Bloginimensä mukaan Repolainen rakastaa reissaamista ja räpeltämistä omin pikkukätösin itselleenkin arvaamattomin lopputulemin keittiössään ja piskuisessa ateljeessaan. Viimeksi mainitun tuotoksilla on pyrkimys auttaa maailman tyttöjen asemaa paremmaksi.
▼
▼
perjantai 28. marraskuuta 2025
Sammakon kutuako?
Aamusta asiaa aamupalasta - vaikka Ukkokulta nimittää näitä mun puuroja/vanukkaita/smootieita sammakon kuduksi!!
Näiden helppous ja monipuolinen (=lue mikä vaan sopii sötkötykseen)
Yllä puolukoita ja alla pakastevadelmia - nesteenä yllä mantelimaito ja tavismaito
alla juotava Passionhedelmäjogurtti ja tavismaito
Joskus makua ja pikkuisen väriä antamaan myös joku Pilttisose
Joskus sotken marjat jo joukkoon ja joskus vasta pinnalle...
Yövieraille kiva laittaa marjat kohmeisina - pitää kylmän raikkaana pitkänkin seurusteluaamiaisen.
Ja sen verran vieraskorea on Ukkokulta, että syö mukisematta seurassa kutua siinä missä muutkin!! Millaisia fiiliksiä sinussa "kutu" herättää? Kokeilisitko, vaiko vain "vieraskoreesti?
Taidan kompata tuota Ukkoasi ;D Näyttää kuitenkin terveelliseltä. Se ei aina ole käsi kädessä hyvän kanssa. Epäluuloinen minäni varmaan kiertäisi kaukaa ;D Näin vältytään syömästä jotain, mikä oikeasti olikin ihan hyvää ;D
Chiavanukas on mun herkkua, isäntä ei ole suostunut maistamaan, mutta smootieihin piilotan yhtä ja toista ja mukisematta hän ne nauttii! Vankka päivä lähtee noilla herkuilla käyntiin! Vai sammakonkutua...
Minua nauratti tuo ukkokullan vertaus sammakotuun. Eipä ole itselle tullut mieleen koskaan vaikka kyllähän se sitä todellakin muistuttaa. Chiansiemeniä on tullut viime aikoinan syötyä vähemmän mutta kyllähän niistä saa todella maukkaita aamupalan aineksia marjojen kanssa. Tuli mieleen sammakodusta ala-asteelta sellainen sattumus kun meillä oli luokassa sammakonkutua, josta oli tarkoitus seurata sammakoiden kehitystä - siis ihan opettajan luvalla. Huonostihan siinä kävi kun pojat aloittivat jonkun typerän nahistelun ja purkki, jossa sammakonkutu oli putosi luokan lattialle ja siitä tuli ihan hirveä sotku sekä sekasorto.
Kyllä se valitettavasti näyttää sammakonkudulta ja mieluummin keitän aamupalaksi perinteistä kaurapuuroa. En vaan yksinkertaisesti pysty syömään epäilyttävän näköistä ruokaa, vaikka tietäisin, ettei siinä ole mitään epämääräistä. Toisaalta olen ruuan suhteen aika vaatimaton ja voin syödä nurkumatta ruokaa, vaikkei se edes maistuisi miltään, mutta on asioita, jotka ei vaan käy.
Se mitä suuhunsa pistää ja mikä on suutuntuma ja maku on tosi mielenkiintoista... Sanonta:"Makuasioista ei voi kiistellä!" on kyllä totta... jokainen kokee niin eritavoin ja mistä ne tavat on sitten kehittyneet/syntyneet - niin se on jännää... minä olen taas niin utelias maistelija... Amazonilla söin eläviä matojakin, puujääriä...
Chiasiemeni käytän melko säännöllisesti, kun niistä saa kivoja välipaloja. Noin muuteen aamuuni kuuluu ihan perinteinen kaurapuuro ja sitä ei pysty mikään korvaamaan kuin satunnaisesti :)
Ei tule ite tehtyä, mutta jos tarjoaisit niin kyllä kiitos maistuisi :) Rakuunahotellissa on aamupalalla tarjolla snapsilaseista chiavanukasta ja mies aina kysyy, mitä lasissa on. Ei ole tainnut itse maistaa kertaakaan. Kaupasta olen ostanut valmista kutua, kun on pitänyt saada lounarin summa käytettyä maksimaalisesti. Sitä kautta tullut alun perin suutuntuma tähän herkkuun tutuksi.
