maanantai 29. tammikuuta 2024

R-A-K-A-S-T-A-N Aakkosia

Kukkapilli blogissa AAKKOSteltiin Rakastettavia asioita!
Osui ja upposi - minähän RAKASTAN AAKKOSIA
= kirjaimia, lettereitä, alphabetoja ja kuinka monta nimitystä niille ihanuuksille onkaan. 

Kirjaimet alkoivat kiinnostaa varsin pienenä. 
"Opin kuulemma kirjoittamaan" reilusti aiemmin kuin lukemaan - heh heh!!

Oikeammin 
OLIN vain KOVA KIRJOITTAMAAN
- eikä haitannut lainkaan, etteivät muut osanneet lukea tekstejäni...
Osaatteko vieläkään?? Klups....

Minä tietysti tiesin tarkkaan, mitä niissä "kerrottiin".
"Julkaisin" lehtiä, sarjakuvia, mainoksia ja omasta mielestäni romaaninkin
jo reilusti ennen kouluikää.

Ainekirjoitus oli lempiaine, kansa-, oppi- ja peruskoulussa.
Sillä olen sukupolvea, joka ehti käymään kaikkia noita koulumuotoja.
Suuri koulu-uudistus kulki läpi Suomen 1972-1981.
Keskikoulu sulautettiin kansa- ja kansalaiskoulun kanssa peruskouluksi.
Jos olisin aloittanut koulutaipaleeni - kun kuului... seitsemän vuotiaana,
niin en olisi päässyt "ylpeänä" nelosluokkalaisena hakemaan hienosti uusissa vaatteissa oppikouluun - käymään taas ykkösluokkaa.... joka kummasti muuttui vuoden kuluttua kutosluokaksi....  että semmoiset "Ollin oppivuodet" minulla.
 
Niin-se ainekirjoitus... minä sain muuten AINA aineistani 9-
Kyseenalaistin joskus jopa opettajia, kun oli persoonatonta saada aina ja kaikista tuotoksistaan 9-. Koskaan asianlaita ei selvinnyt... sen verran oli kuulemma virheitä
ja sen verran sisältöä... että silleen...

Mutta jospa pääsisin vihdoin aiheeseen.... luulen, että tämä oli yksi syy siihen 9- tulokseen. Jaarittelen - jaarittelen.... ennenkuin pääsen itse aiheeseen.

R-A-K-A-S-T-A-N

Aakkosia, kai niissä kiehtoo se, että ne tarjoavat niin monesta näkökulmasta (29kpl) asioiden tarkastelua. Tässähän samaan aikaan (koko kevään TAAS aakkostelen mm. lapsenlapselle muistoja mummolalomista Aapiseksi ja onhan työn alla myös Aakkosmatka seikkailuistamme - valmiina 78... ja työn alla uudet 29aakkosta!
Ihan selvää rakkautta tämä on!


Bao Bab -puita
= Adansonia digita = Elämän puu = Apinanleipäpuu.
Vanhalla viisaalla puulla on niin monta nimeä. Rakkaudeksi ihastuminen muuttui Madagaskarilla 2018, kun kuulin niiden tarinan.
Olipa huolesi/murheesi tai epäselvä asia mikä tahansa, niin kysy sitä Bao Babilta halaten... seuraavana aamuna kun heräät, niin vastaus on valmiina/kirkkaana mielessäsi.
Taitaa toimia muuten ennakoidustikin - sillä en voi olla halaamatta AINA kun siihen on mahdollisuus... josko siis on selvitettynä pitkäksi aikaa tulevatkin murheet ja epäselvyydet.

Camp-Camping majoitusmuotona on vaan vienyt sydämen. Tuntuu, että antaa eniten: luonnonääniä, oksien rapinaa telttakankaassa, varjokuvia, joita kuu, kisailevat liskot ja komeat hämähäkit luovat, sateenropinaa, tuulen- tai aaltojen huminaa... ne on kaikki läsnä ohuen telttakankaan läpi. Campit sijaitsevat usein keskellä luontoa tai parhaimmillaan keskellä ei mitään. Niistä on syntynyt parhaita seikkailumuistoja. 

