perjantai 26. elokuuta 2022

Uuni kuumana…

Kiinankaalien vuoro muuttua venheiksi....

2 kokonaista pienehköä kiinankaalia, halkaisin kahtia
ja otin keskeltä aikas reislusti pois (ne talteen ihan salaattia varten)
jotta alkoivat muistuttaa veneitä.
Mulla oli puolikas purkki cuacamole mexican-soosia
jonka levitin alle ja vähän raottelin kaalinlehtiä, että sain sinne "sisällekin",
samoin kuin työnsin kirsikkatomaatin siivuja myös sinne tänne.
Pientä potkua mustapippurijuuston palasesta ja tuotekuvasta poiketen lisäsin myös linssejä
- kun niistä niin tykkään

ja ei muuta cheddar raasteeksi, päälle ja uuniin 200asteeseen...

....ja reilu vartti meni, kun näyttivät tältä


pääsivät savustetun lohen seuralaiseksi


Ja kun se uuni oli kerran kuumana ja jääkaapissa vielä jämät kukkakaalit ja
pikkuinen promanesco (parsakukkakaali)
niin nekin vuokaan ja päälle purkillinen valkopapuja tomaattikastikkeessa


loput kirsikkatomaatit ja lopun cheddar-raasteen ja eikun uuniin
- lämmön tiputin 180asteeseen ja olivat n. 20 min siinä lämmössä
ja sitten vielä toiset 20min lämpö kierrettynä pois - hautumassa jälkilämmöllä
- näin tuppaan "kovempien" kaalien kanssa tekemään. 


Ihan älyttömän helppoa ja hyvää, vaikka itte sanonkin!!

2 kommenttia:

  1. Olet todellakin "kaali-ihminen"! Hyvältä nämäkin näyttävät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu... varsinainen "Kaalimaankakara"! Sen nimityksen sain ystävältäni!
      Tietoisesti alkoi yritys enemmän kasvisten/vihannesten syöntiin, kun pari lapsista luopui kokonaan lihasta ja ukkokullan kolesterolitkin huiteli jo kovissa lukemissa.... ihan hyvää on tehnyt kyllä omalle energiatasollekin! Ja kun tykkään juuri kokeilla kaikkea - osaamatta itsekään tehdä toista kertaa samanlaista, niin repertuaari lisääntyi kasvisruokavalion myötä!

      Poista

Kiitos kiinnostuksestasi sivujani kohtaan.
Pienen pienikin kommentti
lämmittää AINA SUURESTI mieltä!