Tähtiainekset, eli "Eilisen tähdet" a' 0,65senttiä kilo.
Laari pursuilee lohkoja, kuutioita, raasteita, suikaleita
Moneen muotoon pilkottuja
- ilmeisesti ne ei säily käsiteltynä kovinkaan kauaa,
joten siitä runsas hävikki,
josta tosi mieluusti teen hyvikkiä.


Erittäin hyvä ja helppo kompo!
Rehtivihreissä on puolestaan isoja lohkoja
paprikaa, paksoita, parsakaalia ja kevätsipulia
Laari pursuilee lohkoja, kuutioita, raasteita, suikaleita
Moneen muotoon pilkottuja
- ilmeisesti ne ei säily käsiteltynä kovinkaan kauaa,
joten siitä runsas hävikki,
josta tosi mieluusti teen hyvikkiä.

Edellisellä kerralla kurpitsakuutioista tein sosekeittoa
Koskenlaskijan kera, mutta nyt fetan ja rakuunan kera uuniin.
Koskenlaskijan kera, mutta nyt fetan ja rakuunan kera uuniin.

Erittäin hyvä ja helppo kompo!
Rehtivihreissä on puolestaan isoja lohkoja
paprikaa, paksoita, parsakaalia ja kevätsipulia

Lisäsin joukkoon puoli pussia pinaattia (=jämät kylmäkaapista).
Pannun kautta pellille odottamaan "tähtisieniä"
- niitä on muuten tosi usein hävikissä.

Sipulin kera pienemmät sienet kävi pannulla
ennen Rehtivihreiden kanssa uuniin menoa.

Isommista sienistä kannat pois ja koloon Aurajuustoa,
päälle pekonia.


Loput pekonit ruskistin ja
"kuivasin" liiat rasvat pois talouspaperiin
- pinnalle pääsivät rapistumaan ja antamaan suutuntumaa

Tämän "KaikenKattava" Uunivuoka
muodostui lopulta tosi ruokaisaksi,
kun jääkaapissa oli 300g naudan vähärasvaista jauhelihaa.
Pannun kautta sekin lempparimausten, pippurein ja yrtein.
Pekonit pinnalle ja eikun uuniin...

Erinomainen Räpellys!!

Oliskohan tämän nimi sitten "Tähtikaalilaatikko"?
Suikaloitua kaalia (joukossa porkkanaa ja purjoa)
jauhelihaa ruskistaessa lisäsin soijakastiketta,
jämät salsasoosit ja taloussiirappia
- kaikki sekaisin ja uuniin.

Ensin folion alla 20min - et keräsi kivasti kosteuden
ja sit toiset 20min ilman foliota.
"Kuivui" sopivaksi - asteet oli 200.

Kerrankin lautaskuva... ne tuppaa jäämään,
koska meillä on niin nälkäistä porukkaa!

Hevihävikillä jatkettu broiskun mureke.
Kukkakaali murua ja paprikakin niin pieneksi kun jaksoi pilkkoa.
Pari kanamunaa, lempparimausteita ja uuniin.
Nämä aamiais"leipäni"
(joita vieraile tarjoilen jopa blineinä, heh heh!!)
olen postannut jo monasti,
mutta koska mulla on jatkuvasti jääkaapissa
joku vihannes/juures-kanamuna-juustoraaste mössö
- niin kerta kiellonpäälle...


Eilisen tähdet, a 'la 0,06senttiä,
1 kanamuna ja paljonkohan sitä juustoa laitoin? Kourallisen...
Tästä tuli 5 "leipää" = minivohvelia!

olen postannut jo monasti,
mutta koska mulla on jatkuvasti jääkaapissa
joku vihannes/juures-kanamuna-juustoraaste mössö
- niin kerta kiellonpäälle...


Eilisen tähdet, a 'la 0,06senttiä,
1 kanamuna ja paljonkohan sitä juustoa laitoin? Kourallisen...
Tästä tuli 5 "leipää" = minivohvelia!

Edullista arkiruokaa
ja kyllä, meillä syödään paljon!!
Aina nälkä, arkena ja sunnuntaina,
aamulla, päivällä, iltapäivällä, illalla...
Kerralla teen enemmän.
Niitä sitten lounasrasioihin
ja töistä ja salilta tullessa lämmitellään
- kun on aina kauhea nälkä...
ja kyllä, meillä syödään paljon!!
Aina nälkä, arkena ja sunnuntaina,
aamulla, päivällä, iltapäivällä, illalla...
Kerralla teen enemmän.
Niitä sitten lounasrasioihin
ja töistä ja salilta tullessa lämmitellään
- kun on aina kauhea nälkä...