Duunailla kaikenlaista. Jos jokin ei miellytä - niin sehän on vaan duunattava mieleisekseen, maalit on siihen usein helpoin ratkaisu - mutta keksii sitä tarvittaessa muutakin.  
Ennenkokematonta, en ymmärrä edes itse MIKSi se kiehtoo ihan suunnattomasti. Jatkuva palo ja halu nähdä ja kokea jotain sellaista, jota ei ole aiemmin kokenut tai nähnyt.  
Fundeerata/filosofoida ihan yksikertaisiakin asioita. Tutkiskella asioita erilaisilta kanteilta ja suunnitella/ihmetellä, miten samasta asiasta voi ajatella niin eritavoin... se on kyllä rikkautta ja aiheuttaa lisää pohdittavaa. Filosofointi on viihdyttävää ja parasta varsinkin silloin, kun aikaa on kulutettava... ei muuten pitkästy missään - kun alkaa vain fundeerata ja
tarkastella asioita eri näkökulmista
Gelleillä, gel press alusta on ehkä hauskin taiteenmuotoni. Se houkuttelee leikkimään ja kokeilemaan maaleilla, sabluunoilla ja luonnonmateriaaleilla. Siinä todellakin vain taivas on rajana - se yllättää ja omat luomuksetkin ovat juuri niitä ennalta-arvaamattomia. 
Heittäytyä/hullutella huolettomasti: lähteä kokeilemaan kaikkea sellaista mitä ei ole aiemmin kokeillut. Ehkä parasta on juuri se, ettei ole aimpaa kokemusta, niin ei ole vertailukohtaa "Miten sen pitäisi mennä!" 
Ideoida-varsin innovatiivisesti - sillä vierastan valmiita ohjeita, mittoja. Ihanaa suunnitella tekemiset niin, että ne ovat ittelle luontevia ja rentoja - sellaisia omannäköisiä - ei todellakaan turhan tarkkoja, eikä onnistu edes itteltä kahta kertaa samanlainen.
 Juustoja - todellinen ja suurin ruokapuolen heikkouteni. Ihanin jälkiruoka ikinä, mutta niin täydellisesti sopii alkuruokana ja helposti saan sopimaan sen mihin vain pääruokaankin.
Kuin myös "ilmatteeksi" - kuten meillä tavataan sanoa, kun höylätään tai leikataan vain suoraan suuhun...


Kahvi maistuu aamulla ensimmäisenä, eikä valvota yhtään sen enempää, vaikka juon sitä illalla viimeisenäkin. Löytyypä leimasin kokoelmastani ihana leimakin!

Luontoa, niin Suomessa kuin muilla mailla.
Matkustaa, nähdä maailmaa, miten erilailla ja erilaisissa olosuhteissa elämää on (ihmisillä ja eläimillä)
Nukkua, sillä öisinkin saatan unissani matkailla ja seikkailla ties missä ja ties mitä...
Otava, ja muutkin taivaan tähtöset saavat katseeni kääntymään kohti taivasta. Kahdesti olen onnistunut olla todellisen tuikkivan linnunradan alla - niin uskomattomat kokemukset, etteivät unohdu koskaan! 

Pyöräillä - tuhannesti muissa yhteyksissä jo todettu, että seikkailemisen paras muoto. Kävellen en olisi jaksanut kaikkiin niihin paikkoihin, autolla en olisi päässyt kaikkiin niihin paikkoihin, mutta PYÖRÄLLÄ olen jaksanut ja päässyt aivan uskomattomiin paikkoihin!

Toivottavasti pääsen jatkossakin...
Qr-koodit - rakkaudeksi en ehkä sanoisi, mutta on nopeuttanut monta hommaa.
Rantoja, joskaan en maata rannalla - mutta aaltojen jatkuva liike tai liikkeettömyys äänineen vetää veden tavoin puoleensa.
Syksyä - ehkä juuri eniten väreineen, mutta jotenkin se on kalenterivuodessa se kohta, jolloin itselläni "Alkaa paljon", olen energisin. Vuoden aikana kun energiat hiipuu, niin tankkaan sitä pukeutumalla oranssin, keltaisen ja punaisen sävyisiin vaatteisiin.

