tiistai 10. syyskuuta 2024

Punastumisia

Tuli niin ihanan väristä keittoa, että vaikka jäi ne 
6 punajuurta ja 3 porkkanaa kuvaamatta,
niin sopasta oli pakko kuvia ottaa! 
Ei siis muuta kuin juurekset kiehumaan, lopuksi vuohenjuusto pötkylä paloina mukaan,
suolaa ruokalusikallinen ja pamix pörisemään! 

Riittää viedä äidillekin ja iltapalaksi jo pikku kulholliset maisteltiin

Vuohenjuustoista lemppari on Soignon(kuva lainattu netistä)
Kyllä nyt elellään keittiössäkin niin värikkäitä aikoja!
Punajuuret on meidän Ässällä 0,99 kilo! 

Ostin jo Aurajuustoakin, että saan loppuviikosta
toisen kilon punajuuria kaalin kanssa pellille! 

Milläs muulla keinoin syyskuussa punastellaan, 
posket & sormet?

27 kommenttia:

  1. Minä kyllä punastelen nyt ihan vain hikoillessa tässä tosi lämpöisessä syyskuun säässä :-).
    Mutta punajuuri on kyllä tosi herkkua ja siitä saa mitä vain (myös ne punaiset sormet). Vuohenjuusto on minulle sellainen jota vältän viimeiseen asti. Maistuu kai liikaa vuohelle :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minäkin opin vuohenjuuston maulle vasta miniän myötä... punaviinikastikkeen kera se alkoi sulaa suussa ja on sulanut sen jälkeenkin.

      Poista
  2. Hyväätekevän pirteää punaista! Minä punastelen ehkä eniten puolukoiden ja viimeisten mustikoiden kanssa.
    Edellisen postauksesi kommentteihin liittyen: kyllä, meillä on verikanukkaa. Sen syysvärit ovat verrattoman kauniit.
    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - punastelevia puolukoita riittää metsässä nyt todella runsaasti ja tulee riittämään varmaan kauan - niin paljon vielä pieniä raakileitakin!!
      Ensimmäiset hillot jo keitetty! Syyspäivien iloa Sinulle myös!!

      Poista
  3. Punajuuret ovat ihania. Borchkeitto smetanalla, punajuuri-aurajuustokiusaus...nam.t.Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - punajuuresta on moneen - spagettia pitäisi tehdä myös... hommasin muutama vuosi sitten Hobby Hallista sellaisen spagettikoneen ja ihan unohtunut....

      Poista
  4. Pitäisi käydä ostamassa punajuuria! Olen kytännyt, että JOS tänä vuonnakin tulisi viiden euron juuresämpärit, mutta ei ole näkynyt. Täti A. esitti viimeksi siellä ollessani toiveen saada säilömiäni punajuuria, joten olisi kai syytä tehdä niitä. Tykkään niistä kyllä hurjasti itsekin! (Värihaasteeseen vastattu.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin "kyttäilin" viime vuonna ämpäritarjouksia, mutta meilläpäin niitä ei ollut/tullut... Alle euron hevejä, eli 0,99 on kivan vaihtelevasti jatkuvasti - nyt juuri punajuuria. Minä en osaisi tehdä etikkasäilykkeitä, en ole oppinut niitä kyllä syömäänkään - ei kukaan lapsuudessa tehnyt. Monet maut näyttävät juontavan sinne elon alkujuurille.

      Poista
  5. Punajuurista tulee aina mieleeni... Poikani kummitäti maistatti meillä punaista viiniä kerran heillä käydessämme ja arvuutteli, mistä se on tehty. Luulin, että kirsikasta. Mutta se oli Hidas punajuuriviini, jota hän teki. Pitäisi tehdä joskus itsekin.
    Nyt odotan, että tulisi se syksy ja edes muutama pakkasyö, jotta puolukat, karpalot ja pihlajanmarjat kypsyisivät. Ja vaahteranlehdet punastuisivat. Mutta turha toivo, ei ainakaan kahteen viikkoon ole sellaista luvassa. Rp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh - hidas punajuuriviini kuulostaa exsoottiselta ja on varmasti todella upean väristäkin.
      Juu - pakkasyöt purevat punaisiin marjoihin maun ja makeuden!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin täyteläiseen väriin - ei aina onnistu näin hyvin!

