tiistai 9. huhtikuuta 2024

Hävikkipinaatti

Aamusta kyselin, että mihin käyttäisin pari pussia pinaattia...
Kiitos kaikille ideoista - yhdistelin niitä...

Keittoa ei nyt tehnyt mieli, vaikka pinaattikeitto on kanamunien kera namia, kun eilistä raita-, keltajuurisoppaa riittää vielä!
Teki mieli kiinteämpää.
Letut, piirakka ja munakas loistavia ideoita - tavallaan yhdistin ne... eli kiitos!
Kumpaahan nää mun vohvelimössöt tyyliltään enemmän ovat; munakkaita, vai lettuja?
 Ehkä paksuja juustomaisia munakkaita, 
kun en käytä mitään jauhoja!

Huuhdotut pinaatit siis monitoimikoneeseen
 - jestas niitä oli paljon...
piti ihan survoa mahduttaakseen kaikki.
Lohkoin vielä ison sipulin ja sitten silpuksi.
4 kanamunaa, pussi juustoraastetta, pala mustaleimaa ja puolikas rasia raejuustoa
- sekoitus! Mausteeksi mustapippuria, sitruunapippuria, valkosipulia ja vuorisuolaa.

Uunipellillä tai lettupannulla olisi onnistunut myös,
mutta tämä vohvelirauta on niin kiva! Sillä saa yhden lämpimäisen kerrallaan...
Eilisen sopan seurana siis "leipänä"
Ehkä iltapalaksi paistuu seuraavat
- ukkokullallekin maistuu kun päällystän kylmäsavulohella, majoneesillä ja tillillä.
Vohvelit on siitä kivoja, että aamupalaksi saan taas paistaa lämpimäisen...
ja nyt on taikinaa on sen verran, että riittää useammaksi aamupala"leiväksi".
Loistokeksintö viljattomalle ruokavaliolle.

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Muna-juusto-kaali-juures-mössöt sopii niin pannariksi, letuiksi, piirakoiksi ja kun ittelleen lämpimäisen ilman mikroa haluaa, niin vohvelirauta on siinä kätevä... meillä on aina ainakin yksi vohvelirauta esillä, usein kaksi, kun Ukkokullalle oma taikina kaapissa, hän syö perinteisempiä viljan kera.

      Poista
  2. Näyttää hyvältä :) Maukas rautaisannos päivän alkuun tuollainen vohveli.

    VastaaPoista
  3. Oi mitä hienouksia 💚
    Rakastan pinaattia, enimmäkseen vain keitän ja syön ruisleivällä tai ruoka-annoksen ohessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti, ruocola- ja nyt parsat ja parsakaalit on parhaimmillaan... pikkuiset broccolinit on ilmestyneet kauppoihin....
      tarttuvat kuin magneetit mukaan....

      Poista
  4. Niin "sinun näköinen" versio käyttää pinaatit! Huomenta ja mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Minä ja vohvelit ollaan jo ihan samiksia... niin kauan yhdessä "kuljettu" tai siis keittiössä pysytty kimpassa!

      Poista
  5. Juusto-munakkaita? 😄 Mun on ruvennut tekemään mieli vohvelirautaa, kun olen katsellut näitä sun ruokakuvia; olisi niin helppo tehdä aamu- ja iltapalaa ja nimenomaan viljattomana, ainakin kokeilla auttaisiko vähempi viljan käyttö Mursun ihottumaan. Sitten voisi pistää sen oikeisiin tutkimuksiin 😁 (Sitä semmoista pientä vohvelirautaa etsiskelin kerran, minkä näin täällä sun blogissa - vai erehdyinköhän ja ymmärsin jotain väärin...)
    Pinaattikeitto on ihanaa ja kohta, kun kevät vähän vielä etenee, alkaa nousta nokkosia! Täällä maalla kun ollaan ja "saunan takana on tilaa" - sopivasti, siellä ei kulje autoja eli siellä kasvaa puhtaita nokkosia, ajattelin VIIMEINKIN mennä poimimaan niitä, kun eivät ole vielä puisevia. Nokkosta pakkaseen (ystävämme ei tykkää kun sanotaan noin, pitää sanoa pakastimeen 😋) ja niistä saa ensi talvena monet nokkos-(pinaatti)keitot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan viljatonta - itse olen saanut ihan uskomattoman avun, vaikkei lääkärit allekirjoita sitä vieläkään...
      Ei ole tutkimustuloksia ja tieteeseen perustuvaa dataa... minä nappasin idean Tyksin käytävältä kohtalotoverilta, kun vuoroamme odottelimme... kaksi vuotta viljatonta ja kivut, yöunet ja kunto - kaikki kohentuneet (heh heh... kivut siis minimoituneet, ei kohentuneet)

