Niin paljon kuin ruoalla tykkään leikkiä
- siis todellakin viettää aikaa keittiössä
ja risukeittimellä reisun päällä....
Niin aamutuiman munakkaat
oli Ukkokullan mielestä "pikaruokaa"
"Avoin annos" sanoisin minä.
Ja Mummi; "Kyllä siinä on taas se vähintään 4 väriä!"
No - myönnetään...- siis todellakin viettää aikaa keittiössä
ja risukeittimellä reisun päällä....
Niin aamutuiman munakkaat
oli Ukkokullan mielestä "pikaruokaa"
"Avoin annos" sanoisin minä.
Ja Mummi; "Kyllä siinä on taas se vähintään 4 väriä!"
munakkaat tapaan tehdä erikseen kahdelle lautaselle,
kummallekin pari munaa ja sit minä milloinkin täytteeksi,
sekoitus haarukalla, mausteet... chili&mustapippuri on tärkeimmät.
Pannulla paistan yksitellen kääntäen - juustoraastetta päälle
ja vielä käännös puolikkaaksi.
Niinkuin joskus koulussa opetettiin.
Millainen rutiini sulla on munakkaaseen?
Arkiaamuna ei aikaa ole niin paljon käytettäväksi keittiössä,
kuin haluaisi... siksi kerralla molempien munat (4kpl)pannulle,
täytteet, mausteet, juustoraaste ja kansi päälle.
Siellä se muhi mukavasti ihan itsekseen
sillä aikaa kun piirsin ittelleni piirteet....
Meikkaatko sinä?
Pientä ehostusta jo vaatii naama ainakin palaveri päivinä...
Toimitiloihini lähden luomuna,
kun hiki tulee kuitenkin!!
Varsin samanmakuinen tämä munakas,
kuin kummallekin erikseen sekoitetut & paistetut.
Mummini tapasi kysyä, että "Ottaako pannuun"?
kummallekin pari munaa ja sit minä milloinkin täytteeksi,
sekoitus haarukalla, mausteet... chili&mustapippuri on tärkeimmät.
Pannulla paistan yksitellen kääntäen - juustoraastetta päälle
ja vielä käännös puolikkaaksi.
Niinkuin joskus koulussa opetettiin.
Millainen rutiini sulla on munakkaaseen?
Arkiaamuna ei aikaa ole niin paljon käytettäväksi keittiössä,
kuin haluaisi... siksi kerralla molempien munat (4kpl)pannulle,
täytteet, mausteet, juustoraaste ja kansi päälle.
Siellä se muhi mukavasti ihan itsekseen
sillä aikaa kun piirsin ittelleni piirteet....
Meikkaatko sinä?
Pientä ehostusta jo vaatii naama ainakin palaveri päivinä...
Toimitiloihini lähden luomuna,
kun hiki tulee kuitenkin!!
Varsin samanmakuinen tämä munakas,
kuin kummallekin erikseen sekoitetut & paistetut.
Mummini tapasi kysyä, että "Ottaako pannuun"?


Kun öljyn muistaa, niin ei ota pannuun...
Risukeitintä olen nyt hehkuttanut kaikki 5 pakukesää!
Ja tulen hehkuttamaan jatkossakin.


Se hehkuu kyllä ihan ittekin
ja nokipannukaffet tulee jälki"hehkulla" = hiilloksella.!
ja nokipannukaffet tulee jälki"hehkulla" = hiilloksella.!
Kaikilla aisteilla nautittavuutta lisää kyllä nämä vaihtuvat
"keittiömaisemat"
Aurinkokaan ei malta pitää säteitään erossa...
nekin hehkuu suoraan pannulle!!
Aurinkokaan ei malta pitää säteitään erossa...
nekin hehkuu suoraan pannulle!!
joita kokkailessa ympärille leijuu...
herätellen makuhermot!!
Pakuilu tarjoaa mahdollisuuden fillaroida milloin missäkin
ja aivan yhtä tärkeänä se mahdollistaa
kokkailun ja ruoasta nauttimisen milloin missäkin.
Luonto ja ulkona olo antaa omat arominsa!
Ja taas jääkaapille. En voi sille mitään mutta munakkaat ovat ihan parasta koska niitä voi tuunata mielensä mukaan ja päälle voi heittää melkein kaikki mitä jääkaapista löytyy. Maailman helpoin ja monipuolisin ruoka. Hitto rupes tekemään mieli munakasta :D
VastaaPoistaTotta - munakkaaseen sopii mikä vaan...