Taiteilla - tuohi. Tähän tempaisin parikin aihetta, joita rakastan. Ja kun yhdistän ne, niin tulee taiteilu tuohesta. Liekö sukuperinnettä, sillä isoisoisäni teki tuohikontteja, - virsuja, -koreja... minä sitten rakastan koivuja runkoineen ja maahan pudonneet tuohet kerään aina talteen - sytykkeeksi tietysti, mutta parhaimmat palat päätyvät taiteeseen,, maalauksiin, kortteihin ja albumeihin. Tässä maalaukseni pieneen kirjaan. 

Ukkokultaani yli kaiken! Hän tekee ja on tehnyt minusta (ja minä kuulemma hänestä) juuri sellaisen kuin tällä hetkellä olen/olemme... Niin kiitollinen!

Tämä kuva liittyy sekä U, että V kirjaimiin...
Varjoja - kun ne veteen, hiekkaan tai maahan piirtyvät
- vieressä olevan ihmisen rinnalla en jää varjoon ja toivottavasti en tee myöskään varjoja hänen ylleen. 

Wc - tuhansia ja aina tuhansia kertoja, se on ollut pelastava ja niin suuren helpotuksen antava paikka.

Xylitol - kuulunee samaan kategoriaan pelastamisen kanssa - nyt kyse hampaista.

Ystäviä - yllätyksetöntäkö, mutta totta - antavat elämään niin paljon sisältöä, ovat kanssamme tekemässä asioita ja muistoja, joita ilman heitä ei koskaan kokisi!! Myös voimavara ja olkapää tarvittaessa - eikä edes tarvittaessa, vaan aina!!

Zoomailu. Ennen kamera, nykyään vain kännykän kamera... zoomi tuo lähemmäksi ja näkyvämmäksi asioita jotka haluaa paremmin nähdä!

Åland - ensimmäisen todellisen pyöräilykesäni seikkailupaikka. Ihastuin - rakastuin, miten monipuoliset maastot tarjosi polkaistavaksi ja sydämeni palasia sinne jäi...  joten olkaa varovaisia, älkää kompastuko!! Jälkikäteen miettii, miten oli mahdollista saada niin pienillä saarilla polkaistua liki 4ja puolisataa kilometriä... Ristiin-rastiin-rotkoissa.... kirjaimellisesti!! 
Getan kallioilla pari pikku sukulaissielua johdatti meidät aivan uskomattomaan luolastoon

Äiti-tuki ja turva elämäni ensimmäisestä henkäyksestä näihin päiviin ja toivottavasti pitkästi tuleviin puolin ja toisin!
Kuvan ottamisesta tulee pian 56-vuotta

Öljyä-hiuksissa, iholla. Tekevät kyllä hyvää ja useammin pitäisi muistaa hoitaa itseään tälläkin tavoin....

27 kommenttia:

  1. Aivan ihanat aakkoset. Kyllä sinun elämäsi on yhtä suurta seikkailua. Olet päässyt maailman joka kolkkaan. Kuva haaste. Mietin jo kirjaimia, jospa vaikka osallistuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkuli täällä

      Poista
    2. Seikkailu on kyllä kuvaava sana - sitä rakastan ja siksi sitä kai yrittääkin saada mahtumaan elämäänsä niin paljon kuin mahdollista! Toivottelenhan sitä aina kaikille muillekin, niin työssä, kuin vapaa-aikana, että: "Aikaa sille mistä eniten nauttii!"
      Oma yrityskin noudataa hokemaansa! Ehdottomasti Enkuli mukaan sekä Kukkapillin, että mun aakkoshaasteisiin....

