilla. Ruuanlaitto on kyllä siitä ihanaa että voi käyttää mielikuvitusta!

    VastaaPoista
  2. Vaikka en olle mikään kasvisruoan suurkuluttaja, niin idut on hyviä. Varsinkin ne litistyneen herneen näköiset joilla on pieni häntä, en tiedä niiden nimeä mutta ne maistuu ihan herneiltä ja ovat juur tästä syystä semmosia että niitä voi syödä.
    Ei niin varakkaana ihmisenä tulee ruokaa, varsinkin jauhelihaa, jatkettua milloin milläkin ja tämä sun versio näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Hyviä terveellisiä ideoita jauhelihan jatkeeksi 💚
    Olemme vasta tutustuneet soijarouheeseen ja aiomme muitakin rouheita kokeille kun ehdimme.
    Tosissaan samaa mieltä leffoista; en kestäisi istua herkkien korvieni kanssa siinä räiskeessä.
    Onkohan se haitallista lapsille?

    VastaaPoista
  4. Oijoi ja namnam... varmasti oli sairaan hyviä! Ihania ideoita sinulta tulee keittiöön, sillä ihan kaikki, mitä teet, näyttää ja kuulostaa just sellaiselta, josta minäkin pitäisin. Alfalfat on kivoja salaatissa, tuovat vaihtelua ulkonäköön ja suutuntumaan.

    VastaaPoista
  5. Nyt on mentävä keittämään puuroa, kun näiden siun ruokakuvien katsominen saa jo vatsan suorastaan ulvomaan 😄
    Alfalfat(kin) silmusalaatti on hyvää, leivän päälle riittää pienestä rasiasta moneksi kertaa.
    Muumeja katselen edelleen, tänäkin aamuna hetken aikaa ☺️ Varsinkin viikonloppuna, kun tulee kahdelta kanavalta. Muumeilta elämää oppia voi 🎶🎶 - mummakin 👻

    VastaaPoista
  6. Meillä keitetään aika usein iso kattilallinen linssikeittoa, se on molempien suosikki!

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Vedetäänkö linssiin vai annetaanko pikkusormi?

Tämä on hyvin tyypillinen kuvaus mun räpeltämisestä keittiössä. Piti tehdä pieni annos jauhelihapihvejä. 300g naudan 10% (rasvaa) jauhelihaa...