PoistaMunasta on moneksi. Ei ota pannuun, mutta ei ota nielu vastaan.
VastaaPoistaAuts... vai sanoo nielu "EI"... ei sitä sitten passaa!
PoistaKyllä meilläkin munakkaita harrastetaan, espanjalaiset munakkaat oivallisia aterioita salaatin kanssa. Mökillä häränsilmiä voileivän päälle aina joskus. Tuo risukeitin on varmasti toimiva! ja pöytäliina - sen olen jo pakannut mukaamme myös!
VastaaPoistaEspanjalaiset munakkaat ovatkin ruokaisia... minä teen "omintakeisia välimerellisiä" kun upotan pottujen sijaan parsaa, kukkakaalia ja ties mitä vihannesta... aina paljon sipulia, hih... ja ihanaa kun on liina jo valmiina... kuvia odotellen!! Risukeitintä ei voi olla kehumatta liikaa... se on koettava!!
PoistaTykkäisin munakkaasta, mutta miehelle se ei oikein sovi, niin ei se sitten kuulu meidän ruokavalioon. Meikit on jääneet pois käytöstä ja pitäisi ne siivota pois kaapeistakin, eräpäivä on varmaan mennyt jo ohi.
VastaaPoistaSe on totta että vähenee käyttö, ellei kumppanille sovi. Hyvä idea... olisi mullakin putkiloa pois heitettäväksi... muuta ei jaksa kuin ripsaria joskus harvoin) ja kulmakynää... rasvaa tarttis useammin, kun on niin paljon ulkona, että ihan parkkiintunut iho... mutta kun ei muista sitäkään!
PoistaMinä inhoan ruoanlaittoa, mutta silloin kun muuta syötävää ei kaapista löydy niin saatan väsätä munakkaan. Sisälle mitä kaapista löytyy ja hillosipulia joka kerta kuitenkin. Työvuosina oli vähän pakko meikata. Kerran miespuolinen pomo jopa käski laittaa huulipunaakin. Mehän tytöt vedettiin jokainen oikein punaiset huulet ja asiakkailla oli naurussa pitelemistä. Nyt kun ei ole pakko niin en laita huulirasvaa kummempaa, no, ehkä joskus vähän kulmakynää ja se saa riittää.
VastaaPoistaKomppaan tähän, että lopetin vähäisen meikkaamisen vuosia sitten. Enää joskus kulmakynää (lainaan kajaalia) ja satunnaisesti huulirasvaa.
Poista(Ruoanlaittoa en komppaa muuten kuin tässä ikkunarempan keskellä. Tykkään mausteista, mutta hiontapöly ei lukeudu niihin..)
No huh huh huulipunat... ne on olleet mulle kammotus aina! Värillistä huulirasvaa kummempaa ei ole koskaan ollut - vaseliini ollut parasta, kun kaikki muut maistuu ja tuntuu ilkeältä. Kulmat tulee kyllä piirrettyä työpäivinä ja palaveripäivinä ripsetkin.... rasvata tarttis enemmän, olisi tarvinnut jo vuosikymmenet! Ei vaan koskaan oppinut ja kai se on nyt jo myöhäistä, hih... näillä mennään!!
PoistaJa Stansta... hiontapölyn jättäisin minäkin innovatiivisena kokkina kokeilematta!!
Nokipannukaffe - ihana sana ja kuva ❤️🤎🖤 Fanitan täysillä.
VastaaPoistaMestarilliset omeletit, silmänruokaakin.
Rakastan kananmunia. Yksin kotona teen joskus itselleni munakkaan.
Kaksi munaa, täytteeksi esimerkiksi säilykekalaa, tomaattia, juustoraastetta,
mausteeksi juustokuminaa, oreganoa tms. Taitetaan kahtia, jep. 🐔
Meikkaan yhä vähemmän, mutta hoitotuotteita käytän aamuin illoin 🙂
Hih... piti kehaista Ukkokullallekin että "avomunakas" sai Mestarillisen maininnan - hih!!
PoistaItseasiassa maku oli ihan sama, vaikkei sekoittanut munia...
