lauantai 23. elokuuta 2025

Ota tästä!

Ota tästä!
Ilmeisesti erinomainen kesäkurpitsa vuosi useammallakin työkaverilla.
Olen syönyt jo pari viikkoa niitä sinällään ns. leipänä.
Laittaen juustosiivun, paprikaa/tomaattia päälle.

Mutta koska ne ei vaan lopu... niin nappasin sitten loput mukaani,
etteivät jääneet viikonlopuksi ja mene huonoksi. 
Viisi pellillistä kurpitsa"pannaria"

Alle ohuelti juustoraastetta
- sit paljon kurpitsarenkaita päälle
- taas ohuelti juustoraastetta päälle ja reilusti oreganoa!
Tämän Ukkokulta totesi köyhän miehen pitsaksi!!

Seuraaviin pelteihin mausteet vain lisääntyi, 
yhteen valkosipulia, yhteen pinaattia ja rakuunaa
 ja yksi vähän överiksi tujulla chilillä.
Makuja saa muuteltua tosi helposti. 
Uunissa reilu 200astetta kiertoilmaa, ehkä 210
ja ei mennyt 10 minsaakaan, kun alkoi pinta ruskistua.

Mulla oli muistin sopukoissa 
kesäkurpitsa KÄÄRETORTTU, 
sisälle esim. majoneesia, rucolaa, kylmäsavulohta ja rullalle....

Mutta... nämä ei oikein taipuneet...
olisi pitänyt ensinnäkin siivuttaa kurpitsat pituussuunnassa,
vaikka juustohöylällä ja laittaa juustoraaste vain alle...
sit olisi pysyneet taipuisana!

Joten meillä on nyt sitten vaikka minkämakuista kurpitsapannaria
muillekin jakaa, hih... vein äiteelle ja naapuriin.

Mieluusti syön "leipänä" ja pakkaseenkin pistin!!


Tällainen "tyhjennys" tuuli täällä puhaltaa!

Ensin tyhjensin sen työpaikan "Ota tästä" pöydän
- kotimatkalla tyhjensin kaupan hevihävikit.
Sieltä broccolineja pari pussia... ja sipulinippu yht. 0,32 senttiä.

Kaikki uunipellille ja yllätys-yllätys
olihan sitä kesäkurpitsaa näillekin kaveriksi!!
Toistakymmentä kesäkurpitsaa "tuhottu"
"Kuorrutus/kastike" paistokselle
5 kanamunaa, jämät raejuustot, puolet fetajuustopurkista,
smetanaa ehkä desin verran, 
maitoa en mitannut... 
puolikas Koskenlaskija saosti soosin kivasti
ja mausteita mielen mukaan. 
Ja tietty, juustoraastetta päälle.


Tämä muhi uunissa n. 200 asteessa puolisen tuntia
ja oli ilmeisen hyvää, kun Ukkokulta oli ennättänyt jo kauhoa ittelleen,
ennenkuin ennätin kännyni kanssa kuvaamaan. 
Jatkoon... 
paitsi et eihän sitä tiedä mitä tyhjennettävää ens kerralla löytyy!

Onkohan ens viikolla vielä tyrkyllä kesäkurpitsaa?
Toivon, että olis....
jos sit onnistuis ne kääretortutkin!!

34 kommenttia:

  1. Juku mikä määrä kesäkurpitsoita olet saanut käyttää. Nam! Ostin kaupasta juuri muutaman. Grillaan ja sosekeittoa😋
    Nyt on huikeat herkut siellä syntyneet...maiskis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja elän toivossa, että jos tällä viikolla vielä saisi lisää... kun menin väärinpäin siivuttamaan...
      Grillattuna myös ihania... sosekeittoon en ole tainnut koskaan laittaa - kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Saanko kysyä yhtä asiaa, nimittäin että oletko sä työskennellyt joskus ravintola-alalla? Näitä sun luomuksia kun katselee niin tulee mieleen ettei ihaan joka isomo ja iita väsää tuollaisia annoksia tosta vaan. Näyttää hyvältä ja ihan niin kuin Sramstankin blogissa, niin nämä ajattaa jääkaapille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat kysyä ja vastaus on kyllä!! Onneksi ei mennyt into innovatiiviseen kokkaukseen, vaikka paloinkin loppuun vanhassa ammatissani.
      Olin esihenkilönä 90-luvun alun lamassa ja päätyöni oli ihmisten irtisanominen ja lomautus...

