Tämä on hyvin tyypillinen kuvaus
mun räpeltämisestä keittiössä.
Piti tehdä pieni annos jauhelihapihvejä.
300g naudan 10% (rasvaa) jauhelihaa
linssit sattui olemaan -60% - hinnaksi 0,31senttiä
- niin pitihän nekin ottaa.
Klo 18 jälkeen tulee kurkittua punalaput!
Kikherneiden, valkopapujen, soijarouheen ja härkkiksen kanssa
aiemmin jauheliharuokaa jatkanut kasvisvoittoisemmaksi.
Linssejä enemmän tullut laitettua "sattumiksi" keittoihin
ja paprikoiden/koisokasvien täytteenä.

mun räpeltämisestä keittiössä.
Piti tehdä pieni annos jauhelihapihvejä.
300g naudan 10% (rasvaa) jauhelihaa
linssit sattui olemaan -60% - hinnaksi 0,31senttiä
- niin pitihän nekin ottaa.
Klo 18 jälkeen tulee kurkittua punalaput!
Kikherneiden, valkopapujen, soijarouheen ja härkkiksen kanssa
aiemmin jauheliharuokaa jatkanut kasvisvoittoisemmaksi.
Linssejä enemmän tullut laitettua "sattumiksi" keittoihin
ja paprikoiden/koisokasvien täytteenä.

Jääkaapissa puolikas paprika ja kermaviiliä,
sipulia ja kanamunia aina!
Mut sit kävi
SE HYVIN TYYPILLINEN JUTTU!!
Mut sit kävi
SE HYVIN TYYPILLINEN JUTTU!!
Kulho oli niin täynnä, että jos lisäisin kermaviilin ja kanamunat...
niin ei olisi tilaa sekoittaa... eli vaihto isompaan kulhoon.
niin ei olisi tilaa sekoittaa... eli vaihto isompaan kulhoon.
Ja kun tilaa tulee lisää, niin kurkataan tietty uudelleen jääkaappiin!
Olisko vielä jotain jämiä... no oli,
pikkuisen Koskenlaskijaa musersin joukkoon.
Mites se menikään: "Annoin pikkusormen, se vei koko käden!"
Ja tämä ei ole linssiin vetämistä - mulle käy usein näin!!
Olisko vielä jotain jämiä... no oli,
pikkuisen Koskenlaskijaa musersin joukkoon.
Mites se menikään: "Annoin pikkusormen, se vei koko käden!"
Ja tämä ei ole linssiin vetämistä - mulle käy usein näin!!


Tulikin 15 ISOA lihalinssipullaa ( se niiden nimi kai on?)
Salaatti ja lautaset odottikin jo lämmintä kaverikseen!

Mitäs tuumaatte näistä "heinistä" = sinimailasen (alfalfan) iduista?
Pikkuapulaiset keittiössä ropsautti niitä päälle reilusti
ja muut salaattiainekset jäi piiloon,
mut tärkeintä on tekeminen ja että tykkäävät tehdä sekä syödä!
Tässä aamutuimaan innostuin guukkeloimaan
ravintoarvoja ja käyttötarkoitusta alfaffalle enemmänkin.
Hih... eniten kasvatetaan hevosille-ravihevosille varsinkin!
Niinkin hyvä valkuaisaine = proteiini!!
Lähteekö tällä siis ihan laukalle?
Siellä ne tirisi 180asteessa reilun vartin,
ehkä 20minsaa ja sit näytti tältä!!
ehkä 20minsaa ja sit näytti tältä!!
Oikeesti - ihan sairaan hyviä!!
Maistui kaikille ja safkan jälkeen leffaan, Smurffit...
Hyvät tanssimuuvit sinisellä kansalla oli, MUTTA
jestas mitä räiskimistä kaikki lasten leffat nykyään on...
Kyllä on ikävä Muumeja!!
Hyvät tanssimuuvit sinisellä kansalla oli, MUTTA
jestas mitä räiskimistä kaikki lasten leffat nykyään on...
