Ota tästä!
Olen syönyt jo pari viikkoa niitä sinällään ns. leipänä.
Laittaen juustosiivun, paprikaa/tomaattia päälle.
Mutta koska ne ei vaan lopu... niin nappasin sitten loput mukaani,
etteivät jääneet viikonlopuksi ja mene huonoksi.

Laittaen juustosiivun, paprikaa/tomaattia päälle.
Mutta koska ne ei vaan lopu... niin nappasin sitten loput mukaani,
etteivät jääneet viikonlopuksi ja mene huonoksi.

Viisi pellillistä kurpitsa"pannaria"
Alle ohuelti juustoraastetta
- sit paljon kurpitsarenkaita päälle
- taas ohuelti juustoraastetta päälle ja reilusti oreganoa!
Tämän Ukkokulta totesi köyhän miehen pitsaksi!!
Seuraaviin pelteihin mausteet vain lisääntyi,
yhteen valkosipulia, yhteen pinaattia ja rakuunaa
ja yksi vähän överiksi tujulla chilillä.
Makuja saa muuteltua tosi helposti.

Alle ohuelti juustoraastetta
- sit paljon kurpitsarenkaita päälle
- taas ohuelti juustoraastetta päälle ja reilusti oreganoa!
Tämän Ukkokulta totesi köyhän miehen pitsaksi!!
Seuraaviin pelteihin mausteet vain lisääntyi,
yhteen valkosipulia, yhteen pinaattia ja rakuunaa
ja yksi vähän överiksi tujulla chilillä.
Makuja saa muuteltua tosi helposti.

Uunissa reilu 200astetta kiertoilmaa, ehkä 210
ja ei mennyt 10 minsaakaan, kun alkoi pinta ruskistua.
Mulla oli muistin sopukoissa
Mulla oli muistin sopukoissa
kesäkurpitsa KÄÄRETORTTU,
sisälle esim. majoneesia, rucolaa, kylmäsavulohta ja rullalle....
Mutta... nämä ei oikein taipuneet...
olisi pitänyt ensinnäkin siivuttaa kurpitsat pituussuunnassa,
vaikka juustohöylällä ja laittaa juustoraaste vain alle...
sit olisi pysyneet taipuisana!
sisälle esim. majoneesia, rucolaa, kylmäsavulohta ja rullalle....
Mutta... nämä ei oikein taipuneet...
olisi pitänyt ensinnäkin siivuttaa kurpitsat pituussuunnassa,
vaikka juustohöylällä ja laittaa juustoraaste vain alle...
sit olisi pysyneet taipuisana!

Joten meillä on nyt sitten vaikka minkämakuista kurpitsapannaria
muillekin jakaa, hih... vein äiteelle ja naapuriin.
Mieluusti syön "leipänä" ja pakkaseenkin pistin!!

Tällainen "tyhjennys" tuuli täällä puhaltaa!
Ensin tyhjensin sen työpaikan "Ota tästä" pöydän
- kotimatkalla tyhjensin kaupan hevihävikit.
Sieltä broccolineja pari pussia... ja sipulinippu yht. 0,32 senttiä.
Sieltä broccolineja pari pussia... ja sipulinippu yht. 0,32 senttiä.
Kaikki uunipellille ja yllätys-yllätys
olihan sitä kesäkurpitsaa näillekin kaveriksi!!
Toistakymmentä kesäkurpitsaa "tuhottu"
olihan sitä kesäkurpitsaa näillekin kaveriksi!!
Toistakymmentä kesäkurpitsaa "tuhottu"
"Kuorrutus/kastike" paistokselle
5 kanamunaa, jämät raejuustot, puolet fetajuustopurkista,
smetanaa ehkä desin verran, maitoa en mitannut...
puolikas Koskenlaskija saosti soosin kivasti
ja mausteita mielen mukaan.
Ja tietty, juustoraastetta päälle.
smetanaa ehkä desin verran, maitoa en mitannut...
puolikas Koskenlaskija saosti soosin kivasti
ja mausteita mielen mukaan.
Ja tietty, juustoraastetta päälle.