      Poista
  3. Herkulliselta näyttävät eri versiot. Kääretorttu kesäkurpitsasta tosin vähän epäilyttää - kesäkurpitsassa on paljon nestettä, mutta enkä se pitää "itkettää" ensin, muuten saattaa kellua pelliltä pois. Muinoin, kun meillekin tuli runsaasti kesäkurpitsaa omalta palstalta, tein kesäkurpitsahilloa. Se oli oikein hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tartte itkettää itteään 😀 eikä kurpitsoita.. muistaa vaan leikata ne pitkittäin (sen unohdin) ja juustot alle... kääriytyy loistavasti.
      Tehnyt monasti ja teen taas... jos vielä ilmestyy töihin ylijäämää... kaupassa hinta oli jo 2,89kilo... en raskinut ostaa!

      Poista
  4. Ahkeran maailmanvalloituksen ja pyöräilyn lisäksi olet vallan mainio kokki. Erityisen taitava olet isojen joukkojen ruokinnassa, kun aina kaikkea syntyy vähintäänkin pellillinen tai pari. Omat kesäkurpitsat on tältä kesältä syöty, mutta laitanpa nämä vinkit "korvan taakse".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit, isojen joukkojen... nuorimmaisemme antoi mulle myös muonittajan tittelin, kun teen kuulemma aina "Armeijalle ruokaa"
      - heh heh... kerralla enemmän, niin on mistä viikolla ottaa ja jatkojalostaa... 😀

      Poista
  5. Sinä käytät aina ruuanlaitossa ihanan paljon kasviksia! Minulla olisi tästä opittavaa. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin ennenkaikkea perheen nuorisolla olisi sitä opittavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä itseasiassa NUORISO toi kasvikset ruokavalioon... jokunen vuosi sitten ei ollut tipaton tammikuu, vaan täysvege... siinä oppi äiteekin uutta ja jäi jotenkin päälle...

      Poista
  6. Tykkään kovasti näistä resepti-ideoistasi, kun harrastan itsekin usein erilaisia ex tempore jääkaapinsiivouskokkauksia. Kiitos taas!
    -Mummopuutarhuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Mummopuutarhuri jos inspiroi... nimestä päätellen sulla on puutarha, josta noukkia ihania tuoreuksia pöytään ja kokattavaksi.
      Minä en osaa sitä kasvatuspuolta... Onko sulla blogia, jonne voisi tulla vastavierailulle?

      Poista
  7. Vastaukset
    1. 😀hih... herkkusuun on pakko keksiä herkkuja jokaiselle päivälle!

      Poista
  8. Minä olen yleensä ollut se joka niitä kesäkurpitsoja (ja muitakin puutarhan antimia ) roudasin työkavereille ja kun kesäkurpitsaa tulee niin sitä tulee yleensä paljon=liikaa :-). Siksi niin ilolla katsoin noita ohjeitasi. Justiinsa sellaisia juttuja joista tykkään . Kiitos. Olet kyllä maan mainio kasviskokki !
    Kääretorttuun suhtaudun ehkä vähän epäilevästi, tosin kesäkurpitsakakkua olen leiponut useammankin kerran. Kerrothan sitten miten siinä kävi.
    Kesäkurpitsakuutioita tai raastetta myös pakastan ja niitä sitten lisään vähän kaikkeen ; keittoihin, patoihin, sämpylätaikinaan..... eli jos niitä vielä tulee Sinullekin lisää eikä kaikkea ehdi ihan justiinsa valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos - minä taasen en hallitse tuota kasvatuspuolta ollenkaan... siksi olen teidän ihanuuksien varassa, ketkä kantaa ylijäämää...
      Jos vielä löytyy, niin tekaisen sen kääretortun kuvien kera. Kurkkasin jo kaupasta ja oli 2,89kg - pihinä en raskinut ostaa, kun onhan tuota tullut nyt tehtyä... 😀! Olen tehnyt monta kertaa kääretortun ja onnistuu helposti... Nyt olin niin innoissani kassillisesta, että leikkasin kaikki kolikoiksi... en muistanut, että pitää leikata juustohöylällä pitkittäin sen rullautuvuuden vuoksi. Munakoisosta tulee myös hyvä kääretorttu!

      Poista
  9. Kesäkurpitsa on siitä hyvä, että säilyy tuoreena ihan huoneenlämmössäkin hyvänä pitkään ja viileähkössä vielä pidempään - ellei käytä pois 😊
    Keittiössä kokkaileva mies kävi tässä luonani pyörähtämässä ja näytin tai kerroin, mitä hyvää kesäkurpitsasta ja parsakaalista olet tehnyt ☺️ Ehkä noiden kokeilu jää itselleni, hänellä on omat bravuurinsa.... Tänään pilkkoi uunipellillisen kasviksia eikä kaikkia saanut mahtumaan edes kerralla. Kohta syödään 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts... olisikohan ne siis säilyneet ihan hyvinä huoneenlämmössä tähän viikkoonkin ja joku muukin saanut osan....
      Mutta kun olivat tyrkyllä ti-pe... niin ajattelin, että vien kaikki....
      Pellillinen uunikasviksia kuulostaa niin hyvältä... ja kiva aina laittaa kaikenlaista uutta, mitä sattuu puutarhalta, hevihävikistä tai kaupasta muutoin edullisesti löytymään....

