keskiviikko 29. tammikuuta 2025

Muuta kuin hummusta

Miten olenkin unohtanut kikherneet???
Jossain vaiheessa nämä herneet "rokkasi" vähän joka paikassa!
Hummustakin tuli "sauvasekoiltua" ahkeraan...

Työkavereilta tuo tuli; Repolaisen Sauvasekoilut!

K-lähikaupassa osui silmiin 3lootaa Pirkka-kikherneitä 2€
- yleensä aina joko 2 lootaa tai 2 purkkia teen kerralla, niin piti ostaa tuplatarjous; 6 lootaa
.
Tällä kertaa päätin paahtaa...
kunnolla mausteisiksi... ja rapeiksi.
Oliiviöljyä; currya, valkosipulia, juustokuminaa ja rakuunaa.

225lämpö ja reilun vartin olivat....

Napsittiin lämpimäisinä jo aimo annos,
ennenkuin stoppasin Ukkokullankin sormet ja nappasin kuvan!!
Nää on niin hyviä ja mausteita vaihdellen saa aina erilaisia!


Ihan sinällään napostellen, salaateissa, sosekeitoissa
ja olenpa kerran loput "upottanut" loput lihamurekkeeseen
tai lihapulliinkin rouskuvuutta antamaan. 

Kuuluuko Kikherneet ruokavalioonne
 ja missä muodossa?

30 kommenttia:

  1. Kik-herneet ovat niin hyviä ja tuon reseptin tulen toteuttamaan ilman muuta! Silloin tällöin teen itselleni marinoituja papuja (isäntä ei ole papuihmisiä ollenkaan) ja ne hupenevat nopeasti (ne ovat tulleen pysyvästi myös joulupöytään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavut, linssit.... namskis... niillä "jatkan" monia ruokia - ruokaisuutta ja rouskuvuutta (=hampaille hommia)
      Ukkokultani on koulutettu jo - arvaa kyllä kaikista "uusista ruoista", että tämäkin on varmasti sillä "Mitä kaapista löytyy -reseptillä" tehty
      ja oikeassahan hän on... usein myös, mitä kaupassa tarjouksessa sattuu olemaan... ja tarpeeksi tyrkylle käytävälle esiin laitettu!!

      Poista
  2. Mieheni tekee ihanaa hernekeittoa kikherneistä ja broilerista.
    Säilyketomaattia sekaan. Saimme sellaista kauan sitten iranilaisilla ystävillä.
    Menenkin heti muistuttamaan häntä että voitaisiin lähiaikoina syödä. 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih - kuulostaapa kaikki ainesosat hyvin yhteensopivalta... kannatti taas kysyä - kokeiluun menee meilläkin!!

      Poista
  3. No onhan se ihan kummallista miten joitain ruokajuttuja voi unohtaa . Niinkuin minä nuo kikherneet. Ennen käytin usein. Jo ihan tämän takia kannattaa somettaa :-). Saa uusia virikkeitä ja hyviä ideoita. Kiitos tästä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juurikin näin - some opettaa ja tämä blogimaailma itselleni sopivaan tahtiin... vilkkaampi some vilahtaa ohi ja ei muista mittään!!

      Poista
  4. Kik herneet on minusta ihania. Ne ei ole kaikkien tämän talon asukkaiden mieleisiä, joten aika harvakseltaan niitä laitan. Yleensä teen jotain nk risottoa, johon laitan niitä sekaan, mutta makaronilaatikon ja muusiinkin sekaan olen niitä laittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä hieman hätäisesti 🤣😂😅 tai sitten vain niin innolla luin kommenttiasi...
      Kikherneitä musiikkiin... sielunsilmin jo näin miten puhaltelet huilulla herneitä ilmoille... 🤣😂😅
      Ehkä se on taudin runtelema aivotoimintani - lukee ja "näkeekin" jo mitä sattuu.
      Kun rauhoituin, niin ymmärsin lopulta lukemani... patoihin sopii myös erinomaisesti!!

      Poista
  5. Meidänkin laatikosta löytyy säilöttyjä kik- herneitä. Niitä käytän proteiinin lähteenä kasvislaatikoissa.
    Toivottavasti miesflunssasi on jo helpottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää protskua ovatkin ja sopivat niin moneen...
      Miesflunssaa en aliarvioi enää koskaan - on se paha, naisellakin... yhä...

      Poista
  6. Ulrika50v.blogspot.com29. tammikuuta 2025 klo 21.33

    Kik-herneitä en käytä, on niin paljo aineksia mistä tehdä ruokaa että kaikkia ei tule kokeiltua. Linssisopasta tykkään 😁💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se om totta, että nykyään löytyy jos ja vaikka mitä...muistelen mummin hoivissa lapsuudessa pyöritelleen paljon vähempiä aineksia ja silti syötiin aina hyvin, monipuolisesti ja tosi värikkäästi!

