maanantai 22. tammikuuta 2024

Lumi teki enkelit....

Lumi teki enkeleitä ennennäkemättömän paljon!!

Koskematonta, kauniin puhdasta lunta kun kotirannassa riitti!
Jos viikonloppu oli vauhtikasta näiden energiapakkasten ansiosta
- niin osattiin sitä "levätä" Repo rankanakin... ainakin hetken!  


Päivä päivältä aurinkokin paistaa jo korkeammalta
- kevät.... keikkuen kera runsaan lumen tulevi!

Mummolassa parasta kuulemma on, kun saa tehdä kaikkea mitä muualla ei...
laskea seisoenkin siis.... heh heh...

Nostalgisia juttuja kaivettiin esiin... oman äidin piirtämä "pelilauta" vuodelta 1996!
Eli Karkkiarpajaiset (onko tuttu peli?)
 

Yhtävanha Leppäkerttu-noppa löytyi myös arpomaan sen,
mistä rivistä kukin sai herkkunsa valita!

Vieläkin vanhempi peli kaivettiin esille
- minun 10-vuotiaana joulupukilta lahjaksi saatu Monopoli.
Hieman oli hankalaa pelata, kun keskeltä pelilauta halki... täytyy korjata...
Yhteismaa- & Sattuma-korteista on tekstit jo niin haalistuneet,
mutta onneksi ne muistaa ulkoa! heh heh!
Mitkäs pelit Sinulla nousevat mieleen omasta lapsuudesta?

Viikolla tuli pyörähtettyä Punaisen Ristin Kontti-kirpparilla.
Tietoisesti etsien ja löytäenkin uutta yövaloa yläkerran porrasköytävään
 - kun vuosikymmenet palvellut Lumiukko-valaisin sanoi sopimuksen irti.
  

Lampun lisäksi mukaan tarttui "uusi" (vuoden peli2003) pelituttavuus Safari.
Tulee varmasti yksi uusi suosikki - mummonkin mieleen niin nuo Afrikan eläimet.

Lamppu sen sijaan piti ehdottomasti tuunata uusiksi ja ties kuinka monta uutta suunnitelmaa jo taiteilijat keksi, pääsiäinen, kesä, halloween....

Tuli kyllä niin-niin hieno!!

Tän talven ensimmäiset (ei taatusti viimeiset)
laskiaispullatkin pyörähti taitavissa käsissä!!

Energinen-iloinen viikonloppu!
Kaksikko kotiutettiin ja Yksi haettiin samalla reisulla elokuvailtaan.
Eli äitini kanssa viikonlopun päätteeksi katsomaan 
Myrskyluodon Maija!! ISO SUOSITUS - tykättiin todella kaikki!!

25 kommenttia:

  1. Siellä on ollut ihanan puuhakas ja varmasti riemukas viikonloppu ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - lapsenlapset tuo kyllä ilon, energian ja äänekkään riemun taloon...

      Poista
  2. MInä en muista lapsuudesta muita pelejä kuin Mustapekka-kortit ja palapelit. Mummulassa ei pelattu, vaan mentiin letti viuhuen pitkin peltojaja ojanpohjia naapurin kakaroitten kanssa. Minä olin kylän paras Batman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - Batman... vauhdikasta ja varmaan riemullista. Kävin muistelemaan, niin mulla ei ollut lainkaan "roolileikkejä" - tuhtasin aina vain jotain... sisällä ja ulkona. Rajuimmat oli kesällä aitan takana kalojen kanssa - leikin eläinlääkäriä ja ihmettelin miksei ahven "pelastunut", vaikka vaihdoin sille ison lahnan sydämen... pihapiirissä, lähimainkaan ei ollut muita lapsia... ihana kakkopappa (isoisoisäni) vain leikkikaverina ihan ensimmäiset vuodet... ei pysynyt juoksuleikeissä mukana. Siksiköhän minusta tuli tällainen räpeltäjä... koulussa vasta sain lapsikavereita.

