perjantai 28. marraskuuta 2025

Sammakon kutuako?



Aamusta asiaa aamupalasta
- vaikka Ukkokulta nimittää näitä mun
puuroja/vanukkaita/smootieita
sammakon kuduksi!!

Näiden helppous ja
monipuolinen (=lue mikä vaan sopii sötkötykseen)

Yllä puolukoita
ja alla pakastevadelmia
- nesteenä yllä mantelimaito ja tavismaito

alla juotava Passionhedelmäjogurtti ja tavismaito



Joskus makua ja pikkuisen väriä antamaan myös joku Pilttisose

Joskus sotken marjat jo joukkoon
 ja joskus vasta pinnalle...

Yövieraille kiva laittaa marjat kohmeisina
- pitää kylmän raikkaana pitkänkin seurusteluaamiaisen. 

Ja sen verran vieraskorea on Ukkokulta,
että syö mukisematta seurassa kutua siinä missä muutkin!!

Millaisia fiiliksiä sinussa "kutu" herättää?
Kokeilisitko, vaiko vain "vieraskoreesti?

28 kommenttia:

  1. Kutu=kuitua. Terveellistä ja hyvää. Viis siitä miltä se näyttää. Pirteänä päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, puuroa popsien tässä koneellakin päivää uutta aloittelen... pirteyttä TeSalle myös!

      Poista
  2. Taidan kompata tuota Ukkoasi ;D Näyttää kuitenkin terveelliseltä. Se ei aina ole käsi kädessä hyvän kanssa. Epäluuloinen minäni varmaan kiertäisi kaukaa ;D Näin vältytään syömästä jotain, mikä oikeasti olikin ihan hyvää ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja minä taas olen niin utelias työntämään nokkani joka soppaan...

      Poista
  3. Chiavanukas on mun herkkua, isäntä ei ole suostunut maistamaan, mutta smootieihin piilotan yhtä ja toista ja mukisematta hän ne nauttii! Vankka päivä lähtee noilla herkuilla käyntiin! Vai sammakonkutua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piilotustekniikka on muuten ollut hyvä... jatketaan!

      Poista
  4. Healthy and pretty. Warm greetings from Montreal, Canada 😊 ❤️ 🇨🇦

    VastaaPoista
  5. Sammakon kudulta chiansiemenet kyllä näyttävätkin. Minä syön niitä joka aamu marjojen ja jugurtin kanssa,nam.

    VastaaPoista
  6. Kutu - mitäkö tulee mieleen? No persian sana "kutule" joka merkitsee kääpiö.
    Mainioita tarjottavia, terveellisiä ja raikkaita 💚💛❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kutule.... voi muistaisimpa yhtä hyvin sanoja muilta mailta kuin sinä!!

      Poista
  7. Minua nauratti tuo ukkokullan vertaus sammakotuun. Eipä ole itselle tullut mieleen koskaan
    vaikka kyllähän se sitä todellakin muistuttaa. Chiansiemeniä on tullut viime aikoinan syötyä
    vähemmän mutta kyllähän niistä saa todella maukkaita aamupalan aineksia marjojen kanssa.
    Tuli mieleen sammakodusta ala-asteelta sellainen sattumus kun meillä oli luokassa
    sammakonkutua, josta oli tarkoitus seurata sammakoiden kehitystä - siis ihan opettajan
    luvalla. Huonostihan siinä kävi kun pojat aloittivat jonkun typerän nahistelun ja purkki,
    jossa sammakonkutu oli putosi luokan lattialle ja siitä tuli ihan hirveä sotku sekä sekasorto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O-ou... voin sielun silmin kuvitella näyn...
      Pojat taisi päästä siivouspuuhiin...