Erittäin hyviä vinkkejä jälleen, kiitos, tekee heti mieli kokeilla.
VastaaPoistaKiitos - kokeilevassa keittiössä on kyllä niin hauska...
PoistaMä en kestä. 😅 En toivo mitään muuta niin paljon kuin sitä, että mulla olisi keittiössä sinun idearikkautesi, kekseliäisyytesi ja viitseliäisyytesi. T. nimim. Mitähän tänään syötäisiin. 🤪
VastaaPoistaheh... helppoahan se on vaan sotkea keskenään kaikki mitä Sulo Vilenin tapaan sattuu halvalla saamaan...
PoistaYksikertaisuudessaan idearikkaus ja aina maistuva lopputulos johtuu siitä, että ostan vain ittelle maistuvia ainesosia...
niitä yhdistelemällä ei voi tulla muuta kuin hyvää - helposti ja ideoimatta... sotkua kyllä tulee paljon.... heh heh...
Allekirjoitan hyvinkin sen, että kun jääkaapissa on valmista ruokaa niin mikäs sen mukavampaa kuin ottaa ja lämmittää. Meitä kun on pääosin vain kaksi syöpöttelijää niin harvoin tulee tehtyä niin pieniä määriä ruokaa että kaikki kuluu kerralla. Ja sitten voi myös jatkojalostaa....loputtomiin :-).
VastaaPoistaSöisin ihan koska vaan tuollaisen herkkulautasen :-) ja kappas vain se olikin katettu juuri samanlaiselle tabletille kuin mitä meidän ruokapöydässä on tällä hetkellä. Meillä on siis sama maku ruokien ja sisustuksen suhteen !
Jatkojalostus on kivaa....
PoistaPiti kurkata, että minkäsväriselle tabletille lautanen oli osunut... ruskealle...
onko teillä kaikki samaa sävyä?
Meillä on kaikki 5 eri väriset.. kun ei ollut viittä samaa... niin ostin sitten kaikkia yhden "ruskan värit"
Hevihävikin käyttäminen on varsinainen ekoteko. Minusta tuntuu, että ne hävikkilaatikot menevät saman tien kuin tulevat, eli en ole vielä ollut tilaisuudessa nostaa niitä omaan koriin.
VastaaPoistaMukavaa, että hävikkilaatikot tyhjenee... lähikaupassa ihan pursuilee nuo muoviin pilkotut... ja sienet (harmissani, että eikö kelpaa muille?)
PoistaKiitos, nyt tuli kauhea nälkä täälläkin kun katsoi noita teidän herkkuja😂Kiitos taas hyvistä ruokavinkeistä! Tuo broiskumureke näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaMurekkeita on kiva jatkaa erilaisilla vihanneksilla
PoistaHävikistä hyvikkiä. Erinomaista Repolainen ! 🧡🎃🥰
VastaaPoistaJa hevin lisääminen raskaamman joukkoon... aina ollut salakavalaa tämän mummon räpellykset...
PoistaOijoi mitä herkkuja! nyt tuli nälkä.
VastaaPoistaAurinkoista päivää!
Aurinkoa sinunkin päivään ja nälän taltuttamista... se on jokapäiväistä!!
PoistaHyvältä näyttää nuo sinun kokkaukset. Ehdottomasti söisin! Itse ei tule tehtyä, ja jos tulee, on aika outoa ja syöjiä on sitten vain yksi. Se jatkuva "nälkä" on kyllä täälläkin. Meillä käytetään nyt pikkutytön taannoista lausahdusta : Mitä muuta herkkua??
VastaaPoistaHih - ihana pikkuneiti... minä tilasin pukinkonttiin meidän pienimmälle kokille sellaiset kokkivälineet 13 osaa... jossa muotteja, pilkkojia, kuorijoita pikkuisille käsille - saas nähdä onko ihan lelut!!
PoistaAivan ihania kaikki herkkusi ja kysyn jälleen että missä viipyy sinun keittokirjasi - upeaa aineistoa olisi vaikka millä mitalla!
VastaaPoistaEi tule keittokirjaa - tyytyminen näihin kuvaräpellyksiin ja blogihöpinöihin.
PoistaEn näet tykkää keittokirjoista - tai muutoinkaan mistään ohjeista. Joskus mulle tuli Glorian ruoka- ja viinilehti, siitä leikelty talteen "hyvännäköisiä" annoksia, mutta ei ohjeita... mieluummin kehittelen omista tarpeista vain samannäköistä - mutta en yritäkään saada samanmakuista, -kokoista jne. Kun en osaa ittekään tehdä kahta kertaa samanlaista...
Kyllä on taas herkkuja tarjolla🤩. Ja vielä hävikistä valmistunutta. Ihailen kekseliäisyyttäsi ja rohkeutta kokeilla kaikenlaisia versioita🙂
VastaaPoistaRohkeesti vaan kaikkea sekaisin ja omat lempparimausteet - eihän siitä voi tulla muuta kuin hyvää!!
PoistaHerkullisen näköistä ruokaa ja hyvin olet hyödyntänyt hävikkiä. Kalliihkosta kilohinnasta huolimatta meille on muodostunut muutama vakio noista tuoreksista, joita ostamme säännöllisesti etenkin tähän aikaan vuodesta. Tämä pimeys ja työkiireet painavat päälle niin, että kaikki keinot vihannesten lisäämiseen on sallittu :)
VastaaPoistaErinomaisia "vihreyden, vehreyden ja vireyden" lisääjiä....
PoistaRuoan jatkeita - kuten pappani tuppasi sanomaan, kun mummi tunki niitä joka lautaselle.
Enemmän kuin sallittuja, mahdollistajia sanoisin niin monessa tapauksessa.
Upeasti olet pystynyt hyödyntämään hävikkiä! Teidän herkut ovat taas myös kauniita herkullisuuden lisäksi.
VastaaPoistaMinulle tuli ihan hirveä nälkä kun katselin postauksen valokuvia joten pitää alkaa laittamaan ruokaa.
Alkoi tehdä mieli jotain mausteista ja lämmintä ruokaa :)
Tosiaan mausteilla saa ihanaa lämpöä ruokaan kuin ruokaan.... kasvisten lisääminen on tehnyt myös mausteiden lisäämistä arkeen!
PoistaSä oot niin taitava kokki, jolta syntyy mitä vaan. Itsekin koetan käyttää hyväksi edulliset tarjoustuotteet. Niitä vaan on täkäläisessä kaupassa harvoin.
VastaaPoistaVoi että mitä herkkuja olet jälleen loihtinut 👍😋👍
VastaaPoistaBeautiful blog
VastaaPoistaPlease read my post
VastaaPoista