Muutama postaus taaksepäin oli "puhetta" vuodenaika sapuskoista.
Joulusta ja pääsiäisestä "puhuttaessa" tulee vastauksia kuin apteekin hyllyltä.
Itte olen jotenkin niin innoissani tästä loppukesästä ja syksystä,
kun sekä puutarhan-, että kaupan hyllyt notkuu kotimaisia tuoreuksia edulliseen hintaan.
Oma ryytimaa on kyllä tyhjennetty jo... jokunen "salaatin haiven" enää yrittää puskea mullan joukosta!
Oma ryytimaa on kyllä tyhjennetty jo... jokunen "salaatin haiven" enää yrittää puskea mullan joukosta!
Kotini ja pari työkohdetta sijoittuvat onnellisten "Tähtien alle"!
Sillä Lindroosin puutarha (ei kaupallista yhteistyötä) osuu ainakin kerran,
joskus jopa kaksi kertaa viikossa matkan varrelle
ja siellä on euron pusseja tai eurolla kilo ties vaikka ja mitä...
Eilen nuo kukkakaalit eurolla ja toisessa €pussissa bataatti,lanttu&porkkanat.
Mukaanhan ne tarttui... aloin nähdä niissä ihan sosekeiton...
Eli lähikauppaan hakemaan Koskenlaskijaa
- muuta en sosekeittoon vihannesten lisäksi tartte...
Kaupasta mukaan tarttui Hevihävikki - nehän sopisi soppaan myös.
Meillä syödään tosi paljon vihanneksia, kaalia ym.
Joten aina kurkkaan Eilisen Tähdet tai Hevihävikin, 0,65/kilohinta!
Kaaleja siellä on lähes aina!!
"Kovuus"järjestyksessä kiehumaan, ensin lantut - hetken kuluttua porkkanat.
Sitten kukkakaalit &bataatit.
Keittojuurekset viimeisenä ja hetken kuluttua jo pilkottu Koskenlaskija
Sauvasekoittimelle hommia ja sitpä olikin vuorossa jo lusikkahommat!
Sosekeitot - wokit- vihannespannarit, vohvelit & munakkaat vihanneksista on siis meillä SYYSherkkuja
- Satokauden ja edullisten tuoreuksien inspiroimia!
- Satokauden ja edullisten tuoreuksien inspiroimia!
Hyvältä näyttää! Kivaa alkavaa viikonloppua!
VastaaPoista😊
PoistaAi että, ihan täällä suussa maistuu 👍 nami nami. sosekeitot ihan huippuja kun niihin voi laittaa melkein mitä vaan 😊
VastaaPoista😊niimpä, pitäisi useammin niitä tehdä!
PoistaSosekeitto hellii vatsaa ja juusto antaa siihen kivasti makua. Jos ensi viikko olisi rauhallisempi ja ennättäisin kokkailemaan kasviksista keittoa, olisi ruokaa useammaksi päiväksi :) Huomenna ollaan menossa mussukoiden luo yökylään ja vanhempi nelivuotias oli kysynyt heti "Mitä me syödään?" Ü
VastaaPoistaEn tiiä onko polkaistava tai teille ennestään tuttu Arpaisten vaellusreitti, mutta kun just sellaisesta "kuulin" niin vinkkasen tähän samalla.
Hih, 😊, ruoka on kyllä tärkeä juttu - yhdessä niin kiva myös kokkailla pikkukokkien kera!
PoistaMitäs te söitte?
Ja hei ISOSTI KIITOS, googgeloin heti tuon Arpaisten reitin ja menee "jatkoon".
Pandoja vain käyty siellä pariin otteeseen juuri pikkuväen kanssa katsomassa - mutta ehdottomasti olisi hyviä fillarireittejä (katsoin jo karttaselaimen avulla polkujakin) ja ennennäkemättömiä!
Nam!! Lapseni nimittivät tuota aurinkosopaksi ja toivoivat usein nimenomaan koulujen alkamisen jälkeen eli silloin, kun satokausi on vielä parhaimmillaan ja juureksia yms saa edullisesti. Täytyykin ensi viikolle pistää mieleen, kun palaamme töihin loman jälkeen. Kun kumpikin joutuu kuljettamaan eväitä töihin, on kiva napsia ideoita helpoista eväistä, joita pystyy syömään päivän pari.
VastaaPoistaMinäkin kuskaan lounaan töihin... keitot, munakaspannarit ja salaatit helppoja.
PoistaAurinkosoppa on ihana nimi - punajuuresta saa "Ruskasoppaa"... ystäväni antama nimitys! Niitä aikoja kohden...
Näyttää kyllä ihanalta.
VastaaPoistaMinä olen löytänyt keittoruoat laihdutuskuurini myötä. Nyt taitaa tämä muori olla vähän yli 10 kg pienempi kuin vuosi titten.
Yritin muistella niitä sinun kaaliruokiesi soosseja kaupassa. Mitä suosittelisit ostamaan???
Upeaa kevennystä - ihailen ja ruokaremontti on varmaan tehnyt muutoinkin hyvää.
