Eletään kyllä parhainta sadonkorjuu kautta ja viikolla lähti kirjaimellisesti
"Kukkakaali keulimaan" Sulo Vilenin tapaan....
Ostin lähikaupasta alkuviikosta jo pari, kun euron kilo.
Eilen puutarhalla töiden jälkeen käydessä oli eurolla kassillinen
- talousvaaka näyttää kolmeen kiloon ja yli paukkui varmaan lähes tuplasti-niin innoissani,
etten älynnyt edes osissa punnita (=perjantai-iltapäiväinen pää ei ole ihan fiksuimmillaan).
Eli NYT riittää... useampaankin kokkaukseen,
"Kukkakaali keulimaan" Sulo Vilenin tapaan....
Ostin lähikaupasta alkuviikosta jo pari, kun euron kilo.
Eilen puutarhalla töiden jälkeen käydessä oli eurolla kassillinen
- talousvaaka näyttää kolmeen kiloon ja yli paukkui varmaan lähes tuplasti-niin innoissani,
etten älynnyt edes osissa punnita (=perjantai-iltapäiväinen pää ei ole ihan fiksuimmillaan).
Eli NYT riittää... useampaankin kokkaukseen,
Illalla innostuin neljän raaka-aineen yhdistelmällä;
kukkakaalia, kanamunaa ja emmentaalia+raejuustoa ja lusikalla vaan aineet sekaisin
Tein näitä ittelleni leivän korvikkeeksi, tortillan tapaan ja luulen, että katkarapukimara
tai vastaava kermaviilikastike kylmäsavulohella kruunaisi juhlavammaksikin.
Arkisen viikon päätteeksi meni varsin kepoisasti KOLME lämpinänä ilman mitään.
Siis nämä on ihan mielettömän hyviä... JATKOON...
mietin, että tulisikohan punajuuresta samaan tapaan?
Tulisi ainakin hauskan värisiä...
Viikolla lisäsin kukkakaalimurua pannulle broilerin jauhelihan jatkeeksi,
ei ihan fihty-fihty suhde, mut ainakin 1/3osaa kukkakaalia ja tymäkästi mausteita.
ei ihan fihty-fihty suhde, mut ainakin 1/3osaa kukkakaalia ja tymäkästi mausteita.
Kesäkurpitsaa on myös ollut sillä euron kilo,
ja työpaikan kaffepöydässä ihan ilmaitteeksikin..
joten siitä "lasagnen-tyyliin” kerroksittain
joten siitä "lasagnen-tyyliin” kerroksittain
väliin kalkkunan jauhelihaa, jotain kotijuustoa oli pala viikonlopulta! Kurpitsa kerroksia kertyi neljä, päälle loraus ruokakermaa ja juustoraaste.
Kermaa ei olisi tarvittu-nestettä kertyi kurpitsoista yli tarpeen…
eikä "se soppa" ollut oikein maukasta!
eikä "se soppa" ollut oikein maukasta!
On tarmoa, kekseliäisyyttä ja terveellisyyttä sinulla kokkauksissa 🌹
VastaaPoistaHyvännäköiset vohvelileivät.
Ihmettelin kaupassa kun kukkakaali oli niin halpaa.
Ostimme sitä minulle, mies ei tykkää kukkakaalista.
Mukavaa viikonloppua!
Hih - ihana aamunvirkku blogiystävä!! Kiitos!
PoistaTarmoa ja kekseliäisyyttä ruokavaliomuutokseen on kummasti motivoinut oma hyvä olo ja kipujen lieveneminen.
Ja hih... uskaltaisitko tehdä "ihmiskokeen" ja upottaa kukkakaalimuruja lettu- tai vohvelitaikinaan?
Mies saattaisikin tykätä? Meillä on käynyt jo näin.... hänen sanoin (aika monestakin ruoasta), että: "Ei uskoisi, että tässä on kaalia!" Hih...
Kiitos ihanista resepteistä!
VastaaPoistaKiitos itsellesi kun jaksat näitä lukea!
PoistaNo jopa oli helppo ja terveellinenkin vohveli"mössö"! Sie olet vaarallinen, kun houkuttelet viattomia blogilukijoita tällä tavalla vohveliraudan ostoon. 🤭
VastaaPoistaMä olen joskus ostanut valmista kukkakaalimurua, mutta en ole oikein osannut käyttää sitä. Teinköhän muistaakseni siitä jotain intialaista?
Hih - oli ihan pakko.... kun viittasit vohveliaddiktioon.... minä olen ollut sitä jo kauan - sen jälkeen kun jätin kaiken viljan pois ja mielestäni ei yhtään huono... päinvastoin helppo! Minä tungen kukkakaalimurua vähän jokapaikkaan...(tähän aikaan, kun se on halpaa) "jauhona"
PoistaNyt pitää pyytää pojalla lainassa oleva vohvelirauta takaisin. Vau, miten hienoja ideoita. Tulin juuri täydellä vatsalla ruokapöydästä tähän tietokoneen ääreen ja samantien voisin lähteä ruokakauppaan kukkakaalia hakemaan.
VastaaPoistaHih - minä jo ajattelin että kipaiset omaan puutarhaan...
PoistaEn ole koskaan kokeillut kukkakaalin kasvattamista. Ruusukaalia sen sijaan parina kesänä.
PoistaOih - ruusukaalitkin on hyviä!! Miksihän niitä ei ole näkynyt puutarhalla - täytyypä kysäistä!
