sunnuntai 4. elokuuta 2024

Kolmen juuston kukkakaalit


Tänävuonna basilika ei villiintynyt - salaatit olivat vieneet loman aikana siltä kaiken tilan.
Persilja oli kadonnut kokonaan - viime vuonna tein siitäkin pestoa.

Tuore basilikapesto on niin hyvää - joten leikkasin sen kokonaan.
Onhan kesää jäljellä - voi elää toivossa, että se virkistyisi ja kasvaisi vielä uudelleen.

Monta lusikallista taisi mennä suoraan suuhun,
mutta jäi reilusti kukkakaalikiekkojen päälle ja kerran saadaan pastakastikkeeksikin. 



Kukkakaali on ollut nyt jo jonkun aikaa tarjoiuksessa 0,99kilo
ja koska rakastan sitä muodossa jos toisessa (eilen oli muusina)
- niin olen kantanut useamman kukkakaalin nyt joka kauppareisulla kotiin...
Murua jäi jääkaappiin valmiiksi - vaikkapa vohveleihin. 

Miten ja mihin käytät kukkakaalia?


Peston päälle mozzarellaa (oli kahden kokoista pakkasessa;
Stanstasta innostuneena jatkuu tämä pakastimen tyhjennys)
ja Aurajuustoakin palanen.... emmentaalraasteet päälle,
 niin näistä tuli kirjaimellisesti kolmen juuston kukkakaaleja.


50min uunissa 180astetta - olisi riittänyt näemmä vähempikin
- kun juusto ruskistui jo kunnolla, mutta olipahan rapea pinta! 

Ei muuta kuin syömään

16 kommenttia:

  1. Maukkaalta näyttää. Mozzarella on hyvää sulaessaan ja mikseipä muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mozzarella on minustakin parhaimmillaan sulaneena...

      Poista
  2. Oi, mä rakastan myös kukkakaalia ja oikeastaan kaikkia kaaleja. Ja valmistan eri muodoissa, jotta ei kyllästytä. Mutta herkku, jota teen vain juhla-aterialle, on kukkakaakigratiini👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - ihanaa löytää toinen kaaleihin hurahtanut. Minä olen saanut työkavereilta lempinimenkin: "Kaalimaan Kakara"
      - kun tulee loihdittua kaikkea mahdollista kaalista! Kaali on myös mun leipä...
      Gratiinit ovat myös ihania.... taidampa hakea vielä muutaman kukkakaalin, kun on parhaillaan ihan ilmaista. Oletko pakastanut kukkakaalia?
      Minä laitoin nyt ensimmäistä kertaa pakkaseen näin kiekkoina - saas nähdä miten pysyy kasassa... mutta muusiin sopii ainakin.
      Paras muusi tulee muuten kukkakaalista ja voimakkaasta Koskenlaskijasta... sitä on moni kysynyt, että millä ihmeellä olen pottumuusin maustanut, kun niin hyvää - hih.. menee jopa muksuille.

      Poista
  3. Kiitos maininnasta! ♥
    Itsellä tyhjennys etenee ihan älyttömän hitaasti. Pitäisikö hankkia joku syömään, heh heh. (Vitsi!) Kukkakaalia käytän tylsästi vain gratiinissa, jota sitäkään ei kannata kai tehdä, kun osa jää aina syömättä. Pitäisiköhän ottaa ja kuvata laatikko kerrallaan pakastimesta, että saisi edes jonkinlaisen kuvan sisällöstä? Ehkä. Pitäisiköhän aloittaa uusi pakkolomaviikko? Pitäisi vissiin. Hyvää alkavaa viikkoa!
    Ai niin, laittaisitko sähköpostiini osoitteesi? Haluaisin lähettää pienen kirjeen... Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - minä otin sen tyhjennyksen niin tosissani, että nyt sinne on mahtunut jopa kukkakaalia... eli ei se tilavuudeltaan kyllä tyhjene...
      mutta sisältö sentään vaihtuu... ajattelin, että sekin on tyhjennystä, heh heh....
      Documetointi on aina hyvä keino - jopa pakkaseen, hih...
      JA mitä ihmettä... laitan toki osoitteen... jännittää....

