Juurisoppaa - josta työkaveri totesi, että toi ei aiheuta juurihoitoa!!
Olen ollut jo vuosia lähi puutarhan vakiasiakas... ei siitä vain voi ajaa ohi....
kurkattava mitä on euron pusseissa...
Olen ollut jo vuosia lähi puutarhan vakiasiakas... ei siitä vain voi ajaa ohi....
kurkattava mitä on euron pusseissa...
Tällä kertaa oli puna- ja keltajuuria 2€
Kuorittuna painoa oli 1703g.
Huomenna julkaistavat kansalliset ravitsemussuositukset ovat puhututtaneet
- jopa niin paljon, että aloin ihan mielenkiinnosta punnita kasvisten/juuresten/hedelmien/marjojen päivittäistä määrää.
Pirskatin vaikeaa siitä on saada yhden henkilön osalta tarkkaa määrää...
mutta likimain, jonkinmoinen hypoteesi, kun pari viikkoa punnitten.
Alkumittailut vaikuttaa siltä, että on taidettu syödä yliannostusta jo kauan...
puutarhan ansiosta!
Huomenna julkaistavat kansalliset ravitsemussuositukset ovat puhututtaneet
- jopa niin paljon, että aloin ihan mielenkiinnosta punnita kasvisten/juuresten/hedelmien/marjojen päivittäistä määrää.
Pirskatin vaikeaa siitä on saada yhden henkilön osalta tarkkaa määrää...
mutta likimain, jonkinmoinen hypoteesi, kun pari viikkoa punnitten.
Alkumittailut vaikuttaa siltä, että on taidettu syödä yliannostusta jo kauan...
puutarhan ansiosta!
Tässä sopassa ei siis muuta kuin JUURIA
ja paketti voimakasta Koskenlaskijaa
ja sauva heilumaan...
Heilui taas siihen malliin, että tulipa siivivottua kaakelitkin sitten
ja paketti voimakasta Koskenlaskijaa
ja sauva heilumaan...
Heilui taas siihen malliin, että tulipa siivivottua kaakelitkin sitten
😂🤣😅
Tunteisiin menee kyllä mullakin ravitsemussuositukset
- varsinkin suositeltujen sapuskoiden hinta!!
Ne "epäterveelliset" kun on paljon halvempia, kuin ne,
joiden syömiseen yhä enemmän kannustetaan...
Näinkö sitä kansanterveyttä "hoidetaan"???
Herkullisen väristä soppaa! Onneksi sentään juurekset ovat edullisia. Tein itsekin ison kattilallisen nakkikeittoa, jossa on palsternakkaa, porkkanaa, perunaa ja juuriselleriä. Sitten kun soppa on syöty, olisi vuorossa uunijuurekset. t. Selja
VastaaPoistaHyvän näköistä soppaa! Olisipa itselläkin mahdollisuus päästä tuonne puutarhalle! En ole viime aikoina kurkkinut hevihävikkilaatikkoon paljoakaan, koska se on ammottanut tyhjyyttään. Siellä on ollut lähinnä joku nahistunut persiljapussi. Märkää päivää!
VastaaPoistaMä en millään saa syötyä suosituksien mukaista vihanneksien määrää päivässä. Puolet just ja just , aina ei edes sitä . .......😆😆
VastaaPoistaHauskan väristä keittoa. Ostan kauppojen irtomyynnistä kypsiä kokonaisia punajuuria, ja pureskelen niitä sellaisenaan. Mutta keltajuurta en ole maistanut, vaikka olen torimyyjillä niitä nähnyt. Mille se maistuu, siis onko sen maku lähellä jonkun muun juurikkaan makua?
VastaaPoistaHuruuttelin justiinsa eilen perunapurjokeiton pitkin seiniä ;)
VastaaPoistaMinä en epäile tippaakaan, etteikö teillä rehuvaatimukset täyttyisi. 🤭 Yliannostuksesta tuskin on mitään haittaakaan. Olen miettinyt, että pitäisi itsenikin punnita parina päivänä syömäni rehut, niin saisi vähän jotain osviittaa siitä, miten paljon niitä tulee vedettyä.
VastaaPoistaMeillä olisi niin paljon parannettavaa kasvisten ja juuresten käytössä. Olen välillä miettinyt, että pitäisikö minun alkaa käymään töissä ihan sen takia, että saisin edes kohtuullisen määrän kasviksia. Töissä on mahdollisuus salaattilounaaseen tai kasvisruokaan, joka on yleensä hyvää. Meillä nuoriso yrittää jättää kasvikset minimiin ja tyypillinen kasvislisuke ruokapöydässämme on vähän salaattia ja kirsikkatomaatteja.
VastaaPoistaVoi mistä saisin voimia ja inspiraatiota asian korjaamiseen? Sen olen kyllä huomannut, että minulla kuluu kasviksia ihan eri lailla niinä viikonloppuina, kun keskimmäisen tyttöystävä on meillä. Häntä varten ostetaan kasviksia ja minulle ilmaantuu eteeen aina samanlainen annos kuin neidillä itsellään.
Huvitti tässä päivänä eräänä, kun mieskin huokaili, miten paljon uusien suositusten mukaan pitäisi kasvikunnan tuotteita syödä päivässä. Hän on innokas tekemään kasvislisukkeita, kiitos Aihisen Kapen ruokaohjelmien. Pyöräyttää parsa- ja kukkakaalin kukinnot uunipellille ja uuniin tai pilkkoo porkkanat uunivuokaan valkoisipuli-hunaja-öljyseoksen kera. Ja nykyisin lounasrasiaan mahtuu myös kasviksia, yleensä pakastealtaan pussista sulatettuina. Ja tutustutti Kape myös fenkolia kokeilemaan :) Itse tykkään paahtaa uunissa porkkana-bataatti-sipuli lohkot ja surauttaa tähteistä sosekeittoa seuraavalle viikolle syötäväksi - mutta eihän niitä yleensä jää siihen keittoon kun maistuu sellaisenaankin.
VastaaPoistaIhanan näköinen keitto. Keitot ihan lämmittävät sisältäpäin näin talven kylmillä.
VastaaPoistaMinä söin just suklaata. Eikös sekin ole ihan luonnontuote, ei lihaa?
VastaaPoistaMeidän lähipuutarhassa on (kesällä) kaikki paljon kalliimpaa kuin kaupoissa. Hintataso ihan hirvittää. Ymmärrän toki , että tili tehdään muutamassa kuukaudessa, mutta silti jaksan hämmästellä marjojen, kasvisten ja varsinkin jatkojalostettujen tuotteiden hintaa. Ei juuri enää käydäkään.
VastaaPoistaJa siitä olen täysin samaa mieltä, että vikaan on menty Amerikan malliin. Köyhemmät ihmiset joutuvat ostamaan ja syömään vähemmän terveellistä ruokaa. Toisaalta esimerkiksi juurekset ei paljoa maksa jos vain osaa ja haluaa niitä käyttää.
Ykskaks on ruoasta ja siitä mitä syödään tullut iso puheenaihe. Toisaalta tietysti hyvä, mutta uskon, että niin monia se myös ärsyttää.
Hyvän näköistä keittoa ja se on juuri niin, ettei punajuuri aiheuta juurihoitoa. Jää nähtäväksi, kuinka hyvin ihmiset ottaa onkeensa uudet suositukset. Aika monella taitaa olla asia jo melko hyvin ja ne, jotka ei piittaa luultavasti viittaa kintaalla suosituksille.
VastaaPoista