maanantai 30. tammikuuta 2023

Rakkautta kaaliin, juureksiin ja juustoihin

Ruoanvalmistukseni ei ole ollut viime aikoina kovinkaan keskittynyttä
- siis kuvauksen suhteen! 
Se on ollut enemmänkin spontaania ja tyypilleni uskollista 
"Mitä kaapista löytyy" -tyyliin....

Pelillille on leikelty pohjaksi milloin jäävuorisalaattia, milloin kaalia...
ja täytteet tässä sieniä, sipulia, mustapekkajuustoa ja keltaisia tomaatteja.
Tomaattisoosi oli jotain tosi tulista Italian tuliaista... oli makukin mukana!!

Kaapista löytyy aina salaatteja, kaaleja, vihanneksia ja juureksia ja joo JUUSTOJA!!!
Ne on yksinkertaisesti niitä, joihin kaupassa ja varsinkin puutarhalla silmi osuu ja kiinnittyy...

Kaikki vain iloisesti lohkoina uunivuokaan, raejuustot ja Koskenlaskija dipit päälle 

ja eikuin uuniin... olivat 180asteessa n. 40min

Ihan älyttömän hyvää!!


Kukka- ja parsakaalia löytyy myös vakiona jääkaapista
- gratiiniin narskuvuutta antamaan pilkoin Halloumin - sit munamaito lempparimausteeni
SantaMarian Roasted garlig&pepperin kanssa - vähän juustoraastetta päälle ja uuniin...

Nämä on ehkä elämäni parhaimmat kaalipizzat ja juuri silloin ei tullut otettua vaihe-vaiheelta kuvia....
Kaalit oli tosi pieniä - leveimmän kohdan halkaisijakin vain n.8-9cm
- eli näille voisi antaa nimen "Kaali-kolikko-pizzaset"
Kastike on seos valmista punaista pestoa ja shrirazasoosia
- täytteenä Mustapekka-pippurituorejuustoa, linssejä ja tomaattisiivuja.
Olivat uunissa liki tunnin 180 astetta.... kaalirenkaat oli lehteviä kuin joulutortut - aah!!!



Näihin täytettyihin lihapulliin isnpiroi Stansta 
Hän piilotti lihapulliin etikkapunajuuria... no, minä olin tuhlannut kaapistani tuoreetkin punajuuret,
joten sieltä löytyi vain purkki (mitäs muuta kuin) juustoa, Fetaa...
sekä mausteisessa öljyssä & salaattijuustokuutioita vedessä. 
Vedet veks ja sekoitin keskenään siihen öljyiseen...
Pullista tuli kyllä ISOJA - kun piilotin sisälle 3-4 kokonaista kuutiota.
Isolle paistinpannulle mahtui vain 10 pullaa ja paistoin ne siinä juusto-öljyssä.
Sanon kyllä, että Hyvääääääää salaattipedillä, johon vielä muutama fetakuutio
ja myllyistään rouhittua valkosipulia ja mustapippuria.



Heh, en malta olla laittamatta näitäkään "nöttösiä"
- jotka muistin kuvata vasta valmiina!!
Ette kyllä ikinä usko mitä kaikkea näissä on?
Pääraaka-aine maksoi 800g pussi 0,29senttiä....
eli pankaas arvaten - paljastan sitten joskus "reseptin"



Nyt ei tartte arvailla- broiskun rintafilettä pari pakettia, toinen maustettu ja toinen ei.
Leikkelin fileet n. 4-5 osaan ja sekoitin siihen mausteiseen pakettiin kaikki....
joku hunajainen marinadi taisi olla.
Päälle purkki valkopapuja tomaattisoosissa, ½ purkkia tuota juustoista ruokakermaa. 


Olisi varmaan ollut jo kypsää ja valmista 30min, mut työpuhelun vuoksi venähti 45min...
sai ruskeammat reunat ja enemmän tiskattavaa uuni vuokaan, mut hyvää oli - eli jatkoon!


Lähikaupassa lie ollut tonnikalaa lounaalla, kun illalla myivät niitä ihania tuoreita pihvejä -60%
Ostin kaikki... ei näyttäneet muille kelvanneen kun vielä yhdeksän aikaan oli 5 rasiaa....
Neljä rasiaa pakkaseen ja yhden rasian fileet "iltapalana" 
Vitsi - tonnikalapihvit on kyllä niin.....
ettei sanotuksi saa....