Hotellin aamiaisella minäkin tuohon ensimmäistä kertaa tutustuin... Mun snapsilasi on vaan kasvanut aika isoksi, heh heh... Onko sitä kaupassa valmiina? En ole huomannut...
Kutu kuulostaa ja näyttää hyvältä, varmaan maistuukin. Minä teen usein samalla tyylillä, mutta minulla tulee puuroja, kun käytän usein proteiinirahkaa.
Meillä on ollut nyt jonkin aikaa muodissa iltatuorepuuro ja siihen olen laittanut chian siemeniä. Yhtenä iltana Kari ihmetteli, että onkin oudompi tekstuuri joka johtui siitä että chian siemenet oli loppu eli niistä tulee kyllä ihan hyvää "liukastavaa" tuntua. Eli meillä niistä tykätään ja käytetään ja tosi riittoisia ovat. Ja yllättäen saan upotettua tuorepuuroon myös karviaisia pakasteesta vaikka ne yllensä ovat vähän turhan happamia yksin syötynä.
Oih - karviaisia... en muista vuotta milloin olen viimeksi niitä saanut maistella... en enää sen jälkeen, kun äitini muutti tänne meillepäin Suomea! Ei edes torilla ole osunut kesällä silmiin.... ensi kesänä täytyy osututtaa ja huhuiluttaa jostakin...
Tähän aikaan vuodesta ei sammakon kutoa löydä edes sidosaineeksi! Totta puhuen, meilläkin harrastetaan marjoja ja siemeniä, smootiessa ja siemennäkkärinä.
Kutu=kuitua. Terveellistä ja hyvää. Viis siitä miltä se näyttää. Pirteänä päivään!
VastaaPoistaHih, puuroa popsien tässä koneellakin päivää uutta aloittelen... pirteyttä TeSalle myös!
PoistaTaidan kompata tuota Ukkoasi ;D Näyttää kuitenkin terveelliseltä. Se ei aina ole käsi kädessä hyvän kanssa. Epäluuloinen minäni varmaan kiertäisi kaukaa ;D Näin vältytään syömästä jotain, mikä oikeasti olikin ihan hyvää ;D
VastaaPoistaHih ja minä taas olen niin utelias työntämään nokkani joka soppaan...
PoistaChiavanukas on mun herkkua, isäntä ei ole suostunut maistamaan, mutta smootieihin piilotan yhtä ja toista ja mukisematta hän ne nauttii! Vankka päivä lähtee noilla herkuilla käyntiin! Vai sammakonkutua...
VastaaPoistaPiilotustekniikka on muuten ollut hyvä... jatketaan!
PoistaHealthy and pretty. Warm greetings from Montreal, Canada 😊 ❤️ 🇨🇦
VastaaPoistaI think the same as you! Hugs to Montreal!
PoistaSammakon kudulta chiansiemenet kyllä näyttävätkin. Minä syön niitä joka aamu marjojen ja jugurtin kanssa,nam.
VastaaPoistaNam-nam...
PoistaKutu - mitäkö tulee mieleen? No persian sana "kutule" joka merkitsee kääpiö.
VastaaPoistaMainioita tarjottavia, terveellisiä ja raikkaita 💚💛❤️
Kutule.... voi muistaisimpa yhtä hyvin sanoja muilta mailta kuin sinä!!
PoistaMinua nauratti tuo ukkokullan vertaus sammakotuun. Eipä ole itselle tullut mieleen koskaan
VastaaPoistavaikka kyllähän se sitä todellakin muistuttaa. Chiansiemeniä on tullut viime aikoinan syötyä
vähemmän mutta kyllähän niistä saa todella maukkaita aamupalan aineksia marjojen kanssa.
Tuli mieleen sammakodusta ala-asteelta sellainen sattumus kun meillä oli luokassa
sammakonkutua, josta oli tarkoitus seurata sammakoiden kehitystä - siis ihan opettajan
luvalla. Huonostihan siinä kävi kun pojat aloittivat jonkun typerän nahistelun ja purkki,
jossa sammakonkutu oli putosi luokan lattialle ja siitä tuli ihan hirveä sotku sekä sekasorto.
