keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Aamutuiman antimet


Jo edellistä punajuuri soppaa "esitellessä" ilmaisin aikeeni
tehdä pellillisen Punajuuri-Aurajuusto räpellystä 
kiireisen loppuviikon lisukkeeksi. 

No - kun kylmiöön kurkkasin,
niin näkökenttään osui vain 3 kolme punajuurta - ääh...
Munhan piti ostaa uusi alle euron pussi!
Katse kelloon...
kauppaan vai kokkaukseenko käyttäisin aamuaikani? 

Jos kauppaan, niin ei aikaa kokkaukseen, ei ruokaa lounaalla.
Joten tyypilliseen tapaan
esille mitä kaapista sattui yhteensopivaa löytymään. 

Hih - tuo yksi porkkana oli hauska....

Pakastimesta löytyi vielä pari mozzarella palleroista
- leikkasin nekin kohmeisina (melkeinpä jäisinä) juuresten päälle.
Loppunokareen sinileimaa raastoin ohuimmalla pintaa silottamaan. 


180astetta kiertoilmaa n. 30min ja näyttää tältä.

Rasiassa jäähtyy jo töihin kaveriksi lähtevä "neliö"
- salaatti kyljessään

Lounasrasioina käytän kierrätyskippoja
- niin monta Ikean rasiaa alkuun unohdin eri yksiköihin...
nämä saan luvalla unohtaa paikan kierrätysastioihin.

Pari kertaa toki käynyt niinkin,
että matkassa on sitten ollutkin Becelit, eikä salaatit...
mutta sattuuhan sitä!!

Millaisia työeväitä/lounaita suosit, jos sellaiseen on tarve?

35 kommenttia:

  1. Äiti huomasi kerran työpaikalle saapuessaan, että päällystakin alla oli esiliina, muttei hametta ollenkaan. Liekö sitten kumpi pahempi: pelkät sukkahousut alaosana vai margariinirasia margariinilla eikä salaatilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... Becel oli kyllä ainakin vähemmän "muille näkyvä" -juttu....

      Poista
  2. Ulrika50v.blogspot.com11. syyskuuta 2024 klo 11.07

    Mulla ruokalaatikko mukana töissä mutta välillä ostan töihin mennessä kebabin mukaan , joskus tulee syötyä vain voileipää . Mulla on ihan sellanen mielikuva että Norjassa vai oliko se Tanskassa että sielä otetaan vain voileipiä mukaan lounaaksi .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipaperiin käärityistä voileivistä tulee mieleen lapsuus... hih... pappa otti niitä aina metsätöihin, kalaan ja vaikka mihin evääksi.
      Itse olen aina ollut huono leivän syöjä - ehkä keho tiesi jo lapsena, että vilja ei sovi... kaali on hyvä "leipä", sen päälle lisukkeet...
      Mitäs sinä sujautat ruokalaatikkoon mieluiten mukaasi?

      Poista
  3. Hih, kummalliset haaramännyt muuttui nyt haaraporkkanaksi :D Tuo eriskummallinen muoto kulkee nyt mukanasi, mikähän on kolmas haarakummallisuus.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - totta... haaroja tuntuu nyt riittävän...

      Poista
    2. Kolmatta haaraa jään minäkin odottamaan... 😂

      Poista
    3. Apua Stansta... nyt tuli korvamato:
      "Kolmatta "haaraa" takaisin, kun kuljen... niin tiedän että en yhtä vain saa...
      😅😂... linjat ja haarat meni sekaisin... piti ihan googlata mistä sävel tupsasti mieleen/korvaan... Fredihän se linjoista lauleli!!

      Poista
  4. HUOM! Mä sähläsin mun blogin kommenteissa ja sun kysymys "kosken paikasta" hävis kun yritin siihen vastata. Noh, Turun Opaskartasta kun yritän hahmottaa missä me oltiin niin mä veikkaan, että oltiin Munittulan tienoilla. En tiedä kun ajettiin oppaan ohjeiden mukaan jonnekin. Maanomistajan luvalla oltiin siellä, autot tuon 'aution rakennuksen' luona. Kyllä siitä ohi meni pyöräilijöitä ja lenkkeiljöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - Ruskolla päin siis... siellä ollaankin oltu fillaroimassa. Siinä vauhdissa ei kyllä sieniä näe...
      Karttaselaimesta löysinkin jo Vähäjoen ja Kaharinvuoren... kiitos, täytyykin ensi kerralla etsiä mylly. Ihana saada vinkkejä - kiitos!