Eilen olikin sushi-sunnuntai... koko täällä asuvan suvun kanssa.
No - yksi puuttui, oli futisturnauksessa Virossa...


Näin KYLLÄINEN postaus tällä kertaa ja nyt LOMALLE lompsis...


 

12 kommenttia:

  1. Jestas vatsa täyttyi jo lukiessa . Sinulta onnistuu tuo säveltäminen . Tuoretta tonnikalaa oli Italiassa käydessämme aina myynnissä ja se oli kyllä tosi hyvää .

    VastaaPoista
  2. Kaalipitsoja kokeilen varmasti, kun on minun vuoroni kokata. Tänään kuitenkin mennään makaroonilootalla, joka on Vanhan herran bravuuri.

    VastaaPoista
  3. On siinä maukkaan näköistä syötävää vaikka kuinka paljon. Hyvää lomaa sinulle.

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja. Minäkin rakastan ihan tavallista kaalilaatikkoa ja ostin nyt kaalin ja kokeilen haudutuspadassa tehdä kaalikeittoa, johon lisään erilaisia juureksia ja mausteita.

    VastaaPoista
  5. Eipä noista voi muuta kuin nälkä tulla! Kasvisruoat varsinkin vaikuttavat niin herkullisilta, että pakko joku päivä itsekin kokeilla. Juustokuorrutukset ovat minunkin lemppareitani, joten juustoa on aina jääkaapissa kasvisten lisäksi.

    VastaaPoista
  6. Nyt on ollut taas kekseliäisyys huipussaan. :-) Nöttösten sisältöä en uskalla lähteä arvailemaan, mutta mielenkiinnolla jään odottamaan, jos joskus paljastat sen.

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa ja innoittavaa lomaa sinulle!
    Minä tulisin kyllä mielellään syömään sinun "pöperöitäsi" :) En osaisi itse vastaavia edes tehdä. Mi.es on meillä sellainen kokeilija. Äskettäin teki sellaiselle salaattipedille lämpimän kanasalaatin lisukkeineen. Se oli hyvää. :)

    VastaaPoista
  8. Mun kasvisintoleranssini sai taas jonkinlaista siedätyshoitoa kuvia katsellessa. Kuvissa ei näkynyt paprikaa, joten olisin selvinnyt näistä hyvin ja täytyy myöntää: näyttivät niin hyviltä, että taidan todellakin tehdä reilun 10 vuoden jälkeen vallankaappauksen keittiössä, sanokoon Mursu mitä hyvänsä. Puputan sitten itse vuokaan polttamani kaalit, jos eivät onnistu 😉😉

    VastaaPoista
  9. Ihania ruokia. Menenkin tästä kaaliostoksille.

    VastaaPoista

  10. Täällähän on runsaat tarjoilut.:)
    Hiljattain tein eka kerran kelta-ja raitajuuresta gratiinin. Hyvää oli. Kiva kun tulee uusia kasviksiakin myyntiin.
    Tonnikalaa näkee harvoin tuoreena myynnissä.

    Olisiko nössykät kauramuffinsseja?

    VastaaPoista
  11. Hih hih, toinen blogi peräkkäin minun maininnalla, kiva. :D (Toinen koski mango-curry-maustetta, jonka kieltenopettaja oli ostanut. Suosittelen sitä sinullekin! Hyvää!) On kyllä ilo katsoa, kuinka värikästä ruokaa teet! *kuola valuu*
    Huomenna alkaa JIPPII helmikuu!!! Kivaa lomaa! ♥
    (Nöttösten sisältöä en keksi..)

    VastaaPoista
  12. Hienoa kuulla että viljan pois jättäminen on tehnyt hyvää olollesi
    Ja vihannekset ihan parhaita,oma ruokavalioni koostuu enimmäkseen vihanneksista,ja luulen että
    ruokablogissanikin suurin osa ohjeista vihannespainotteisia. Kaunista viikonloppua
    Repolainen

    VastaaPoista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!