      Tokmannilla oli niitä pieniä vohvelirautoja ennen joulua - pirskatti.... yritin googgeloida sulle linkkiä, niin nyt sitä ei ole edes heidän verkkokaupassaan... voi murr... nyt se löytyy vain Fruugosta (en tiedä mikä firma lienee, kiinalainenko??!!)

      Oih - nokkoset on ihania, niitä minäkin poimin - vaikka on huonot muistot vuodelta 2011... niitä poimiessa sain ensimmäisen kerran borrelioosin... ne pienet nokkoset, voi namskis... sylkirauhaset jo heräösi pelkästä ajatuksesta - nokkoskeitto!!💚💚💚
      Ja pakkaseen minäkin sitä laitan... bestis on äidinkielenopettaja... joskus vielä korjaili lenkilläkin juttujani - mutta ei enää...
      olen toivoton tapaus!!🤣😅🤣😂

      Poista
  6. Nam! Tein pinaattivohveleita pinaattisopan jämistä. Hyvin tekivät kauppansa Vanhalle herralle juuri samoilla lisukkeilla. Miesten maku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - gourmetilla kuorrutettuna uppoaa vaikka mikä vihreä miehillekin.... kyllä me keinot keksimme!!😅😂

      Poista
  7. Vastaukset
    1. On ja olisi ne sun smootietkin... mutta kun ei ole muuta "sekoitinta" kuin pamix tällä hetkellä.
      Sulla lienee joku hyv'ä tehosekoitin? Onko helppo puhdistettava?
      Minä annoin omani pojalle, kun ei tullut käytettyä sitä puhdistamisen vuoksi... ärsyttävästi jäi juuri sinne sakaraleikkureiden väliin kaikki "vihreät" ja kyllä muutkin värit!

      Poista
  8. Kyllä minäkin tuollaisia söisin. Ei niitä vaan näytä koskaan ilmestyvän tämän keittiön sisällä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ilmestyskirjaa" esille vaan... nämä mössöt on niin helppoja tehdä... juustoraasteen ja munien joukkoon vaan jotakin....

      Poista
  9. Näyttääpä maukkaalta! Minuakin alkoi vohvelirauta kiinnostaa. Sillä saisi paitsi herkullista, myös kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän nämä viljattomat mössöt vohvelirautaa kaipaa - teen usein pannarina, lettuina, pihveinä...
      Mutta siinä mielessä vohvelirauta on kätevä - jos haluaa vaikka vain yhdenkin lämpimäisen tehdä... meillä on aina vohvelirauta keittiönpöydällä, usein kaksikin... Ukkokullalla oma "taikina"

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Vohveleista tuli vakkarikäytäntö, kun jätin viljat pois...

      Poista
  11. Juuston ja kanamunien seuraksi vohvelitaikinaan sopii mitkä vain vihannekset, juurekset, kaalit...

    VastaaPoista
  12. No, nyt sait pinaatit käyttöön ja yllätys, yllätys, teit vohveleita. Hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih - juu... ja nyt olisi euron pussi punajuuria.... taitavat lohkottua uunipellille kalkkunan kaveriksi!!

      Poista
  13. Itse tehdyistä pinaattilätyistä tulikin mieleeni, kun äitini kerran teki nokkoslättyjä oman pihan nokkosista. Me lapset oltiin tosi ennakkoluuloisia, että niin "tyhmästä kasvista" muka tulee jotain ruokaa, mutta kun uskallettiin maistamaan, niin sehän olikin hyvää - maistui oikeastaan vähän pinaattilätyiltä. Pyydettiin sitten äitiä tekemään toistekin nokkoslettuja, mutta jostain syystä se jäi kuitenkin kertakokeiluksi, vaikkakin onnistuneeksi sellaiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!