      Poista
  5. Tehokasta! Voi ei, Becelit töihin :-D
    Minä olen äärettömän onnekas siinä, että teen töitä kotoa käsin. Ei tarvitse miettiä eväitä lähes ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - kiireiselle sattuu...
      Etätyöt olisi kyllä kätevät "eväiden suhteen"

      Poista
  6. Hyvät eväät sulla. Paitsi se becel. 😂 Töissä ollessani söin työpaikka ruokalassa. Silloin kun lapset oli pieniä, oli ihan luksusta, kun sai istua valmiiseen pöytään eikä tarvinnut kesken ruokailun siivota maitoa pöydältä tai pyyhkiä jonkun nokkaa ja niistä ajoista jäi sitten tavaksi syödä ruokalassa. Nykyään pitääkin sitten jo itse laittaa ruuat joka päivä, eläkeläisellä on niin kamalan rankkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - rankalta kuulostaa! Olen kyllä kateellinen - minäkin ansaitsisin päästä jo eläkkeelle... ainakin ensi keväänä, kun Ukkokultani...
      Koen taas olevani liian nuori - se kompleksi on seurannut mua 60-vuotta.... murrrr...

      Poista
  7. Kyllä sulla on hieno taito heittää kasaan kasviksia kaapista ja luoda maukasta syötävää 🥕
    Onneksi olen juuri syönyt, muuten tulisi ihan kamala himo 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - taidosta en niinkään tiedä, mutta kun kaapissa on aina sellaisia ruoka-aineita joista itse pitää, niin eihän niistä voi tulla kuin hyvää!!

      Poista
  8. Tuo näyttää niin hyvältä tuo paistos. Rupesi nyt kyllä mieli sellaista tekemään. Kätevää ja luontoystävällistä laittaa eväät tuollaisiin jo kerran käytettyihin purkkeihin, eikä tosiaan harmita paljoakaan jos jonnekin unohtuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätysrasiat on kyllä kätevät - ne saa luvan kanssa "unohtaa" työpaikkojen kierrätysastioihin. Vähentää jätettä kotona ja jopa huuhteluvettä... kun sekin menee työpaikkojen vesimittarista. Taloudellinen (vaiko ihan pihi) Repolainen!

      Poista
  9. Minä syön töissä harmillisen usein einesruokia lounaalla vaikka varmaan epäterveellisiä ovatkin, joskus tietenkin on jotain kotitekoistakin mukana mutta harvemmin !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muutuin niin huonoksi syömään muiden tekemää ruokaa hermoratavaurion jälkeen...
      itsekeskeinen sapuskan suhteen, toivottavasti en muutoin!!

      Poista
  10. Mulla on jäätelökipassa mun eväät, jotka on käytännössä aina samat. (Miten niin vaa'at vihaavat muutoksia...) Täytetty sämpylä (salaatinlehti ja joku leikkele), minitomaatteja ja joku hedelmä (nektariini, luumu, rypäleitä, satsuma).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintä, että on itselle sopivaa ja mieluisaa syötävää... minä kaipaan jotenkin jotain lämmintä pari kertaa päivässä... onneksi joka yksikössä on mikro.

      Poista
  11. Oi mitä herkkuja olet tehnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vihannes-juures jutut on niin mieluisia silmille, suulle, vatsalle ja hermoille!

      Poista
  12. Nämä sinun peltiruoat on kyllä tosi kivoja. Tekisi mieli kokeilla itsekin, mutta en tykkää käyttää ruoanlaitossa juurikaan juustoja, enkä keksi, mikä muu voisi sitoa ainekset yhteen.