Kyllä on ikävä Muumeja!!
Nam miten maukkaan näköisiä linssipullia,noin se välillä lipsahtaa😂😋 ituja en ole maistanut, muuten ihan normi salaattia. Voisikin tehdä Lihapullia seuraavaksi. Linsseistä en ole tehnyt ruokaa,voisikin kokeilla. Ruuanlaitto on kyllä siitä ihanaa että voi käyttää mielikuvitusta!
VastaaPoistaSinä sen sanoit - kokkailussa on parasta kun voi sötkötellä kaikenlaista...
PoistaVaikka en olle mikään kasvisruoan suurkuluttaja, niin idut on hyviä. Varsinkin ne litistyneen herneen näköiset joilla on pieni häntä, en tiedä niiden nimeä mutta ne maistuu ihan herneiltä ja ovat juur tästä syystä semmosia että niitä voi syödä.
VastaaPoistaEi niin varakkaana ihmisenä tulee ruokaa, varsinkin jauhelihaa, jatkettua milloin milläkin ja tämä sun versio näyttää tosi hyvältä.
Totta, useimmat idut (ne littanat mungpavunkin) maistuu herneiltä ja ovat hyviä prostkun lähteitä.
PoistaHihittelen täällä, kun ilman lukulaseja luin kommenttisi; "Jauhelihaa tulee jauhettua milloin milläkin...
kovasti jo pohdin, että jauhatko sitä uudelleen vai saatko jostain kokolihaa, että jauhat itte... heh heh...onhan siihenkin jo moni ryhtynyt, kun jauheliha on kaupoista vähentynyt ihan minimiin. Mein lähikaupassakin naudan jauheliha usein loppu.
Sellaisen vanhanajan kunnon lihamyllyn kun löytäisi kirpparilta (ostettiin kerran uusi... ihan surkea, hajosi varmaan vuodessa)
- mun lapsuuteni oli kalanjauhamista... ns."roskakalat" jauhettiin murekkeeksi, kalapulliksi... ja että oli hyviä. Niitä lapsuuden makuja on ikävä. Meillä syötiin aina kalaa... milloin milläkin jatkettuna.
Itse tehdyt kalapullat ovat hyviä! Ennen armeijaa tuli käytyä kalassa lähes joka päivä ja silloin kalaa tuli kokattua lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla. Mun täytyy kysyä yhdestä paikasta lihamyllyä koska tietääkseni se on heillä täysin käyttämättömänä. Se on jykevää tekoa.
PoistaIkää kun tulee, niin makumuistotkin vie enemmän lapsuuteen ja nuoruuteen... Kalaa tuli säännöllisesti katiskosta ja verkoista,
Poistakesällä ongittiin ja vedettiin papan soutaessa pitkää siimaa. Virvelöimään en koskaan oppinut - tai no, heitin minne sattuu... en kalojen luo, sillä ei niitä puussa ja oksilla kasvanut silloinkaan! Vaikka ikävä on myllyä - niin mistähän siihen kalaa nyt tulisi? Naapurin pappakin, joka pilkillä kävi, nukkui pois... eli ehkä sitä seitiä ei tulisi jauhetuksi kuitenkaan... vaikka olen minä sitäkin joskus tehnyt🤣😂
Hyviä terveellisiä ideoita jauhelihan jatkeeksi 💚
VastaaPoistaOlemme vasta tutustuneet soijarouheeseen ja aiomme muitakin rouheita kokeille kun ehdimme.
Tosissaan samaa mieltä leffoista; en kestäisi istua herkkien korvieni kanssa siinä räiskeessä.
Onkohan se haitallista lapsille?
Sinulla on vilahdellut mukavasti soijabolognesea ja vielä kotikokin tekemänä... pääset valmiiseen pöytään.
PoistaPurkki- ja tetrapavut on myös loistolisä... ne lisääntyneet meillä nyt sisälläkin... pakussahan ne on oiva lisä, säilyvät huoneenlämmössä ennen avaamista!
