maanantai 11. syyskuuta 2023

Ohje kammoinen

Mikä siinä vaan on, kun saa sotkottaa ja sekoitella ihan ilman ohjetta
niin se tekee iloiseksi!!

Nostaa ensin pöydälle esiin mitä kaapista löytyy....
ja eihän omasta kaapista voi löytyä muutakuin sellaista mistä tykkää...
ittehän ne on sinne kaupasta/puutarhalta tuonut.
En kyllä suostu ostamaan ainesosia, jotka tiedän, etten tykkää...

Tosin innostun kyllä itse kantamaan sinne kaikkea mielenkiintoista
ennen maistamatonta saadakseni kokeilla jotain uutta
ja tietää sitten sen jälkeen, että kannattaako tuoda uudemman kerran.

Nyt ei kyllä kaapissa ollut mitään uutta - mutta uudella tavalla sitten tutut aineet sotkotin.

Kaalia meiltä löytyy aina....
Itseasiassa valkokaali jäikin nyt kaappiin, kun täm,ä punakaali riitti täyttämään koko pellin.


broiskun jauhelihan joukkoon  sotkotin kanamunan, kokonaisen MustaPekka pippurijuuston
ja n. puolikkaan purkillisen texmex cheecesoosia. 

Mössöstä tuli murekemainen, joten levitin sen punakaalikiekkojen päälle.

vähän punaleimaista juustoraastetta ja uuniin n. 40 min 180astetta


Makupala piirakan tapaan kaffen kanssa
mutta kyllä kelpaa ihan ruokanakin... eli taidampa ottaa huomenna tuplakokoisen palan töihin
ja kylkeen vihreä tuoresalaatti.... 

Tällaisesta kokeilevasta kokkailusta nautin... ja onhan lehdistä tai netistäkin kiva katsoa annoskuvia
- en vaan kykene lukemaan mitä niissä oikeasti on.
Nuorempana mulla oli tapana kerätä vihkoon silmää miellyttäviä "OHJEITA", heh heh...
en koskaan leikannut mukaan tekstiä, vain kuvat!! 
Löytyihän se vihkonenkin -eli jossain on vähän tekstiäkin
ja näemmä kaali kiinnostanut jo 20-vuotta sitten!

niin, ja olihan viime viikolla Maaseudun tulevaisuudessa
"Mullistava tutkimustulos"

Tässäkö syy, vaiko seuraus, ettei flunssat ja muut pöpöt
ole saaneet mua kiinni vuosikymmeniin. 
Ihan hyväkin, että "tavallisuudet" pysyneet poissa, kun kinttujen kanssa kiusaa senkin edestä, 
mutta kaali helpottanut niitäkin!
Todellista SuperFoodia ainakin Repolaisen elämässä.
Jatkan lisää työstämistä ja Pelle Pelotonta keksimistä, että mihin kaikkeen sitä voikaan tunkea!!

Räpeltäminen keittiössä on pysynyt yhtenä rakkaimpana harrastuksena.

Sama ohjeettomuus se koskee muitakin itselle mieluisia kädentaitoja.... eli räpeltämistä!

Askartelu (ihan mahdoton tehdä mitään jostain mallista)

Kutominen - ainakin sukat, niitä tykkään luonnostella/piirtää
Puukynät kaivoin esiin, kun pari kerää kauppareisulla 
tarttui matkaan ja sit tietty esille jämät aiemmista...
Josko niistä räpeltäis ittelleen syyssukat??

Saa nähdä mikä syksy se vaan on, kun nämä ovat valmiit....
Onneksi ruokien kanssa olen sentään nopeampi.

Onkohan mulla joku ohjekammo?