    Nauratti tuo Becel-juttu. Onneksi oli kuitenkin Beceliä eikä voita. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että survon juustoa joka paikkaan - en ole edes juusto-HIIRI, vaan olen juustoahmatti.
      Mutta mites kookoskermat, kormatyyppiset jogurttisoosit ja jos voit käyttää/tyykkät jostain viljasta
      - niin sillä voi helposti "suurustaa". Samoin tomaatti-pesto (pähkinä/papi "suurustus") -kikherne mössöt tekee täyteläisemmän vihannes/juures pedin.
      Kanamuna/raejuusto (ai niin, siinä on taas tuo juusto, heh heh) mössöä käytän myös, mutta se on sitten munakas tyyppinen.
      Juustokuminaa teillä taitaa kulua paljon...

      Poista
  13. Tein aina vielä töissä ollessa salaatit meille kummallekin evääksi ja tein ne aamulla kun aamuvirkku olin ja sehän herätti ihmetystä työkaverissa. Moni kun nukkui viime tippaan ja vaatteet niskaan ja menoksi. Minä en ole koskaan sellaisesta tykännyt vaan aamun pitäisi olla rauhallinen ja seesteinenkin. Viimeisinä vuosina se oli mahdollista kun ei arvinnut enää lapsista huolehtia eikä koiraa ulkoiluttaa yms.
    Nykyään on rytmi vähän toinen ja lounas on se pääateria joka syödään kotona ja illasta sitten syödään ne salaatit :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kaipaan päivällä töissäkin jotain lämmintä - siksi on jotain "peltiä" salaatin kera mukana. Ne lämpenee mikrossa nopsaan...
      Iltoja voisi keventää kyllä useamminkin salaateilla - kiitos... ehkä on syönyt vain päivällä liian vähän, kun illasta iskee usein kova nälkä...
      Vai onkohan ne vain mielitekoja... hmm...

      Poista
  14. Herkulliset eväät.
    Minä syön etäpäivinä kotikeittiössä ja toimistopäivinä työpaikkaruokalassa, joten vältyn eväiden valmistelulta. Toki eväshommaa vastaa tuo kotona lounastelu. Ennen koronaa minulla meni toisinpäin, toin töistä eväitä kotiin. Ruokala myy ylijäämä ruuat edullisesti omaan purkkiin. Aina jos oli kanaruokaa, niin yritin ostaa mukaan. Itselleni myös kalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella fiksua myydä ylijäämäruoka - loppuiko se koronan myötä, vai ymmärsinkö väärin. Meilläkin on muutama koulu/päiväkoti, josta jaetaan loppuruoka ihan ilmaiseksi hakijoille omaan astiaan. Jonot ovat usein pitkiäkin ja ihan mahtavaa, ettei ruoka päädy roskiin!

      Poista
  15. Kommenttini tuohon peltiruokaan tietänetkin? (Nam. Ja juustoja - nam+nam!) Olen töissä niin lyhyen aikaa päivässä, että hiljennän vatsan kurinan mukaan ottamallani leipäparilla. Jos hyvin käy (kuten eilen ja tänään), niin kotona saattaa olla valmis ruoka, jonka syön näin illalla. Käytän margariinirasioita eniten siihen, että vien ruokaa jollekin. "Ei tarvitse palauttaa". 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan Stansta varsinaisia Juustohiiriä - tai minä taidan olla ihan ahmatti!!
      Margariini ja vadelmarasiat on just siitä kivoja, ettei ne "palaudu" meillekään... vaan jäävät työpaikan kierrätysroskiksiin.. ja äidille vien niissä myös ruokaa!

      Poista
  16. Sinulla on mielikuvitusta ja osaamista yhdistellä ruoka-aineita pannulle ja pellille.
    Minun eväidentekotarpeeni on vain silloin, kun ollaan lähdössä ulos, patikoimaan tai hiihtämään. Tavallisesti pähkinöitä, ruisleipää, valmis kuiva-aineksia keittoa varten, nuotiomakkaraa, jos voi tulistella.

    VastaaPoista
  17. Ihan varmasti on todella hyvää, nami nami 👍

    VastaaPoista
  18. Voihan herkkueväs! Meillä on pakastimesta valmiit lounasannokset. Ite tehty!

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!