Hoitotuotteita, voiteita olisi kyllä pitänyt aloittaa käyttää jo vuosikymmeniä sitten... ei vaan koskaan oppinut ja myöhäistä kai jo...
Meillä syödään munakasta silloin tällöin ja usein niin , että täyte löytyy jääkaapin jämistä. Karin mielestäni munakkaassa täytyy olla aina tomaattia; joten sitä siis on :-). Kananmunia menee muutenkin tasaiseen tahtiin....leipomiseen ja keitän niitä myös aamukahvileiville.
VastaaPoistaJa kyllä ulkona kaikki vain maistuu paremmalta siitä ei pääse mihinkään.
Ennen en mennyt maitokauppaankaan saati muualle ilman pientä naaman parannusta. Eli sävyttävä päivävoide, ripsiväri ja huulipuna.( Ennen tuo lista oli vähän pidempi :-) ja nyt menen ihan tuosta vaan naturellina kauppaan , mutta edelleen jos tiedän tapaavani tuttuja niin sitten "paikkailen" vähän luonnon luomaa.
Ennen myös hiusten värjääminen oli suorastaan pakollista; onneksi sekin aika on jo ohi.Pääsee paljon vähemmällä.
Tomaatti tekeekin ihanaa kuohkeutta munakkaaseen... lisää nestettä - siinä varmaan se taika.
PoistaMinä olen kyllä ollut aina surkea meikkaaja... ja yhä vain vähenee... lieneekö ikänäkö vai mikä, mutta kun peilikuva näyttää melkein kelvollisemmalta ilman sitä ripsiväriäkin.. voiteita olisi kyllä pitänyt alkaa käyttää jo vuosikymmeniä sitten. Se verran parkkiintunut kalastaneukon kuivanahka on, että myöhäistä taitaa jo olla.. ja kun ei sitä muista. Aamulla kiire ja illalla väsy.... hih...
Huulipunaa ei ole koskaan oikeasti omistanut - jotain näytteitä ja saatuja tullut kokeiltua - yäk... makuherkkänä äkkiä pois.
Vaseliini, bepanten...
Mies paistaa kananmunia vähän väliä. Minä en juuri koskaan. Munakasta en ole tehnyt aikoihin..Ehkä pitäisi🤔
VastaaPoistaEn myöskään meikkaa, äärimmäisen harvoin ripsaria ehkä 1 x vuodessa. Tänä vuonna taitaa olla vielä laittamatta 😅 Peilikuvalta jos kysytään, saattaa olla meikkaamisen tarpeesta eri mieltä.
Peilikuva on alkanut mulle vastata, että ei oikein edes huomaa eroa ripsarilla vai ilman... joten miksi vaivautua...
PoistaMulle on tainnut iskeä ikänäkö... mieluummin kyllä aamusta käytänkin sen sutimisajan johonkin muuhun... sudin vaikka paperille maaleja....
Meikkiä käytän ja paljon . Peiteväri, poskipunat ,puuteria , ja silmämeikit . Lomalla en käytä muutaku vähä itseruskettavaa kasvoile ja punaa poskiin . Viikonloppuisin , riippuu mitä teen, kaupas voin tietysti käydä ilman .
VastaaPoistaMun mielestä ihon laatu päättää meikin käytön. Mulla maidonvalkonen iho , näytän haamulta jollen käytä meikkiä. 👻
Mites se meni Lumikilla, iho lumenvalkoinen... vaalea minäkin, mutta kun hiuksetkin vaaleat... niin kontrasti näyttää sopivalta. Kai se on mihin tottuu. Voiteita olisi kyllä pitänyt aloittaa käyttää jo vuosikymmeniä sitten... Nyt sen vasta huomaa... hih... no, luonnonlapsi...
PoistaTärkeintä on miten itse tuntee tarvitsevansa ja viihtyvänsä oman nassunsa kanssa!!
Välillä ottaa pannuun vähän kaikki ja urakalla. Mutta onneksi hyvin harvoin ja siitäkin selviää seesteisempiin hetkiin.
VastaaPoistaMunakkaassa pitää olla sipulia ja tomaattia, jos sattuu juuri parahiksi olemaan mistä ottaa. Ja juustoraastetta ehdottomasti. Joskus munakkaasta tulee munakokkelia, hih.