20 kommenttia:

  1. Juuri kirjoitin äsken postauksen, mistä saa voimavaroja ja ammentaa intonsa/ilonsa.
    Sinulla todellakin nautinto on keittiö puuhat, askartelut, reissut ja ihanat hetket.
    Loihdit aina kaikkea herkullista ja ovat niin näyttävän näköisiä.
    Oi, ihanat sukatkin tulollaan.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin totta - voimavarat kasvaa itselle mieluisista asioista...
      Huomaa heti, kun niille ei jää aikaa... niin mietteet on... sanoisinko "alempana"
      Korkealle kohoavia mietteitä sinun syksyysi!!

      Poista
  2. Miten voi siivutettu punakaali olla noin kaunista!? Kiitos juustosoosin kuvasta - en ole koskaan tajunnut etsiä moista texmex-hyllyistä. Ihan varmasti ostan joku päivä! Täällä kutominen takkuaa, mutta laitahan joskus kuvan valmiista sukistasi?
    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punakaali antaa kyllä niin kivan värisäväyksen monee ruokaan - ihan parina tikkuna salaatissakin... löytyi muuten hevihävikkilootasta 0,69/kg. Ja tuo juustoinen tex-mex... se on aivan ihana broiskunkin kaveri uuniin... minä sotkotan kyllä niitä kaikkia tex-mex sooseja uuniruokiin - maustavat helposti ja nopeasti.
      Voi kuule - mulla on takunnut kutominen yli vuoden... ja itseasiassa ei nytkään ole edennyt tuosta kuvasta kuin muutaman rivin.. piirtämäni sekasotku kohta saa sekasotkuun langatkin... taas mun lyhyelle pinnalle melkoinen koettelemus...

      Poista
  3. Minä lueskelen ruokaohjeita ja mielenkiintoisimmat pääsevät kokeiluun ja niitä noudatan aika tarkasti. Arkikokkailu on taas sellaista, että tehdään joku perusruoka ja sitten siihen valitaan päivän mausteet ja sattumat sen mukaan, että mitä kaapista löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota minä juuri ihailen, NOUDATTAMISTA - se taito on jäänyt puuttumaan kokonaan, eikä opi edes kantapään tai paremminkin kuivakakun kauttakaan... keskimmäisemme rippijuhlat... halusi tiikerikakun juhliinsa... ja tämä äiti, ei pystybnyt yhtä ainoaa kakkua noudattaan ohjetta... laitoin ennemmin jo palautetta jonnekin silikonikakkuvuoka firmaankin, että on susi koko vuoka... meillä oli 5 erilaista "tiikeriä" - mutta ei yksikään niistä KAKKU... miten voi olla niin mahdoton mitata jotain... tai sekoitella erikseen asioita... ei-ei-ja-ei.... minä vaan rusautan sillai nopsaan ja kuvittelen pääni/silmieni osaavan arvioida mitat... "Tiikeri-vuorta" riitti syötäväksi pidemmäksi aikaa juhlien jälkeenkin... sen koommin en ole kuiva, enkä muihinkaan kakkuihin yritystäni edes laittanut.... (onhan tuosta jo 20-vuotta)
      Tyttäristä tuli molemmista taitavia kakkuilijoita, heh heh...

      Poista
  4. Olet kyllä ihanan luova ja kekseliäs! Mä taidan olla niin laiska, että noudatan mieluummin ohjeita kuin rupean keksimään itse mitään. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh... kiitos - (luova&kekseliäs) kauneimmat synonyymit malttamattomalle ja uteliaalle hätähousulle!
      Kokeilunhaluinen ja kunhan käy nopsaan... Se näissä "sopissani" on taustalla!!

