Lohisoppaa a'la Repolainen
Tapaan viedä töihin aina oman lounaan mukanani - ja kun mulla oli lohikeittoa
- niin siitäpä virisi varsinainen Gallup-keskustelu!!
Joku ei edes muistanut koska on viimeksi mitään soppaa syönyt
joku taas voisi elää pelkillä keitoilla....
ja sit viel mun tapa tehdä lohisoppa....- niin siitäpä virisi varsinainen Gallup-keskustelu!!
Joku ei edes muistanut koska on viimeksi mitään soppaa syönyt
joku taas voisi elää pelkillä keitoilla....
Joten siksipä pieni kysely:
1. Kuinka usein keskimäärin syöt viikossa/kuukaudessa keittoa?
2. Mitkä keitot kuuluu vakiona ruokavalioon?
2a) teetkös jotain soppia itte - bravuurisi?
2b) mitä mieluiten ostat valmiina?
3. entä onko inhokkikeittoja?
REILUnkokoiset lohiuutiot (sama pätee, hauki-, kuha- ja ahvensoppaankin)
käytän REILUmääräisen sipulin kanssa pannulla
ja maustan REILUSTI Ruoveden herkun valmiilla kalamausteella.
Kevyesti ruskistetut kala-ja sipulikuutiot laitan ns. yön yli kuin "marinaadiin"
- imeytyy kunnolla maku kaloihin, pinnallekin saatan ripotella vielä ko kalamaustetta.
Seuraavana päivänä sit vaan potut kiehumaan, hetken päästä porkkanakuutiot ja kun alkavat olla napsuvan kovia, niin kala-sipulit mukaan ja ruokakermaa valkaisemaan neste - se on siinä!!
Tämä versio näyttää kyllä niin värittömältä
(ei mummini opettamaa: pitää olla neljää väriä lautasella)
kun ei ollut tuoretta tilliä - murr....
Ja tässä mun vastaukset kysymyksiin.
En tiedä miksi kovin harvoin tulee syötyä keittoa, ei edes joka viikko,
mut sit kun teen, niin teen kattilallisen, josta riittää pariksi päiväksi.
Ykkös suosikki on juuri kalasoppa.
Hyvänä kakkosena tulee broiler-viherpippurijuustokeitto!
Ne on oikeastaan ne kaksi joita edes teen....
kasvissosekeitosta tykkäisin itte,
mutta kun Ukko-kulta ei tykkää, niin ei tule tehtyä.
Ukko-kulta taas tykkäisi hernekeitosta,
minä tykkään siitä vain kylmänä ja suoraan purkista, heh heh!!
Joten ei sitäkään meillä kotona...
Töihin ostan joskus jotain valmiina, kuten :
pinaattikeittoa (pääseekin helpolla, kun keittää vain kanamunan mukaan)
kasviskeittoja, tomaatti-vuohenjuusto on yksi lemppari ja joku porojuustokeitto.
Inhokkikeitot vie kouluvuosiin, jotain liha- tai jauhelijakeittoja.
Ne ei vaan jotenkaan millään ui mun mahaan...
lihaliemetkin kuuluu inhokkeihin, jo tuoksultaan...
On se tämä ruoka mielenkiintoinen keskustelun aihe!!Hih...
Hyvää ruokahallua!!
kasviskeittoja, tomaatti-vuohenjuusto on yksi lemppari ja joku porojuustokeitto.
Inhokkikeitot vie kouluvuosiin, jotain liha- tai jauhelijakeittoja.
Ne ei vaan jotenkaan millään ui mun mahaan...
lihaliemetkin kuuluu inhokkeihin, jo tuoksultaan...
On se tämä ruoka mielenkiintoinen keskustelun aihe!!Hih...
Hyvää ruokahallua!!
Meillä syödään ainakin jokatoinen viikko keittoa kotona. Koko perheen suosikit ovat lohikeitto, minestronekeitto ja makkarakeitto. Omat suosikkini ovat kantarelli/suppilovahverokeitto, parsakeitto, maa-artisokkakeitto ja pinaattikeitto. Joskus söimme aika paljon tomaattikeittoa, mutta siihen iski totaalinen kyllästyminen.
VastaaPoistaWau, ihailen... kattava keittovalikoima! Aivan unohtunut sienikeitot, suppilot/kanttarellit huvenneet sooseihin.
PoistaTäytyy hieman skarpata jatkossa... ja ehkä "totuttaa" tuota ukko-kultaa!