      Poista
  3. Nostalginen Monopoli! Sedilläni oli tuo versio, rahat näyttävät niin kovin tutuilta - jompi kumpi heistä on sen varmaan itselleen ottanut. Minä en sitä koskaan päässyt kanssaan pelaamaan, kun olin "ihan kakara" (toinen sedistä on 5 vuotta ja toinen 9 vuotta vanhempi). Toinen heille arvokas peli oli Yleisurheilupeli. Siihen varsinkaan en saanut koskea 😄
    Koronaa pelattiin myös ja Afrikan tähteä.
    Aikuisena sitten, kun oltiin Mursun kanssa jo perustettu perhe, pelattiin ystävien kanssa Trivial Pursuitia, Alias (me oltiin lähes lyömättömiä - me vaan tunnetaan toisemme niin hyvin), Voitto kotiin - Pictionaryn suomalainen versio, Yatzya.
    Palapelit on ihan best; harmi vain kun nyt on niin vähän tilaa ja oikeastaan.. mitä niillä sitten tekee kun ne on valmiita? Olen kyllä harkinnut sen sellaisen alustan ostamista, jolle palapelin voi rakentaa ja jonka voi sitten rullata ja pistää sivuun - palat jää siihen alustalle odottamaan seuraavaa kertaa, eikä jo koottu osa hajoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Afrikan tähti ja Maailman ympäri peli oli mulla Monopolin lisänä... ja Musta Pekka kortit...
      tässä on alkanut filosofoida, että kyllä se lapsuus taitaa olla kaikentakana.... muistan vieläkin Maailman ympäri pelistä kuka löysi Koillisväylän? Se oli Adolf Erik Nordenskiöld ja Afrikan tähdestä jäi palo päästä Madagaskarille.... sinne kun ei uskaltanut mennä ennenkuin kaikki 3 rosvoa oli mantereelta löydetty.... heh heh....
      Aliaksessa täytyisikin ottaa teidän kanssa matsi.. sillä myös me oltiin lyömättömiä Ukkokullan kanssa... ihan sama pelirepertuaari oli silloin nuorena aikuisena... vieläkin kyllä pelataan kavereiden illanistujaisissa.... mm. Koronaa, jota vihasin jo riparilla... olin ihan surkea ja niin olen vieläkin... mitkään tarkkuuslajit ei sovi näin hätäiselle tyypille. Pictionary olis ollut lemppari - rakastan piirtää "KylliTätimeisesti" - mutta ukkokukkan piirrokset... niitä kukaan arvaa.... kukaan halunnut olla hänen pari... peli löytyy yhä... ja sadat muutkin pelit.. hamsteri olen lautapelien suhteen! Palapelit taasen ei ole mun juttu... Ukkokullalla on sellainen pleksi, jonka päälle tekee... säilytys sängyn alla... pölypesä....

      Poista
    2. Aliaksesta on jäänyt muistoksi yksi ihan legendaarinen selitys: oli vaihteeksi vaihdettu pareja, kun kaverit valitti sitä kun me aina voitetaan 😉 Oli mun ja parini vuoro ja hän ei ehtinyt tehdä mitään muuta kuin nousta seisomaan ja nostaa kädet ylös "taikurimaisesti" kun hihkaisin vastauksen "MERLIN" 😂 Muilla loksahti suu auki "Miten tuosta voi kukaan mitään arvata???"
      Mutta kaikkein noloin on Trivial Pursuitista ja siitä kuulen tasaisin väliajoin Mursulta, ei ole kauaa kun viimeksi 😎🤦‍♀️
      Olen siitä itse asiassa kertonut joskus... Omilla, vähän lyhennetyillä säännöillä tavallisesti kahden pelattiin, mutta kerrankin ihan oikeilla säännöillä. Mursu yleensä voitti, mutta kerrankin oli tilanne, että olisin voittanut ja helppo kysymys:
      Mikä on pitkäkaulainen okapin sukuinen eläin? Tuuletin jo etukäteen, jes, nyt mä voitan, tän mä TIEDÄN, voitan voitan voitan. Ja mitä mä menin tekemään - mä nimittäin oikeasti tiesin vastauksen! - vastasin... STRUTSI! Ja heti perään tietenkin korjasin eiku kirahvi, mutta Mursu oli armoton... Ja mä lopulta hävisin sen pelin, niin kuin aina. Ja aina kun tv:ssä on kirahveja, niin.. Arvaat varmaan?

      Poista
  4. Mahtava viikonloppu lastenlasten kanssa,voin kuvitella miten mukavaa heillä on teidän luona.Ja upeaa että sinulla on jäljellä noita vanhoja pelejäsi.Lampustakin tuli tosi kiva.Mukavaa alkanutta viikkoa Repolainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla Sinusta Jael... "lähdettävä" tästä heti seuraavaksi "sun luo!"

      Poista
  5. Lumienkeleita ja muuta mukavaa. Hyvänmielen postaus ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihanasti sanottu, kiitos Rita!! Joskus ei itsekään näe Hyvää mieltä!

      Poista
  6. Ihanaa yhdessä oloa rakkaiden kanssa❤️
    Niin parasta aikaa!
    Meilläkin oli lumienkelin tekiä..
    Mukavia hetkiä alkavaan viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - talvisen mukavaa oloa sinne myös... lumienkelit tosin muuttuneet loskaenkeleiksi... ja sitä loskaa riittää ja riittää...

      Poista
  7. Myrskyluodon Maija on ehdottomasti ohjelmassa. Melkein huvittaisi neuloa samanlainen jakku kuin elokuvan Maijalla (Novitan ohje), mutta lienee kuitenkin vähän liian vaativa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein mennä katsomaan Maijan jakkua "sillä silmällä"!
      Tuskin olisi sinulle liian vaativa....