      Poista
  5. Minun piti ihan googlettaa tuo texmex cheece soosi uusi tuttavuus näes. Kaalia tulee kyllä syötyä todella paljon täälläkin myös kuivattuna sämpylätaikinaan .
    Taidan kokeilla tätä ohjetta piakkoin on sen verran helppo .
    Luin myös tutkimus tuloksen huippu juttu .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Texmex sooseja aina reilusti kaapissa - nopeat maustajat arkiruoalle.
      Yksi lemppari on puolet juusto ja puolet sitä punaista texmex soosia ja broiskun rintafileiden kanssa uuniin... loraus ruokakermaakin mukaan - että on hyvää ja tulee nopsaan... Mihin ihmeeseen mulla on aina kiire... kun sana nopsaan toistuu, varsinkin keittiössä - vaikka siellä viihdynkin??? Hmm... itsekasvun paikkako??!!
      Mut hei... miten kuivaat kaalia? Alkoi kiinnostaa kovasti?
      Minäkin teen erilaisita kaaleista "jauhoa" (vedän monitoimikoneella ihan sileäksi), mutta ihan kuivaa se ei ole.
      Nyt laitoin kukkakaali"jauhoa" pakkaseenkin - saa nähdä miten käyttäytyy. Kiinnostaa myös kaalisämpyläohjeesi!!

      Poista
    2. Kaalia kuivatan kuivurissa ja sitten laitan ne aino jäätelörasioihin .
      Taikinaan tulee raejuustopurkki ja kuivatttua lehtikaalia pari kourallista tai kuivattuja sieniä . Jauhoja vehnäjauho , kauraryyniä . Nyt voit soveltaa jauhojen kanssa niin teen minäkin mutta raejuustoa en pois jätä enkä kuivattuja juttuja . Tavallista kaalia en kuivata .
      Erittäin hyvä tavallisesta kaalista tehty salaatti on kun teen sen koneella mössöksi puolukan ja sokerin kanssa

      Poista
    3. Aa - niin lehtikaalia - sitä minäkin olen kuivannut ihan uunissa pellin päällä.
      Sämpyläsi ovat taatusti maukkaita ja monipuolisen terveellisiä.

      Poista
  6. Hatunnosto luovuudelle !
    itse tarvitse ohjeen melkeinpä lettutaikinallekin vaikka olen tehnyt lukemattomia kertoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pitäkää hattunne... totesin jo tuossa aiemmin, että kaunein synonyymi tuo luovuus sanoille: malttamaton, utelias hätähousu! Aikaa menisi ihan liikaa kaivaa joku ohje, lukea se ja ottaa jotain mittojakin vielä esille... siinä ajassa pitää olla täällä jo valmista!!

      Poista
  7. Mainioita kokeiluja! Minä olen sellainen keskitien kulkija, ainakin ruokaohjeiden suhteen, katson ohjeesta miten suunnilleen neuvotaan tekemään ja osan sävellän omasta päästä, pahemmin en revittele. Syksy on joka vuosi, joten kyllä ne sukat varmaan syksyksi valmistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kuulostaa minuun sopivilta sanoilta, kokeilija, säveltäjä, revittelijä... tästä postauksesta tulikin hauska adjektiivien "pankki"
      Ja itseasiassa mietin, että onkohan sukkien hitaudessakin siitä kyse... tuppaa tyssäämään into kantapäähän, kun siinä on noudatettava "ohjetta"... silmäkäsikoordinaatio oltava hallussa, eli katsottava tekemistään. Se on tylsä vaihe...

      Poista
  8. Minäkin tykkään itse säveltää ruokaohjeita. Usein valmiit ohjeet sisältävät turhan paljon epäterveellisiä ainesosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten ihan totta... ainakin suolaa tungetaan jokapaikkaan... meillä ei ole suolaa ollut enää vuosiin, tai ompas savusuolaa kalaan - muuhun en laita lainkaan...

      Poista
  9. Se on se vanha ohje, että jos ei muu auta, niin sitten katsotaan ohjetta ;) Useimmiten vältytään katsomasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - vai on tuommoinenkin ohje!! Sekin on mennyt multa ohi... ei ole mitkään ohjeet tallessa ei...
      Onneksi Ukkokulta vastuullisempana osa säilyttää ne tärkeimmät ohjeet, esim. jostain laitteista, joista minä nyt en muutenkaan, edes säveltäen ymmärtäisi yhtään mitään... tai ymmärrän pysyä niiden ongelmista kaukana, ihan fyysisestkin!!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...