      Poista
  7. Punajuuria pitääkin ostaa. Ja pitää tunnustaa, että en jaksanut kaikkea. Olen yrittänyt lukea kaikkien kaikki postaukset, jotka on jääneet rästiin, mutta nyt pääsit minusta voitolle. Kuvat katselin. Josko jatkossa pysyisin taas aikataulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika sissi olet ollut, kun kaikki kuvat jaksoit - olen niin innokas kuvaaja!!
      Iloa ja intoa syksyysi!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Olin itsekin ihan innoissani näin täydellisestä väristä ja makukin oli mukana - syöty jo kaikki.... äiteellekin maistui!!

      Poista
  9. Pitääkin ostaa punajuuria, nyt tuli yhtäkkiä mieleen. Ja muistui mieleen myös lapsuus, kun käytiin enolla kylässä ja siellä oli aina (=usein 😂) tarjolla borch keittoa. Meitä lapsia se huvitti ja arveltiin, että syödäänköhän siinä perheessä mitään muuta. Varmaan syötiin ja taidettiin meillekin välillä tarjota jotain muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Borch, eikä edes rosolli kuulu lemppareihini. Niihin on liikaa sötkötelty eri makuja...

      Poista
  10. Herkulliselta näyttää, punajuuri tosin tuntuu aika raskaalta vatsalle. Söin äskettäin uunijuureksia, jossa oli punajuurta mukana ja oli kyllä sen jälkeen vatsa vähän hellänä. Ehkä siihen tottuisi, vai tottuuko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottuu-tottuu... moni on sanonut samaa kaalista. Siedättämään vain...

      Poista
  11. Täällä ei punastele kuin posket aina välillä. 😅 Punajuurtakin on kyllä kaapissa, ja siitä pitäisi kai jotain tehdä. Villi veikkaus: tulee intialaista sörsseliä. 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intialaiset maut ovat ihania - joskaan en tietenkään osaa tehdä oikeita sellaisia, vaan sötköttelen vain menemään omintakaisilla "tikka"- ja "korma"kastikkeilla. Täytyisikin kokeilla punajuurta "intialaisittain" heh heh.... jos "joutuisit" maistamaan, niin epäilen että sijoittaisit sen aika kauaksi oikeasta Intiasta. Mein lähipiirissä kun menee kaikki läpi, hih...

      Poista
  12. Voi namskis😋
    Ja täällä blogissa vuorostaa asuu niin loistava värikäs kokki, että muut kalpenee rinnalla.
    Hyvä kun muistutit punajuurista, meinaa niitä piti ostaakin. Syys on niin värikästä keittiössäkin.
    Juuripa ihmettelin onko kello jo noin paljon, joten öitä sinne blogikamulle😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva jos punajuuret tarttuu sielläkin ostoskoriin - mitäs aiot niistä loihtia?
      Tekevät kyllä kivasti väriä syyskokkaukseen!!

      Poista
  13. Muutan kyl asumaan sinne teille päin kun sieltä saa niin edullisesti kasviksia :)
    Punajuuri ja vuohenjuusto on maukas yhdistelmä. Pitäisikin tehdä punajuurivuokaa. Olisikohan ollut 1990-luvun alkupuolella vai peräti 1980-luvin lopulla, kun Olavinlinnassa Olujaisissa söin mielettömän hyvää punajuurimuhennosta. Tuosta illasta jäi myös mieleen kun Mutkan Pepe ja Hirvosen Anita (esiintyi sinä iltana) pistivät jalalla koreasti ja villisti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös nuo alle euron HeVit ole valtakunnallinen Ässä-ketjun juttu... vaihtelee vain, että mitkä tuotteet milloinkin...
      Hih - jos olisit ollut 1983 ja -84 Olavinlinnassa, niin se olisin voinut olla minä, joka olisi tarjoillut punajuurimuhennosta!!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!

Näitä on luettu ja tutkittu eniten

(Manteli)KALAA

Mantelikalaa oli Stanstan inspiroimana aikomus, mutta tulikin kahden kalan pataa! Lähikaupassa oli seitiä vain kuutioina, hmm... ei mieltä a...