Tämä muhi uunissa n. 200 asteessa puolisen tuntia
ja oli ilmeisen hyvää, kun Ukkokulta oli ennättänyt jo kauhoa ittelleen,
ennenkuin ennätin kännyni kanssa kuvaamaan.
Jatkoon...
paitsi et eihän sitä tiedä mitä tyhjennettävää ens kerralla löytyy!
Onkohan ens viikolla vielä tyrkyllä kesäkurpitsaa?
Toivon, että olis....
jos sit onnistuis ne kääretortutkin!!
Onkohan ens viikolla vielä tyrkyllä kesäkurpitsaa?
Toivon, että olis....
jos sit onnistuis ne kääretortutkin!!
Juku mikä määrä kesäkurpitsoita olet saanut käyttää. Nam! Ostin kaupasta juuri muutaman. Grillaan ja sosekeittoa😋
VastaaPoistaNyt on huikeat herkut siellä syntyneet...maiskis!
Saanko kysyä yhtä asiaa, nimittäin että oletko sä työskennellyt joskus ravintola-alalla? Näitä sun luomuksia kun katselee niin tulee mieleen ettei ihaan joka isomo ja iita väsää tuollaisia annoksia tosta vaan. Näyttää hyvältä ja ihan niin kuin Sramstankin blogissa, niin nämä ajattaa jääkaapille :D
VastaaPoistaHerkulliselta näyttävät eri versiot. Kääretorttu kesäkurpitsasta tosin vähän epäilyttää - kesäkurpitsassa on paljon nestettä, mutta enkä se pitää "itkettää" ensin, muuten saattaa kellua pelliltä pois. Muinoin, kun meillekin tuli runsaasti kesäkurpitsaa omalta palstalta, tein kesäkurpitsahilloa. Se oli oikein hyvää.
VastaaPoistaAhkeran maailmanvalloituksen ja pyöräilyn lisäksi olet vallan mainio kokki. Erityisen taitava olet isojen joukkojen ruokinnassa, kun aina kaikkea syntyy vähintäänkin pellillinen tai pari. Omat kesäkurpitsat on tältä kesältä syöty, mutta laitanpa nämä vinkit "korvan taakse".
VastaaPoistaSinä käytät aina ruuanlaitossa ihanan paljon kasviksia! Minulla olisi tästä opittavaa. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin ennenkaikkea perheen nuorisolla olisi sitä opittavaa :D
VastaaPoistaTykkään kovasti näistä resepti-ideoistasi, kun harrastan itsekin usein erilaisia ex tempore jääkaapinsiivouskokkauksia. Kiitos taas!
VastaaPoista-Mummopuutarhuri
Oikea herkku päivä .
VastaaPoistaMinä olen yleensä ollut se joka niitä kesäkurpitsoja (ja muitakin puutarhan antimia ) roudasin työkavereille ja kun kesäkurpitsaa tulee niin sitä tulee yleensä paljon=liikaa :-). Siksi niin ilolla katsoin noita ohjeitasi. Justiinsa sellaisia juttuja joista tykkään . Kiitos. Olet kyllä maan mainio kasviskokki !
VastaaPoistaKääretorttuun suhtaudun ehkä vähän epäilevästi, tosin kesäkurpitsakakkua olen leiponut useammankin kerran. Kerrothan sitten miten siinä kävi.
Kesäkurpitsakuutioita tai raastetta myös pakastan ja niitä sitten lisään vähän kaikkeen ; keittoihin, patoihin, sämpylätaikinaan..... eli jos niitä vielä tulee Sinullekin lisää eikä kaikkea ehdi ihan justiinsa valmistaa.
Kesäkurpitsa on siitä hyvä, että säilyy tuoreena ihan huoneenlämmössäkin hyvänä pitkään ja viileähkössä vielä pidempään - ellei käytä pois 😊
VastaaPoistaKeittiössä kokkaileva mies kävi tässä luonani pyörähtämässä ja näytin tai kerroin, mitä hyvää kesäkurpitsasta ja parsakaalista olet tehnyt ☺️ Ehkä noiden kokeilu jää itselleni, hänellä on omat bravuurinsa.... Tänään pilkkoi uunipellillisen kasviksia eikä kaikkia saanut mahtumaan edes kerralla. Kohta syödään 😋
Hyvältä näyttää! Pitäisikin joskus kokeilla kesäkurpitsaa ihan vaan siivuina uuniin höystöjen kanssa. Tänä kesänä en ole saanut kesäkurpitsoita tuttavilta eikä niitä ollut omassakaan maassa kasvamassa, mutta kaupasta niitä onneksi saa.
VastaaPoistaKesäkurpitsasta on näköjään moneksi, herkullisen näköisiä ruokia. Tunnustan etten ole itse syönyt kesäkurpitsaa vuosikausiin😂
VastaaPoistaKesäkurpitsa on mahtava vihannes. Siitä saa punaherukan kanssa hyvää piirakkaakin makeannälkään.
VastaaPoistaMeillä on joka vuosi kasvimaalla muutama kesäkurpitsa kasvamassa ja ollaan opeteltu siihen, että syödään ne jo pieninä, tänäkin kesänä ollaan herkuteltu täytetyillä kesäkurpitsoilla useamman kerran ja tällä viikolla tein paistoksen, johon tuli kesäkurpitsan lisäksi kukkakaaltq, sipulia, paprikaa ja fetajuustoa.
VastaaPoistaKiitos ideoista😀. Mulla kasvaa monta kesäkurpitsaa vielä ja tässäpä tuli hyviä käyttötapoja.
VastaaPoistaHienoja ideoita! Sinun pitäisi kirjoittaa keittokirja! 😘 Itse en kyllä tykkää runsaasta juuston käytöstä ruoissa (menee vatsakin juntturaan), vaikka juusto olisi niin monikäyttöistä.
VastaaPoistaHerkullisia ruokakuvia - tuli ihan nälkä vaikka hetki sitten nousin ruokapöystä!
VastaaPoistaMeillä tehdään myös "mitä jääkaapista löytyy" -uunipeltiruokia usein! Kesäkurpitsaa
ostan harvemmin mutta pidän siitä kyllä. Omia herkkuja ovat kukkakaali, sipuli ja tomaatit
uunissa juustolla kuorrutettuna totta kai. Myös punajuuri ja kaali menevät usein uuniin.
Kivaa sunnuntai iltaa Repolaiselle!
No minähän otin, nimittäin vinkkejä kurpitsan käyttöön. Tuo kurpitsapannari vaikuttaa tarpeeksi helpolta minunkin valmistaa ja on varmaan hyvän makuista.
VastaaPoista