torstai 3. maaliskuuta 2022

Parsaa pannulla ja muutakin räpeltämistä keittiössä



Kevät toi, kevät toi..... broccolinit ja kevätsipulit
Lähi puutarha toi oikeasti minulle kevään.... 
yleensä yksi kassillinen on ihania vihreitä pullollaan, mutta tällä viikolla täyttyi 2 kassia
- johtuenko siitä, että paljon muitakin värejä tuli napsittua mukaan!!
Eikös se ollut niin, että lautasella pitäisi olla ainakin viittä eri väriä....
silloin saa niitä kaikkia aineita, joita tämä kehomme vaatii...
ja nyt en puhu irtokarkeista!


Nettimainoksissa on vilahdellut kukkakaalimuruja...
Näin niitä kaupan hyllyllä valmiinakin, mutta minusta ne olivat kalliita,
joten minä tietty kävin tekemään murustusta itte... komeimmat kukkasten keskipalat jätin kukkasiivuiksi 
ja haudutin ne pannulla valmiissa punaisessa pestossa, jota laimensin ihan vedellä ja silppusin
joukkoon runsaasti basilikaa ! Rouskuteltavia ”kevätkukkasia”! 
Jatkoon… eli teen toistenkin!


Kukkakaalimurut puolestaan kuullotin öljy-voi seoksessa,
johon cayennepippuria, valkosipulia, savupaprikaa ja lopuksi reilusti maissia.

Tämä kasvisseos täytteeksi juustokupeille, joihin ihastuin Argentiinassa.
Tiedä tuota en laisinkaan kuinka ne siellä oli tehty...

Mutta minähän tunnetusti kokkaan vain
reseptejä en jaksa lukea, mutta KATSON miltä näyttää
("resepti"vihkosenikin on pullollaan pelkkiä kuvia
- sellaisia hyvältä näyttäviä) 
 ja sitten teen ne omalla tavallani - aineksista joita kaapista sattuu löytymään!!
Kuten tässä... 

Voitakina kaulittu seitin ohueksi... todella ihan-ihan reikäisinä ohuen-ohuen takinana painelin muffinssivuokiin - sinne kääntöpuolelle. Päälle reilusti mustaleimajuustoraastetta.
Ittekin tajusin, että ehkä olisin selvinnut helpommalla laittamalla vain siivut tuota jaloa juustoa...
mutta hauskempi/röpelöisempi tuli näin!!
Maissi-kukkakaaliseos täytteeksi... tillivoita jossa ripaus valkosipulia siinäkin
kosteuttamaan lautasen reunaa ja suun pieliä - että tämmöinen kokeilu!!


kun kupposia tuli kerralla enemmän, niin tässä niitä kylmäsavulohitäytteellä
sienipaistoksen ja vihannessoseen kera....
Mulla on kova buumi kokeilla kaikkea nyt kasviksista,
joten tuota pikaa saan mennä uudelleen puutarhalle.


iltapalaleivätkin isännän kinkkusiivuja lukuunottamatta aika vihreitä
 ja kun olen oikeasti ihan koukussa juustoihin - niin tällä kertaa ihanan pehmeää mozzarellaa kyytipoikana!!
Väri-iloja lautasillekin!

9 kommenttia:

  1. Oi,kuinka herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena - hauskat kokeilut usein myöd maittavia ja ellei, niin "sitä jotain" lisää!!

      Poista
  2. Johan tuli vesi kiellele... ihanaa kevät iloruokaa. Sitä tarvitaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos RaijaAnnikki - totta, jotenkin kaipaa iloa edes lautaselle maailman ympärillään sekoillessa!

      Poista
  3. Minä olen salaattikärrystä, joskus lapannut parsakaalimurua salaattiin, mutta muuten en ole vielä osannut käyttää kukkakaali- tai parsakaalimurua mihinkään. Olen pakkauksia joskus kaupassa katsellut ja miettinyt, että pitäisi joskus googlata, että mihin sitä voisikaan käyttää. Täytyypäs yrittää ryhtyä tuumasta toimeen.

    Uskon, että tykkäisin juustokupeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina olen tykännyt leikkiä ruoalla ja nyt taas uutta intoa, kun lasten perheissä yhä enemmän kasvissyöjiä - kivaa kokeilla miten mauttomampaankin saa makua ja ns. entisestä lisukkeesta tulee se pääruoka!! Maailman makuja on hauskaa myös tavoitella... usein tuonkin tuliaisina jotain mausteita!

      Poista
  4. Sinä toit matkakokemukset lautaselle :) Herkullisen näköiset lautaset onkin! Kuorrutetut kukkakaalit näyttää myös herkuilta.
    Ostin kerran kukkakaalimuruja kaupasta, kun oli punainen hintalappu. Laitoin koko pussillisen keiton sekaan ja .. ei ollut oikein mieleinen maku. Tulihan se silti syötyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - juu, hauskaa loihtia maailman makua kotoisille lautasille...
      makumatkalle kun on niin helppo ottaa äkkilähtö oikeastaan koska vain!!
      Kukkakaali ja kaalit yleensä varsin mauttomia - joten rohkeasti yrtit, värikkäätkin makua tuomaan... helposti hyvää ja leipäsiin/pitsapohjiin kukkakaali ihan bueno!!

      Poista
  5. Ihana että kävit vierailulla ja jätit kommenttia, niin minäkin löysin tänne! Mainio blogi sinulla! <3 Tuo kukkakaali-punainen pesto -juttu menee heti kokeiluun, sillä mulla on jääkaapissa avattu pestopurkki, jolle kaipailinkin jotain käyttöä. Kiitos vinkistä, ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

Timanttinen Kauriin kääntöpiiri

Timanttisiin hetkiin on ihana palata paperillakin. Rovaniemen Napapiirillä on tullut käytyä useinkin, mutta Kauriin kääntöpiirin saavuttamin...