      Poista
  2. Yhdyn edelliseen kommentoijaan, eli ihanat, mielikuvitukselliset aakkoset! Ja että elämäsi on seikkailua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana haaste - kuten myös sinunkin.... Hoota jo odotellen....

      Poista
  3. Ihanat aakkoset ja ihania kuvia, mutta ehdottomasti kaunein ja herkin kuva on viimeinen, äidistäsi ja sinusta 🧡🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Pöllö - itsekin tykkään tuosta kuvasta P-A-L-J-O-N!!
      V-olisi kyllä pitänyt olla valokuvat ja muutaman muunkin jo vaihtaisin, mutta toisaalta - se kertoo siitä, että kaikissa kirjaimissa on paljon rakastettavia asioita. Kävi vain kuten psykoligissa testeissä: nämä ne nyt ensimmäisenä putkahti mieleen...

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Tarja - olihan tässä pitkästi luettavaa, mukava kuulla, että jaksoit ja kiinnosti!!
      Koska putkahtaa sun aakkoset?

      Poista
  5. No enpä voi minäkään muuta sanoa kuin että hengästyttävän ihanat aakkoset!
    Sinulla riittää innostusta, taitoja, seikkailumieltä ja kekseliäisyyttä ja vaikka mitä enemmän kuin monella tavallisella ihmisellä yhteensä. Oletko pienenä pudonnut johonkin taikapataan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - taisin kasvaa villinä ja vapaana mummin ja isoisoisäni taikasoppaa syöden... ja kehuviin taikasanoihin uskoen.

      Poista
  6. Ihanat vastaukset! Taas niin hauska nähdä, miten eri jutut ovat ihmisille tärkeitä. Tosin monessa kohtaa ajattelin, että hitsi, mä olisin voinut vastata ihan samalla lailla, mutta eipä tullut mieleeni! Pyöräilyn arvasinkin, mutta luulin, että se tulisi jo f-kohdassa (fillarointi), ja melkein hätäännyin, että et kai ole unohtanut sitä. 😂 Kivaa ja idearikasta päivää! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - ihana Satu.... myönnän, että fillarointi tuli ekana mieleen jo F:n kohdalla, mutta kun olin juuri sen tekeillä olevaan Aapiseen F:äksi laittanut - niin halusin jonkun muun... ja arvaa vaan - nyt harmittaa, että P meni PAKUn sijaan pyöräilyyn.... Pakua oikeasti R-A-K-A-S-T-A-N.... mutta kai se on rivien välissä tuossa camping-elossa ja R:äkin meni rannaksi, vaikka piti olla R-I-S-U-K-E-I-T-I-N.... Kyllä tämä sun haaste oli oikeasti kuin psykoliset testit - mikä tulee mieleen ensimmäisenä???
      Yön yli nukuttua tulisi jo paljon muutakin.... heh heh... mutta siis... aivan ihanaa lukea blogikavereiden vastauksia ja päästä tekemään sitä F:ää.... eli fundeeraamaan elämänmenoa!! Kiitos erinomaisesta haasteesta ja erinomainen elettävää tiistai päivää Sinulle!

      Poista
  7. Sama tuli mullakin, että myöhemmin olisin halunnut vaihtaa muutaman. Kivoja juttuja sulla!
    Aah, tammikuu loppuu kohta. Joka vuosi tammikuu tuntuu useammalta kuukaudelta. Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli töissäkin puheeksi "rakastamiset" aakkosin.... eli että löytyisi useampikin asia varmaan lähes jokaiseen kirjaimeen.
      Yksi työkaveri totesi, että:"Sä nyt olet sellainen Rakastaja!" heh heh
      Iloinen kyllä olenkin, että on paljon asioita joista tietää tykkäävänsä, rakastavansa ja on löytänyt ne... Sitä toivon ihan jokaiselle, että löytäisi asioita elämäänsä, joita ihan rakastaa ja yrittää löytää=järjestää niille mahdollisimman paljon aikaa vuorokaudestaan, päivistään... kuukausistaan... tuntuu mielekkäämmältä odottaa "jo seuraavaa hetkeä"
      Pahoittelut, että mieli on matala... ystävä nukkui keskiviikkona pois... vaikka oma elämä kantaa ja tällaisten uutisten myötä sitä kannattelee niin läheisiä kuin itseäänkin eritavoin "arvostaen" näitä arkisia hetkiä!