      Poista
  10. Hyvältä näyttää! Pitäisikin joskus kokeilla kesäkurpitsaa ihan vaan siivuina uuniin höystöjen kanssa. Tänä kesänä en ole saanut kesäkurpitsoita tuttavilta eikä niitä ollut omassakaan maassa kasvamassa, mutta kaupasta niitä onneksi saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - minäkin siivutan seuraavat (nyt muistan) jos vielä saan edullisesti jostain. Meillä oli kaupassa hinta jo noussut (2,89kg)

      Poista
  11. Kesäkurpitsasta on näköjään moneksi, herkullisen näköisiä ruokia. Tunnustan etten ole itse syönyt kesäkurpitsaa vuosikausiin😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus joku unohtuu vuosiksi... kun onhan noita ruokamahdollisuuksia niin monia...

      Poista
  12. Kesäkurpitsa on mahtava vihannes. Siitä saa punaherukan kanssa hyvää piirakkaakin makeannälkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet kyllä sellainen piirakka- ja kakkimaakari kranssimaakarin lisäksi.
      Minä olen niin huono leipomaan, kun viljat ei hermoradoilleni sovi - jauhoja on varalle vain kun pikkuväki tulee kylään... muutoin ei käytössä missään. Muksujen kanssa tulee leivottua... ja vieraille toki joskus, mutta vieraatkin jo pyytää, että tee jotain hassua, ennenkokematonta.

      Poista
  13. Meillä on joka vuosi kasvimaalla muutama kesäkurpitsa kasvamassa ja ollaan opeteltu siihen, että syödään ne jo pieninä, tänäkin kesänä ollaan herkuteltu täytetyillä kesäkurpitsoilla useamman kerran ja tällä viikolla tein paistoksen, johon tuli kesäkurpitsan lisäksi kukkakaaltq, sipulia, paprikaa ja fetajuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi namskis... ihania yhdistelmiä ja täytetyt, namskis - nekin niin hyviä....

      Poista
  14. Kiitos ideoista😀. Mulla kasvaa monta kesäkurpitsaa vielä ja tässäpä tuli hyviä käyttötapoja.

    VastaaPoista
  15. Hienoja ideoita! Sinun pitäisi kirjoittaa keittokirja! 😘 Itse en kyllä tykkää runsaasta juuston käytöstä ruoissa (menee vatsakin juntturaan), vaikka juusto olisi niin monikäyttöistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei - ei kautta pyrstösulkieni, ei keittokirjaa, kun inhoan niitä ittekkin... mistään ohjeesta en ole koskaan tykännyt mitään tehdä... joka kerta tulee erilaista ja se on parasta... mittailut ei ole mun juttu...
      Mutta JUUSTO.... se on heikkous... sitä tungen kaikkeen... ainoa jälkkärikin mistä tykkään!!

      Poista
  16. Herkullisia ruokakuvia - tuli ihan nälkä vaikka hetki sitten nousin ruokapöystä!
    Meillä tehdään myös "mitä jääkaapista löytyy" -uunipeltiruokia usein! Kesäkurpitsaa
    ostan harvemmin mutta pidän siitä kyllä. Omia herkkuja ovat kukkakaali, sipuli ja tomaatit
    uunissa juustolla kuorrutettuna totta kai. Myös punajuuri ja kaali menevät usein uuniin.
    Kivaa sunnuntai iltaa Repolaiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunikasvikset on kyllä niin-niin namskis... ja juusto... se nyt kruunaa kaiken....
      Enhä mä oikeastaan muuta tartteiskaan elääkseni, no, papuja, pähkinöitä ja KALAA myös...
      Olen kalalla kasvatettu pikkutyttö....

      Poista
  17. No minähän otin, nimittäin vinkkejä kurpitsan käyttöön. Tuo kurpitsapannari vaikuttaa tarpeeksi helpolta minunkin valmistaa ja on varmaan hyvän makuista.

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

"Auliksen" jälkeen on...

"Auliksen" (= myrskyn) jälkeen on poutasää!! Edellis viikonlopun fillaroinnit jäi kesken, joten jatketaas... Aamunvirkun korviin k...