Oijoi ja namnam... varmasti oli sairaan hyviä! Ihania ideoita sinulta tulee keittiöön, sillä ihan kaikki, mitä teet, näyttää ja kuulostaa just sellaiselta, josta minäkin pitäisin. Alfalfat on kivoja salaatissa, tuovat vaihtelua ulkonäköön ja suutuntumaan.
VastaaPoistaJuuri tuo ulkonäkö (lapsenlapset nimitti sen nuudeli-salaatiksi) ja suutuntuma on kiva.... mainio myös leivän päällä.
PoistaNyt on mentävä keittämään puuroa, kun näiden siun ruokakuvien katsominen saa jo vatsan suorastaan ulvomaan 😄
VastaaPoistaAlfalfat(kin) silmusalaatti on hyvää, leivän päälle riittää pienestä rasiasta moneksi kertaa.
Muumeja katselen edelleen, tänäkin aamuna hetken aikaa ☺️ Varsinkin viikonloppuna, kun tulee kahdelta kanavalta. Muumeilta elämää oppia voi 🎶🎶 - mummakin 👻
Meidän jälkikasvu antoi sille uuden nimen = nuudelisalaatti, hih... sekä Muumeilta, että jälkikasvulta elämää oppia voi!!
PoistaMeillä keitetään aika usein iso kattilallinen linssikeittoa, se on molempien suosikki!
VastaaPoistaPelkkää linssikeittoa en ole keittänyt, mutta lisukkeeksi liittänyt esim. sosekeittoon vasta loppuvaiheessa lisäämään suutuntumaa.
PoistaJa täytettyihin paprikoihin, kurpitsoihin ja munakoisoihin namskis...
Eiköhän justiinsa isosti uutisoitu , että linssien ja papujen käyttöä tulisi lisätä ja sinähän sen juurikin teit :-). Uskon että pullat maistuvat jopa paremmilta kuin ne "peruspullat". Olen huomannut itsekin sellaisen muutoksen kokkailussa , että automaattisesti lisään kaikkia kasviksia paljon enemmän kuin ennen eli jauhelikastikekaan ei ole enää pelkkää jauhelihaa vaan siellä on mukana sitä jos tätä.
VastaaPoistaPitäisikin taas aloittaa idättäminen ; on jäänyt ihan unohduksiin.....
Mulla on mennyt kaikki uutiset ohi - mutta hauska sattuma.... No, meillä "tämä sattuma" alkoi joskus 6-7 -vuotta sitten kun jälkikasvulla oli milloin minkäkinlaisia "tammikuita" - lihattomia, ja täysin vegejäkin... hauska oli opetella ja kokeilla kaikenlaista uutta... ja sitten ne vaan jäivätkin arkeen... hyviä kun olivat ja kun ei enää ehdotonta EITÄ minkään suhteen, niin vielä hauskempaa sekoitella ja jatkaa niillä vanhoja tuttuja! Minä olen koko kesän aikonut laittaa niitä herneenversoja... kun niistä tykkään ihan hurjasti, mutta.... laittamatta yhä....
PoistaEn tietääkseni ole ravihevonen, mutta syön sinimailasen ituja päntiönään ;) Opettelin opiskeluaikana (sata vuotta sitten) idättämään niitä. Tapa jäi ja hyvä niin.
VastaaPoistaSulla on ravihevosen voimat!! Ja totta tosiaan hyvä tapa... minä en ole idättänyt muita kuin herneenversoja, mutta tänä vuonna en ole ennättänyt (saanut aikaiseksi) niitäkään...
PoistaLinssit ymmärsin, mutta tuo sormihomma alkoi hieman pelottaa juttua aloittaessani. Onneksi ei kuulunut aineksiin.
VastaaPoistaTuosta laukalle lähtemisestä tulee aina yksi ihminen ja hänen nestemäiset ruokavalionsa mieleen.
Hih... sormet hyppää lautaselle vasta Halloweeninä....
PoistaKyllä sinä olet sellainen kokki että.... nam nam 👍💖
VastaaPoistaKeittiön Pello Peloton!
Poista