      Poista
  7. Kik-hernetölkki odottaa kaapissa vuoroaan. Ne kai sopisi keitettyjen punajuurien kanssa, mutta miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne nyt sopii mihin vain... sullahan on se sauvasekoitinkin - vitsi miten hyvää tahnaa (=hummusta) tulisi yhdessä punajuurten kera...
      ja mieleisiä mausteita vaan joukkoon... huuhtoisin, kuivaisin hyvin ja paahtaisin ensin kikherneitä pannulla, ei mustaksi, mutta rapsakaksi...

      Poista
  8. En ole koskaan käyttänyt mutta tämä ohje kiinnostaa kyllä kovasti .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos inspiroi - helppoa muunnella mausteita maun mukaan...

      Poista
  9. Kikit kuuluvat liian harvoin ruokapöytäämme. Johtuneeko laiskasta emännästä, joka ei viitsi surffailla ohjeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiskuutta ei ole emännässä tippaakaan ja noin kätevä emäntä ei tartte edes "surffilautaa"
      - pellille ja mieleiset mausteet vaan... ehkä tuleekin lisuke ruokiinne... napsimisruokaa myös... Ukkokultakin suoraan pelliltä...
      Joskin luuli ensikertaa, että nyt on Repolainen jäniksenpapanoita paahtanut....

      Poista
  10. No niinpä olen minäkin unohtanut kikherneet viime aikoina, täytyykin laittaa ostoslistaan. Meillä syödään niitä ihan semmoisenaan ja lisäillään kaikenlaisiin rukiin, hummsta en ole itse tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää, kun joskus unohtuu pitkäksi aikaa ihan monipuolistavat herkutkin... kiva kun kauppiaat "esteitä" käytäville laittaa "muistuttamaan"
      Minä olen niin kova heilumaan tuon sauvasekoittimen kera... hummusta tulee tehtyä vaikka mistä...
      Mutta ovat tosiaan hyviä sinälläänkin... rouskuvia paahdettuna pannulla tai uunissa

      Poista
  11. Onko loota tässä tapauksessa sama kuin purkki, siis säilykepurkki. Kikherneitä saa myös kovina, jolloin ne pitää itse keittää, vähän niin kuin pavut ja herneet. Eli olivatko nuo valmiiksi pehmeitä ja sitten maustettuna uuniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tetraa tarkoikin tällä kertaa, mutta kun en oikein muistanut sille sitä nimeä - laatikonmallinen. Esikeitettyjä juu - joskus olen itsekin keittänyt, mutta en enää aikoihin. Sekä K-, että S-ketjulta löytyy tetrassa luomuversioita.

      Poista
  12. Minä olen tosi huono käyttämään kikherneitä tai mitään muitakaan papuja. Periaatteessa ihan jees, mutta ei sitten kuitenkaan. 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin, eikös linssit ja pavut kuulu intialaiseen keittiöön kuin meillä leipä...
      No heh heh, enhän minäkään syö lainkaan leipää ja viljaa...
      Tuoreita papuja sentään taidatte anopin kanssa kyllä laitella ruokiin?

      Poista
  13. Minä olen huono syömään kikherneitä. Ne saavat kovan tuskan aikaan, koska minulta on sappirakko poistettu. Saman tekee pavut ja paprikat (varsinkin punainen ja vihreä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei - no silloin ne todella kannattaa jättää pois ruokavaliosta!

      Poista
  14. Liian harvoin tulee syötyä papuja ja herneitä yms. no jaa en edes hieveesti tykkää niistä tai siis varsinkaan pavuista, mutta nuo kyllä näyttävät herkullisilta 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikherneistä kannattaa aloittaa siedätys, hih... ne on kyllä paahdettuina (pannulla tai pellillä) omin lempimaustein yllättäneet kaikki kokeilijat...
      JOten jään innolla odottamaan kokeiluasi... Ukkokultani oli hyvä esimerkki...
      Napsii nykyään pelliltä suoraan paahdettuina - parempia kuin sipsit, vaikka ensimmäisellä kerralla luuli emäntänsä jäniksen papanoita paahtaneen...

      Poista
  15. Mausteiset ja paahdetut kik-herneet kuulostavat herkullisilta. Pitääpäs joskus kokeilla. Olisivat varmaan kiva lisä salaattiin. Hummus kuuluu herkkulistalleni - joka on tosin tosi pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tykkäisit... erilaisin maustein niin helposti muunneltavia... suorastaan koukuttavia!
      Oletko kokeillut punajuurihummusta?

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!