Ranskan rannikolla kaikki merenelävät eivät olisi voineet olla parempia ja tuoreempia
- ainoa mitä kaipasin lisää oli kaali ja salaatit!!
Sitä on perinteisessä ranskalaisruokavaliossa minun makuun liian vähän!
Sitä on perinteisessä ranskalaisruokavaliossa minun makuun liian vähän!
Johtunee siitäkin, kun reilut puoli sitten vaihdoin leivän kokonaan kaaliin
- ja olen voinut paremmin kuin hyvin!
- ja olen voinut paremmin kuin hyvin!
Kadunvarsien vihanneskojut (joita itseasiassa oli todella vähän)
saivat minusta asiakaan... tomaatteja, kaalinkerää, salaattia (lollorosso)
kulki kostutetussa pussissa huuhdottuna aina hivenen mukana!
Kotiin palattua mielipuuhaa onkin kokkaaminen.
Varhaiskaalit ovat ilokseni yhäkin parhaimmillaan.
Helppo/nopea "kosteus" ja makuvaihtelu saadaan esim. Texmex ja Artesaani kastikkein/majoneesein/pestoin
Makuja löytyy eri hedelmäsekoituksista yrtteihin, eri sriracha- ja chili voimakkuuksin
- savustettuna ja ilman.
Näihin säilyke-sooseihin ihastuin pakuelämässä,
säilyvät huoneen lämmössä ja maustavat ruoan kuin ruoan.
Tällä kertaa savustettua yrttimajoneesia alla, chevre-juustoa ja vielä mustaleimaraaste
Aaah ja kukkakaalit, namskis... Punaista pestoa, reilusti sipulia ja valkosipulia
ja juustoraasteena mozzarella.
ja juustoraasteena mozzarella.
Täytetyt paprikat on myös yksi lemppari
- jo värinsäkin vuoksi niin houkuttelevia ja helppo täyttää ihan millä tahansa.
Kuullotin pannulla herkkusieniä, sipulia, kukkakaalimurua ja paprikaa
- joukkoon purkillinen Santamarian Mangi-chili-salsaa
ja ripaus taloussiirappia ja eikun taasen juustoraasteen alle ja uuniin.