      Poista
  4. Nämä sinun kasvisherkkusi innostavat, mutta jotenkin innostukseni hiipuu ennen toteutusta. Jospa joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, mulle käy monen näkemäni jutun kanssa ihan samoin...
      innostaa, mutta sitten kuitenkin tekee niitä tuttuja, totuttuja ja helppoja... mun syksyyn kuuluu aina yrttiruukkujen tuhoaminen... pesto on tyypillisin ja vihanneksista hurahdan aina niihin, mitkä on halvimmillaan....

      Poista
  5. En ole tiennyt, että kukkakaalista saa tuollaisia kiekkoja leikattua, kiitos vinkistä! Parsakaali taitaa olla harvempi niin, että siitä ei ehkä onnistukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tuli uusi idea - kiekkoja on kiva kuorruttaa vaikka millä. Muksuille leikkaan oikein ohuita ja jauhelijasoosia ja paljon juustoraastetta päälle - menee heille pizzoina, hih.... Parsakaalista ei tosiaan saa kasassa pysyviä, mutta kanamunan ja juustoraasteen kanssa olen tehnyt parsakaalista "taikinan", jota voi paistaa vaikka vohveliraudalla.

      Poista
  6. Meillä tykätään kukkakaaligratiinista. Nopsasti keitty kukkakaali palastellaan uunivuokaan, kaveriksi vähän palvikinkkua, valkokastiketta ja juustoraastetta ja koko komeus uuniin. On hyvää :) Anopin reseptin mukaan valkokastikkeeseen tulee hieman muskottipähkinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - gratiinit ovat todella hyviä ja tuo ripaus muskottipähkinää voisi tehdä ihan juhlallisen loppusilausken, kokeilen seuraavalla kerralla. Kiitos!

      Poista
  7. Kekseliäitä repolaispizzoja. 🤭 Mä en kokkaa kukkakaalia kuin intialaisiin sörsseleihin, kun en oikein tykkää siitä. Intialaisten mausteiden kanssa kyllä menee. Kerran kun äiti oli meillä, keitettiin kukkakaalia ihan perinteiseen tyyliin vaan ruoan lisukkeeksi, ja kun ukkeli tuli töistä, hän huusi jo ovelta, että mikä täällä HAISEE?! 🤪

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - kukkakaali HAISEE... varsinkin keitettynä. Uunissa runsain maustein ei niinkään... meillä haisi basilika noita tehdessä niin vahvana.
      Muusina se meillä menee kaikille, jopa pienemmälle jälkikasvulle... muusin "suurustaa" paketillinen vahvaa Koskenlaskijaa... muuta siihen ei tarvitakkaan... ja ei muuten lopputulema maistu lainkaan kaalille....

      Poista
  8. Herkullisen näköisiä annoksia! Kukkakaali on nyt edullista, pitänee vissiin säilöä sitä vähän pakkaseenkin, niin on sitten mistä ottaa. Olit näköjään ajeluttanut varpaitasi meidänkin nurkilla, tai ei nyt ihan, mutta kunnan rajojen sisällä kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin laitoin pakkaseen jo valmiita kiekkojakin ja muruna loput... nyt olikin jo hinta noussut...
      Vai kävi ne varpaat liki... tämän kesän fillarointi/pakuilu oli tosiaan myös blogiseikkailu
      - tapasin parikin blogiystävää ja viipotin useammankin nurkilla osittain tietäen, osittain en...

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Kanootin kapean uunihin

Kanootin kapean uunihin aion... Eikös näytäkin ihan kanooteilta... niin oli pitkiä nämä pitkät kiinankaalin puolikkaat. Ajattelin "kala...