      Poista
  8. Ihanat lumienkelit! Lapset osaa ottaa ilon irti talvesta ehkä paremmin kuin monet aikuiset. Lampusta tuli upea. 🤗 Myrskyluodon Maijan arvioinnissa elokuvaa kehuttiin muuten, mutta sen pituutta moitittiin. Oliko se sinusta liian pitkä vai veikö tarina niin mukanaan, että aika kului huomaamatta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - lapset osaa iloita ja pyytää vain lisää villasukkia kun palelee... sisälle ei haluta!!
      Itsekin pohdin 3h istumista ennakkoon - mutta ei todellakaan ollut liian pitkä... ehkä olisi kaivannut loppuun jopa lisää pituutta...
      Juoni vei sopivasti - Lymi on onnistunut ohajsutyössään upeasti ja roolivalinnat on enemmän kuin nappiin - uskottavat!!
      Vertaan jopa Titanic-leffaan, johon aikanaan rakastuin...

      Poista
  9. Huomenta!
    Onpas teillä ollut monenmoista puuhaa ja kiva niin. Lapsuuden pelit, hmm. Äitinihän oli lastensairaalassa "leikkitäti" (ask.ohj.) ja aina, kun hän sai rahaa Rotareilta/Lions'ilta, niin hän osti sairaalaan pelejä. Olin opettelukaveri kotona, jotta äiti osasi sitten opettaa pelit sairaalassa. Tuli siinä pelattua vaikka ja mitä. Lempparipelini oli Yatsyn lisäksi ehdottomasti Kiinan shakki! Jotain lautapelejä löytynee makkarin komeron ylähyllyltä - en ole katsonut vuosiin.
    Kiesus, että ulkona näyttää liukkaalta! Tänään on se päivä, kun laitan nastat ensimmäistä kertaa, kun menen lääkärin kautta töihin. Toivottavasti niillä pysyy pystyssä!
    Myrskyluodon Maija kiinnostaa, mutta saas nähdä saisinko leffaseuraa, ja tuleeko mentyä?
    Mukavaa päivää kelistä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on ollut oikein lautapelien "Apajat" - hetkinen Kiinan shakki... oliko se se tähden muotoinen lauta jossa syötiin toisen nappuloita... Halma? Mullahan oli joku Tammi-Mylly-Halma pelikin, laudan eripuolella aina eri peli... mutta eihän yhdessä laudassa ole kolmea puolta, hmmm.... ja se on kadonnut - vaikka paljon muuta on tallessa yhä ihan lapsuudesta saakka.
      Pysyhän pystyssä... ettei tule sen takia uutta lääkärireisua... ja NYt kannattaa kyllä houkutella leffaseuraa... uskon että on "isolta kankaalta" vaikuttavampi kuin sitten telkusta joskus... lumouduin taasen Ålandin kallioista ja maisemista... sielun silmin olin siellä taas fillaroimassa.

      Poista
  10. No nyt on ollut ihan A-luokan viikonloppuaktiviteetteja! 😍

    Siskoni kävi myös katsomassa Myrskyluodon Maijan ja suositteli sitä myös. Itseäni pelottaa kuitenkin elokuvan kesto, ja luulen, että leffa jääkin sen takia näkemättä. 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrstöllään olo liki 3h... mites olis Premium-sali... ehkä sallisi enemmän mukavuutta ja vaihtoa kannikalta toiselle

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Totta ja ilmankos niitä "Aakkosia sitten tulee lisää ja lisää...."

      Poista
  12. Meillä on Osakepeli, joka on vähän samaa tyyliä, kuin tuo Monopoli. Noista karamelli yms.peleistä en ole kuullut. Ihanaa, kun on suunnittelukykyisiä lapsia, eikä ideoita torpata huonoina. Silloin tekee mieli keksiä aina uusia juttuja.
    Voi miten olikaan hauskaa lapsena peuhata lumessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osakepelistä en ole kuullutkaan... "karkki-arpajaispeli" on ihan oma keksintö... legenda jo eläessään... kai siitä on aikuisempia versioita vaikka shottien merkeissäkin... meille riittää hyvin tuo nami-versio... irtokarkit kun on heikkous itsekullakin YHÄ... se pikkutyttö sisällä ei kai koskaan kasva isoksi makuaisteiltaankaan...
      Ja totta - idearikkaita, suunnittelu- ja ongelmanratkaisutaitoisia tyyppejä kasvaa vain kun saa toteuttaa itseään....
      kumpa osaisi olla yhtä ihana mummo kuin oma mummini oli... hänelle kaikki tekeleeni olivat maailman upeimpia. Posin kautta!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Kolme kuvaa kuukaudessa Toukokuu

Kristiina K haastaa 3 kuvaa kuukaudessa , kuluvan kuukauden kirjaimella! Jos huhtikuussa huhkittiin, hurjasteltiin ja hikoiltiin... niin tou...