      Poista
  8. Todella mielenkiintoiset ja kivat aakkoset kuvineen. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos-kivahan se on kuvin sanailla! Aakkostele sinäkin! Joskin sulla on nyt niin upeita ulkomaiden puutarhamuistoja, että palaan niistä varmaan vielä jokaiseen oikein kunnolla....

      Poista
  9. Hienon listan sait koottua ja kaikki kirjaimet mukana! En varmaan olisi keksinyt "ulkolaisista" kirjaimista mitään järkevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä nyt saisit aakkoset vaikka neuleista tai pienistä ihanuuksista "jossain mökissä" aikaan!!

      Poista
  10. Olipas kiva nähdä kuvat sinusta🤗 Sitä lukee blogeja ja miettii kuka tekstien takana on. Nyt tiedän kuka näitä ihania kuvia ja tekstejä julkaisee, kiitos siitä 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - mukavaa saada puolin ja toisin kasvot sanoille!
      MInä nyt olen kyllä ollut aina varsin "leväperäinen" laittamaan ihmiskuvia - I-kohtaan olisi kyllä sopinut oikein hyvin IHMISET ja moneen muuhunkin kirjaimeen olisi ollut vaikka kuinka monta asiaa... heh heh... töissä kun tämä tuli puheeksi, niin eräs työkaveri sanoi; " Sinä nyt olet sellainen rakastaja!" Rakastettavia asioita sinun viikonloppuun.... uuden kodin parissa niitä taitaa helposti löytyä... ainakin jos tässä vaiheessa, kun "viittä vaille valmista!"

      Poista
  11. Eipä arvannut äitisi tuon kuvan ottohetkellä, missä kaikkialla pikkutytär tulee vielä elämässään kulkemaan.
    No mutta Xylitol ja wc! Miten ei tullut edes mieleen😅 Minä luotin mieluummin verenohennukseen ja Walt Disneyhin😅
    Minä en nähnyt yhtään kettua, vaikka samoilla kallioilla tuli kuljettua. T. Sartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bingo Sartsa!! Juuri noilla sanoilla on äitee monasti sanonut - !"Eipä arvannut" - vaikka jatkaa kyllä aina lausetta, että ihan mahdoton ja ARVAAMATON olin jo pienenä. Ja hih... verenohennukset kertoo ammatillisesta osaamisesta ja disney kulttuurista.... Mitä, eikö Ålandit ketut näyttäytyneet lainkaan... me mietittiin jo reisulla saarien kettukantaa... että onko ylisuuri... sillä niitä oli jokapuolella.... varmasti kymmenisen nähtiin ja rohkeimmat oli juuri tuollaiset pienet.... Getan paria pikkukettua saimme oikeasti seurata puolisen kilometriä - jäivät polulla aina odottamaan, ellei tultu heidän vauhtia... videoikin mulla niistä jossain pitäisi olla.

      Poista
  12. Minäkin rakastan aakkosia ❤️
    Hyvin olet löytänyt asioita harvinaisempienkin aakkosien kohdalle.

    VastaaPoista
  13. Sulla oli tosi kivat vastaukset. Heittäytyminen ja hulluttelu oli mullakin listalla, mutta sitten joku muu h-kirjain tunki tilalle. Hassuttelu on parasta ajanvietettä :D

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  14. Mielenkiintoista lukea sinun vastauksia haasteeseen ♡ ja ihanaa että löytyy aktiivisia blogeja vielä. Mukavaa viikkoa ♡

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Kolme kuvaa kuukaudessa Toukokuu

Kristiina K haastaa 3 kuvaa kuukaudessa , kuluvan kuukauden kirjaimella! Jos huhtikuussa huhkittiin, hurjasteltiin ja hikoiltiin... niin tou...