Ripset pitää saada näkyville, ja samalla sitä sipaisee huulipunaakin siveltimellä huuliin, kun liikkuu immeisten ilimoilla. Vaikka näyttää silloin hassulle, kun kulmakarvoja ei juurikaan ihosta erota :)
Hih - ihanat meikkivinkit... minä sipaisen kulmakarvoja ehkä eniten... niillä tuntee piirtävänsä parhaiten silmät ittelleen... ripsari ei oikein erotu (johtunee omasta ikänäöstä) ja huulipuna on ollut kammotus aina!!
PoistaSinulla on kyllä tuota värisilmää! 😍 Mä en ole "tajunnut", että munakkaaseen voisi jättää munat tolleen kokonaisiksikin, niin tulisi aurinkoisemman näköistä.
VastaaPoistaMinusta on tullut tosi laiska meikkaaja, mutta silloin jos pitää näyttää ihmiseltä, sudin naamaan jotain Tikkurilaa.
Hih - nopeaa kokkailua kun ei tartte munia sekoitella!! Siitä oli kyse!!😅
PoistaTikkurila - se voisikin olla hyvä liike... jotain tasoituslaastia, kun vuosikymmeniä sitten jo unohdin alkaa käyttää voiteita...
Tuli vesi kielelle ,kun katseli noita sinun kokkauksia.
VastaaPoista❤️ - oi... sit vaan munia pannulle!!
PoistaAi että miten ihania ruokavalokuvia!! Ihan tässä tekee mieli lähteä ulos retkelle. Parasta olisi, että löytäisin teidät ja pääsisin osingolle noista retkiruokailun antimista ja pannukahvista. On aivan mahtavaa syödä ja juoda ulkosalla kauniita maisemia katsellen. Siellä kaikki maistuu taivaallisen hyvältä.
VastaaPoistaMua on vähän ottanut pannuun, mutta näköjään väärällä tavalla, hehee. Lähden tästä kohta etsimään teitä sieltä jostain ...
Ei sua näkynyt taaskaan viikonloppuna.... 😅
PoistaMunakkaasta en erityisemmin tykkää, mutta kun on "oma kokki", on syötävä mitä tarjotaan. Mieluummin syön ihan vain paistettuja kananmunia, molemmin puolin paistettuja.
VastaaPoistaMeikkaanko minä? Jos on jotkut juhlat tai jotain. Muuten olen kulkenut melko lailla luomuna viimeiset 13 vuotta 😄 Mutta nyt kuule kun löysin viimein itselleni uuden parturin, toissa kerralla otin värin ripsiin ja kulmiin! Ja nyt kun viikolla kävin taas leikkauttamassa tukan, varasin seuraavalle kerralle ripsien ja kulmien värjäyksen. Siinä minun perusmeikki - silmät näkyy lasien takaa 😊 Huulipunaa en voi käyttää; niissä on joku aine joka laukaisee aina huuliherpeksen.
Nokipannukahvit - voih, veit minut taas muistojen pariin melontaretkille ja tapahtumiin joissa oltiin Äidin ja Tunturiruipelon ja muun latuporukan kanssa keittämässä ja tarjoilemassa muille kahveja. Mikään ei voita nokipannukahveja ja nuotiomakkaraa. Paitsi rakkaat ystävät, hyvä seura ja niistä syntyneet muistot.
Välillä ottaa pannuun, ei voi kieltää. Mutta vuodet opettivat: jos voit tehdä jotain - tee. Jos et voi - anna olla ja odota, että voit ja tee sitten. Turha tuhlata energiaa sellaisten asioiden murehtimiseen, joille ei voi mitään.
Niin paljon aitoa oikeaa elämänmakuista tekstiä - kiitos Pöllö!!❤️
PoistaMunakkaasta on moneksi, onhan tuo hyvää perusruokaa😋
VastaaPoistaTotta ja nopsaa!!
PoistaMunakkaat ovat helppoja tehdä ja pidän niiden tekemisestä varsinkin viikonloppuna.
VastaaPoistaUsein viikkoaamut ovat sen verran kiireisiä, että oikein ole aikaa tehdä kuin voileipiä
tai syödä mysliä jugurtin tai viilin kanssa. Kyllä minä meikkaan mutta sellaisen arkimeikin
eli ihan maltillisen.
❤️ totta - arjen ja viikonlopun aamupalat erottaa kyllä ajankäytöltään!
Poista