Erilainen kala keitto on sinulla kun mitä minä valmistan. Varmaan todella herkullinen, Me syömme paljon keittoja, Teen usein kesällä mökille mukaan. Syömme päivällä keittoa ja illalla vielä jotain ruokaa. Teemme senverran töitä että on pakko syödä kaksikertaa muuten ei lapio nouse. Me pidämme kaikista keitoista tosi paljon ja hernekeittoa en koskaan osta valmiina. Muutenkin emme ole valmiiden eineksien ja ruokien ystäviä. Talvella syömme myös keittoja ne lämmittää mukavasti.
VastaaPoistaMahtavaa - teillä on keitot kunniassa ja arvostusta haluaisin lisätä meillekkin. Hernekeittoa en ole tehnyt kuin kerran, heh heh... se omatekemä ei maistunut edes kylmänä itsellekään... Meillä meinaa talvella unohtua kokonaan keitot - nyt kyllä lupaan pitää asian paremmin mielessä! Ihanaa kun tulit poikkemaan blogiini - heleää Helatorstaita!
PoistaHarmittavan harvoin tulee tehtyä keittoa, vaikka se on kovin helppoa: sen kerran kun me sitä teemme, oikaisemme ja ostamme valmiit keittojuurekset ja esim. lohikuutioita, siis pakasteita, jos teemme lohikeittoa. Makua sitten ruokakermalla, milloin minkin makuisella, riippuu kokin eli paremman puoliskon mielialasta - minulta kun on pääsy keittiöön evätty tämän ystäväni Riesan takia, pari keittiönpolttoyritystä kuulemma riittää... Yritän kyllä olla avuksi.
VastaaPoistaMuita meillä tehtäviä keittoja on lihakeitto, jauhelihakeitto, hernekeitto, pinaattikeittoakin joskus.
Minä olen meillä se joka syö eineskeittoja - silloin kun kokki ei viitsi tehdä ruokaa, on einespäivä - ja vaihtoehtoja on kaksi: pinaattikeitto tai savuporojuustokeitto. Ja pinaattikeitto ei missään nimessä saa olla pakasteversio - yäks.
Kamalin keitto maailmassa on ehdottomasti kesäkeitto! Olen inhonnut sitä lapsesta saakka ja olen syönyt sitä viimeksi.. 40 vuotta sitten! Sairaalassa söin kiltisti juustokasviskeittoa, joka melkein kuin kesäkeittoa, mutta juusto teki siitä siedettävää. Siitä hyvästä, että söin kiltisti lautasen tyhjäksi, sain Angry Birds -tarran, vuorossa olleet mieshoitajat oli niin reiluja. Tästä on muutama vuosi aikaa ;D
Äidin tekemät makaronivelli ja perunavelli, ei varsinaisia keittoja, mutta laitan ne tähän kuitenkin. Äiti on luvannut tehdä mulle makaronivelliä, ja varmaan sitä perunavelliäkin vielä saan. Niitä ei kukaan muu osaa tehdä.
Kiva kun tulit vieraisille ja tosiaan hyvä järjestely teillä... riesan vuoksi nyt ei keittiötä polteta, olet takuuvarmasti aivan loistava "muusa". Ja namskis, se oli juuri tuo savuporojuustokeitto munkin suosikki niistä Saarioisista.
PoistaJa oih... miksi on unohtunut makaronikeitto (meillä Palmesoppa - taisin tehdä sitä ensimmäisen kerran Palmen murhaamispäivänä) ja Helmivelli.... nyt kyllä liitän nuo muistilistalle, kiitos kun nostit ne esille!
Keittoa syön välillä joka päivä, mutta ainakin kerran viikossa. Hernekeittoa teen aina itse, samoin kanakasvisjuustokeittoa. Teen aina ison kattilallisen, syön useampana päivänä ja pakastan osan. Valmiskeitoista pinaatti ja savuporojuusto on lemppareita. Pinaatti pakasteena. Nyt pitää kokata lipstikkakeittoa, kun lipstikat on parhaimmillaan.
VastaaPoistaArvostan ja ihailen... keitot kunniassaan! Lipstikkakeittoa en ole syönyt muistaakseni koskaan!!
PoistaMillaisella ohjeella teet? Kuten nokkoskeitto? Sitä muuten olen tehnyt tasan kerran ja vaikka oli TODELAKIN hyvää, niin mun kärsimättömyys ja varovaisuus ei kestä sen valmistamista - harmi! SIlloin harvoin kun käymme ravintolassa ja näen listalla nokkoskeiton, niin otan sen AINA! Mut eihän me koskaan käydä ravintolassa (muutamaa sushi-kertaa lukuunottamatta vuodessa)