O-ou... voin sielun silmin kuvitella näyn...
PoistaPojat taisi päästä siivouspuuhiin...
Kyllä se valitettavasti näyttää sammakonkudulta ja mieluummin keitän aamupalaksi perinteistä kaurapuuroa. En vaan yksinkertaisesti pysty syömään epäilyttävän näköistä ruokaa, vaikka tietäisin, ettei siinä ole mitään epämääräistä. Toisaalta olen ruuan suhteen aika vaatimaton ja voin syödä nurkumatta ruokaa, vaikkei se edes maistuisi miltään, mutta on asioita, jotka ei vaan käy.
VastaaPoistaSe mitä suuhunsa pistää ja mikä on suutuntuma ja maku on tosi mielenkiintoista...
PoistaSanonta:"Makuasioista ei voi kiistellä!" on kyllä totta... jokainen kokee niin eritavoin ja mistä ne tavat on sitten kehittyneet/syntyneet - niin se on jännää... minä olen taas niin utelias maistelija... Amazonilla söin eläviä matojakin, puujääriä...
Chiasiemeni käytän melko säännöllisesti, kun niistä saa kivoja välipaloja. Noin muuteen aamuuni kuuluu ihan perinteinen kaurapuuro ja sitä ei pysty mikään korvaamaan kuin satunnaisesti :)
VastaaPoistaKaura- tai ruispuuro oli meilläkin ennen mun viljattomuutta vakio... nyt kaipaa kaalivohveleille vaihtelevuutta
PoistaEi tule ite tehtyä, mutta jos tarjoaisit niin kyllä kiitos maistuisi :) Rakuunahotellissa on aamupalalla tarjolla snapsilaseista chiavanukasta ja mies aina kysyy, mitä lasissa on. Ei ole tainnut itse maistaa kertaakaan. Kaupasta olen ostanut valmista kutua, kun on pitänyt saada lounarin summa käytettyä maksimaalisesti. Sitä kautta tullut alun perin suutuntuma tähän herkkuun tutuksi.
VastaaPoistaHotellin aamiaisella minäkin tuohon ensimmäistä kertaa tutustuin...
PoistaMun snapsilasi on vaan kasvanut aika isoksi, heh heh...
Onko sitä kaupassa valmiina? En ole huomannut...
Kutu kuulostaa ja näyttää hyvältä, varmaan maistuukin. Minä teen usein samalla tyylillä, mutta minulla tulee puuroja, kun käytän usein proteiinirahkaa.
VastaaPoistaJuu rahkaa, raejuustoa joskus heitän minäkin joukkoon - mukavaa kun siihen uppoaa melkein mikä vain...
PoistaNäyttää ihan sammakonkudulta 🤣 en ole koskaan maistanut, mutta näyttää terveelliseltä
VastaaPoistaEi muuta kuin kokeilemaan - helppoa, hyvää ja vatsakin tykkää!
PoistaMeillä on ollut nyt jonkin aikaa muodissa iltatuorepuuro ja siihen olen laittanut chian siemeniä. Yhtenä iltana Kari ihmetteli, että onkin oudompi tekstuuri joka johtui siitä että chian siemenet oli loppu eli niistä tulee kyllä ihan hyvää "liukastavaa" tuntua. Eli meillä niistä tykätään ja käytetään ja tosi riittoisia ovat. Ja yllättäen saan upotettua tuorepuuroon myös karviaisia pakasteesta vaikka ne yllensä ovat vähän turhan happamia yksin syötynä.
VastaaPoistaOih - karviaisia... en muista vuotta milloin olen viimeksi niitä saanut maistella... en enää sen jälkeen, kun äitini muutti tänne meillepäin Suomea! Ei edes torilla ole osunut kesällä silmiin.... ensi kesänä täytyy osututtaa ja huhuiluttaa jostakin...
PoistaTähän aikaan vuodesta ei sammakon kutoa löydä edes sidosaineeksi! Totta puhuen, meilläkin harrastetaan marjoja ja siemeniä, smootiessa ja siemennäkkärinä.
VastaaPoistaOih - siemennäkkäriä en ole muistanut tehdä aikoihin... kiitos muistutuksesta!
Poista