PoistaNam nam,kukkis on niin hyvää ja minipuolista.Kun tämä kukkakaalikriisi alkoi,huomasin että minulla 23 kukkisohjetta,mutta kukkiksen aika vasta talvella,joten vielä pitää odotella. Hyvää viikonloppua Repolainen
VastaaPoistaKiitos Jael, hyvä tästä viikonlopusta tulikin - pääsi pyöräilemään ja elokuviinkin!
PoistaNiimpä - totta, teillä siellä odotellaan vielä tuoreita... meillä jo tuonti kukkakaalia silloin ja hinnat....
Laitoin muruna pakkaseenkin - saa nähdä miten käyttäytyy! Nautinnollista syyskuuta sinulle!
Kiitti voi mikä vinkkejä täältä taas tarttui matkaan😍
VastaaPoistaVohvelirauta kaapin kätköistä aluksi esille.
Ihania hetkiä viikonloppuusi🌸
Kiitti kommenteista, siellähän se oli roskapostissa.
Kiva jos vinkit kiinnostaa.... mulla on vohvelirauta nykyään aina esillä... aamulla ihana pyöräyttää lämmin "leipä"
PoistaTäällä kuolaan, on niin maukkaan näköistä ja varmasti myös maukasta 👍😊
VastaaPoistaHih - kiitos Silkku... puutarhan herkut on kyllä nyt parhaimmillaan...
PoistaOnpa kekseliäs tuo sinun kukkakaalivohveli. Meillä ei ole syöty vielä tänä satokautena kotona yhtään kukkakaalia, se pitää korjata!
VastaaPoistaKivaa alkavaa viikkoa!
Hih - täällä kukkakaali lähti kirjaimellisesti lapasesta. Hain puutarhalta vielä toisenkin kassin ja nyt sitä "kukkakaalijauhoa" on sitten pakkasessakin vaikka kuinka...Kai jotkut hamstraa halpaa vehnäjauhoakin... miksen siis minäkin omiin herkkuihini, hih.... saa nähdä miten pakastaminen vaikuttaa, mut ei ole kallis kokeilu!! Sykkivää syyskuu ekaa viikkoa sinnekin...
PoistaJääkaapissa odottelee yksi kukkakaali ja nämä ohjeesi tulivat kuin tilauksesta, kiitos! Kukkakaali ja varsinkin parsakaali ovat suosikkejani, mutta harmi, kun mies ei hirveästi niistä innostu. Syö kyllä, kunhan ei ole liian usein.
VastaaPoistaTämä loppukesä on kyllä ihanaa aikaa, kun kaikenlaista vihannesta saa tuoreena, osan jopa omasta maasta, ja lisäksi omenat, joista tulee tehtyä yhtä ja toista.
Aurinkoista alkavaa viikkoa!
Parsakaali myös ihanaa... täällä Ukkokulta siedätetty jo hyvin. Ilmeisesti tuo kompo juuston kanssa saa kaalin kuin kaalin maistumaan... Laitahan kuulumisia mitä tykkäsit kukkakaalivohveleista, itte teen siitä myös pizzapohjia ja nyt on pakkasessakin "kukkakaalijauhoa" - saa nähdä muuttaako pakastaminen jotenkin "jauhon" koostumusta. Tieteellisiä testauksia, hih!! Iloa syyskuuhusi!
PoistaKukkakaali on niin hyvää. Murustelen sitä vähän sinne ja tänne, mutten ole ikinä tajunnut tehdä siitä vohveleita!
VastaaPoistaSamaa mieltä, ihanat valkoiset murut.... "jauhoksi" jauhettuna kokeilin nyt pakastamistakin...
PoistaJauhottomien leipien, ja pizzapohjien tekoon. Iloa syyskuuhun!
Katsoin torstaina Litukassa kukkakaalia, mutta laatikossa oli jäljellä pelkkiä lehtiä. Ihania versioita sinulla löytyy!
VastaaPoistaHyvää alkanutta viikkoa! :)
Mulla lähti kyllä ihan lapasesta kukkakaalin hamstraus.... eurolla kassillinen.... hain vielä toisenkin ja nyt mulla on kukkakaali"jauhoa" pakkasessakin... saa nähdä toimiiko pakastettuna yhtä hyvin?!
PoistaHerkullisen näköisiä kokkauksia! Mielenkiintoinen tuo vohveliraudalla tehty tortilla.
VastaaPoistaVohvelirauta on jäänyt vakioksi keittiön tasolle - sillä on niin helppo tehdä tuore/lämmin "leipä"...
PoistaUkkokultakin osaa paistaa omansa ihan itse, kun taikina on jääkaapissa valmiina. Kahden taloudessa tosi helppo uunileipomiseen verrattuna. Minä olen ollut 1½-vuotta ilman viljaa - vohvelirauta helpottaa "leipomista", ei tarvita mitään psylliumeja ja muita ihme kohottajia... "leivät syntyy" vihanneksista, kanamunista ja juustoista... punajuuri"leipiä" tänään.
Nam, onpa herkullisia ruokia ja hyvä idea tuo vohveli! Mekin tehtiin aikoinaan useasti täytettyjä kesäkurpitsoja. 💚
VastaaPoistaVohvelirauta on kyllä ihan keittiön YKKÖNEN.... pari erilaista mallia jo - kolmannesta haaveilen!!
PoistaKesäkurpitsa myös nyt runsaimmillaan... edullista ja terveellistä, joten ei muuta kuin kokkaamaan!