PoistaPestoja saa helposti kaupastakin, punaista/vihreää (mulla on nyt omasta takaa vihreää, kun kaikki yrtit "pestosin")
Mexicolaiset salsasoosit (juusto, guacamole ja perus punainen) antaa kivasti kaalille potkua. Juustosoosia käytän paljon ja siihen sekoitan myös tuorejuustoja, mozzarellaa. Sriracha soosit myös, punainen ja keltainen - jos haluaa enemmän potkua. Kaalikiekot niin puna-, valko- kuin kukkakaalista soosein ja "pizzaraäyttein" on kyllä niin hyviä... jäävuori salaatista tehnyt nyt kääryleitä samaan tapaan...
Kiitos paljon. Tein ostoslistan
PoistaHerkullista ja terveellistä! Itse en pystyisi juuri tuota syömään. Se on joku autoimmuunireaktio; elimistöni ei pysty käsittelemään bataatin sakkaroosia. Jos syön vähänkin, parin tunnin päästä alan oksentamaan ja oksennan loppupäivän. Varsinaisia bataattiallergioitakin on joillakin ihmisillä. Toivottavasti et lukenut tätä syödessäsi, kun meni jutut vähän ällön puolelle.
VastaaPoistaSit vaan bataatit pois - onneksi on selvinnyt mistä johtuu!! Raju reaktio....
PoistaItsekään en voi laittaa paljon bataattia, kun jotenkin äklöttää se makeus... kunnon ruoassa en siis siedä makeutta, esim. ananasta en voi laittaa edes salaattiin - tulee vain äklötys!! Mutta ei muita reaktioita!
Meillä menee sosesoppaa koko vuoden kun siihen saa niin kätevästi kätkettyä ne kakkosluokankin kasvikset. Mutta mietin mikä olisi varsinaista syksyn ruokaa ja kyllä se sinne kaalin suuntaan kääntyy. Teen ainakin kerran syksyllä pellillisen kaalikääryleitä ja kaalilaatikkoa ja viime viikolla leivoin kaalipiirakkaa. Hapankaalia tehdään myös ämpärillinen. Nyt kaali maksoi jotain 70 senttiä kilo :-) eli hyvää ja halpaa.
VastaaPoistaParhaillaan kesäkurpitsaa puskee puutarhasta niin paljon, että sitä voi/pitää hukuttaa ihan joka ruokaan.
Ja pakko vielä mainita punajuuret; nekin kuuluvat minusta paremmin syksyyn kuin jouluun. Rosolli oli lapsuuden herkkuruokia ; outo lapsi :-).
Syksy on ilman muuta parasta ruoka-aikaa !
Syksy on todella parasta ruoka-aikaa, vaikka ympärivuoden meilläkin sosesoppa, pannareita, kasvispihviä, munakkaita niistä tehdään ja juurikin tuo, kun 2-luokka, hevihävikit uppoaa niihin mainiosti. Minä tein viikolla jäävuorisalaatista "kaalikääryleitä" - sekä kylmänä, että uunin kautta.. perinteisemmät reseptit ei oikein onnistu...
PoistaPunajuuri on yksi suosikki - siitä tulee myös ihanaa spagettia... hommasin joskus sellaisen spagetti"koneen" ja ystäväni nimitti punajuurikeiton (vuohenjuustolla suurustettu) Ruskakeitoksi... miehensä "tuskakeitoksi" - kun aina rouvat niitä "terveellisyyksiä" miettivät, heh heh...
Ai miten ihanan näköistä. Söisin heti, jos olisin siellä :D
VastaaPoista😊loppus jo...
PoistaSilmälle siro annos toden totta! Ihanan keltainen lautasellinen, oikeastaan jo vähän ruskan sävyä. Kaalista minäkin tykkään, mutta enemmän kallistun kaalilaatikon ja piirakoiden puoleen. Mies vähän karsastaa sosekeittoja eikä niitä sitten meillä harrasteta.
VastaaPoistaMinä olen tainnut onnistua siedättämään tuon Ukkokullan... paljon juustoa vaan, niin kaikesta tulee hyvää!!
PoistaIhanan näköinen keitto ja taatusti myös maittavaa ja hyvää.
VastaaPoista😊vahva Koskenlaskija on se "taika"!
PoistaIhana soppa! Sosekeittojen tekeminen ei olisi hirveän iso ponnistus, mutta ilmeisesti kuitenkin liian iso, kun mieluummin ostan kaupasta valmiita sosekeittoja kuin valmistan itse. 😅
VastaaPoistaKivaa viikonloppua!
😋 - minä olen niin pirskatin pihi, etten raski niitä ostaa.... keitän aina isossa 5l kattilassa,,,, no, en sentään täyttä.
PoistaÄidille vien aina - hälle huonojen hampaiden vuoksi niin mieluisaa ruokaa...
Nam! 😋🤗
VastaaPoista😋
PoistaHerkullisen näköistä - Ihanaa syksyä sinulle ❤️
VastaaPoistaOn niin syötävän herkkua. Tykkään tehdä itsekin.
VastaaPoista