      Poista
  8. Kyllä se valitettavasti näyttää sammakonkudulta ja mieluummin keitän aamupalaksi perinteistä kaurapuuroa. En vaan yksinkertaisesti pysty syömään epäilyttävän näköistä ruokaa, vaikka tietäisin, ettei siinä ole mitään epämääräistä. Toisaalta olen ruuan suhteen aika vaatimaton ja voin syödä nurkumatta ruokaa, vaikkei se edes maistuisi miltään, mutta on asioita, jotka ei vaan käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mitä suuhunsa pistää ja mikä on suutuntuma ja maku on tosi mielenkiintoista...
      Sanonta:"Makuasioista ei voi kiistellä!" on kyllä totta... jokainen kokee niin eritavoin ja mistä ne tavat on sitten kehittyneet/syntyneet - niin se on jännää... minä olen taas niin utelias maistelija... Amazonilla söin eläviä matojakin, puujääriä...

      Poista
  9. Chiasiemeni käytän melko säännöllisesti, kun niistä saa kivoja välipaloja. Noin muuteen aamuuni kuuluu ihan perinteinen kaurapuuro ja sitä ei pysty mikään korvaamaan kuin satunnaisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura- tai ruispuuro oli meilläkin ennen mun viljattomuutta vakio... nyt kaipaa kaalivohveleille vaihtelevuutta

      Poista
  10. Ei tule ite tehtyä, mutta jos tarjoaisit niin kyllä kiitos maistuisi :) Rakuunahotellissa on aamupalalla tarjolla snapsilaseista chiavanukasta ja mies aina kysyy, mitä lasissa on. Ei ole tainnut itse maistaa kertaakaan. Kaupasta olen ostanut valmista kutua, kun on pitänyt saada lounarin summa käytettyä maksimaalisesti. Sitä kautta tullut alun perin suutuntuma tähän herkkuun tutuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotellin aamiaisella minäkin tuohon ensimmäistä kertaa tutustuin...
      Mun snapsilasi on vaan kasvanut aika isoksi, heh heh...
      Onko sitä kaupassa valmiina? En ole huomannut...

      Poista
  11. Kutu kuulostaa ja näyttää hyvältä, varmaan maistuukin. Minä teen usein samalla tyylillä, mutta minulla tulee puuroja, kun käytän usein proteiinirahkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu rahkaa, raejuustoa joskus heitän minäkin joukkoon - mukavaa kun siihen uppoaa melkein mikä vain...

      Poista
  12. Näyttää ihan sammakonkudulta 🤣 en ole koskaan maistanut, mutta näyttää terveelliseltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan - helppoa, hyvää ja vatsakin tykkää!

      Poista
  13. Meillä on ollut nyt jonkin aikaa muodissa iltatuorepuuro ja siihen olen laittanut chian siemeniä. Yhtenä iltana Kari ihmetteli, että onkin oudompi tekstuuri joka johtui siitä että chian siemenet oli loppu eli niistä tulee kyllä ihan hyvää "liukastavaa" tuntua. Eli meillä niistä tykätään ja käytetään ja tosi riittoisia ovat. Ja yllättäen saan upotettua tuorepuuroon myös karviaisia pakasteesta vaikka ne yllensä ovat vähän turhan happamia yksin syötynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - karviaisia... en muista vuotta milloin olen viimeksi niitä saanut maistella... en enää sen jälkeen, kun äitini muutti tänne meillepäin Suomea! Ei edes torilla ole osunut kesällä silmiin.... ensi kesänä täytyy osututtaa ja huhuiluttaa jostakin...

      Poista
  14. Tähän aikaan vuodesta ei sammakon kutoa löydä edes sidosaineeksi! Totta puhuen, meilläkin harrastetaan marjoja ja siemeniä, smootiessa ja siemennäkkärinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - siemennäkkäriä en ole muistanut tehdä aikoihin... kiitos muistutuksesta!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Tuliko Joulujano?

Vuodesta toiseen Facen Luova Joulukalenteri on mulle se The Joulukalenteri! Kivasti toiminnallinen.... Tosin tänä vuonna, kun kurkkaa kolmea...